قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایلنا / ۱۴۰۵/۰۵/۲۵

جبران ساعات کاری در روزهای جمعه و تعطیل؛ حق کارگران نباید قربانی تسهیلات کارفرمایان شود

دبیر اجرایی خانه کارگر تشکیلات ساوه و زرندیه گفت: در شرایط کلان اقتصادی و مدیریت بحران دوران جنگ، به‌رغم وجود چالش‌های ناشی از تورم و افزایش مداوم قیمت‌ها، مدیریت منابع به گونه‌ای بوده که از بروز کمبودهای اساسی در کالاهای ضروری جلوگیری شده است. در این میان، اقدامات وزارت کار در حوزه مدیریت نیروی انسانی و تطبیق آن با شرایط اضطراری، اهمیت ویژه‌ای یافته است.
 جبران ساعات کاری در روزهای جمعه و تعطیل؛ حق کارگران نباید قربانی تسهیلات کارفرمایان شود

داوود میرزایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، افزود: یکی از تصمیمات کلیدی اتخاذ شده توسط وزیر کار، ارائه راهکاری برای مواجهه با بحران‌های انرژی است. بر اساس این طرح، کارفرمایانی که واحد تولیدی و صنعتی آنها در بازه زمانی روزهای هفته به دلیل قطع برق با توقف تولید مواجه می‌شوند، مجاز هستند ساعات کاری از دست رفته را در روزهای تعطیل به ویژه روزهای جمعه جبران کنند.

وی ادامه داد: جامعه کارگری با درک صحیح از ضرورت‌های اقتصادی موجود در کشور و همچنین توجه به مفاهیم اقتصاد مقاومتی، همواره در برابر چالش‌های منطقه‌ای و اجتماعی، نقش حامی و مشارکت‌کننده را ایفا کرده است. این همبستگی با هدف حفظ ثبات اقتصادی و پاسخگویی به مقتضیات ملی، نشان‌دهنده تعهد عمیق نیروی کار به پیشبرد اهداف کلان کشور در شرایط بحرانی است.

عدم رعایت حقوق کارگران به ازای فعالیت در روزهای جمعه و تعطیل

دبیر اجرایی خانه کارگر تشکیلات ساوه و زرندیه اظهار داشت: با این حال، اجرای طرح جایگزینی روزهای کاری که توسط وزارت کار مطرح شده، نیازمند نظارت دقیق بر حفظ حقوق قانونی کارگران است. یکی از مشکلات اساسی در اجرای این طرح، عدم رعایت حقوق مالی کارگران به ازای فعالیت در روزهای جمعه و یا حتی سایر روزهای تعطیل است. موضوعی که چالش‌های بسیاری در پی دارد.

میرزایی تصریح کرد: به‌رغم اینکه کارگران در راستای حمایت از اقتصاد کشور، حاضر به فعالیت در روزهای جمعه و سایر روزهای تعطیل هستند، اما شنیده‌ها حاکی از آن است که بسیاری از کارفرمایان از پرداخت مبالغ مربوط به «حق جمعه»، «اضافه‌کاری» و سایر مزایای قانونی کار در روزهای تعطیل خودداری می‌کنند. این مسئله، علاوه بر فشار مالی بر کارگری، با استانداردهای قانونی تضاد دارد.

وی بیان داشت: بنابراین، ضرورت دارد که نهادهای نظارتی و وزارت مربوطه در کنار تسهیل فرایند جبران ساعات کاری برای کارفرمایان، بر الزامات رعایت حقوق مالی کارگران نیز تمرکز کنند. تدوین و اجرای دستورالعمل‌های الزام‌آور برای کارفرمایان در راستای پرداخت دقیق مطالبات قانونی، از جمله حق جمعه و اضافه‌کاری، ضروری است و باید با جدیت از سوی نهادهای نظارتی به آن پرداخته شود.  

ضرورت نظارت بر واحدهای تولیدی و صنعتی فاقد شورای کار

دبیر اجرایی خانه کارگر تشکیلات ساوه و زرندیه بر ضرورت نظارت بر واحدهای فاقد شورای کار تأکید داشته و اضافه کرد: همچنین، نظارت بر واحدهای تولیدی و صنعتی که فاقد شورای کار بوده یا نسبت به اجرای مفاد قانون کار بی‌توجه هستند، باید در دستور کار جدی مدیران کل و بازرسان قرار گیرد تا از رعایت کامل حقوق جامعه کارگری و اجرای عدالت در محیط‌های کار اطمینان حاصل شود. انتهای پیام/



۱ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

هشدار صریح وزارت صمت درباره خاموشی صنایع؛ «تاوانش را مردم می‌دهند» - تسنیم

استانها

محمدصادق مفتح در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زنجان با انتقاد از قطعی برق بخش تولید اظهار کرد: اعداد و ارقام گویای میزان مصرف حامل‌های انرژی در بخش خانگی و تولید است و قطعی باید با بررسی کارشناسی و اولویت‌بخشی انجام شود.

