قیمت طلا امروز




 سایت خبرآنلاین / ۳ ساعت قبل

آیا احیای تفاهمنامه اسلام آباد به نفع ایران است؟

تفاهمنامه اسلام‌آباد در شرایطی دشوار، مسیر توقف رویارویی نظامی و حرکت به سوی مذاکره را گشود و مجموعه‌ای از تعهدات متقابل را پیش روی دو طرف قرار داد.
 آیا احیای تفاهمنامه اسلام آباد به نفع ایران است؟

به گزارش خبرآنلاین روزنامه اعتماد نوشت: در متن آن، اصولی همچون احترام متقابل به حاکمیت و تمامیت ارضی، خودداری از تهدید و استفاده از زور، آغاز مذاکرات برای توافق نهایی، کاهش محدودیت‌های دریایی، تسهیل صادرات نفت و پتروشیمی ایران، آزادسازی برخی دارایی‌های مسدود شده، بحث درباره تحریم‌ها و حل‌وفصل مسائل هسته‌ای از مسیر مذاکره پیش‌بینی شده بود.

مهم‌تر از همه، دو طرف پذیرفته بودند که اختلافات خود را به جای میدان نظامی، در چارچوب یک فرآیند مذاکره‌ای دنبال کنند. این دستاورد بزرگ را نمی‌توان صرفا یک موفقیت دیپلماتیک معمولی دانست. در شرایطی که منطقه با بی‌ثباتی، ناامنی انرژی، اختلال در تجارت و افزایش هزینه‌های اقتصادی جنگ روبه‌رو بود، ایجاد یک چارچوب برای توقف درگیری و بازگشت به میز مذاکره، خود یک دستاورد مهم نه فقط برای دولت پزشکیان بل برای منافع ملی ایران بود.

در این میان، نقش دولت دکتر مسعود پزشکیان و دستگاه دیپلماسی کشور در پذیرش مسیر مذاکره و تبدیل یک بحران نظامی به یک چارچوب سیاسی، شایسته توجه است. ارزش یک دولت در سیاست خارجی تنها در تعداد توافق‌هایی که امضا می‌کند، نیست، بلکه در توانایی آن برای ایجاد گزینه‌هایی است که کشور را از دوگانه خطرناک «جنگ یا تسلیم» خارج کند. تفاهم اسلام‌آباد تلاش کرد گزینه سومی را پیش روی ایران قرار دهد: مقاومت همراه با دیپلماسی، بازدارندگی همراه با مذاکره و تامین منافع ملی از مسیر توافق. اما واقعیت امروز این است که آن چارچوب امروز جای خود را به تهدید به تحریم‌های بی‌سابقه ایالات متحده داده است.  

مهلت ۶۰ روزه پیش‌بینی‌ شده در تفاهمنامه در مردادماه به پایان رسید و گزارش‌های اخیر از اختلاف عمیق دو طرف بر سر اجرای تعهدات و توقف روند مذاکرات حکایت دارد. پاکستان که در شکل‌گیری توافق نقش مستمر و مهمی داشت، اعلام کرده است که این تفاهمنامه می‌تواند همچنان «الگوی صلح» باشد، هر چند اجرای آن به‌طور کامل محقق نشده است. اکنون پرسش اصلی این نیست که کدام طرف در گذشته بیشتر تخلف کرده است. پرسش مهم‌تر این است که آیا می‌توان از یک تجربه مهم اما متروک برای ساختن یک قرارداد مستحکم استفاده کرد؟ پاسخ باید مثبت باشد.

ایران و امریکا باید به میز مذاکره بازگردند؛ بر پایه تفاهم اولیه گذشته و با هدف تبدیل آن به یک قرارداد …



 عاصم منیر در راه تهران؛ هدف سفر فرمانده ارتش پاکستان به ایران چیست؟
۸ دقیقه قبل / سایت نورنیوز

عاصم منیر در راه تهران؛ هدف سفر فرمانده ارتش پاکستان به ایران چیست؟

سخنگوی وزارت امور خارجه از سفر عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، به تهران در روز دوشنبه خبر داد. این سفر در چارچوب تقویت همکاری‌های دوجانبه ایران و پاکستان و ادامه تلاش‌های اسلام‌آباد برای کمک به صلح و امنیت منطقه انجام می‌شود.

 سفر عاصم منیر به تهران در روز دوشنبه
۱۹ دقیقه قبل / سایت آفتاب نیوز

سفر عاصم منیر به تهران در روز دوشنبه

سخنگوی وزارت امور خارجه از سفر عاصم منیر فرمانده ارتش پاکستان به تهران خبر داد.

 منبع امنیتی اسرائیلی: کانال‌هایی برای ارتباط با ترکیه وجود دارد
۱۹ دقیقه قبل / خبرگزاری دانشجو

منبع امنیتی اسرائیلی: کانال‌هایی برای ارتباط با ترکیه وجود دارد

پس از چند روز تنش بین تل آویو و آنکارا، مقامات اسرائیلی از کانال‌های ارتباطی با ترکیه خبر می‌دهند.

