قیمت طلا امروز




 سایت عصرایران / ۴ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۳

ائتلاف دریایی عربستان با عضویت ۳۹ کشور

ریاض همزمان با آغاز فعالیت رسمی ائتلاف، روند تکمیل ساختار سازمانی آن را نیز سرعت بخشیده است. فرماندهی دوره نخست ائتلاف به یک فرمانده سعودی سپرده شده و معاون...
 ائتلاف دریایی عربستان با عضویت ۳۹ کشور
در بحبوحه تشدید تنش‌های دریایی در منطقه، عربستان سعودی از فعال‌سازی رسمی ائتلاف دریایی چندملیتی با مشارکت ۳۹ کشور خبر داده است؛ ائتلافی که ریاض می‌گوید هدف آن حفاظت از کشتیرانی و مسیرهای انرژی است، اما زمان‌بندی تشکیل آن اهمیت آبراه‌های راهبردی منطقه را بیش از پیش برجسته کرده است.

به گزارش ایلنا به نقل از الجزیره، عربستان سعودی از آغاز رسمی فعالیت ائتلاف دریایی دفاعی چندملیتی با مشارکت نمایندگان ۳۹ کشور خبر داد؛ اقدامی که به گفته ریاض، این ائتلاف را وارد مرحله جدیدی از سازماندهی و فعالیت عملیاتی می‌کند.

وزارت دفاع عربستان اعلام کرد سومین نشست برنامه‌ریزی این ائتلاف در مقر فرماندهی ناوگان غربی در شهر جده برگزار شد و نمایندگان ۳۹ کشور در آن حضور داشتند.

بر اساس بیانیه وزارت دفاع عربستان، تاکنون ۱۵ کشور بیانیه مشترک تشکیل ائتلاف را امضا کرده‌اند و ۱۳ کشور نیز با تکمیل روندهای داخلی و امضای منشور ائتلاف، رسماً به آن پیوسته‌اند. سایر کشورها نیز در حال تکمیل اقدامات لازم برای عضویت هستند.

ریاض همزمان با آغاز فعالیت رسمی ائتلاف، روند تکمیل ساختار سازمانی آن را نیز سرعت بخشیده است. فرماندهی دوره نخست ائتلاف به یک فرمانده سعودی سپرده شده و معاون وی از پاکستان انتخاب شده است.

مقر فرماندهی و نشان ائتلاف نیز تعیین شده و چارچوب‌های سازمانی و برنامه‌های عملیاتی آن برای آغاز فعالیت تصویب شده است.

عربستان هدف از تشکیل این ائتلاف را ایجاد یک چارچوب دفاعی مشترک برای مقابله با تهدیدهای دریایی، تقویت امنیت کشتیرانی و تضمین آزادی عبور و مرور دریایی اعلام کرده است.

بر اساس برنامه اعلام‌شده، حفاظت از مسیرهای تجارت بین‌المللی، تأمین امنیت خطوط انتقال انرژی و حفاظت از منافع مشترک دریایی در تنگه باب‌المندب، دریای سرخ و خلیج عدن نیز در دستور کار ائتلاف قرار دارد.

کشورهای عضو همچنین قرار است تبادل اطلاعات و داده‌های امنیتی و اطلاعاتی را افزایش دهند، برنامه‌ریزی‌های عملیاتی مشترک انجام دهند و با برگزاری رزمایش‌ها و تمرین‌های دریایی، توانمندی‌های نظامی خود را ارتقا دهند. اجرای عملیات دریایی مشترک نیز از دیگر اهداف این ائتلاف عنوان شده است.

عربستان ۳۰ ژوئیه گذشته اعلام کرده بود که ۱۴ کشور با ایجاد این ائتلاف موافقت کرده‌اند. این کشورها در بیانیه‌ای مشترک، از طرح تشکیل ائتلاف حمایت و درباره ترتیبات اولیه فعالیت آن اعلام توافق کرده بودند. دیدار محمد بن سلمان با فرمانده سنتکام

همزمان با اعلام فعال‌سازی ائتلاف، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، روز پنجشنبه با دریادار برد کوپر، فرمانده فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا، دیدار کرد.

در این دیدار، همکاری‌های دفاعی میان ریاض و واشنگتن، تحولات منطقه و تلاش‌ها برای کاهش تنش و تقویت امنیت و ثبات در منطقه مورد بررسی قرار گرفت.

فعال‌سازی این ائتلاف دریایی در شرایطی انجام می‌شود که حملات علیه کشتی‌های تجاری، نفتکش‌ها و زیرساخت‌های دریایی در تنگه هرمز و باب‌المندب افزایش یافته است.

