قیمت طلا امروز




 سایت عصرایران / ۱۴۰۵/۰۵/۱۵

نامه جبهه اصلاحات به رئیس قوه قضائیه

نقد مسئولانه و مطالبه اجرای صحیح قانون، حق شهروندان، حقوقدانان، دانشگاهیان، رسانه‌ها و فعالان سیاسی و مدنی است و نباید با رویکردهای امنیتی محدود شود.
 نامه جبهه اصلاحات به رئیس قوه قضائیه
 جبهه اصلاحات ایران در نامه‌ای سرگشاده خطاب به رئیس قوه قضائیه، با تأکید بر ضرورت حفظ انسجام ملی، تقویت اعتماد عمومی و تأمین امنیت پایدار در شرایط حساس فعلی کشور، اعلام جرم دادستانی تهران علیه منتقدان احکام اعدام را شایسته بازنگری دانست.

به گزارش عصر ایران ، در این نامه تصریح شده که همسان دانستن نقد حقوقی و مدنی با اقدام علیه امنیت کشور، و محدود کردن آن با رویکردهای امنیتی با روح قانون اساسی سازگار نیست. 

متن نامه سرگشاده "جبهه اصلاحات ایران" به رئیس قوه قضائیه، به شرح زیر است:

به نام خدا

جناب حجت‌الاسلام والمسلمین آقای محسنی اژه‌ای

ریاست محترم قوه قضائیه

با سلام و احترام

کشور در شرایطی حساس و سرنوشت‌ساز قرار دارد؛ شرایطی که حفظ انسجام ملی، تقویت اعتماد عمومی، صیانت از سرمایه اجتماعی و تأمین امنیت پایدار را به ضرورتی اجتناب‌ناپذیر تبدیل کرده است. در چنین وضعیتی، تصمیم‌ها و اقدامات حاکمیتی باید بیش از هر چیز در خدمت تقویت اعتماد عمومی و همبستگی ملی باشد.

از همین منظر، صدور و اجرای برخی احکام اعدام در پرونده‌های مرتبط با رخدادهای دی‌ماه و نیز اطلاعیه اخیر دادستانی تهران درباره تعقیب منتقدان این احکام، نگرانی‌هایی را در میان حقوقدانان، فعالان سیاسی و مدنی و افکار عمومی برانگیخته است.

جبهه اصلاحات ایران، با احساس مسئولیت نسبت به منافع ملی، حفظ آرامش و همبستگی جامعه، نکات زیر را با جنابعالی در میان می‌گذارد.

جبهه اصلاحات ایران ضمن محکوم کردن هرگونه خشونت و جنایت و تأکید بر حق قربانیان و خانواده‌های آنان برای دادخواهی، بر این باور است که عدالت تنها در اجرای مجازات خلاصه نمی‌شود؛ بلکه در گرو کشف حقیقت، رعایت حقوق تمامی اصحاب پرونده و تضمین دادرسی عادلانه است.

دفاع از حقوق قانونی متهمان، درخواست برگزاری دادگاه علنی، برخورداری از وکیل مستقل و پرهیز از شتاب در اجرای احکام سالب حیات، نه دفاع از جرم یا مجرمان، بلکه پاسداری از اصول بنیادین دادرسی عادلانه و اعتبار دستگاه قضایی است.

در فقه اسلامی، اصل «احتیاط در دماء» و در حقوق نوین، حساسیت ویژه نسبت به مجازات اعدام، بر ضرورت نهایت دقت در رسیدگی و پرهیز از هرگونه شتاب در اجرای احکام سالب حیات تأکید دارد؛ زیرا خطا در چنین احکامی جبران‌ناپذیر است. انتظار می‌رود در پرونده‌های حساس، تمامی مراحل رسیدگی با شفافیت، رعایت کامل موازین قانونی و تضمین حقوق دفاعی متهمان انجام شود.

