
نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با تأکید بر اینکه کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر نباید پیش از تأمین منافع ایران به تصویب برسد، گفت: تا زمانی که چهار الحاقیه مرتبط با این کنوانسیون ارائه نشده و تکلیف بستر و زیربستر بخش جنوبی دریای مازندران مشخص نشود، تصویب این کنوانسیون به نفع ایران نخواهد بود. به گزارش اکوایران به نقل از فارس، حسینعلی حاجیدلیگانی نماینده شاهینشهر، برخوار و میمه، درباره لایحه مربوط به کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر که اخیراً از سوی دولت به مجلس ارسال شده است، اظهار کرد: کنوانسیونی که در سال ۱۳۹۷ با حضور رئیسجمهور وقت امضا شد، یک بار دیگر نیز به مجلس آمده بود که خوشبختانه در آن زمان به دولت بازگردانده شد و به تصویب نرسید.
وی گفت: اشکال اساسی در این کنوانسیون که رئیسجمهور وقت و وزیر امور خارجه وقت و تیم وزارت امور خارجه به ریاست آقای ظریف آن را تهیه و تنظیم کردند و رئیسجمهور وقت نیز آن را با سران چهار کشور روسیه، قزاقستان، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان امضا کرد، این است که اگر این کنوانسیون نهایی شود، سهم ایران از دریای خزر از ۲۰ درصدی که اکنون در اذهان مردم وجود دارد، به یک چهارم کاهش پیدا خواهد کرد.
نایبرئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس افزود: به نظر میرسد این موضوع نباید در مجلس اعلام وصول شود و همچنین نباید در کمیسیون مربوطه مورد رسیدگی قرار گیرد و باید فعلاً مسکوت بماند تا سه اقدام انجام شود و منافع ایران تضمین شود.
حاجی دلیگانی ادامه داد: نخستین اقدام این است که همزمان با امضای این کنوانسیون، چهار کشور دیگر متعهد شده بودند چهار الحاقیه مربوط به آن را ظرف مدت ۶ ماه آماده، امضا و برای ایران ارسال کنند که این اتفاق تاکنون رخ نداده است.
وی گفت: این چهار الحاقیه شامل الحاقیه مربوط به خط کشتیرانی در دریای مازندران، الحاقیه محدودهبندی خط مبدأ در دریای مازندران، الحاقیه دسترسی به آبهای آزاد از دریای مازندران و همچنین الحاقیه مربوط به خط عبور نفت و گاز از دریای مازندران است که قرار بود ظرف ۶ ماه آماده شود، اما با گذشت حدود هشت سال از زمان امضای کنوانسیون، این اتفاق هنوز رخ نداده است.
نماینده شاهین شهر افزود: اگر این …