این تحولات همچنین در بحبوحه تشدید تنش‌ها پس از جنگ ایران و آمریکا، حملات متقابل علیه شماری از کشورهای منطقه خلیج فارس و افزایش دوباره تنش میان عربستان و جنبش انصارالله یمن (حوثی‌ها) رخ داده است. پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر درخواست فرمانده سنتکام برای حمله شدید به زیرساخت‌های ایران / پشت‌پرده سفر برد کوپر به اسرائیل نظرات کاربران خبر قبل اشتراک گذاری : دیدار بردکوپر فرماندهی سنتکام با محمدبن سلمان در جده بیشتر بخوانید: سه کشور، یک امضا؛ آیا خاورمیانه جدیدی در راه است؟ ادعای رویترز درباره تصمیم عربستان برای تشکیل ائتلاف دریایی تماشاخانه پارتیا، افسانه «آن‌شیگائو»؛ سفر شاهزاده ایرانی به چین / سوغات او یک دین بود ساعت ۸:۱۵ ششم اوت ؛ هیروشیما / وقتی شهر در دیگ قیر می‌جوشید فیلم های دیگر عضویت در اینستاگرام عصر ایران ۱۵ سال پیش در چنین روزی این لحظه با حافظ گلستان سعدی آموزش زبان انگلیسی آپارات عصر ایران اپلیکیشن عصر ایران



 سی‌ان‌ان: از «نابودی ایران» تا تهدید عمان، بلوف‌های ترامپ دیگر اثر ندارد

سی‌ان‌ان: از «نابودی ایران» تا تهدید عمان، بلوف‌های ترامپ دیگر اثر ندارد

شبکه سی‌ان‌ان در تحلیلی نوشت که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، عمان را به‌دلیل مداخله در تلاش‌های واشنگتن در تنگه هرمز به بمباران تهدید کرده است؛ اما تکرار تهدیدهای مشابه و عقب‌نشینی‌های مکرر او، اعتبار هشدارهایش را زیر سوال برده است.

 اتهام «نفوذ سایبری» علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا

اتهام «نفوذ سایبری» علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا

دادستان‌های فدرال در نیویورک در ادعایی ۱۷ ایرانی را به «نفوذ سایبری» در دانشگاه‌ها، شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی مستقر در ایالات متحده متهم کردند.

 سایه واشنگتن بر ادعای پهپادی بارزانی سنگینی می‌کند

سایه واشنگتن بر ادعای پهپادی بارزانی سنگینی می‌کند

ادعای هدف قرار گرفتن دفتر مسرور بارزانی با پهپادهای ایرانی، همزمان با خبرسازی درباره میانجی‌گری اربیل میان تهران و واشنگتن، ابهام‌هایی جدی درباره نقش اقلیم، اهداف آمریکا و تلاش برای گشودن جبهه‌ای تازه علیه ایران ایجاد کرده است.

 چرا تفاهم‌نامه ایران و آمریکا شکست خورد؟/ یک محاسبه اشتباه می‌تواند جنگ را تشدید کند

چرا تفاهم‌نامه ایران و آمریکا شکست خورد؟/ یک محاسبه اشتباه می‌تواند جنگ را تشدید کند

توافق موقت با هدف پایان دادن به جنگ ایران و آمریکا روز دوشنبه منقضی شد و عدم‌اطمینان را در مورد راه‌حلی دیپلماتیک برای این درگیری افزایش داد.

 اهمیت انتخابات اسرائیل برای ترامپ/ پولیتیکو: ادعا‌های ترامپ در مورد تنگه هرمز با داده‌های تردد نفتکش‌ها در تضاد است/ غریب‌آبادی: به زودی توهمات ترامپ را اصلاح می‌کنیم

اهمیت انتخابات اسرائیل برای ترامپ/ پولیتیکو: ادعا‌های ترامپ در مورد تنگه هرمز با داده‌های تردد نفتکش‌ها در تضاد است/ غریب‌آبادی: به زودی توهمات ترامپ را اصلاح می‌کنیم

در پی آغاز تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران از روز ۹ اسفندماه ۱۴۰۴، تنش‌های گسترده در خاورمیانه و درگیری‌ها میان ایران و آمریکا در تنگه هرمز همچنان اد...

 هدف قرار گرفتن یک کشتی باری در تنگه هرمز

هدف قرار گرفتن یک کشتی باری در تنگه هرمز

سازمان تجارت دریایی انگلیس از وقوع یک حادثه امنیتی در تنگه هرمز خبر داد.

 ترامپ با انتشار تصویر کلاه لیندسی گراهام: «دوباره ایران را بزرگ کنیم»!

ترامپ با انتشار تصویر کلاه لیندسی گراهام: «دوباره ایران را بزرگ کنیم»!

دونالد ترامپ با انتشار تصویری از لیندسی گراهام، سناتور درگذشته جمهوری‌خواه، به نوشته روی کلاه او با عنوان «دوباره ایران را بزرگ کنیم» اشاره کرد؛ عبارتی که یادآور شعار معروف ترامپ و مواضع ادعایی گراهام درباره ایران است.

 سقوط آزاد محبوبیت ترامپ

سقوط آزاد محبوبیت ترامپ

دنیای‌اقتصاد: تازه‌ترین نظرسنجی رویترز و ایپسوس نشان می‌دهد میزان محبوبیت دونالد ترامپ به پایین‌ترین سطح در دوران ریاست‌جمهوری‌اش سقوط کرده است. همزمان اکثریت قاطع آمریکایی‌ها از طولانی شدن جنگ ایالات متحده علیه ایران به شدت ابراز نگرانی کرده‌اند. در این افکارسنجی چهار روزه که روز دوشنبه پایان یافت تنها ۳۳درصد از شرکت‌کنندگان عملکرد ترامپ در کاخ سفید را تایید کردند و ۶۴درصد مخالف رویکرد او بودند. این رقم نسبت به نظرسنجی اوایل ماه جاری میلادی که ۳۵درصد بود، 2 واحد درصد کاهش یافته و محبوبیت فعلی ترامپ اکنون با پایین‌ترین رکورد دوره قبلی او در دسامبر ۲۰۱۷ برابری می‌کند.