قیمت طلا امروز




 سایت اکوایران / ۱۴۰۵/۰۵/۱۱

واکنش ایران به شایعه بازگشایی تنگه هرمز؛ منابع آگاه: توافقی در کار نیست

برخی رسانه‌های وابسته به دشمن مدعی شده بودند که جمهوری اسلامی ایران با طرحی برای بازگشایی تنگه هرمز موافقت کرده است؛ اما منابع آگاه این ادعا را تکذیب کرده و تأکید کردند هیچ تغییری در سیاست ایران درباره این آبراه راهبردی صورت نگرفته است.
 واکنش ایران به شایعه بازگشایی تنگه هرمز؛ منابع آگاه: توافقی در کار نیست

برخی رسانه‌های وابسته به دشمن مدعی شده بودند که جمهوری اسلامی ایران با طرحی برای بازگشایی تنگه هرمز موافقت کرده است؛ اما منابع آگاه این ادعا را تکذیب کرده و تأکید کردند هیچ تغییری در سیاست ایران درباره این آبراه راهبردی صورت نگرفته است. به گزارش اکوایران به نقل از فارس، یک منبع نزدیک به تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ادعاهای مطرح‌شده درباره موافقت ایران با بازگشایی تنگه هرمز را تکذیب کرد و گفت: «جمهوری اسلامی ایران هیچ توافقی درباره بازگشایی تنگه هرمز نداشته و اخبار منتشرشده در این باره کذب است.»

همچنین پیگیری خبرنگار فارس از یک منبع آگاه نظامی نیز نشان می‌دهد این ادعا صحت ندارد و به‌طور کامل تکذیب است.

این منبع نظامی با رد اخبار منتشرشده تأکید کرد: «تا زمان ادامه اقدامات خصمانه و شرارت‌های آمریکا، تنگه هرمز همچنان مسدود بوده و تنها عبور از مسیر اعلام‌شده، با هماهنگی نیروی دریایی سپاه و دریافت مجوز عبور از تنگه هرمز، امکان‌پذیر خواهد بود. در غیر این صورت، سایر مسیرها ناایمن بوده و شناورهایی که اقدام به عبور از این مسیرها کنند، حتماً دچار حادثه خواهند شد.»

این منبع آگاه همچنین تأکید کرد ادعاهای مطرح‌شده درباره موافقت ایران با هرگونه طرح بازگشایی تنگه هرمز فاقد صحت است و هیچ تصمیم یا تغییری در سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران در قبال این آبراه راهبردی اتخاذ نشده است.

ساعاتی قبل برخی رسانه‌های وابسته به دشمن به نقل از باراک راوید، خبرنگار اسرائیلی، با انتشار اخباری مدعی شده بودند که جمهوری اسلامی ایران با طرحی برای بازگشایی تنگه هرمز موافقت کرده است؛ طرحی که بر اساس آن، ورود کشتی‌ها به خلیج فارس از طریق آب‌های سرزمینی ایران و خروج آن‌ها از طریق آب‌های سرزمینی عمان انجام شود.

 



۳ ساعت قبل / روزنامه ستاره صبح

آیا حمله اتمی در راه است؟

مناسبات قدرت در جهان برآشفته کنونی به گونه‌ای دگرگون شده که بازیگران نظام جهانی نه‌تنها هژمونی، بلکه بیشتر راهبرد بقا را دنبال می‌کنند. بازیگران بزرگ نظام جهانی مانند ایالات متحده امریکا، چین، روسیه، اتحادیه اروپا و در نهایت ایران با روندی از تهدید بقا روبه‌رو هستند که مؤلفه‌های آن پنهان و غیرشفاف هستند.

راهبرد بقا در بستر آنارشی دهه سوم قرن ۲۱ بر ادامه کنش بازیگران در بدترین شرایط ممکن و کمترین امکان کنش سازگار با دگرگونی مناسبات قدرت، بنیان شده و چشم انداز کنشگری بازیگران را تعریف می‌کند. منابع محدود یا کمیاب بازیگران در مناسبات قدرت با وجود جنگ افزارهای نسل ۵ و نسل ۶ جنگنده‌ها، موشک‌های بالستیک هوش مصنوعی و...، انقلاب پهپادی در جنگ‌های چند سال اخیر را برساخته که جنگ روسیه و اوکراین از فوریه ۲۰۲۲ تا تهاجم فراگیر یک سال گذشته اسرائیل و ایالات متحده امریکا به ایران با این انقلاب پهپادی شناخته می‌شوند.

در کنار انقلاب پهپادی در میدان جنگ‌های جهانی که هنر جنگ قرن 21 را شکل داده، ناتوانی قدرت‌های بزرگ یا ابرقدرت‌های نظامی جهان برای پیروزی کامل و پایان جنگ با مزایای بیشمار، سیاست‌گذاران را به سوی جنگ افزارهای هسته‌ای یا بمب اتمی متمایل کرده است. ناتوانی روسیه در شکست اوکراین، ناتوانی اتحاد اسرائیل، امریکا و اعراب در شکست ایران و... سبب بروز انگاره اثرگذاری بمب اتمی برای پایان جنگ شده است.

