قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایلنا / ۱۴۰۵/۰۵/۲۱

مکمل‌های قاچاق بدن‌سازی در کمین سلامت ورزشکاران

کارشناس امور دارویی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری گفت: برخی مکمل‌های بدنسازی قاچاق و فرآورده‌های موسوم به «پری‌هورمون» ممکن است حاوی استروئیدهای آنابولیک باشند که مصرف آنها می‌تواند با اختلالات هورمونی، آسیب‌های جسمی و حتی مشکلات باروری در ورزشکاران همراه شود.
 مکمل‌های قاچاق بدن‌سازی در کمین سلامت ورزشکاران

اعظم الیاسی روز چهارشنبه اظهار داشت: مکمل‌های غذایی و ورزشی باید بر اساس نیاز واقعی بدن و شرایط فرد مصرف شوند و این تصور که مصرف بیشتر مکمل‌ها به معنای سلامت بیشتر است، باور درستی نیست.

وی افزود: برخی افراد به دلیل نگرانی از عوارض مکمل‌های بدن‌سازی از مصرف آن‌ها خودداری می‌کنند و برخی دیگر نیز به دلیل تمایل برای دستیابی سریع‌تر به نتیجه، در مصرف مکمل‌ها زیاده‌روی می‌کنند و به مقدار توصیه‌شده توجهی ندارند.

مکمل بدنسازی در صورت مصرف نادرست می‌تواند عارضه‌زا باشد

کارشناس امور دارویی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: مکمل بدن‌سازی به‌عنوان یک فرآورده کمکی می‌تواند در کنار رژیم غذایی ورزش‌کاران و برای جبران برخی کمبودهای تغذیه‌ای مورد استفاده قرار گیرد، اما مصرف آن باید متناسب با نیاز فرد باشد.

الیاسی ادامه داد: مصرف مکمل‌های بدن‌سازی در صورتی که محصول تقلبی یا قاچاق باشد، بیش از مقدار توصیه‌شده مصرف شود یا تاریخ مصرف آن گذشته باشد، می‌تواند موجب بروز عوارض شود.

وی آسیب به کبد و کلیه، سنگ کلیه، افزایش وزن، نفخ شکم، گرفتگی عضلانی و مشکلات گوارشی را از جمله عوارض مصرف نادرست و بیش از نیاز مکمل‌های ورزشی عنوان کرد.

این متخصص گیاهان دارویی درباره فرآورده‌های حاوی استروئیدهای آنابولیک نیز هشدار داد و گفت: استروئیدهای آنابولیک که گاهی در مکمل‌های موسوم به «پری‌هورمون» قاچاق وجود دارند، با افزایش غیرطبیعی تستسترون می‌توانند عوارض جدی ایجاد کنند و مصرف آنها با اختلال در باروری نیز ارتباط دارد.

الیاسی تاکید کرد: مکمل‌های حاوی این ترکیبات در صورت ضرورت باید تنها زیر نظر پزشک و در دوره مشخص مصرف شوند و از مصرف خودسرانه و طولانی‌مدت آنها باید پرهیز کرد.

مصرف بیش از حد زینک نیز عوارض دارد

وی با اشاره به رواج مصرف مکمل زینک گفت: همان‌گونه که کمبود روی می‌تواند عوارضی برای بدن داشته باشد، مصرف بیش از حد آن نیز می‌تواند سلامت فرد را تحت تاثیر قرار دهد.

کارشناس امور دارویی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری افزود: مصرف بیش از دز توصیه‌شده زینک ممکن است موجب تهوع، استفراغ، درد معده و اسهال شود.

الیاسی ادامه داد: زینک می‌تواند با مواد معدنی دیگری مانند مس و آهن برای …



 عوارض مصرف الکل را جدی بگیرید؛ از التهاب معده تا هپاتیت الکلی
۵۴ دقیقه قبل / سایت انتخاب

عوارض مصرف الکل را جدی بگیرید؛ از التهاب معده تا هپاتیت الکلی

فوق‌تخصص گوارش و کبد بالغین، گفت: مقادیر کم مصرف الکل نیز می‌تواند سلامت دستگاه گوارش و کبد را تحت تأثیر قرار دهد و در برخی افراد به عوارض جدی منجر شود.

