قیمت طلا امروز




 سایت اکوایران / ۱۴۰۵/۰۵/۱۶

چرا قبض برق ناگهان بالا رفت؟ توضیح توانیر درباره تعرفه‌های پلکانی

آنچه موجب افزایش چشمگیر مبلغ قبض شده، عبور از الگوی مصرف و ورود به پله‌های بالاتر تعرفه است.
 چرا قبض برق ناگهان بالا رفت؟ توضیح توانیر درباره تعرفه‌های پلکانی

آنچه موجب افزایش چشمگیر مبلغ قبض شده، عبور از الگوی مصرف و ورود به پله‌های بالاتر تعرفه است. به گزارش اکوایران به نقل از تسنیم، عبدالامیر یاقوتی با اشاره به نگرانی برخی مشترکان از افزایش چندبرابری قبض برق در دوره تیر و مرداد گفت: مقایسه مصرف در ماه‌های گرم سال با ماه‌های سرد به‌دلیل استفاده از وسایل سرمایشی طبیعی است و نباید مبلغ قبض این دوره را با دوره‌های پاییز و زمستان برابر دانست. 

وی افزود: اگر مصرف یک مشترک نسبت به دوره مشابه سال گذشته تغییر نکرده باشد، در شرایط عادی نباید افزایش نرخ بیش از 40 درصد را تجربه کند.

مدیرکل دفتر مدیریت انرژی و برنامه‌ریزی امور مشتریان شرکت توانیر با تشریح نظام تعرفه‌گذاری پلکانی برق تصریح کرد: الگوی مصرف بر اساس قانون به‌گونه‌ای تعریف می‌شود که 75درصد مشترکان کمتر از آن مصرف کنند. بر همین اساس، در ماه‌های گرم سال برای مناطق عادی کشور که حدود دوسوم مشترکان کشور از جمله تهران، اصفهان، شیراز و مشهد را دربر می‌گیرد، سقف الگوی مصرف 300 کیلووات‌ساعت در ماه تعیین شده است.

به گفته یاقوتی، مشترکان بر اساس میزان مصرف در چهار پله قرار می‌گیرند: پله اول شامل مشترکانی است که در محدوده الگوی مصرف باقی می‌مانند؛ پله دوم مصرف تا یک‌ونیم برابر الگو، یعنی حداکثر 450 کیلووات‌ساعت؛ پله سوم مصرف بین یک‌ونیم تا دوونیم برابر الگو، یعنی تا 750 کیلووات‌ساعت؛ و پله چهارم مشترکانی است که بیش از دوونیم برابر الگو مصرف می‌کنند. بر اساس آمار موجود، حدود 50 درصد مشترکان در دو پله نخست قرار دارند و تنها نیم درصد از کل مشترکان بیش از پنج برابر الگو مصرف می‌کنند.

وی ادامه داد: حتی روشن‌ماندن یک لامپ اضافه برای چند ساعت در روز می‌تواند مشترک را از یک پله به پله بالاتر تعرفه منتقل کند، بدون آنکه در نگاه اول تغییر محسوسی در مصرف او دیده شود؛ به همین دلیل افزایش اندک مصرف در نزدیکی مرز پله‌ها می‌تواند اثر قابل‌توجهی بر مبلغ نهایی قبض بگذارد.

یاقوتی به مشترکان توصیه کرد: پیش از صدور قبض بعدی، وضعیت مصرف خود را از طریق لینک قبض الکترونیکی پیامکی، یا برای دارندگان کنتور هوشمند از طریق بخش «مدیریت مصرف» در اپلیکیشن «برق من»، بررسی کنند تا در صورت نزدیک‌شدن به مرز پله بعدی، الگوی مصرف خود را اصلاح کنند.

مدیرکل دفتر مدیریت انرژی توانیر همچنین از ادامه اجرای طرح جایگزینی کولر‌های پرمصرف با کولر‌های کم‌مصرف خبر داد و گفت: متقاضیان می‌توانند از طریق اپلیکیشن‌های «برق من» و «آچاره» و با تکمیل مشخصات مورد نیاز، در نوبت دریافت این خدمات قرار گیرند. بر اساس این طرح، موتور و پنل کنترلی کولر به‌صورت رایگان تعویض می‌شود و هزینه آن از محل صرفه‌جویی انرژی تأمین خواهد شد.

وی با تأکید بر نقش ابزار‌های هوشمند در اصلاح الگوی مصرف، از مشترکان خواست با بهره‌گیری از این ابزارها، در مسیر مدیریت بهینه انرژی کشور همراه صنعت برق باشند.