انگاره تهاجم اتمی ایالات متحده امریکا و اسرائیل به ایران برای باز کردن تنگه هرمز و پایان جنگ، همسانی روزافزونی با انگاره پایان جنگ اوکراین با بمب اتمی دارد! این دو انگاره بر الگوی ضربه سخت برای بازگشت به نظم پیشین یا همان نظم دو ابرقدرتی بنیان شده که دارای طرفدارانی در دولت دونالد ترامپ، دولت پوتین و بلکه برخی سیاستمداران تندروی اروپایی است. رویکردی هراسناک از تاکتیکی که می‌تواند جهان را به آتش کشیده و پایان تاریخ را رقم زند.

در اندیشه سیاست‌گذاران راهبردی غربی به‌ویژه ایالات متحده امریکا و برخی دولت‌های اروپایی، راه نهایی برای پایان جنگ اوکراین و روسیه، تشویق روسیه برای تهاجم اتمی به اوکراین است که اوکراین، قربانی منافع بازیگران بزرگ می‌شود. سیاست‌گذاران تندروی ایالات متحده امریکا به دنبال راهکاری برای بازگشایی تنگه هرمز و پایان جنگ یک سال گذشته امریکا و اسرائیل با ایران هستند که گویا تنها با بمب اتم و تهاجم اتمی به ایران امکان‌پذیر است. پیشینه تاریخی اروپای جنگ افروز و ایالات متحده ابرقدرت نشان می‌دهد که رهبران آنها، صلح را با کشتار فراگیر و جهان ویران امکان‌پذیر می‌دانند.

بنابراین جهان آشفته کنونی می‌تواند بار دیگر کارزار جنگ اتمی یا تهاجم اتمی بازیگران علیه یکدیگر باشد. روند رویدادهای جهان آشفته و مناسبات جدید قدرت که مورد پسند قدرت‌های بزرگ نیست، وحشت از جنگ اتمی را بر افکار عمومی چیره کرده است و سیاست‌گذاران را سرگردان می‌سازد. عادی‌سازی تهاجم اتمی به اوکراین یا ایران در افکار عمومی را می‌توان در اخبار و تحلیل‌های روزمره رسانه‌های بین‌الملل دنبال کرد که در چارچوب هشدارهایی از سوی سیاستمداران یا کارشناسان مطرح می‌شوند.

منبع:‌ دیپلماسی ایرانی


۳ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

روز ۱۷۵ جنگ | ترامپ: فقط توافق‌های خوب انجام می‌دهم

به گزارش آفتاب نیوز،

در این گزارش اخبار مربوط به جنگ به روزرسانی می شود...

 


۳ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

روز ۱۷۵ جنگ | ترامپ: ایرانی‌ها خیلی مایل هستند به توافق برسند اما هنوز آماده نیستند

به گزارش آفتاب نیوز،

در این گزارش اخبار مربوط به جنگ به روزرسانی می شود...

اسرائیل مناطق مختلف جنوب لبنان را بمباران کرد ۰۲:۰۹

ارتش اسرائیل با ادامه نقض آتش‌بس و حملات به جنوب لبنان، این منطقه را هدف حملات هوایی، توپخانه‌ای و انفجارهای کنترل‌شده قرار داد. ترامپ: ایرانی ها خیلی مایل‌ هستند به توافق برسند، اما هنوز آماده نیستند ۰۲:۰۵ دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در جمع خبرنگاران گفت: آن‌ها (ایران) خیلی مایل‌ هستند به توافق برسند، اما هنوز آماده نیستند که به یک توافق درست برسند. من فقط توافق های خوب انجام می دهم. 

خبرنگار: آیا حرکت به سمت جنگ اقتصادی علیه ایران نشان می‌دهد که گزینه‌های نظامی آمریکا در منطقه محدود است؟

ترامپ: نه، اصلاً. فقط داریم می‌بینیم چه اتفاقی می‌افتد. آن‌ها هیچ پولی ندارند. نیروی دریایی ندارند. نیروی هوایی ندارند. به سربازانشان حقوق نمی‌دهند. به پلیس حقوق نمی‌دهند. تورمشان ۳۵۰ درصد است. بنابراین فقط می‌خواهیم تا حدی ببینیم چه اتفاقی می‌افتد. اگر به محاصره نگاه کنید، کنترل کامل تمام آن منطقه‌ای که مربوط به تنگه هرمز است را داریم. پس آن‌ها خیلی دوست دارند توافق کنند، اما از نظر من هنوز آماده نیستند که توافق درست را انجام دهند.

