قیمت طلا امروز




 سایت خبرآنلاین / ۱۴۰۵/۰۵/۱۴

نائب رئیس کمیسیون اصل ۹۰: کنوانسیون خزر تا تأمین منافع ایران نباید تصویب شود/ اگر چهار الحاقیه مرتبط با این کنوانسیون ارائه نشود به نفع ایران نیست

نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با تأکید بر اینکه کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر نباید پیش از تأمین منافع ایران به تصویب برسد، گفت: تا زمانی که چهار الحاقیه مرتبط با این کنوانسیون ارائه نشده و تکلیف بستر و زیربستر بخش جنوبی دریای مازندران مشخص نشود، تصویب این کنوانسیون به نفع ایران نخواهد بود.
 نائب رئیس کمیسیون اصل ۹۰: کنوانسیون خزر تا تأمین منافع ایران نباید تصویب شود/ اگر چهار الحاقیه مرتبط با این کنوانسیون ارائه نشود به نفع ایران نیست

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌شهر، برخوار و میمه، درباره لایحه مربوط به کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر که اخیراً از سوی دولت به مجلس ارسال شده است، اظهار کرد: کنوانسیونی که در سال ۱۳۹۷ با حضور رئیس‌جمهور وقت امضا شد، یک بار دیگر نیز به مجلس آمده بود که خوشبختانه در آن زمان به دولت بازگردانده شد و به تصویب نرسید.

بنابر روایت فارس، وی گفت: اشکال اساسی در این کنوانسیون که رئیس‌جمهور وقت و وزیر امور خارجه وقت و تیم وزارت امور خارجه به ریاست آقای ظریف آن را تهیه و تنظیم کردند و رئیس‌جمهور وقت نیز آن را با سران چهار کشور روسیه، قزاقستان، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان امضا کرد، این است که اگر این کنوانسیون نهایی شود، سهم ایران از دریای خزر از ۲۰ درصدی که اکنون در اذهان مردم وجود دارد، به یک چهارم کاهش پیدا خواهد کرد.

نایب‌رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس افزود: به نظر می‌رسد این موضوع نباید در مجلس اعلام وصول شود و همچنین نباید در کمیسیون مربوطه مورد رسیدگی قرار گیرد و باید فعلاً مسکوت بماند تا سه اقدام انجام شود و منافع ایران تضمین شود.

حاجی دلیگانی ادامه داد: نخستین اقدام این است که همزمان با امضای این کنوانسیون، چهار کشور دیگر متعهد شده بودند چهار الحاقیه مربوط به آن را ظرف مدت ۶ ماه آماده، امضا و برای ایران ارسال کنند که این اتفاق تاکنون رخ نداده است.

وی گفت: این چهار الحاقیه شامل الحاقیه مربوط به خط کشتیرانی در دریای مازندران، الحاقیه محدوده‌بندی خط مبدأ در دریای مازندران، الحاقیه دسترسی به آب‌های آزاد از دریای مازندران و همچنین الحاقیه مربوط به خط عبور نفت و گاز از دریای مازندران است که قرار بود ظرف ۶ ماه آماده شود، اما با گذشت حدود هشت سال از زمان امضای کنوانسیون، این اتفاق هنوز رخ نداده است.

نماینده شاهین شهر افزود: اگر این چهار الحاقیه ارائه شود، طبیعی است که ابعاد و شرایط کنوانسیون بهتر قابل بررسی و فهم خواهد بود.

حاجی دلیگانی تصریح کرد: دومین اقدامی که باید انجام شود این است که ۵۲.۵ درصد باقی‌مانده از بخش جنوبی بستر و زیربستر دریای مازندران میان ایران، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان، دست‌کم به صورت مساوی تقسیم شود که در این صورت سهم هر یک از این سه کشور حدود ۱۷.۵ درصد خواهد بود.

وی ادامه داد: بنابراین تا زمانی که چهار الحاقیه مذکور واصل نشده و بستر و زیربستر بخش جنوبی دریای مازندران میان سه کشور باقی‌مانده تقسیم نشده باشد، اصل این کنوانسیون به نفع ایران نخواهد بود.

نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: بنابراین به نظر می‌رسد همکاران مجلس نیز نباید حاضر باشند به این کنوانسیون رأی دهند، چراکه در بخشی از آن موضوع تغییر مرزها مطرح است و اگر مبنای این کنوانسیون قرار گیرد، می‌تواند تغییراتی در مرزها ایجاد کند.

