قیمت طلا امروز




 سایت فرارو / ۱ ساعت قبل

جنگ روی حالت «خودکار»!

تردد کشتی‌ها از تنگه هرمز همچنان در سطحی پایین قرار دارد و تهران و واشنگتن هر دو از نبود مذاکرات خبر می‌دهند. جنگ در خاورمیانه وارد مرحله‌ای شده که تحولات آن شتابی مستقل پیدا کرده‌اند؛ وضعیتی که در آن حتی برخی کشورهای خلیج فارس نیز ممکن است کنترل چندانی بر اتفاق بعدی نداشته باشند.
 جنگ روی حالت «خودکار»!

فرارو- اندرو میلز، تحلیلگر رویترز

به گزارش فرارو به نقل از رویترز، پیام‌های متناقض تهران و واشنگتن، در کنار پیامدهای جنگ ایران، فشار بر بنیان‌های اقتصادی کشورهای خلیج فارس را تشدید کرده و بر نگرانی‌ها در منطقه افزوده است.

دونالد ترامپ، تنگه هرمز را «باز و فعال» توصیف می‌کند، در حالی که ایران همچنان تأکید دارد این آبراه بسته است. همزمان، چند روز پس از پایان آتش‌بسی که قرار بود برقرار باشد، کشتی‌هایی هدف پرتابه‌های ناشناس قرار گرفته‌اند. نتیجه روشن است: شرکت‌های بیمه نگران‌تر می‌شوند، کشتی‌ها مسیر خود را تغییر می‌دهند و هزینه خرید کالا و انجام فعالیت‌های تجاری افزایش پیدا می‌کند.

خبرنامه هفتگی «جریان‌های خلیج فارس» رویترز این هفته آثار انباشته این وضعیت را بررسی کرده است؛ از کاهش دوباره تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز گرفته تا تنش میان ایران و کویت و ایران و قطر بر سر اتباع بازداشت‌شده. در همین حال، تصمیم عربستان برای اعمال نظارت بیشتر بر انتقال‌های بانکی به مقصد امارات، روابط دو قدرت اقتصادی اصلی خلیج فارس را نیز تحت فشار قرار داده است.

اما پرسش اصلی این است: آیا این درگیری دیگر روی حالت «خودکار» حرکت می‌کند؟ یعنی آیا تحولات آن‌چنان شتاب گرفته‌اند که هیچ بازیگری، حتی کشورهای عربی خلیج فارس، دیگر توان کنترل مسیر حوادث را ندارند؟ تنگه هرمز دوباره آرام‌تر شد

تردد در تنگه هرمز روز چهارشنبه بار دیگر کاهش یافت و تنها ۶ کشتی از این آبراه عبور کردند؛ رقمی که در مقایسه با میانگین ۱۰روزه، یعنی ۱۱ کشتی در روز، کاهش محسوسی دارد.

ترامپ همچنان بر باز بودن تنگه تأکید می‌کند، اما ایران موضعی کاملاً متفاوت دارد. شرکت‌های بزرگ کشتیرانی چینی نیز از اواخر ژوئیه از این مسیر دوری کرده‌اند.

در چنین شرایطی، اختلاف بر سر اینکه آیا هرمز باز است یا بسته، تنها یک اختلاف لفظی نیست؛ بلکه مستقیماً بر تصمیم مالکان کشتی‌ها، شرکت‌های بیمه و بازار انرژی تأثیر می‌گذارد. از هشدار موشکی تا تحریم مالی ایران در یک شب

روز سه‌شنبه، امارات متحده عربی …



 روایت قالیباف از بی‌اعتنایی کشورهای منطقه به اظهارات خصمانه ترامپ
۱۷ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

روایت قالیباف از بی‌اعتنایی کشورهای منطقه به اظهارات خصمانه ترامپ

رئیس هیات مذاکره‌کننده ایران گفت: پیام‌های متعددی از کشورهای همسایه درباره شکل‌دهی به ترتیبات امنیتی و همکاری‌های اقتصادی جدید در منطقه دریافت کرده‌ایم.

 مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا: در لحظه وقوع تهدید، واکنش ایران باید پیش‌دستانه باشد
۴۸ دقیقه قبل / سایت خبرفوری

مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا: در لحظه وقوع تهدید، واکنش ایران باید پیش‌دستانه باشد

یحیی صفوی، دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا، به مناسبت ۳۱ مردادماه، روز صنعت دفاعی پیامی منتشر کرد.

 معتقدم آمریکا خواهان توافقی برای پایان دادن به جنگ با ایران است/ برخی تسهیلات برای عبور کشتی‌های حامل نفت عراق از تنگه هرمز فراهم شده
۵۲ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

معتقدم آمریکا خواهان توافقی برای پایان دادن به جنگ با ایران است/ برخی تسهیلات برای عبور کشتی‌های حامل نفت عراق از تنگه هرمز فراهم شده

رئیس‌جمهور عراق گفت: ما از جمله کشورهایی هستیم که بیشترین تأثیر را از جنگ پذیرفته‌اند و بر عدم ورود به آن تأکید داریم.