قانون اساسی، حق دادخواهی، برخورداری از وکیل، اصل برائت و علنی بودن محاکمات را از ارکان دادرسی عادلانه می‌داند. در همین چارچوب، اطلاعیه اخیر دادستانی تهران نیز شایسته بازنگری است؛ زیرا همسان دانستن نقد حقوقی و مدنی با اقدام علیه امنیت کشور، نه با روح قانون اساسی سازگار است و نه به تقویت اعتماد عمومی و انسجام ملی کمک می‌کند.

 نقد مسئولانه و مطالبه اجرای صحیح قانون، حق شهروندان، حقوقدانان، دانشگاهیان، رسانه‌ها و فعالان سیاسی و مدنی است و نباید با رویکردهای امنیتی محدود شود.

از سوی دیگر، حاکمیت در قبال رخدادهایی که به از دست رفتن جان شهروندان و خدشه‌دار شدن امنیت عمومی انجامیده است، مسئولیتی انکارناپذیر دارد.

تأمین امنیت شهروندان، پیشگیری از بروز خشونت، مدیریت کارآمد بحران‌ها و بررسی هرگونه ترک فعل، قصور یا ضعف تدبیر دستگاه‌های مسئول، از الزامات حکمرانی مطلوب و امنیت پایدار است.

امنیت، صرفاً با برخوردهای کیفری و قضایی تأمین نمی‌شود، بلکه نیازمند شناسایی و رفع ریشه‌های شکل‌گیری بحران‌ها، پاسخگویی نهادهای مسئول و جلب اعتماد عمومی است.

 از این‌رو انتظار می‌رود مسئولیت همه عوامل مؤثر، اعم از اشخاص و نهادهای مسئول، با شفافیت، بی‌طرفی و بر پایه قانون مورد بررسی قرار گیرد؛ چرا که امنیت پایدار، بیش از هر چیز، بر اعتماد عمومی و احساس اجرای عادلانه و یکسان قانون استوار است.

اعتماد عمومی، مهم‌ترین پشتوانه امنیت پایدار و سرمایه اجتماعی کشور است. این اعتماد تنها از رهگذر اجرای بی‌طرفانه قانون، شفافیت در فرآیندهای قضایی، رعایت حقوق دفاعی متهمان، احترام به حق نقد و پاسخگویی نهادهای مسئول شکل می‌گیرد. امید می‌رود قوه قضائیه با فراهم ساختن زمینه دادرسی شفاف، رعایت کامل حقوق دفاعی متهمان، پرهیز از شتاب در اجرای احکام سالب حیات و احترام به حق نقد و دادخواهی، نقشی مؤثر در تقویت اعتماد عمومی، تحکیم انسجام ملی و پاسداری از منافع کشور ایفا کند. با احترام

جبهه اصلاحات ایران پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر جریانی مرموز در پی فروپاشیدن دولت است نظرات کاربران خبر قبل اشتراک گذاری : مقایسه سیستم‌های پدافند هوایی MIM-104 Patriot آمریکا و S-400 Triumf روسیه بیشتر بخوانید: روزنامه اطلاعات: امروز که دشمن مردم را علیه حکومت تحریک می کند، موقتا اعدام ها را تعطیل کنید قوه قضائیه: حکم اعدام جواد زمانی و ابوالفضل ساعدی اجرا شد قوه قضاییه: ۲ عامل موساد اعدام شدند اعدام محمد امینی از متهمین 19 دی اصفهان/ اتهام: محاربه اعلام جرم دادستانی علیه منتقدان احکام اعدام متهمان حوادث دی ماه تماشاخانه محمدباقر خرازی کیست؟روحانی جنجالی با ادعاها و ایده‌های تخیلی تاکر کارلسون، مجری و فعال مشهور رسانه‌ای: جنگ ایران به وضوح برخلاف چیزی است که ترامپ وعده داده بود فیلم های دیگر عضویت در اینستاگرام عصر ایران ۱۵ سال پیش در چنین روزی این لحظه با حافظ گلستان سعدی آموزش زبان انگلیسی آپارات عصر ایران اپلیکیشن عصر ایران



