قیمت طلا امروز




 سایت فرارو / ۴ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۵

کاوش ماه بدون دخالت انسان ممکن می‌شود

ماموریت اکتشاف رباتیک توزیع‌شده‌ی خودمختار مشارکتی یا CADRE، به عنوان بخشی از پرتاب IM-3 ناسا که برای اواخر سال ۲۰۲۶ برنامه‌ریزی شده است، در سمتی از ماه که رو به زمین است، فرود خواهد آمد.
 کاوش ماه بدون دخالت انسان ممکن می‌شود

فرارو- کاوش ماه نیازمند مریخ‌نوردهایی است که بتوانند مستقلانه فکر کنند. 

به گزارش فرارو به نقل از فیز، ناسا قصد دارد سه کاوشگر کوچک را با یک دستور واحد به ماه بفرستد: خودتان با هم هماهنگ کنید که چگونه منطقه‌ای از سطح ماه را کاوش کنید. 

ماموریت اکتشاف رباتیک توزیع‌شده‌ی خودمختار مشارکتی یا CADRE، به عنوان بخشی از پرتاب IM-3 ناسا که برای اواخر سال ۲۰۲۶ برنامه‌ریزی شده است، در سمتی از ماه که رو به زمین است، فرود خواهد آمد. این مریخ‌نوردها تقریباً دو هفته را به عنوان یک تیم خودراهنما، صرف نقشه‌برداری از سطح ماه خواهند کرد. هیچ جوی‌استیکی آن‌ها را کنترل نخواهد کرد و هیچ انسانی هر چرخش را تأیید نخواهد کرد. 

مریخ‌نوردها از بین خود یک رهبر انتخاب می‌کنند، وظایف خود را تعیین می‌کنند و وقتی یکی از آن‌ها شارژش تمام شد، برنامه‌های خود را به صورت گروهی دوباره ترسیم می‌کنند. اگر CADRE موفق شود، اولین باری خواهد بود که ناسا چندین مریخ‌نورد را فراتر از زمین به عنوان یک سیستم خودمختار واحد اداره می‌کند. 

این دستاورد فراتر از این ماموریت اهمیت خواهد داشت زیرا ناسا در حال بررسی ماموریت‌های آینده به قطب جنوب ماه است، جایی که آب به شکل یخ در دهانه‌هایی که میلیاردها سال نور خورشید را ندیده‌اند، محبوس شده است. اگر محققان بتوانند آن یخ را به صورت شیمیایی تجزیه کرده و به سوخت و هوای قابل تنفس تبدیل کنند، می‌تواند به ماده اولیه برای اقتصاد قمری تبدیل شود که حول انبارهای سوخت و پشتیبانی از حیات ساخته شده در ماه بنا شده است. 

در حال حاضر، تنها تقاضا برای آن یخ ناشی از قراردادهای دولتی است. عملیاتی که باید از فاصله‌ی ۲۳۹ هزار مایلی (۳۸۴ هزار کیلومتری) دائماً تحت نظارت و هدایت دقیق باشد، به‌سادگی قابلیت تبدیل شدن به یک فعالیت تجاری و بازاری را ندارد. بنابراین، اگرچه هنوز تا شکل‌گیری یک اقتصاد تمام‌عیار در ماه فاصله زیادی داریم، اما پروژه CADRE در حال آزمایش این موضوع است که آیا ربات‌ها می‌توانند برای مدتی طولانی و با تعداد کافی، بدون نظارت مستقیم کار کنند و تداوم …



 مقاومت طلای گرمی در کانال ۱۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی
۹ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

مقاومت طلای گرمی در کانال ۱۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی

ایران آنلاین:

اتحادیه طلا امروز پنجشنبه نرخ هر اونس طلا را ۴۴۸۷ دلار اعلام کرد که بر این اساس آن طلای ۱۸ عیار ۱۹ میلیون و ۸۲۰ هزار تومان و طلای ۲۴ عیار ۲۶ میلیون و ۴۲۵ هزار تومان قیمت‌گذاری شد.

به گزارش ایرنا، در بازار سکه نیز قیمت سکه طرح جدید ۱۹۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان، طرح قدیم ۱۹۵ میلیون تومان، نیم سکه ۱۰۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و ربع سکه ۵۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به فروش رفت که قیمت همه مصنوعات طلا نسبت به روز گذشته افزایش یافتند.