 




 صلح‌ با امضای عزت
۲ ساعت قبل / روزنامه شرق

صلح‌ با امضای عزت

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدمحمد خاتمی، در دیدار روز یکشنبه گذشته با جمعی از اصحاب رسانه، به تشریح و ارزیابی شرایط و تحولات جاری در عرصه سیاست خارجی و مسائل داخلی ایران پرداخت و دیدگاه‌های خود را درباره مهم‌ترین چالش‌ها و چشم‌اندازهای پیش‌روی کشور بیان کرد. رئیس‌جمهور اسبق، ابتدا به ساکن اذعان کرد: «وضعیت کنونی ایران پس از انقلاب، یکی از خطیرترین و تعیین‌کننده‌ترین مقاطع تاریخ کشور است».

 هزینه‌های گزاف: آیا ترامپ می‌تواند مانع همکاری اقتصادی سایر کشورها با ایران شود؟
۵ ساعت قبل / سایت اطلاعات آنلاین

هزینه‌های گزاف: آیا ترامپ می‌تواند مانع همکاری اقتصادی سایر کشورها با ایران شود؟

رئیس جمهوری آمریکا در حالی که واشنگتن فشار بر تهران را افزایش می‌دهد و مذاکرات برای پایان دادن به جنگ بین دو کشور همچنان متوقف مانده، «خردکننده‌ترین عملیات اقتصادی» علیه ایران را اعلام کرد.

 افتتاح حدود ۳۶ هزار پروژه عمرانی در هفته دولت، با بیش از ۷۳۴ همت اعتبار
۸ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

افتتاح حدود ۳۶ هزار پروژه عمرانی در هفته دولت، با بیش از ۷۳۴ همت اعتبار

در هفته دولت مجموعاً ۳۵ هزار و ۹۸۶ پروژه عمرانی، رفاهی، زیرساختی و توسعه ای در سراسر کشور با هزینه نهایی ۷۳۴ هزار و ۴۶۱ میلیارد تومان (حدود ۷۳۵ همت) به بهره‌برداری خواهد رسید.

 طراح طرح جنجالی مجلس: بر اساس ماده‌ی ۱۵، همه‌ی اشخاص حقیقی و حقوقی ۳ ماه فرصت دارند تا فعالیت‌ها، قراردادها و ارتباطات جاری خود با کشورهای خارجی را با سازوکار جدید تطبیق داده و در سامانه شفاف کنند
۱۴ ساعت قبل / سایت اکوایران

طراح طرح جنجالی مجلس: بر اساس ماده‌ی ۱۵، همه‌ی اشخاص حقیقی و حقوقی ۳ ماه فرصت دارند تا فعالیت‌ها، قراردادها و ارتباطات جاری خود با کشورهای خارجی را با سازوکار جدید تطبیق داده و در سامانه شفاف کنند

روح‌الله نجابت، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با نگارش متنی تصریح کرد: بر اساس ماده‌ی ۱۵، همه‌ی اشخاص حقیقی و حقوقی ۳ ماه فرصت دارند تا فعالیت‌ها، قراردادها و ارتباطات جاری خود را با سازوکار جدید تطبیق داده و در سامانه شفاف کنند. هیچ‌کس به خاطر تعاملات گذشته‌اش غافلگیر نخواهد شد.

 بیست‌ویکمین جشنواره شهید رجایی، عملکرد دستگاه‌ها را بر اساس شاخص استمرار خدمت‌رسانی به مردم در شرایط بحرانی ارزیابی می‌کند
۱۳ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

بیست‌ویکمین جشنواره شهید رجایی، عملکرد دستگاه‌ها را بر اساس شاخص استمرار خدمت‌رسانی به مردم در شرایط بحرانی ارزیابی می‌کند

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان اینکه بیست‌ویکمین جشنواره شهید رجایی، عملکرد دستگاه‌ها را بر اساس شاخص استمرار خدمت‌رسانی به مردم در شرایط بحرانی ارزیابی می‌کند، تاکید کرد: از همه همکارانی که در دستگاه‌های اجرایی شبانه‌روز برای خدمت‌رسانی به مردم تلاش می‌کنند، صمیمانه تشکر می‌کنم.

 پیشنهاد ایران برای تشکیل صندوق توسعه زیرساخت‌های گردشگری بریکس
۱۱ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

پیشنهاد ایران برای تشکیل صندوق توسعه زیرساخت‌های گردشگری بریکس

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با تشریح دستاوردهای حضور ایران در سومین اجلاس وزرای گردشگری بریکس در هند، از ارائه پیشنهادهای مشخص ایران برای تعمیق همکاری‌های گردشگری میان کشورهای عضو خبر داد و گفت: اراده کشورهای عضو بریکس، افزایش سطح همکاری‌هاست و این مسیر می‌تواند به شکل‌گیری مناسباتی راهبردی و پایدار در حوزه گردشگری منجر شود.