 



۱۲ دقیقه قبل / سایت بورس 24

قالیباف: ما هر چقدر قدرت نظامی داشته باشیم ولی اگر مردم گرسنه باشند و رشد اقتصادی نداشته باشیم دوام نمی‌آوریم

بورس24 : نشست هم‌اندیشی فعالان اقتصادی ایرانی و عراقی با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و هیأت پارلمانی همراه، روز گذشته (پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵) در سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد برگزار شد.

قالیباف با اشاره به اهمیت کار فعالان بخش خصوصی خطاب به آنها، گفت: برخی مشکلات در حوزه بخش خصوصی در هر دو کشور نهادینه شده که به همین منظور با حضور شما در تهران جلسه دیگری به همراه مسئولان اتاق بازرگانی ایران برگزار خواهیم کرد تا مشکلات را به صورت اولویت بندی شده و کاربردی برطرف کنیم.

عراق می‌تواند از نیروی کار هوشمند، کارآمد و مستعد ساکن مرزهای ایران بهره ببرد

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به نمایندگان حاضر در هیأت پارلمانی همراه، گفت: اعضای هیأت همراه را نمایندگان عضو گروه دوستی پارلمانی ایران و عراق و نمایندگان استان های هم‌مرز با این کشور تشکیل می دهند که به صورت تخصصی بر موضوعات عراق متمرکز بوده و مسائل را پیگیری و حل و فصل خواهند کرد.

وی با اشاره به نیروی کار هوشمند، کارآمد و با استعدادی که در شهرهای مرزی ایران زندگی می کنند، گفت: هر دو کشور می توانند از فرصت فنی و تخصصی آن‌ها بهره ببرند و به ویژه عراق به عنوان کشور دوست ما می تواند از این ظرفیت استفاده کند و برای این موضوعات باید نقشه راه درست و دقیق اقتصادی و تجاری میان دو کشور ایجاد شود.

قالیباف در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به رویکرد ایران در مقابل دشمن خارجی عنوان کرد: ما نه جنگ طلب بوده و نه به دنبال جنگیم اما به عنوان مسلمان به یک اصل در امت اسلامی باور داریم و آن این است که اجازه نمی دهیم افرادی بیایند و عزت و شرف ما را لگدمال کنند و بروند. ما در این مسیر از مال و جان خود می گذریم، می‌ایستیم و از عزت و شرف خود دفاع می‌کنیم.

ما بیش از مدعیان صلح، قدر صلح را می‌دانیم

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با رد ادعاهایی که می گویند ما جنگ طلب هستیم، تصریح کرد: از قضا ما به ‌عنوان یک رزمنده، بیش از آن‌هایی که حرف از صلح می‌زنند، قدر صلح را می‌دانیم؛ یعنی کسی قدر صلح را می‌داند که جنگیده باشد. از سوی دیگر معتقدیم دیپلماسی وقتی ارزش دارد و پیش می‌رود که برای جنگ آماده باشیم و اگر آماده جنگ نباشیم در زمان استفاده از دیپلماسی هم کسی پاسخ ما را نمی‌دهد.

وی ادامه داد: هم مسیر ما مسیر درستی است و هم دین، قرآن، فرهنگ اهل‌بیت(ع)، منطق و انسانیت حکم می‌کند از شرف، عزت و وطن‌ خود دفاع کنیم.

۷۵ درصد حمل‌ونقل دریایی جهان به عنوان یک ویژگی در اختیار جهان اسلام است

رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه قریب به نیم قرن است ایران و عراق در شرایط «نه جنگ و نه صلح» و «هم جنگ و هم صلح» هستند و این شرایط به یک وضعیت دائمی تبدیل شده است، گفت: مگر آدمی چقدر عمر می‌کند که ۵۰ سال آن در چنین شرایطی سپری شود؟! در این بین برخی شیطنت کرده و می‌گویند این شرایط را ما درست کرده ایم در حالی که این شرایط را دشمنی درست کرده که وقتی ظرفیت نیروی انسانی، منابع خدادادی و ظرفیت‌های ژئوپلیتیکی ایران، عراق و کشورهای اسلامی که در منطقه وجود دارد را دید نسبت به آن طمع کرد.

قالیباف ادامه داد: به عنوان مثال جغرافیای تنگه هرمز، خلیج فارس، باب‌المندب و کانال سوئز در مدیترانه به گونه ای است که ۷۵ درصد حمل‌ونقل دریایی جهان که اساس آن دریایی است، در اختیار کشورهای مسلمان بوده و این یکی از ویژگی های جهان اسلام است.