سکه گرمی امروز، ۲۹ میلیون تومان معامله شد.
انتهای پیام/



 جدول قیمت ماهی امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد
۲۰ دقیقه قبل / سایت صفحه اقتصاد

جدول قیمت ماهی امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد

صفحه اقتصاد -

قیمت ماهی و انواع ماهی بیست و نهم مرداد ۱۴۰۵ به شرح زیر است:

نوع ماهی

قیمت (تومان)

قزل آلا پاک شده ۱۰۰۰ گرم ۶۷۰.۰۰۰

ماهی قزل آلا ۴۵۸.۰۰۰

فیله قزل سالمون ایرانی بدون تیغ

۳۹۰.۰۰۰

فیله ماهی شوریده جنوب ۵۰۰ گرم

۴۹۰.۰۰۰

فیله ماهی شوریده جنوب ۹۹۰.۰۰۰

استیک ماهی شیر جنوب با پوست ۷۰۰گرم

۳۸۵.۰۰۰

فیله ماهی حلوای سیاه یک کیلو

۷۸۰.۰۰۰

ماهی سفید دریایی شکم خالی یک کیلو

۶۲۸.۰۰۰

ماهی حسون ۷۰۰ گرم

۳۵۰.۰۰۰

ماهی حسون ۷۰۰ گرم منجمد

۲۵۵.۰۰۰

ماهی گیدر ۵۰۰ گرم ۱۹۵.۰۰۰

فیله ماهی قزل سالمون ایرانی ۵۰۰ گرم

۳۵۰.۰۰۰

فیله ماهی سی باس بدون استخوان ۵۰۰ گرم

۵۱۰.۰۰۰

فیله ماهی سی باس بدون استخوان ۳۰۰ گرم

۳۸۰.۰۰۰

فیله ماهی سلطان ابراهیم جنوب با پوست ۶۰۰ گرم

۴۱۰.۰۰۰

فیله ماهی سنگسر شهری یک کلیو

۵۵۰.۰۰۰

فیله ماهی کوتر ۷۰۰ گرم

۶۱۰.۰۰۰

ماهی قزل آلای منجمد ۱۰۰۰ گرم

۴۶۰.۰۰۰

فیله استیک شیر یک یکو شیلات

۵۴۰.۰۰۰

میگو منجمد ۵۰۰ گرم

۵۱۰.۰۰۰

  …



 شبکه کتاب تعطیل شد ؛ شعار کتابخوانی بدون پشتوانه عملی
۲۱ دقیقه قبل / سایت عصرایران

شبکه کتاب تعطیل شد ؛ شعار کتابخوانی بدون پشتوانه عملی

عصر ایران ؛ نهال موسوی - خبر تعطیلی شبکه اینترنتی کتاب، هرچند در میان انبوه اخبار پرسروصدای این روزها شاید کم‌اهمیت به نظر برسد، اما در واقع نشانه‌ای از یک بحران عمیق‌تر و ریشه‌دارتر دارد. بحرانی که سال‌هاست دامن‌گیر جایگاه کتاب در نظام رسانه‌ای و فرهنگی کشور بوده است. 

وبسایتی که قرار بود بستری تخصصی برای پوشش اخبار نشر، معرفی کتاب، گفت‌وگو با نویسندگان و مترجمان و پیگیری رویدادهای حوزه کتاب باشد، بیش از دو ماه است که سکوت کرده و آخرین ردپای فعالیتش به ایام نمایشگاه کتاب در خرداد بازمی‌گردد. 

این سکوت، بی‌آنکه توضیحی رسمی همراهش باشد، خود گویای بسیاری چیزهاست.

نخستین زاویه‌ای که باید به این ماجرا نگریست، بحث ضرورت وجود یک رسانه تخصصی برای حوزه کتاب است. در کشوری که آمار مطالعه در آن سال‌هاست نزولی گزارش می‌شود و ناشران و نویسندگان از رکود بازار نشر می‌نالند، وجود پلتفرمی که بتواند اخبار این حوزه را به‌صورت مستمر و حرفه‌ای پوشش دهد، نه یک تجمل، بلکه یک ضرورت زیرساختی است. 

