قیمت طلا امروز




 سایت فرارو / ۱۴۰۵/۰۵/۲۰

قبض برق چه کسانی گران می‌شود؟

قبض برق مشترکانی که بالاتر از الگوی مصرف باشد به صورت پلکانی افزایش پیدا می‌کند
 قبض برق چه کسانی گران می‌شود؟

مصطفی رجبی‌مشهدی درباره افزایش تعرفه برق، گفت: بر اساس قانون، معمولاً سالی یک‌بار و در ابتدای اردیبهشت تغییرات مربوط به تعرفه‌ها اعمال می‌شود اما در بخش خانگی، مواد ۶ و ۷ قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق، الگوهای مصرف را مشخص کرده‌اند و این الگوها تغییری نکرده‌اند.

به گزارش روابط عمومی وزارت نیرو، وی افزود: طبق همین قانون، مصرف ۷۵ درصد مردم معیار محدوده الگوی مصرف هر منطقه قرار می‌گیرد. اگر مصرف مشترک کمتر از الگو باشد، هزینه برق به‌صورت یارانه‌ای محاسبه می‌شود و مصرف مازاد بر الگو نیز به‌صورت پلکانی افزایش می‌یابد.

البته میزان مصرف هر ماه را باید با همان ماه در دوره‌های قبل مقایسه کرد. برای مثال، خرداد و تیر را نمی‌توان مستقیماً با یکدیگر مقایسه کرد؛ زیرا تیر گرم‌تر است و طبیعی است که مصرف برق افزایش پیدا کند.

معاون برق و انرژی وزارت نیرو با تاکید بر اینکه الگوی مصرف در مناطق عادی کشور، از خرداد تا پایان شهریور، ماهانه ۳۰۰ کیلووات‌ساعت است، افزود: البته این میزان در مناطق گرمسیری متفاوت است و مناطق گرمسیر یک، دو، سه و چهار الگوهای متفاوتی دارند.

برای مناطق عادی، الگوی مصرف در فروردین و اردیبهشت ۲۰۰ کیلووات‌ساعت بوده و در چهار ماه تابستان افزایش پیدا می‌کند تا مصرف در محدوده‌ای قرار بگیرد که قیمت آن همچنان یارانه‌ای باشد و قبض‌ها تغییر قابل‌توجهی نداشته باشند. با اصلاحاتی که انجام شده، برای حدود ۷۵ درصد مشترکان، مبلغی که بابت انرژی در هر ماه پرداخت می‌شود، حدود ۷۰ تا ۹۰ هزار تومان است و مبلغ افزایش‌یافته نیز حدود ۱۵ هزار تومان در ماه بوده است.

وی اعلام کرد: مردم باید بدانند، قیمت تمام‌شده برق، بر اساس محاسبات انجام‌شده، حدود ۲ هزار تومان به ازای هر کیلووات‌ساعت است. بنابراین مشترکانی که زیر الگوی مصرف قرار دارند، تقریباً یک‌بیستم قیمت تمام‌شده، یعنی حدود پنج درصد آن را پرداخت می‌کنند.

بنابراین قبض برق برای مشترکان زیر الگو، متعارف است اما ممکن است مشترکی به دلیل اضافه‌شدن یک وسیله برقی، مصرف بیشتری داشته باشد. به محض اینکه مصرف از الگو فراتر برود، قیمت‌ها به‌صورت پلکانی افزایش پیدا می‌کند و حتی بخش مصرفی زیر الگو نیز بر اساس قانون تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.

بنابراین اگر مشترکی مصرف خود را با الگو تطبیق دهد و مانند ۷۵ درصد مردم در محدوده الگو مصرف کند، قبض سنگینی نخواهد داشت اما اگر مصرف برق افزایش پیدا کند، هزینه آن به‌صورت پلکانی افزایش خواهد یافت.

رجبی‌مشهدی با اشاره به اینکه ۲ درصد از مشترکان، حدود ۱۰ درصد مصرف برق را به خود اختصاص می‌دهند و به‌طور متوسط پنج برابر سایر مشترکان مصرف دارند، گفت: در برخی موارد، مصرف آنها ۱۴ یا حتی ۲۰ برابر سایر مشترکان است. مصرف مازادی که بیش از دو و نیم برابر الگو باشد، مشمول تعرفه برق سبز یا برق تجدیدپذیر می‌شود.

برای مثال، اگر الگوی مصرف مناطق عادی ۳۰۰ کیلووات‌ساعت در ماه باشد، دو و نیم برابر آن حدود ۷۵۰ کیلووات‌ساعت خواهد بود. بنابراین اگر مشترکی ۹۰۰ یا هزار کیلووات‌ساعت مصرف کند، بخش مصرفیِ بالاتر از ۷۵۰ کیلووات‌ساعت با قیمت برق سبز یا برق تجدیدپذیر محاسبه می‌شود که حدود ۵ هزار تومان به ازای هر کیلووات‌ساعت است.