دشمن برای چپاول منابع و مواد اولیه ما به منطقه آمده است

رئیس مجلس خطاب به فعالان اقتصادی ایرانی و عراقی گفت: اگر به منابع و مواد اولیه کشورهای مسلمان دقت کنید، متوجه می شوید دشمنان ما برای چپاول آنها می‌آیند بنابراین باید در این شرایط برای تحریم‌های ظالمانه، برنامه‌ریزی کرده تا بتوانیم از آن عبور کنیم.

وی ادامه داد: درست است که امروز در سمت ریاست مجلس قرار دارم اما تمام وجودم امور اجرایی را درک می کند و جنبه فنی کار را می‌فهمم لذا مشکلات شما را نیز می دانم از جمله اینکه به‌راحتی می‌شود موضوع ضمانت‌نامه را برای خدمات مهندسی حل کرد.

ضرورت استفاده از ارزهای ملی

 قالیباف با اشاره به اینکه امروز می‌شود مبادلات تجاری را با ارز ملی انجام داد و به دهان ارز آمریکایی زد، تصریح‌ کرد: دوران سیطره آمریکا بر دنیا گذشته است اما ما به آن توجه نداریم و به فرصت های به وجود آمده دقت نمی کنیم که اشکال کار ماست. ما فرزند زمانه خویش نشده ایم و هنوز تجارت را با همان شیوه ۵۰ سال پیش دنبال می کنیم.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه تحت فشار اقتصادی قرار گرفتن، طبیعی است، گفت: آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها فهمیده اند در حوزه جنگ سخت نظامی از پس ایران و عراق بر نمی‌آیند از این رو وارد جنگ شناختی و جنگ اقتصادی شده اند و اکنون شما سربازان و فرماندهان این میدان هستید.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ما هر چقدر قدرت نظامی داشته باشیم ولی اگر مردم گرسنه باشند و گردش مالی، رشد اقتصادی و تولید ملی نداشته باشیم، دوام نمی آوریم.

امنیت و اقتصاد دو بال یکدیگر هستند

وی خطاب به حضار با بیان اینکه امنیت و اقتصاد لازم و ملزوم هم و دو بال یکدیگر هستند، تأکید کرد: اقتصاد برای پرواز به پایه امنیت نیاز دارد و اگر امنیت برقرار نشود، سرمایه هم نخواهد آمد لذا سرمایه‌گذاری حتماً نیازمند امنیت است. از سوی دیگر اگر امنیت را برقرار کنیم و تداومش را با اقتصاد پیش نبریم، آن هم پایدار نخواهد بود.

قالیباف تأکید کرد: باید پذیرفت که روابط دوجانبه ایران و عراق می تواند در منطقه و بر کشورهای اسلامی به ویژه عربی اثر بگذارد که به آن نیاز داریم. ما باید قدر سابقه روابط تاریخی، تمدنی و جغرافیایی خود را بدانیم که این ارتباط وجود و عمق داشته و از هر جهت دارای ظرفیت است.

بخش خصوصی برخلاف بخش دولتی در حوزه اقتصاد با انگیزه و خلاق است

رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه هرچقدر از فرصت های دریایی حوزه خلیج فارس استفاده کنیم به نفع ما خواهد بود، عنوان کرد: ما باید به سیاست های چین در این حوزه نگاه کنیم. مسیر ایران و عراق تا مدیترانه از کشورهای حوزه مقاومت می گذرد که بسیار حائز اهمیت است. این مسیر، قلب حوزه ژئوپولیتیکی ما بوده و از مؤلفه‌های بزرگ قدرت‌ و استقلال هستند. تمام این ظرفیت ها را خدا به ما داده که باید به آن توجه کنیم.

قالیباف در پایان اظهار کرد: فعالیت در بخش خصوصی و مردمی‌سازی اقتصاد، خلاقیت و انگیزه ای می‌خواهد که در بخش دولتی نیست.

لازم به ذکر است؛ محمدتقی نقدعلی رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و عراق، مهدی فلاح نایب رئیس و شهین جهانگیری عضو این گروه و همچنین سارا فلاحی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، رئیس قوه مقننه را در این سفر همراهی می کنند.


۱۶ دقیقه قبل / سایت تابناک

هشدار وزارت صمت درباره خاموشی صنایع

به گزارش تابناک به نقل از تسنیم محمدصادق مفتح با انتقاد از قطعی برق بخش تولید اظهار کرد: اعداد و ارقام گویای میزان مصرف حامل‌های انرژی در بخش خانگی و تولید است و قطعی باید با بررسی کارشناسی و اولویت‌بخشی انجام شود.

 

وی تصریح کرد: قطعی انرژی در بخش صنعت، تولید و اشتغال را مختل می‌کند و اثرات جانبی بر کار، فعالیت و زندگی خانوار‌ها می‌گذارد.