رسانه‌های عمومی و پرمخاطب، به دلایل مختلف، فرصت و انگیزه کافی برای پرداختن عمیق به مسائل نشر و کتاب را ندارند و همین خلأ است که باید با رسانه‌های تخصصی پر شود. تعطیلی چنین پلتفرمی، به معنای از دست رفتن یکی از معدود کانال‌های اطلاع‌رسانی تخصصی در این حوزه است؛ کانالی که شاید مخاطب انبوه نداشت، اما برای جامعه کوچک اما تأثیرگذار اهل کتاب و نشر، منبعی ضروری به شمار می‌رفت.

زاویه دوم، به تناقضی برمی‌گردد که در متن پرسش نیز به آن اشاره شده است، تناقض میان شعارهای مکرر درباره اهمیت کتاب و کتابخوانی از یک سو، و بی‌مهری عملی به نهادها و پلتفرم‌هایی که دقیقاً برای همین هدف شکل گرفته‌اند از سوی دیگر. 

سال‌هاست که در نشست‌ها و سخنرانی‌های رسمی از ضرورت تقویت فرهنگ کتابخوانی سخن گفته می‌شود و نقش رسانه ملی در این مسیر برجسته می‌شود. 

تجربه برنامه‌ای مانند کتاب‌باز نیز نشان داد که حتی در دل تلویزیون، آن رسانه‌ای که در رقابت با فضای مجازی بارها به حاشیه رانده شده، هنوز ظرفیت قابل توجهی برای ترویج کتابخوانی وجود دارد. 

اما وقتی از دل همین گفتمان کتاب‌محور، پلتفرمی مثل شبکه کتاب که به‌طور مشخص برای این منظور طراحی …



 ۴۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان بودجه برای تکرار سریال‌های قدیمی؟
۱ ساعت قبل / سایت اقتصاد ۲۴

۴۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان بودجه برای تکرار سریال‌های قدیمی؟

اقتصاد۲۴- احسان رهسپار در یادداشتی نوشت: «کشور درگیر جنگ است، در محاصره اقتصادی هستیم، نفت به فروش نمی‌رسد و اگر هم برسد پول نمی‌شود، سایه جنگ بر سر کشور وجود دارد و گرانی هر روز بیشتر مردم را آزار می‌دهد، اما دستگاه رژه رفتن روی اعصاب مردم ۴۰ هزار میلیارد تومان از جیب ۹۰ میلیون ایرانی بر می‎دارد برای هیچ!

بله قصه تلخی است که صداوسیما ۴۰ هزار میلیارد تومان بودجه می‌گیرد که سریال‌های دهه ۷۰ و ۸۰ را برای بار صدم تحویل‌مان بدهد، محرم و صفر «مختار» و «شب دهم» ربیع الاول «پایتخت» و «ترش و شیرین»، باقی ایام سال هم هرچه دم دست بود، از سریال‌های دو سال قبل تا سریال‌های ۲۰ سال قبل؛ درست مثل شبکه‌های ماهواره‌ای دوزاری که صبح تا شب یک باکس سه‌ساعته را تکرار می‌کنند!

البته این وسط چیز‌های جدیدی هم پخش می‌کند که به گواه نظرسنجی‌های خودشان «هیچکس» آنها را تماشا نمی‌کند؛ از برنامه‌های متعدد و پرهزینه جام جهانی تا مسابقات پر ریخت وپاش آشپزی و ورزشی و…

یک سازمان متورم که فقط اخبارش دیده می‌شود آنهم بخاطر جنگ و قطعی اینترنت و اجبار مردم برای اطلاع از وضعیت کشور، و سریال‌های قدیمی‌اش به لطف هنرمندان و مدیران کارآمد قبلی.

این وسط چنین سازمانی سالیانه ۴۰ هزار میلیارد تومان بودجه ثابت بعلاوه ۲۰ هزار میلیارد تومان بودجه بازرگانی و حدود چندین میلیون دلار و یورو بودجه بین المللی دریافت می‌کند که چه؟ دستی بر آرشیو ببرد و ساعات تلویزیون را پر کند.