 ۷ فایده خوردن روزانه موز برای سلامت و تناسب اندام
۱ ساعت قبل / سایت انتخاب

۷ فایده خوردن روزانه موز برای سلامت و تناسب اندام

موز فقط یک میان‌وعده سریع و ساده نیست. این میوه می‌تواند به تأمین انرژی، عملکرد عضلات، استقامت و ریکاوری بعد از ورزش کمک کند. در ادامه، یک متخصص تغذیه ۷ فاید...

 نظام سلامت؛ از بارزترین دستاوردهای انقلاب
۱ ساعت قبل / سایت آوش

نظام سلامت؛ از بارزترین دستاوردهای انقلاب

شهردار تهران درباره اقدامات شهرداری تهران با بیان اینکه نظام سلامت از بارزترین دستاوردهای انقلاب اسلامی است، گفت: نظام سلامت ما، قله افتخاری طی ۴۷ سال گذشته برای خود فراهم کرده است.

 تاثیر عجیب لامپ ها بر سوخت و ساز بدن
۶ ساعت قبل / خبرگزاری ایلنا

تاثیر عجیب لامپ ها بر سوخت و ساز بدن

با گسترش استفاده از لامپ‌های LED و شیشه‌های عایق، بخش قابل‌توجهی از نور قرمز و فروسرخ که در نور طبیعی وجود دارد، از محیط‌های داخلی حذف شده است؛ تغییری که به گفته برخی پژوهشگران ممکن است بر عملکرد سلول‌ها و سلامت بدن اثر بگذارد، هرچند شواهد درباره پیامدهای آن هنوز قطعی نیست.

 مصرف زیاد شیر؛ خطری جدی برای سلامت مردان
۱۰ ساعت قبل / خبرگزاری ایلنا

مصرف زیاد شیر؛ خطری جدی برای سلامت مردان

یک بررسی جامع و مهم که در مجله «تغذیه و سوخت و ساز»منتشر شده و داده‌های بیش از یک میلیون شرکت‌کننده را پوشش می‌دهد، گزارش داد که مصرف متوسط شیر با کاهش خطرات بیماری‌های قلبی و عروقی، سکته مغزی، فشار خون بالا و دیابت نوع ۲ مرتبط است.



سایت عصرایران

«استخر» دومین فیلم ۱۰۰ میلیاردی سال 405 شد

روزنامه شرق

ظفرقندی: دروغ می گویند دارو تحریم نیست

سیاه‌نمایی از ایران
روزنامه شرق

سیاه‌نمایی از ایران

در روزهای گذشته برنامه اینترنتی «‌آزاد» با محدودیت‌های قضائی مواجه شد و هم‌زمان طرحی در دستور کار مجلس قرار گرفت که به طرز شگفت‌آوری محدودیت‌های بی‌وجهی برای فعالیت‌های علمی کشور پدید می‌آورد.
نقشه راه «بی‌اثر می‌کنیم» کجاست؟
روزنامه توسعه ایرانی

نقشه راه «بی‌اثر می‌کنیم» کجاست؟

نهال فرخی دونالد ترامپ این بار از یک روز نورماندی دیگر حرف می زند؛ نه در ساحل فرانسه و با سرباز و تانک، بلکه در اقتصاد ایران به
بازگشت آرام‌آرام«حجاب» به میدان تنش اجتماعی
روزنامه توسعه ایرانی

بازگشت آرام‌آرام«حجاب» به میدان تنش اجتماعی

سعیده علیپور چند ده نفر در ساحل میانکاله کنار هم ایستاده اند و زنجیره ای انسانی ساخته اند؛ نه برای حفاظت از تالاب یا اعتراض به
زنجیره حذف ارز پیش‌سازهای دارویی تا جیب بیماران ادامه دارد
روزنامه توسعه ایرانی

زنجیره حذف ارز پیش‌سازهای دارویی تا جیب بیماران ادامه دارد

رامتین موثق در روزهای پایانی هفته گذشته، خبری مبنی بر حذف ارز ترجیحی دارو پخش شد و این در حالی اتفاق افتاد که وزیر بهداشت و درمان به سختی مقابل این