 تلاطم بورس در مرز حساس
۲ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

تلاطم بورس در مرز حساس

بورس تهران پس از رشد 60درصدی از ابتدای سال، اکنون در آستانه ورود شاخص کل به کانال ۶‌میلیون واحدی با احتیاط بیشتری حرکت می‌کند. نزدیک شدن به این مرز روانی، از یک‌سو میل برخی معامله‌گران به شناسایی سود را افزایش داده و از سوی دیگر، بخشی از سرمایه‌گذاران همچنان به تداوم روند صعودی امیدوارند. همین وضعیت، بازار را در نقطه‌ای مردد قرار داده است. با وجود چهارمین هفته متوالی مثبت بورس، دو سناریو برای مسیر پیش‌روی بازار سهام مطرح است. در سناریوی نخست، عطش خریداران می‌تواند عرضه‌های ایجادشده در بازار را جذب کند و تداوم حضور ارزش معاملات در سطوح بالا نیز می‌تواند به عبور شاخص از مرز ۶‌میلیون واحد و رسیدن به ارتفاعات بالاتر منجر شود. اما در سناریوی دیگر، رشدهای اخیر زمینه شناسایی سود را فراهم می‌کند و کاهش قدرت تقاضا می‌تواند شاخص را وارد فصل جدیدی از نوسان و استراحت کند. کارشناسان معتقدند، واکنش بورس …

 بازگشت برنامه قدیمی رادیو
۲ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

بازگشت برنامه قدیمی رادیو

برنامه قدیمی «صبح جمعه با شما» پس از وقفه‌ در تولید با فصل جدید و با تغییر تیم تولید، از جمعه ۶شهریور به رادیو بازمی‌گردد. فصل جدید این برنامه در حالی کلید می‌خورد که تیم تولید آن دستخوش تغییرات اساسی شده است. بر اساس تصمیم مسوولان رادیو، ساخت این برنامه که مدتی متوقف شده بود، با رویکردی تازه و گروهی جدید از سر گرفته می‌شود.

 چرا ترقی‌خواهان، دموکرات‌های سنتی را شکست می‌دهند؟
۲ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

چرا ترقی‌خواهان، دموکرات‌های سنتی را شکست می‌دهند؟

دنیای‌اقتصاد: تحلیلگران رسانه‌ای بارها با سردرگمی تلاش کرده‌اند بفهمند چرا نامزدهای مترقی در آمریکا با وجود بودجه‌های انتخاباتی بسیار کمتری که دارند، دموکرات‌های سنتی را در انتخابات مقدماتی شکست می‌دهند. پاسخ این معما چندان پیچیده نیست. مترقی‌ها برخلاف دموکرات‌های تشکیلات‌گرا درباره مشکلات واقعی خانواده‌های طبقه کارگر صحبت می‌کنند و برای آنها راه‌حل‌های عملی دارند. این مشکلات طیف گسترده‌ای را شامل می‌شود که از فساد در نظام مالی انتخابات و نابرابری بی‌سابقه ثروت تا بحران سیستم درمان، تهدیدهای هوش مصنوعی و سیاست خارجی مخرب را دربرمی‌گیرد.

 محکومیت خواننده‌ زن به 4 سال حبس
۲ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

محکومیت خواننده‌ زن به 4 سال حبس

آرمان امروز : هیوا سیفی‌زاده که در جریان تک‌خوانی در «عمارت روبرو» در اسفند ۱۴۰۳ بازداشت شده بود، اعلام کرد در دادگاه بدوی برای او حکم چهار سال حبس صادر شده است. هیوا سیفی‌زاده که در جریان تک‌خوانی در «عمارت روبرو» در اسفند ۱۴۰۳ بازداشت شده بود، اعلام کرد در دادگاه بدوی برای او حکم [ ]

 بالاترین نشان تاب‌آوری و مسئولیت‌پذیری در روزهای جنگ برای پتروشیمی تبریز
۲ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

بالاترین نشان تاب‌آوری و مسئولیت‌پذیری در روزهای جنگ برای پتروشیمی تبریز

آرمان امروز : پتروشیمی تبریز در ششمین دوره جشنواره روابط عمومی و مسئولیت اجتماعی و همایش «شرکت‌های پیشرو در زمینه مسئولیت اجتماعی ارتباط‌محور»، موفق به دریافت «نشان عالی مسئولیت اجتماعی» و عنوان «برند خوب» شد؛ موفقیتی که با توجه به ارزیابی عملکرد سازمان‌ها در شرایط جنگی و بحران، اهمیت ویژه‌ای دارد. ششمین دوره این جشنواره [ ]

 حکم نهایی نظام وظیفه بیرانوند اعلام شد
۲ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

حکم نهایی نظام وظیفه بیرانوند اعلام شد

سردار زاهدی، معاون نظام وظیفه عمومی اعلام کرد: علیرضا بیرانوند از مهرماه ۱۴۰۵ سرباز خواهد شد و دیگر امکان بازی برای تراکتور را نخواهد داشت.