 

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی ادامه داد: در این حالت به دلیل کاهش تولید کالا گران می‌شود و ممکن است تصور کنیم قطعی انرژی در بخش مولد راهکاری اثربخش برای جبران ناترازی و تامین برق خانگی است، اما با فاصله زمانی تاوان همین تصمیم را باید مردم بدهند.

 

وی افزود: با تامین برق خانگی ممکن است مردم در کوتاه مدت احساس نارضایتی نکنند، اما وقتی تولید کاهش یابد چندین برابر خود مردم ضرر می‌کنند.


۳۷ دقیقه قبل / سایت نورنیوز

برنامه قطعی برق چهارمحال و بختیاری امروز جمعه 30 مرداد اعلام شد/ جدول خاموشی شهرستان‌ها

نورنیوز-گروه اقتصادی: برنامه احتمالی توزیع برق چهارمحال و بختیاری جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ اعلام شد.

جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری منتشر شد: 

 




 کاهش ۶۳درصدی قطعی برق در کشور
۱ ساعت قبل / سایت اکونگار

کاهش ۶۳درصدی قطعی برق در کشور

مدیرعامل توانیر با بیان اینکه ناترازی برق کشور از ۱۷ تا ۱۸ هزار مگاوات در سال‌های گذشته به کمتر از ۱۰ هزار مگاوات رسیده، گفت که محدودیت‌های اعمال‌شده در شبکه عمومی نیز ۶۳ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته، با این حال شرایط موجود مطلوب و مورد قبول ما نیست و شبکه همچنان با چالش‌های جدی مواجه است.

 ارزشمندترین ایرلاین‌های جهان
۲ ساعت قبل / سایت صدای بورس

ارزشمندترین ایرلاین‌های جهان

در این گزارش، وضعیت ۳۰ ایرلاین بزرگ جهان که در بازارهای سهام پذیرفته شده‌اند، مورد بررسی قرار گرفته است.

 پیش‌بینی قیمت طلا شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵؛ طلا گران می‌شود؟
۱۷ ساعت قبل / سایت فرکانس

پیش‌بینی قیمت طلا شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵؛ طلا گران می‌شود؟

بازار طلا در آخرین روزهای مرداد ۱۴۰۵ در محدوده‌های حساس قیمتی قرار گرفته و قیمت طلای ۱۸ عیار بار دیگر به مرز ۲۰ میلیون تومان نزدیک شده است. در معاملات ۲۸ مرداد، طلای ۱۸ عیار تا حدود ۱۹ میلیون و ۷۵۹ هزار تومان پیش رفت و هم‌زمان اونس جهانی حوالی ۴۳۵۰ دلار معامله شد. حالا [ ]

 قیمت طلای دست دوم چند؟
۱ ساعت قبل / سایت اکونگار

قیمت طلای دست دوم چند؟

قیمت طلا و انواع سکه امروز، جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵، اعلام شد. بر اساس نرخ‌های اعلام‌شده، هر گرم طلای ۱۸ عیار با عیار ۷۵۰، ۱۹۸ میلیون و ۵۲۷ هزار ریال قیمت دارد. همچنین هر گرم طلای ۱۸ عیار با عیار ۷۴۰، ۱۹۵ میلیون و ۸۸۰ هزار ریال معامله می‌شود.

 جزئیات تامین سوخت زمستانی نیروگاه‌ها
۱۶ ساعت قبل / سایت هم میهن

جزئیات تامین سوخت زمستانی نیروگاه‌ها

معاون وزیر نیرو گفت: اکنون حدود ۳ میلیارد و ۲۱۰ میلیون متر مکعب گازوئیل ذخیره شده و نزدیک ۸۵ درصد مخازن پر شده، اما امسال سال سختی برای تامین سوخت نیروگاه‌ها است.

 قیمت لوازم یدکی موتورسیکلت تا ۳۰۰ درصد گران شد / تولید قطعات موتورسیکلت صرفه اقتصادی ندارد!
۳۰ دقیقه قبل / سایت تجارت نیوز

قیمت لوازم یدکی موتورسیکلت تا ۳۰۰ درصد گران شد / تولید قطعات موتورسیکلت صرفه اقتصادی ندارد!

هزینه تولید موتورسیکلت در سال جاری مسیر صعودی گرفته و فشار هزینه از مواد اولیه تا نیروی کار و انرژی، تولیدکنندگان را با چالش جدی روبه‌رو کرده، حال پریس اصلی این است که قیمت قطعات موتورسیکلت در یک سال گذشته چند درصد افزایش داشته است؟