حاجی دلیگانی با اشاره به اصل ۷۸ قانون اساسی افزود: بر اساس اصل ۷۸ قانون اساسی، هرگونه تغییر در حدود مرزی کشور ممنوع است، مگر اصلاحات جزئی با رعایت مصالح کشور، به شرط اینکه یک‌طرفه نباشد و به استقلال و تمامیت ارضی کشور لطمه نزند و به تصویب چهار پنجم مجموع نمایندگان مجلس شورای اسلامی برسد.

وی گفت: این سخت‌گیری که در قانون اساسی پیش‌بینی شده، کار دقیق و درستی است. خوشبختانه تا زمانی که مجلس شورای اسلامی ایران این کنوانسیون را تصویب نکند، هیچ‌کدام از بندهای کنوانسیونی که به امضای کشورهای مربوطه رسیده و به تأیید مجالس آنها نیز رسیده است، قابلیت اجرایی نخواهد داشت.

۲۹۲۱۸ کد مطلب 2256269





 بن‌بست تهران | نیویورکر می‌گوید ترامپ جنگ با ایران را باخته است
۱۴ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

بن‌بست تهران | نیویورکر می‌گوید ترامپ جنگ با ایران را باخته است

ایشان تارور، ستون‌نویس مجله نیویورکر، در یادداشتی تحلیلی می‌گوید شش ماه پس از آغاز جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران، نه‌تنها اهداف اصلی واشنگتن محقق نشده، بلکه ایران با حفظ ساختار سیاسی، کنترل تنگه هرمز و تداوم توان موشکی و پهپادی، دست بالاتری در چانه‌زنی پیدا کرده است. به نوشته او، جنگی که قرار بود توان جمهوری اسلامی را در هم بشکند، به فرسایش ذخایر نظامی آمریکا، فشار بر متحدان منطقه‌ای و کاهش اعتبار واشنگتن منجر شده است.

 خبر جدید از مذاکرات ایران و عمان/ چه چیزی ترامپ را عصبانی کرد؟
۱۴ ساعت قبل / سایت اکوایران

خبر جدید از مذاکرات ایران و عمان/ چه چیزی ترامپ را عصبانی کرد؟

دو مقام آمریکایی مدعی شکست مذاکرات ایران و عمان درباره تنگه هرمز شدند.

 مراسم چهلم تدفین «آقای شهید ایران» در حرم امام رضا(ع)
۷ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

مراسم چهلم تدفین «آقای شهید ایران» در حرم امام رضا(ع)

مراسم بزرگداشت چهلم تدفین «آقای شهید ایران» از سوی رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر امام رضا (ع) برگزار شد.

 تکرار لفاظی‌های یوسف رجی علیه تهران و حمله به قالیباف/ بیانیه وزیر خارجه لبنان درباره ادامه حضور سفیر ایران در بیروت
۱۲ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

تکرار لفاظی‌های یوسف رجی علیه تهران و حمله به قالیباف/ بیانیه وزیر خارجه لبنان درباره ادامه حضور سفیر ایران در بیروت

وزیر امور خارجه لبنان با صدور بیانیه‌ای شدیداللحن مدعی شد که ادامه حضور سفیر ایران در بیروت با یک تصمیم حاکمیتی و قطعی در تعارض است و بازگشت روابط به مسیر طبیعی را منوط به پایان مداخله تهران و تمکین به مقررات دیپلماتیک دانست.

 تأمین برق صنایع با اولویت تولید و اشتغال پیگیری می‌شود
۹ ساعت قبل / سایت هم میهن

تأمین برق صنایع با اولویت تولید و اشتغال پیگیری می‌شود

رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت جلوگیری از توقف خطوط تولید، خواستار رفع موانع اجرای مصوبات تأمین برق صنایع شد و بر استفاده از ظرفیت بورس انرژی، برق وارداتی و مدیریت مصرف برای عبور از محدودیت‌های شبکه تأکید کرد.

 رهبری پرخطای مصدق از عوامل اصلی شکل‌گیری کودتای 28 مرداد است - تسنیم
۹ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

رهبری پرخطای مصدق از عوامل اصلی شکل‌گیری کودتای 28 مرداد است - تسنیم

امینی: خطاهای دکترمصدق در فاصله 25 تا 28 مرداد، در کانون شکل‌گیری و موفقیت کودتای 28 مرداد قرار دارد.