البته تلویزیون برنامه‌های متنوعی برای حمله به دولت آنهم وسط جنگ دارد که همه می‌بینند و لذت می‌برند؛ این هم از عجایب جهانی است که یک رسانه انحصاری که همه پولش را از دولت می‌گیرد، با تمام توان به دولت حمله می‌کند و بازهم پولش را می‌گیرد و آب از آب تکان نمی‌خورد!» منبع: عصر ایران



 توصیف سازمان بهینه‌سازی انرژی از وضعیت بحرانی بنزین در کشور: ذخایر کاهش یافته، واردات نیست، ماه‌های آینده دوره اوج مصرف است، افزایش تولید موجب کاهش کیفیت می شود
۱ ساعت قبل / سایت عصرایران

توصیف سازمان بهینه‌سازی انرژی از وضعیت بحرانی بنزین در کشور: ذخایر کاهش یافته، واردات نیست، ماه‌های آینده دوره اوج مصرف است، افزایش تولید موجب کاهش کیفیت می شود

معاون سازمان بهینه‌سازی انرژی، با اشاره به افزایش اهمیت موضوع تأمین بنزین در شرایط فعلی کشور، گفت: اگرچه اکنون باید به مسائل جاری و نیازهای فوری پاسخ داد، اما حل پایدار مسئله بنزین بدون توجه به ریشه‌ها و مسائل بنیادی آن امکان‌پذیر نیست.

به گزارش ایسنا، یاسر میرزایی، معاون سازمان بهینه‌سازی انرژی با اشاره به مسئله بنزین در کشور، گفت: امروز در شرایطی هستیم که باید به مسئله لحظه بپردازیم و این بحران را حل و فصل کنیم، اما حتی برای حل مسائل بحرانی نیز چاره‌ای نداریم جز اینکه به دلایل اصلی و بنیادی آن توجه کنیم.

وی با اشاره به میزان مصرف بنزین در کشور اظهار کرد: میانگین مصرف بنزین در یک ماه گذشته ۱۳۵ میلیون لیتر بوده است. با وجود حملات متجاوزانه به کشور و مشکلات اقتصادی و رشد اقتصادی که با مشکل مواجه شده، میزان مصرف انرژی همچنان در این سطح قرار دارد.

میرزایی ادامه داد: اگر شرایط را در حالت عادی در نظر بگیریم، انتظار داشتیم میزان مصرف بنزین بین ۱۴۰ تا ۱۴۵ میلیون لیتر باشد. بنابراین با توجه به شرایط موجود، می‌توان گفت مدیریت مصرف در سطحی از این تقاضای ۱۳۵ میلیون لیتری صورت گرفته است.

معاون سازمان بهینه‌سازی انرژی با بیان اینکه ماه‌های آینده در دوره اوج مصرف قرار داریم، گفت: در این شرایط، یکی از مسائل، افزایش تولید است. البته اطلاع دارم که دوستان در بخش تولید با تمام ظرفیت‌های موجود و با زحماتی که می‌کشند، حداکثر استفاده را از ظرفیت‌های شرکت‌ها دارند، اما یک معادله وجود دارد که باید به آن توجه کنیم.

وی افزود: اگر ساخت سخت‌افزاری تولید بنزین و ظرفیت تولید آن را رشد نداده باشیم، افزایش تولید نیازمند سرمایه‌گذاری است. اگر بخواهیم در یک سال چنین کاری انجام دهیم، معنای آن این است که افزایش تولید، به معنای اختلاط همه چیزهایی باشد که در دسترس داریم و این موضوع می‌تواند به کاهش کیفیت منجر شود. پیدا کردن نقطه تعادل در این زمینه نیز ساده نیست.

وی با بیان اینکه آمار رسمی مصرف بنزین باید مبنای برنامه‌ریزی قرار گیرد، گفت: من معتقدم رقم ۱۳۵ میلیون لیتر که به صورت رسمی اعلام می‌شود، برای برنامه‌ریزی به تنهایی قابل اتکا نیست و ممکن است مقدار واقعی متفاوت باشد. بنابراین ما ناچاریم دست‌کم برای سطح بالاتری از مصرف برنامه‌ریزی …





پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - 20 August 2026
 خشم شهریِ «ناجنبش ها» و بیکاران، یک بمب ساعتی است که زیر جامعه و حکومت قرار دارد
سایت عصرایران

