قیمت طلا امروز




 سایت اکوایران / ۱۴۰۵/۰۵/۱۹

پشت پرده توافق محرمانه درباره سایت هسته‌ای سوریه

پایگاه خبری آکسیوس مدعی شد دولت دونالد ترامپ و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای خروج و ایمن‌سازی مواد هسته‌ای ذخیره‌شده در یک سایت مخفی سوریه به تفاهمی دست یافته‌اند.
 پشت پرده توافق محرمانه درباره سایت هسته‌ای سوریه

پایگاه خبری آکسیوس مدعی شد دولت دونالد ترامپ و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای خروج و ایمن‌سازی مواد هسته‌ای ذخیره‌شده در یک سایت مخفی سوریه به تفاهمی دست یافته‌اند. به گزارش اکوایران به نقل از ایسنا، آکسیوس شامگاه دوشنبه به نقل از مقامات صهیونیستی و آمریکایی گزارش داد: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به زودی مواد هسته‌ای ذخیره شده در یک سایت مخفی در سوریه را پس از دستیابی دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به تفاهم با سوریه و اسرائیل، از آنجا خارج خواهد کرد.

آکسیوس ادعا کرد: دولت دونالد ترامپ و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای دستیابی به یک توافق دیپلماتیک جهت ایمن‌سازی این مواد و جلوگیری از تشدید تنش با اسرائیل، سوریه و احتمالا حتی ترکیه بر سر این سایت حساس، تلاش‌هایی انجام دادند.

مقامات آمریکایی گفتند: این ماجرا رویکرد رئیس‌جمهور ترامپ در قبال سوریه را تایید می‌کند و نشان می‌دهد که چگونه ایالات متحده از روابط نزدیک خود با دولت جدید سوریه برای خنثی کردن یک بحران بالقوه استفاده کرده است.

طبق ادعای آکسیوس، بشار اسد رئیس‌جمهور سابق سوریه «یک برنامه هسته‌ای مخفی» توسعه داده بود و پس از بمباران راکتور توسط رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۰۷، برنامه هسته‌ای سوریه عمدتا نابود شد، اما چندین سایت تحقیق و توسعه و ذخیره‌سازی باقی ماندند و عمدتا غیرفعال بودند.

پس از برکناری دولت اسد، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توافق‌نامه‌ای را با دولت جدید سوریه امضا کرد که به آن اجازه می‌داد از رآکتور الکبار و چندین سایت دیگر مرتبط با فعالیت‌های هسته‌ای گذشته سوریه بازدید کند.

یک مقام آمریکایی به آکسیوس گفت: بیش از یک سال است که اسرائیل و ایالات متحده در حال بحث در مورد بهترین راه برای مقابله با «سایت ۹۹» در سوریه هستند. مقامات ارشد شورای امنیت ملی کاخ سفید و همتای آن در دفتر نخست‌وزیر اسرائیل از نزدیک روی این موضوع کار می‌کنند.

یک مقام رژیم صهیونیستی نیز ادعا کرد: اسرائیل به دولت ترامپ صراحتا اعلام کرده است که تحمل نخواهد کرد مواد هسته‌ای در این سایت باقی بماند. اسرائیل حتی تهدید کرده بود که اگر مواد هسته‌ای از محل خارج نشود یا نشانه‌هایی مبنی بر تلاش …