وی تصریح کرد: قطعی انرژی در بخش صنعت، تولید و اشتغال را مختل می‌کند و اثرات جانبی بر کار، فعالیت و زندگی خانوارها می‌گذارد.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی ادامه داد: در این حالت به دلیل کاهش تولید کالا گران می‌شود و ممکن است تصور کنیم قطعی انرژی در بخش مولد راهکاری اثربخش برای جبران ناترازی و تامین برق خانگی است اما با فاصله زمانی تاوان همین تصمیم را باید مردم بدهند.

وی افزود: با تامین برق خانگی ممکن است مردم در کوتاه مدت احساس نارضایتی نکنند اما وقتی تولید کاهش یابد چندین برابر خود مردم ضرر می‌کنند.

انتهای پیام/.  


۲ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

تاریکی در بجستان؛ قطع برق، تهدیدی برای حیات بیماران وابسته به اکسیژن - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجستان،در حالیکه مدیریت مصرف انرژی و تأمین پایدار برق از چالش‌های اصلی حوزه انرژی در کشور است، در شهرستان بجستان، برنامه‌ریزی‌های اخیر برای قطع جریان برق، ابعاد انسانی و حیاتی بحث را به سطحی نگران‌کننده رسانده است.

در روزهای اخیر، قطع روزانه و دو ساعته جریان برق در بجستان، فراتر از یک اختلال در روند زندگی روزمره، به یک «زنگ خطر جدی» برای گروه‌های آسیب‌پذیر، به‌ویژه بیماران مبتلا به بیماری‌های تنفسی و افرادی که برای بقا به دستگاه‌های اکسیژن‌ساز خانگی وابسته هستند، تبدیل شده است.

نفس‌های در خطر؛ فراتر از یک خاموشی ساده

منابع محلی و خانواده‌های دارای بیمار در این شهرستان، از وضعیت بحرانی خود حکایت دارند. به گفته این منابع، با هر بار قطع برق، دستگاه‌های حیاتی بیماران از کار می‌افتاده و این موضوع منجر به اضطراب شدید و حتی حملات تنفسی در بیماران می‌شود. در واقع، در تاریکیِ ناشی از این خاموشی‌ها، تنها روشنایی شهر نیست که قطع می‌شود، بلکه زنجیره حیات بیماران حساس نیز با تهدید مستقیم مرگ مواجه شده است.

ضرورت بازنگری در مدیریت بحران

این وضعیت، پرسش‌های جدی را در مورد پروتکل‌های مدیریت بحران در اداره برق منطقه و نحوه برنامه‌ریزی برای گروه‌های آسیب‌پذیر مطرح کرده است. با توجه به اینکه این خاموشی‌ها به صورت «برنامه‌ریزی‌شده» انجام می‌شود، این پرسش به‌شدت مطرح است که چرا در این برنامه‌ریزی‌ها، اولویت با خانه‌های دارای بیماران تحت مراقبت‌های ویژه لحاظ نشده است؟

درخواست از مسئولان؛از مدیریت مصرف تا مدیریت جان انسان‌ها

از مسئولان محلی، فرمانداری شهرستان و به‌ویژه مدیریت اداره برق منطقه درخواست می‌شود، پیش از آنکه این چالش‌های فنی به «فجایع انسانی» منجر شود، به سرعت مداخلاتی را در دستور کار قرار دهند. راهکارهایی نظیر شناسایی خانه‌های دارای بیمار و ایجاد اولویت در تامین برق یا تأمین منابع پشتیبان (مانند ژنراتورهای اضطراری) برای این خانه‌ها، می‌تواند مانع از وقوع فاجعه‌ای ناخواسته شود.

امروز در بجستان، بیماران نه از نوسانات دما، که از «قطع شدن جریان زندگی» در لحظات خاموشی هراسان هستند.