 آتلانتیک: ترامپ در جنگ تجاری با کانادا شکست می‌خورد - تسنیم
۳۳ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

آتلانتیک: ترامپ در جنگ تجاری با کانادا شکست می‌خورد - تسنیم

مجله آتلانتیک درباره تشدید تنش تجاری میان آمریکا و کانادا، تهدیدهای ترامپ علیه اوتاوا را شکست خورده توصیف کرد.

 خروج هواپیماهای سوخت رسان آمریکایی از بلغارستان 
۴۴ دقیقه قبل / سایت مشرق

خروج هواپیماهای سوخت رسان آمریکایی از بلغارستان 

هواپیماهای سوخت رسان آمریکایی در فاصله ۴ ماه مانده به پایان ماموریت خود، پایگاه هوایی بلغارستان را ترک کرده و به حضور خود در این پایگاه پایان دادند. 



عربستان به دنبال معماری امنیتی جدید در خاورمیانه | حوثی‌ها چگونه به بازیگری فراتر  از مرزهای یمن تبدیل شدند؟
سایت اقتصادنیوز

عربستان به دنبال معماری امنیتی جدید در خاورمیانه | حوثی‌ها چگونه به بازیگری فراتر از مرزهای یمن تبدیل شدند؟

اقتصادنیوز: تشکیل ائتلاف ۱۵ کشوری دریای سرخ به رهبری عربستان، نشانه‌ای از تغییر معماری امنیتی خاورمیانه و کاهش وابستگی کشورهای منطقه به آمریکا است.
ادعای عبور نفتکش‌ها از تنگه هرمز؛ نمایش قدرت یا بلوف سیاسی آمریکا؟
خبرگزاری برنا

ادعای عبور نفتکش‌ها از تنگه هرمز؛ نمایش قدرت یا بلوف سیاسی آمریکا؟

برنا - گروه بین الملل: یک کارشناس مسائل منطقه با تأکید بر اینکه حاکمیت ایران بر تنگه هرمز تثبیت شده است، گفت: حتی اگر گزارش‌های آمریکا درباره عبور نفتکش‌ها ا...
شباهت وضعیت کنونی ترامپ در تنگه هرمز با چالش‌های کارتر در بحران «گروگان‌ها» |‌ گاردین: تهران ممکن است سطح تنش را افزایش دهد |‌ ایران هیچ «شاخه زیتونی» به ترامپ پیشنهاد نمی‌کند
سایت اقتصادنیوز

شباهت وضعیت کنونی ترامپ در تنگه هرمز با چالش‌های کارتر در بحران «گروگان‌ها» |‌ گاردین: تهران ممکن است سطح تنش را افزایش دهد …

اقتصادنیوز: گاردین نوشت ترامپ در برابر مجموعه‌ای از گزینه‌های نامطلوب قرار گرفته و تنها راه پیش روی او، انتخاب گزینه‌ای است که «کمتر بد» باشد؛ اقدامی که ممکن است عملاً به معنای پذیرش شکست باشد.
درس صف‌های طولانی در روسیه برای ایران
روزنامه ستاره صبح

درس صف‌های طولانی در روسیه برای ایران

روسیه دهه‌ها از مهم‌ترین صادرکنندگان انرژی جهان بود؛ کشوری که نه‌فقط نفت خام، بلکه فرآورده‌های نفتی خود را نیز به بازار می‌فرستاد و از انرژی به‌عنوان یکی از پایه‌های قدرت اقتصادی، سیاسی و نظامی خود استفاده می‌کرد. اما امروز جنگ با اوکراین و غرب روسیه را زمین گیر کرده است.
از «موش‌کشی» تا تحریم چین؛ ترامپ چگونه به دنبال تشدید فشار اقتصادی بر ایران است؟
سایت تجارت نیوز

از «موش‌کشی» تا تحریم چین؛ ترامپ چگونه به دنبال تشدید فشار اقتصادی بر ایران است؟

دولت ترامپ در آستانه اجرای دور جدیدی از فشارهای اقتصادی علیه ایران قرار دارد و بنا بر گزارش رویترز، تحریم پالایشگاه‌ها و بانک‌های چینی، هدف قرار دادن شبکه‌های دور زدن تحریم‌ها و اعمال تعرفه علیه شرکای تجاری تهران از جمله گزینه‌های مطرح واشنگتن است.
سرمقاله کیهان/ ایران؛ حامی دولت و مقاومت عراق | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله کیهان/ ایران؛ حامی دولت و مقاومت عراق | آخرین خبر

کیهان/ «ایران؛ حامی دولت و مقاومت عراق» عنوان یادداشت روز در روزنامه کیهان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: سفر چهارشنبه دکتر محمدباقر قالیباف رئیس ‌مجلس به بغداد اهمیت ویژه‌ای داشت و از این رو دست‌هایی برای مخدوش کردن و برجسته کردن حواشی فعال شدند. با این وجود برجستگی دستاوردهای این سفر بر