 وال استریت ژورنال: مقام‌های عرب می‌گویند ما بین ایران و آمریکا گیر افتاده‌ایم؛ معتقدند ایران به افزایش فشار اقتصادی، واکنش نظامی نشان خواهد داد و جنگ دوباره می‌تواند شدت بگیرد

وال استریت ژورنال: مقام‌های عرب می‌گویند ما بین ایران و آمریکا گیر افتاده‌ایم؛ معتقدند ایران به افزایش فشار اقتصادی، واکنش نظامی نشان خواهد داد و جنگ دوباره می‌تواند شدت بگیرد

حملات ایران به کشتی‌ها در تنگه هرمز در حال افزایش است، بدون آنکه واکنش نظامی آمریکا را در پی داشته باشد؛ وضعیتی که خطر عبور کشتی‌ها از این آبراه راهبردی را افزایش داده و برخی متحدان عرب آمریکا را نگران کرده است. این کشورها بیم دارند که واشنگتن راهبرد مشخصی برای پایان دادن به جنگ نداشته باشد.

 دلیل انتخاب قالیباف به عنوان رئیس تیم مذاکره کننده چه بود؟

دلیل انتخاب قالیباف به عنوان رئیس تیم مذاکره کننده چه بود؟

وظیفه سیاست خارجی هم این است که مسیر‌های واردات کالا را هموار کند، بازار‌های جدید پیدا کند، فضا‌های سیاسی لازم را ایجاد کند که بشود این کالا‌ها به کشور وارد...

 قالیباف: عصر دخالت بیگانگان رو به پایان است

قالیباف: عصر دخالت بیگانگان رو به پایان است

رئیس مجلس شورای اسلامی در پستی به زبان عربی در صفحه شخصی خود نوشت: رژیم صهیونیستی خیال نهر تا بحر را حتی در رویاهایش نیز نخواهد دید.

 تشکیل کارگروه ویژه بنزین و سوخت زمستانی نیروگاه‌ها در مجلس

تشکیل کارگروه ویژه بنزین و سوخت زمستانی نیروگاه‌ها در مجلس

رئیس کمیسیون انرژی مجلس از تشکیل کارگروه ویژه بنزین و سوخت زمستانی نیروگاه‌ها خبر داد و گفت: از شنبه این کارگروه جلسات فعالانه خواهد داشت. از دولت، سازمان به...

 اوکراین باید خسارت‌ حمله به کِشتی «آنا» را جبران کند

اوکراین باید خسارت‌ حمله به کِشتی «آنا» را جبران کند

سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه تأکید کرد: اوکراین باید همه خسارت‌های وارده در حمله تروریستی و پهپادی این کشور به خدمه و کشتی ایرانی «آنا» را جبران کند.

 عراقچی: گفت‌وگوی رئیس‌جمهور به زبان‌های دیگر روابط منطقه‌ای را متحول کرد

عراقچی: گفت‌وگوی رئیس‌جمهور به زبان‌های دیگر روابط منطقه‌ای را متحول کرد

وزیر خارجه ایران با اشاره به سفرهای رئیس‌جمهور به اقلیم کردستان و آذربایجان، از تأثیر گفت‌وگوهای پزشکیان بر بهبود روابط ایران با این دو منطقه و کشور خبر داد.

 رژیم صهیونیستی خیال نهر تا بحر را حتی در رویاهایش نخواهد دید

رژیم صهیونیستی خیال نهر تا بحر را حتی در رویاهایش نخواهد دید

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه دخالت بیگانگان در معادلات بین کشورها به سرعت در حال کاهش است گفت: رژیم صهیونیستی خیال نهر تا بحر را حتی در رویاهایش نیز نخواهد دید.

 رئیس پارلمان عراق خواستار امتیاز ویژه در صادرات نفت از تنگه هرمز شد

رئیس پارلمان عراق خواستار امتیاز ویژه در صادرات نفت از تنگه هرمز شد

«هیبت الحلبوسی» رئیس پارلمان عراق در دیدار با «محمد باقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی در بغداد، خواستار اعطای ویژگی خاص به کشورش در زمینه صدور نفت از طریق تنگه هرمز شد.