گزارش از مرضیه شریفیان

انتهای پیام/282  


۳ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

ببینید|گنج پنهان شمال ایران برای گردشگران/ ارضت را فقط باید رفت و دید - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بهشهر، جاده که از هیاهوی شهر فاصله می‌گیرد، آرام‌آرام شکل دیگری به خود می‌گیرد؛ ساختمان‌ها کمتر می‌شوند، صدای شهر جای خود را به سکوت کوهستان می‌دهد و درختان، بیشتر از همیشه قاب نگاه را پر می‌کنند. پیچ‌های جاده یکی پس از دیگری پشت سر گذاشته می‌شوند تا در دل یانه‌سر بهشهر، روستایی آرام و کمتر شناخته‌شده خودنمایی کند؛ ارصت، روستایی که طبیعت در آن هنوز سهم بزرگی از زندگی مردم دارد.

.

اینجا خبری از شتاب شهر نیست. خانه‌ها در میان سبزی کوه و جنگل پراکنده‌اند و زندگی، ساده‌تر از آن چیزی جریان دارد که در شهرها تجربه می‌کنیم. اما پشت این آرامش، مطالباتی وجود دارد که سال‌هاست بخشی از دغدغه ساکنان روستاهای مناطق کوهستانی مازندران است؛ خانه‌های مقاوم‌تر، معابر مناسب‌تر، زیرساخت‌های بهتر و البته فراهم شدن زمینه‌ای برای اینکه ظرفیت گردشگری روستا بتواند به اقتصاد زندگی مردم گره بخورد.

جمعی از اصحاب رسانه در قالب تور رسانه‌ای بنیاد مسکن مازندران، راهی روستاهای شهرستان بهشهر شدند و یکی از ایستگاه‌های این سفر، ارضت در بخش یانه‌سر بود؛ سفری که نشان داد توسعه روستایی فقط ساخت خانه و آسفالت یک مسیر نیست، بلکه وقتی با طبیعت و گردشگری گره می‌خورد، می‌تواند آینده یک سکونتگاه را تغییر دهد.

جاده‌ای که خودش بخشی از مقصد است

مسیر رسیدن به ارضت، پیش از آنکه مسافر را به روستا برساند، بخشی از زیبایی‌های منطقه را به نمایش می‌گذارد. هرچه مسیر جلوتر می‌رود، طبیعت پررنگ‌تر می‌شود و چشم‌اندازهای کوهستانی، جنگلی و سبز منطقه بیشتر خودنمایی می‌کنند.

همین مسیر کافی است تا مشخص شود چرا یانه‌سر و روستاهای آن را می‌توان بخشی از ظرفیت‌های مهم گردشگری روستایی مازندران دانست.

ارصت اما فقط یک منظره زیبا نیست

پشت این طبیعت، مردمی زندگی می‌کنند که می‌خواهند در روستای خود بمانند؛ خانه بسازند، خانواده تشکیل دهند، از ظرفیت زمین و طبیعت اطرافشان استفاده کنند و در عین حال مجبور نباشند برای برخورداری از امکانات اولیه زندگی، روستا را ترک کنند.

این همان نقطه‌ای است که توسعه روستایی معنا پیدا می‌کند؛ توسعه‌ای که اگر قرار است ماندگاری جمعیت را تضمین کند، باید همزمان خانه، راه، معبر، زیرساخت، اشتغال و اقتصاد روستا را ببیند.

444 هزار خانه روستایی ساخته یا نوسازی شد

علی‌اصغر احمدی، مدیرکل بنیاد مسکن مازندران، در جریان این بازدید با تشریح بخشی از اقدامات این نهاد در حوزه مسکن روستایی اظهار کرد: طی سال‌های اخیر 444 هزار و 121 واحد مسکن روستایی در مازندران ساخته یا نوسازی شده است.

وی افزود: در حال حاضر نیز حدود 12 هزار واحد مسکونی در قالب طرح‌های حمایتی مسکن روستایی و محرومان در مناطق مختلف استان در حال ساخت است.

احمدی همچنین از اختصاص 15 هزار سهمیه ساخت و نوسازی مسکن روستایی برای سال جاری خبر داد و گفت متقاضیان واجد شرایط می‌توانند از تسهیلات پیش‌بینی‌شده در این بخش استفاده کنند.

این اعداد وقتی در روستایی مانند ارضت روایت می‌شوند، فقط آمار نیستند؛ پشت هر واحد مسکونی، خانواده‌ای قرار دارد که می‌خواهد در محل زندگی خود بماند و پشت هر خانه مقاوم، کاهش یک نگرانی برای آینده است.

700 خانه برای اقشار محروم

مدیرکل بنیاد مسکن مازندران همچنین از برنامه ساخت 700 واحد مسکونی برای اقشار محروم و کم‌درآمد در مناطق روستایی و شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت خبر داد.