خشم شهریِ «ناجنبش ها» و بیکاران، یک بمب ساعتی است که زیر جامعه و حکومت قرار دارد

ناجنبش‌ها گروه‌هایی از مردم هستند که دلخور و ناراضی‌اند: مثل جوان‌ها ، زنان، پیک های موتوری، رانندگان اسنپ، دستفروشان و گروه‌های تهیدست جامعه. اینها به سمت ی...
 پاداش ویژه وزارت نیرو برای نیروگاه‌های با تولید بیشتر برق
سایت ایران آنلاین

پاداش ویژه وزارت نیرو برای نیروگاه‌های با تولید بیشتر برق

معاون برق و انرژی وزارت نیرو، از اجرای مشوق‌های جدید برای نیروگاه‌های دارای تولید حداکثری و بدون خروج اضطراری در روزهای باقی‌مانده تابستان خبر داد.
 فوری؛ دود غلیظ در آسمان جنوب تهران؛ ‌پالایشگاه آتش گرفت؟ | اولین واکنش رسمی
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

فوری؛ دود غلیظ در آسمان جنوب تهران؛ ‌پالایشگاه آتش گرفت؟ | اولین واکنش رسمی

روابط عمومی پالایشگاه تهران گفت:انتشار دود غلیظ در آسمان جنوب تهران ناشی از وقوع سانحه برای ۲ دستگاه تانکر در محل بارگیری نفت سفید پالایشگاه تهران و آتش‌سوزی متعاقب آن بوده است.
 بازار نقل و انتقالات دچار جنون شد!
سایت ورزش ۳

بازار نقل و انتقالات دچار جنون شد!

بازار نقل‌وانتقالات تابستان امسال به کلی عقلانیت خود را از دست داده است.
 گلایه همسر معاون اول پزشکیان از حجم کار او /  عارف کمتر از ۳ ساعت در روز می‌خوابد
سایت اعتماد آنلاین

گلایه همسر معاون اول پزشکیان از حجم کار او / عارف کمتر از ۳ ساعت در روز می‌خوابد

همسر معاون اول پزشکیان از حجم کار او گلایه کرد.
 آجرلو، عضو تیم رسانه‌ای هیات مذاکره‌کننده: ایران برای سناریوی حمله ناگهانی آماده است/ برخی بدون تجربه جنگ برای فرماندهان نسخه می‌پیچند/ منابع ایران در قطر هنوز استفاده نشده است/ ایران و عمان در حال نهایی‌سازی مسیر جدید تردد در تنگه هرمز هستند
سایت جماران

آجرلو، عضو تیم رسانه‌ای هیات مذاکره‌کننده: ایران برای سناریوی حمله ناگهانی آماده است/ برخی بدون تجربه جنگ برای فرماندهان …

سعید آجرلو، عضو تیم رسانه‌ای هیات مذاکره‌کننده گفت: اساس گفته‌های اخیر آقای عراقچی، از نگاه ایران یادداشت تفاهم به معنای پایان جنگ است و پایان جنگ اساسا نیازی به تمدید ندارد. با این حال، آمریکا برخی مفاد تفاهم را نقض کرد و ایران نیز در واکنش، در موضوع تنگه هرمز تلاش کرد شرایط ترافیکی را به وضعیت پیش از اجرای تفاهم بازگرداند. به همین دلیل اکنون با سندی مواجه هستیم که بخش‌هایی از آن اجرا نمی‌شود و نیازمند تعیین تکلیف است.
 سرخط اخبار/ ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - پیوست
مجله پیوست

سرخط اخبار/ ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - پیوست

ارائه خدمات آزمایشگاهی از طریق پلتفرم‌ها به بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی مجاز شد. کمیته تسهیل اقتصاد دیجیتال در رأی نهایی پرونده شکایت انجمن تجارت الکترونیک از سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد این خدمات، مشروط به صدور نسخه معتبر از سوی پزشک دارای صلاحیت و ثبت آن در سامانه نسخه‌نویسی الکترونیکی، قابل ارائه است. براساس این رای
 تحول در پارادایم صنعت ساختمان با فناوری ساخت هوشمندتر و کم‌کربن
سایت ایران آنلاین

تحول در پارادایم صنعت ساختمان با فناوری ساخت هوشمندتر و کم‌کربن

معاون علمی رییس‌جمهور گفت: صنعت ساختمان باید با پذیرش فناوری‌ها و رعایت الزامات مبحث ۱۹ ساختمان، در مسیر ساخت سریع‌تر، هوشمندتر و کم‌کربن‌ گام‌بردارد.