قیمت طلا امروز




 سایت خبرآنلاین / ۱۴۰۵/۰۵/۲۵

تعیین صلاحیت دادگاه‌های ایران برای رسیدگی به جنایات علیه امنیت ملی/ تعقیب مجدد محکومان خارجی در ایران ممنوع شد؟

مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی مجازی امروز، مواد ۳، ۶ و ۱۴ لایحه مقابله با جنایات بین‌المللی را به تصویب رساند که بر اساس آن، نسل‌زدایی، جنایات جنگی و صلاحیت دادگاه‌های ایران برای رسیدگی به جنایات علیه امنیت ملی و اتباع ایرانی تعیین تکلیف شد .
 تعیین صلاحیت دادگاه‌های ایران برای رسیدگی به جنایات علیه امنیت ملی/ تعقیب مجدد محکومان خارجی در ایران ممنوع شد؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مجلس شورای اسلامی در جریان جلسه علنی مجازی امروز (یکشنبه ۲۵ مرداد) مجلس و  در جریان بررسی مواد ارجاعی لایحه مقابله با جنایات بین‌المللی به کمیسیون قضایی و حقوقی، مواد ۳، ۶ و ۱۴ این لایحه را به تصویب رساندند.

بنا بر روایت ایسنا، بر اساس ماده  ۱۴ اصلاحی، عطف به ماده ۵۶ قانون اساسی و صلاحیت دادگاه‌های ایران و  دادگستری تهران در موارد زیر دارای صلاحیت رسیدگی به شکایات موضوع این قانون مطابق با قوانین جمهوری اسلامی ایران هستند.

۱- جنایات در قلمرو حاکمیت زمینی دریایی و هوایی جمهوری اسلامی ایران 

۲- جنایت که علیه امنیت ملی تمامیت ارضی استقلال و منافع ملی جمهوری اسلامی ایران واقع شده باشد 

۳- جنایت توسط اتباع ایرانی و یا علیه آنان و یا دارایی‌های آنان ارتکاب یافته باشد. 

۴- عامر و مرتکب در ایران حضور داشته باشد و یا دستگیر شده باشد و به ایران مسترد شده باشد 

تبصره ۱- در غیر موارد مذکور در این ماده در صورت پیشنهاد دادستان و پس از تصویب در شورای عالی امنیت ملی رسیدگی به پرونده در دادگاه‌های ایران انجام می‌شود.

تبصره ۲- در صورتی که آمر و مرتکب به‌سبب هر یک از رفتارهای مجرمانه موضوع این قانون در دادگاه صالح خارجی محاکمه و حکم قطعی صادر شده باشد، تعقیب مجدد در دادگاه‌های ایران ممنوع است، مگر آنکه رسیدگی انجام‌شده به‌طور واقعی و مؤثر صورت نگرفته باشد یا حکم صادره صوری بوده و عدالت کیفری را تأمین ننموده باشد یا مجازات صادره با مجازات‌های این قانون متناسب نباشد. چنانچه در مواردی که حکم قطعی در مورد آمر و مرتکب اجرا شده باشد، به میزان مجازات اجراشده در حکم مرجع قضایی صالح داخلی احتساب خواهد شد.

تبصره ۳- در راستای مطالبه انواع خسارات و طرح دعاوی کیفری در هر وضعیت امکان طرح دعاوی گروهی وجود دارد 

تبصره ۴- در مورد تحقق جنایات …



 روایت سفر قالیباف به عراق؛ از گفتمان مقاومت تا تاکید بر امنیت منطقه‌ای
۲ ساعت قبل / سایت اندیشه معاصر

روایت سفر قالیباف به عراق؛ از گفتمان مقاومت تا تاکید بر امنیت منطقه‌ای

سفر سه‌روزه رئیس مجلس شورای اسلامی به عراق، صحنه دیدارها و رایزنی‌هایی بود که فراتر از روابط دوجانبه، تحولات و مسائل منطقه‌ای را نیز دربر می‌گرفت.

 راهکار ایران برای حل مساله انحصار سلاح در عراق؟ / رسانه‌های عربی: قالیباف پیشنهادهایی به بغداد ارائه کرد/ بغداد: مقام‌های ایرانی خواستار تعویق نشدند
۶ ساعت قبل / سایت خبرفوری

راهکار ایران برای حل مساله انحصار سلاح در عراق؟ / رسانه‌های عربی: قالیباف پیشنهادهایی به بغداد ارائه کرد/ بغداد: مقام‌های ایرانی خواستار تعویق نشدند

رسانه‌های عربی از جمله الشرق‌الوسط، عرب‌نیوز و الأخبار با انتشار گزارش‌هایی مدعی شده‌اند که سفر اخیر رئیس مجلس شورای اسلامی به بغداد شامل ارائه پیشنهادهایی از سوی ایران برای مدیریت پرونده انحصار سلاح بوده است؛ ادعایی که با تکذیب صریح مقامات ارشد عراقی روبرو شد. از جمله راهکارهای ادعایی این رسانه‌ها انتقال امانتی سلاح‌های سنگین گروه‌های مسلح به ایران تا زمان حل و فصل کامل موضوع انحصار سلاح عنوان شده‌است.



سه سناریو برای روزهای پس از جنگ اقتصادی و اما و اگرهای بسیار
روزنامه آرمان امروز

سه سناریو برای روزهای پس از جنگ اقتصادی و اما و اگرهای بسیار

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: در روزهای اخیر این خبر به صورت گسترده پخش شده است که آمریکا قصد دارد شرکای تجاری ایران را هدف قرار دهد؛ موضوعی که نگرانی‌هایی را در چین ایجاد کرده است. تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز به‌شدت کاهش یافته و قیمت نفت همچنان در حال افزایش است. ایرانی‌ها با اعتمادبه‌نفس سخن از [ ]
سایت عصرایران

ترامپ و نتانیاهو در میدان انقلاب اعدام شدند (عکس)

سایت خبرفوری

خزر در گرو رضایت همسایگان؟ هشدار یک کارشناس درباره تبعات پذیرش رژیم حقوقی خزر

نقشه راه «بی‌اثر می‌کنیم» کجاست؟
روزنامه توسعه ایرانی

نقشه راه «بی‌اثر می‌کنیم» کجاست؟

نهال فرخی دونالد ترامپ این بار از یک روز نورماندی دیگر حرف می زند؛ نه در ساحل فرانسه و با سرباز و تانک، بلکه در اقتصاد ایران به
سایت خبرآنلاین

ببینید | پدیده‌هایی مانند باقر خرازی چگونه تولید و بازتولید می‌شوند؟

یکپارچه باشیم محاصره دریا را می‌شکنیم
سایت جوان آنلاین

یکپارچه باشیم محاصره دریا را می‌شکنیم

حسین طائب، رئیس سازمان بسیج: قدرت موشکی باید پشتوانه‌ای به نام حفظ وحدت و انسجام ملی داشته باشد. دشمن به‌سمت محاصره دریایی رفت و تصور کرد می‌تواند ملت ایران...