به گفته وی، برنامه‌ریزی شده است 2 هزار واحد مسکونی روستایی نیز در هفته دولت امسال آماده بهره‌برداری و تحویل به متقاضیان شود.

اما مسکن، تنها یک ضلع توسعه روستایی است.

روستا زمانی می‌تواند آینده داشته باشد که هم خانه‌هایش ایمن باشند و هم محیط پیرامون آنها برای زندگی، فعالیت اقتصادی و رفت‌وآمد مناسب باشد.

850 روستا در مسیر اجرای طرح هادی

یکی از مهم‌ترین ابزارهای توسعه کالبدی روستاها، اجرای طرح هادی است؛ طرحی که قرار است با ساماندهی بافت روستا، معابر و زیرساخت‌ها را بهبود دهد و مسیر توسعه سکونتگاه‌های روستایی را روشن‌تر کند.

احمدی با اشاره به اجرای طرح هادی در حدود 650 روستای مازندران در سال گذشته گفت برای اجرای این طرح‌ها حدود 3 هزار میلیارد تومان هزینه شده است.

وی افزود: برای سال جاری نیز اجرای طرح هادی در 850 روستا پیش‌بینی شده و اعتبارات مورد نیاز از محل منابع دولتی و مشارکت مردم تأمین خواهد شد.

برای روستاهایی مانند ارضت، اجرای چنین طرح‌هایی فقط به معنای تغییر چهره معابر نیست؛ هر مسیر مناسب، هر زیرساخت جدید و هر پروژه عمرانی می‌تواند بخشی از زنجیره‌ای باشد که روستا را برای زندگی، سرمایه‌گذاری و حتی پذیرش گردشگر آماده‌تر می‌کند.

هنوز 42 درصد خانه‌های روستایی مقاوم نشده‌اند

در کنار همه این اقدامات، یک واقعیت همچنان پابرجاست؛ بخشی از واحدهای مسکونی روستاهای مازندران همچنان نیازمند مقاوم‌سازی هستند.

مدیرکل بنیاد مسکن مازندران با اشاره به وضعیت مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی روستایی استان گفت: حدود 58 درصد واحدهای مسکونی روستایی مازندران مقاوم‌سازی شده‌اند.

این یعنی هنوز بخش قابل توجهی از واحدهای روستایی نیازمند نوسازی و مقاوم‌سازی هستند؛ موضوعی که در مناطق کوهستانی اهمیت دوچندان پیدا می‌کند.

ارضت؛ جایی که توسعه نباید طبیعت را پشت سر بگذارد

اما ارضت یک تفاوت مهم با بسیاری از روستاهای دیگر دارد؛ اینجا طبیعت خودش یک سرمایه اقتصادی است. کافی است چند دقیقه از مسیر اصلی فاصله بگیری و به اطراف نگاه کنی؛ سکوت، سرسبزی، چشم‌اندازهای کوهستانی، معماری روستایی و سبک زندگی آرام، تصویری ساخته که می‌تواند برای گردشگران جذاب باشد.

اما درست همین‌جا یک هشدار جدی هم وجود دارد و اگر قرار است گردشگری آینده ارضت باشد، توسعه نباید به قیمت از بین رفتن همان طبیعتی تمام شود که گردشگر را به اینجا می‌کشاند.

ساخت‌وساز بی‌ضابطه، تغییر هویت بافت روستایی و بی‌توجهی به محیط طبیعی می‌تواند در نهایت همان سرمایه‌ای را از بین ببرد که قرار است موتور اقتصاد روستا شود.

توسعه پایدار در ارضت یعنی خانه‌ها مقاوم‌تر شوند، معابر سامان بگیرند، زیرساخت‌ها ارتقا پیدا کنند و در کنار همه اینها، جنگل و طبیعت و هویت روستا نیز حفظ شود.

روستایی که می‌خواهد بماند

در ارضت، مسئله فقط توسعه یک روستا نیست؛ مسئله، حفظ یک شیوه زندگی است. مردمی که در این منطقه زندگی می‌کنند، طبیعت را فقط یک منظره برای عکس گرفتن نمی‌دانند؛ طبیعت بخشی از زندگی آنهاست. زمین، خانه، باغ، جنگل و کوهستان بخشی از هویت آنهاست و اگر قرار باشد توسعه‌ای اتفاق بیفتد، باید در خدمت همین زندگی باشد.

