قیمت طلا امروز




 سایت خبرآنلاین / ۱۴۰۵/۰۵/۱۲

آیا جن‌ها هم مانند انسان محاکمه می‌شوند

جن‌ها نیز مانند انسان‌ها در برابر خداوند مسئول‌اند و روزی در دادگاه عدل الهی حاضر خواهند شد. آیات ۱۷ تا ۴۰ سوره رحمن با خطاب مشترک به جن و انسان، از حقیقتی کمتر گفته‌شده پرده برمی‌دارد، اینکه هیچ‌یک از این دو گروه راه گریزی از قلمرو الهی و حسابرسی قیامت ندارند.
 آیا جن‌ها هم مانند انسان محاکمه می‌شوند

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، سوره مبارکه رحمن در آیات ۱۷ تا ۴۰، مخاطب را از تماشای عظمت آفرینش به صحنه حسابرسی قیامت می‌برد، مسیری که نشان می‌دهد همان خدایی که جهان را با نظمی شگفت اداره می‌کند، روزی نیز انسان و جن را بر اساس عدالت محاسبه خواهد کرد.

بنابر روایت فارس، علامه طباطبایی در تفسیر المیزان، پیوند این آیات را در اثبات ربوبیت مطلق خداوند می‌داند، ربوبیتی که هم در نظام طبیعت جلوه دارد و هم در نظام جزا و پاداش.

پروردگار همه افق‌ها

آیات با این تعبیر آغاز می‌شود «رَبُّ الْمَشْرِقَیْنِ وَرَبُّ الْمَغْرِبَیْنِ». مقصود از دو مشرق و دو مغرب، اختلاف جایگاه طلوع و غروب خورشید در فصل‌های مختلف سال است، هرچند این تعبیر راه را برای فهم گسترده‌تر تعدد مشرق‌ها و مغرب‌ها نیز باز می‌کند. در واقع قرآن نگاه انسان را از یک افق محدود به مجموعه‌ای از نظام‌های دقیق کیهانی گسترش می‌دهد.

پس از بیان این نشانه، بار دیگر آیه مشهور سوره تکرار می‌شود، «فَبِأَیِّ آلَاءِ رَبِّکُمَا تُکَذِّبَانِ». این تکرار صرفاً برای تأکید لفظی نیست؛ بلکه پس از هر نعمت یا هر هشدار، انسان و جن را به محاکمه وجدان خود فرامی‌خواند که کدام نعمت الهی را می‌توان انکار کرد.

دریاهایی که به فرمان خدا کنار هم مانده‌اند

در ادامه، قرآن از یکی از شگفتی‌های طبیعت سخن می‌گوید «مَرَجَ الْبَحْرَیْنِ یَلْتَقِیَانِ * بَیْنَهُمَا بَرْزَخٌ لَا یَبْغِیَانِ».

علامه طباطبایی تأکید می‌کند که مراد، دو توده عظیم آب است که با وجود مجاورت، هر کدام ویژگی‌های خود را حفظ می‌کنند و مرزی الهی میان آنها برقرار است.

پس از آن، آیه «یَخْرُجُ مِنْهُمَا اللُّؤْلُؤُ وَالْمَرْجَانُ» یادآور می‌شود که همین دریاها سرچشمه نعمت‌هایی گران‌بها هستند. قرآن تنها به بیان زیبایی طبیعت اکتفا نمی‌کند؛ بلکه می‌خواهد انسان را متوجه این حقیقت کند که رزق، ثروت و زیبایی نیز جلوه‌ای از تدبیر الهی‌اند.

کشتی‌هایی که نشانه قدرت خدا هستند

قرآن سپس می‌فرماید که «وَلَهُ الْجَوَارِ الْمُنْشَآتُ فِی الْبَحْرِ کَالْأَعْلَامِ». کشتی‌های عظیمی که همچون کوه بر سطح آب حرکت می‌کنند، در حقیقت ملک خدا هستند؛ زیرا هم مواد اولیه آنها، هم قوانین شناوری و هم نیروی حرکتشان، همگی از سوی او فراهم شده است.

علامه …





 مقام نظامی رژیم صهیونیستی: جنگ خاموش با ترکیه آغاز شده است
۱۸ دقیقه قبل / خبرگزاری ایرنا

مقام نظامی رژیم صهیونیستی: جنگ خاموش با ترکیه آغاز شده است

تهران - ایرنا - در پی تحولات اخیر در سوریه و افزایش تنش‌ها میان آنکارا و تل آویو، یک مسئول نظامی صهیونیست تاکید کرد که ترکیه هر جا باشد دشمن رژیم اسرائیل است و جنگ خاموش و راه دور با این کشور آغاز شده است.

 آغاز واکسیناسیون آزمایشی ابولا در کنگو
۲۲ دقیقه قبل / خبرگزاری ایسنا

آغاز واکسیناسیون آزمایشی ابولا در کنگو

جمهوری دموکراتیک کنگو در حال آماده‌سازی برای عرضه واکسن ابولا است و برخی از دُزهای آن به عنوان بخشی از یک آزمایش برای بررسی اثربخشی در برابر سویه «بوندیبوگیو»، ویروسی که در حال حاضر در این کشور در گردش است، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 تأکید رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست بر تغییر نگرش صنایع/توسعه باید در کنار حفظ سرمایه‌های طبیعی اتفاق بیفتد
۳۵ دقیقه قبل / خبرگزاری برنا

تأکید رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست بر تغییر نگرش صنایع/توسعه باید در کنار حفظ سرمایه‌های طبیعی اتفاق بیفتد

برنا - گروه اجتماعی؛ رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با تأکید بر ضرورت تغییر نگرش صنایع نسبت به محیط‌زیست گفت: باید از نگاه به طبیعت و منابع طبیعی به‌عنوان منابع...

 دو خبر مهم بورس امروز؛ سیگنال مثبت برای خودرو و کل بازار سهام
۱۲ دقیقه قبل / سايت نبض بورس

دو خبر مهم بورس امروز؛ سیگنال مثبت برای خودرو و کل بازار سهام

بازار سرمایه امروز تحت تأثیر دو خبر مهم قرار دارد؛ ابطال مصوبه ۴۷۳ شورای رقابت و تغییر مبنای قیمت‌گذاری پیش‌فروش خودرو از یک سو و عدم تغییر نرخ سود بانکی در...

 جنگ علمی صهیونیست‌ها علیه ما؛ هدف از تضعیف قدرت علمی ایران چیست؟
۳۲ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

جنگ علمی صهیونیست‌ها علیه ما؛ هدف از تضعیف قدرت علمی ایران چیست؟

تلاش برای تضعیف قدرت علمی ایران از طریق کنترل ناشران بین‌المللی و نفوذ صهیونیستی در رسانه‌ها، با هدف ضربه زدن به اعتمادبه‌نفس علمی جامعه و جلوگیری از خودکفایی در تولید داروهای حیاتی، بخشی از ابعاد گسترده‌تر یک جنگ هیبریدی است.

 هشدار بی سابقه ایران؛ این اقدام آمریکا اعلان جنگ به همه دولت‌هاست
۲۴ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

هشدار بی سابقه ایران؛ این اقدام آمریکا اعلان جنگ به همه دولت‌هاست

سخنگوی وزارت امور خارجه جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران را نقض حاکمیت ملی همه کشورها و اعلان جنگ به همه دولت‌ها خواند.