از سوی دیگر، اگر زیرساخت‌ها توسعه پیدا کند و ظرفیت گردشگری نیز به شکل اصولی فعال شود، می‌توان امیدوار بود بخشی از جمعیت جوان روستا برای ماندن انگیزه بیشتری پیدا کنند و گردشگری به جای یک عنوان در فهرست ظرفیت‌های استان، به منبع درآمد واقعی خانوارها تبدیل شود.

ارضت هنوز یک راز کوچک در دل یانه‌سر است

سفر به ارضت با آمار 444 هزار واحد مسکونی، 850 روستا، 3 هزار میلیارد تومان اعتبار یا حتی 12 هزار واحد در حال ساخت تمام نمی‌شود.آنچه از این روستا در ذهن می‌ماند، تصویری از یک سکونتگاه زنده است؛ روستایی که هنوز صدای زندگی در آن شنیده می‌شود، مردمی که به زمین و خانه خود دل بسته‌اند و طبیعتی که اگر درست مدیریت شود، می‌تواند آینده‌ای متفاوت برای منطقه رقم بزند.

ارصت شاید هنوز مقصد نخست گردشگران مازندران نباشد، اما در میان جاده‌های کوهستانی یانه‌سر، سرمایه‌ای پنهان دارد؛ سرمایه‌ای که می‌تواند با عمران، گردشگری، حفظ محیط زیست و تقویت اقتصاد محلی از یک ظرفیت خام به یک فرصت واقعی تبدیل شود.

اینجا توسعه قرار نیست مقابل طبیعت بایستد؛ قرار است در کنار طبیعت حرکت کند و شاید آینده ارضت دقیقاً از همین نقطه آغاز شود؛ از جایی که یک روستا تصمیم می‌گیرد هم خانه‌هایش را آبادتر کند، هم طبیعتش را حفظ کند و هم برای ماندن مردمش، آینده‌ای روشن‌تر بسازد.

انتهای پیام/  




 کپلر: تنها ۷ کشتی روز پنجشنبه از تنگه هرمز عبور کردند
۲ ساعت قبل / سایت هم میهن

کپلر: تنها ۷ کشتی روز پنجشنبه از تنگه هرمز عبور کردند

رویترز خبر داد که تنها ۷ کشتی روز پنجشنبه از تنگه هرمز عبور کردند.

 عراق وارد مرحله‌ای جدید پس از خروج آمریکا می‌شود
۱ ساعت قبل / سایت جوان آنلاین

عراق وارد مرحله‌ای جدید پس از خروج آمریکا می‌شود

رئیس سازمان حشد الشعبی عراق، با تأکید بر اینکه این نهاد از دستورات فرمانده کل نیرو‌های مسلح تبعیت می‌کند، گفت: عراق پس از خروج نیرو‌های آمریکایی وارد مرحله ج...

 پاداش به سبک قهرمان جام جهانی ۲۰۲۶؛ قراردادی برای تعهد، فروتنی و رهبری سرمربی ما
۵۴ دقیقه قبل / سایت خبر ورزشی

پاداش به سبک قهرمان جام جهانی ۲۰۲۶؛ قراردادی برای تعهد، فروتنی و رهبری سرمربی ما

رافائل لوسان رئیس فدراسیون فوتبال اسپانیا فاش کرد که لوئیس دلافوئنته را با قراردادی جدید تا سال ۲۰۳۰ که در جام جهانی میزبان خواهند بود، حفظ می‌کنند.

 عرضه اولیه سمهریز؛ زمان جلسات معارفه شرکت سیمان تجارت مهریز اعلام شد
۴۶ دقیقه قبل / سايت نبض بورس

عرضه اولیه سمهریز؛ زمان جلسات معارفه شرکت سیمان تجارت مهریز اعلام شد

جلسات معارفه شرکت گروه صنعتی و معدنی سیمان تجارت مهریز با نماد «سمهریز» برای آماده‌سازی عرضه اولیه سهام این شرکت در فرابورس برگزار می‌شود.

 اصغر فرهادی «قلب سارایوو» را گرفت
۳ دقیقه قبل / سایت تابناک

اصغر فرهادی «قلب سارایوو» را گرفت

اصغر فرهادی، کارگردان ایرانی و برنده دو جایزه اسکار، در مراسمی در تئاتر ملی سارایوو، جایزه افتخاری «قلب سارایوو» را به پاس «سهم برجسته‌اش در هنر سینما» دریاف...

 حمله پهپادی در بلوچستان پاکستان ۴ کشته برجای گذاشت
۱ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

حمله پهپادی در بلوچستان پاکستان ۴ کشته برجای گذاشت

چهار نفر به دنبال حمله یک هواپیمای بدون سرنشین در ایالت بلوچستان پاکستان کشته شدند.