قیمت طلا امروز




 سایت فرارو / ۱۴۰۵/۰۵/۱۹

بازگشت اودیسه؛ از هومر تا نولان

اودیسئوس نزدیک به سه هزار سال است که به خانه برمی‌گردد؛ اما خانه او در هر عصر عوض شده است. برای هومر، او قهرمانی در جهانی زیر فرمان خدایان بود و برای نولان، مردی فرسوده از جنگ که باید با گذشته خودش روبه‌رو شود. همین تفاوت، راز شباهت و فاصله این دو اودیسه است.
 بازگشت اودیسه؛ از هومر تا نولان

این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.

فرارو- شاید عجیب باشد، اما برای فهم میزان شباهت فیلم «اودیسه» کریستوفر نولان با شعر هومر، نباید فقط دنبال غول یک‌چشم، سیرن‌ها، کالیپسو یا بازگشت اودیسئوس به ایتاکا بگردیم. پرسش جالب‌تر این است: آیا نولان اصلاً قرار بوده جهان هومر را بازسازی کند؟ پاسخ کوتاه، نه است؛ و اتفاقاً همین نکته فیلم را به خود «اودیسه» نزدیک می‌کند.

به گزارش فرارو، اودیسه‌ای که ما امروز می‌شناسیم، احتمالاً در سده هشتم پیش از میلاد شکل نهایی خود را پیدا کرده، اما داستانش ریشه در سنتی شفاهی دارد که بسیار قدیمی‌تر است. برخی عناصر آن به جهان عصر مفرغ و تمدن‌های مینوسی و مایکنی بازمی‌گردد؛ جهانی که چند قرن پیش از زمان هومر فروپاشیده بود. پژوهشگران بنابراین «اودیسه» را گزارش تاریخی مستقیم از عصر مایکنی نمی‌دانند، بلکه آن را آمیزه‌ای از خاطره‌های بسیار قدیمی، سنت شفاهی و جهان اجتماعی زمانه هومر می‌دانند.

این یعنی خود هومر هم، به نوعی، گذشته را «بازسازی» کرده است؛ گذشته‌ای که دیگر وجود نداشت. …




 اخبار جدید

 مسافرین، سفر خود را به مازندران لغو کنند
۵۸ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

مسافرین، سفر خود را به مازندران لغو کنند

حسینعلی محمدی،مدیر کل مدیریت بحران مازندران همچنین پیشنهاد کرد که مسافران سفرهای خود به این استان را لغو کنند تا از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری شود. این پیشنهاد به دلیل وضعیت بحرانی و نیاز به تمرکز بر روی امدادرسانی و بازسازی مناطق آسیب‌دیده مطرح شده است.

 هشدار سازمان ملل درباره تشدید تنش‌ها در تنگه هرمز؛ ایران الگوی تازه‌ای برای بازدارندگی در پیش گرفت
۳۷ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

هشدار سازمان ملل درباره تشدید تنش‌ها در تنگه هرمز؛ ایران الگوی تازه‌ای برای بازدارندگی در پیش گرفت

سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد: آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل عمیقا نگران تشدید تنش‌ها در تنگه هرمز است و از طرفین می‌خواهد تا با رعایت خویشتنداری مسائل را از طریق گفت‌ وگو و مذاکره حل کنند.

 هشدار سرپرست وزارت دفاع: به زودی خواهید دید
۱ ساعت قبل / سایت تابناک

هشدار سرپرست وزارت دفاع: به زودی خواهید دید

سرپرست وزارت دفاع طی هشداری تأکید کرد: به گستره ایران، از اعماق زمین تا اوج آسمان، به زودی خواهید دید….

 تمدید زمان بخشودگی جرایم مالیاتی تا پایان امسال
۲۰ دقیقه قبل / روزنامه عصر اقتصاد

تمدید زمان بخشودگی جرایم مالیاتی تا پایان امسال

با توجه به استقبال مودیان مالیاتی از افزایش میزان تسهیلات بخشودگی جرایم در نظر گرفته شده، زمان آن تا پایان سال تمدید شد.

 معرفی آیفون 18 پرو و 18 پرو مکس/ ایرپادز 5/ اپل واچ سری 12 و اپل واچ اولترا 4؛ نسل جدید ساعت های هوشمند اپل / آیفون تاشوی اپل با نام «iPhone Duo»
۱ ساعت قبل / سایت عصرایران

معرفی آیفون 18 پرو و 18 پرو مکس/ ایرپادز 5/ اپل واچ سری 12 و اپل واچ اولترا 4؛ نسل جدید ساعت های هوشمند اپل / آیفون تاشوی اپل با نام «iPhone Duo»

اپل همچنین سیستم خنک کننده جدیدی مبتنی بر محفظه بخار را برای این گوشی ها در نظر گرفته است که می تواند به مدیریت بهتر دمای دستگاه در زمان انجام پردازش های سنگ...

 تقابل چندجانبه ایران و آمریکا؛ از عملیات نظامی تا جنگ اطلاعاتی و اقتصادی
۲ ساعت قبل / سایت هم میهن

تقابل چندجانبه ایران و آمریکا؛ از عملیات نظامی تا جنگ اطلاعاتی و اقتصادی

در حالی که ایالات متحده تلاش می‌کند با اعمال تحریم‌های جدید و ارائه چشم‌انداز کاهش قیمت نفت، روایت خود از درگیری‌ها را مدیریت کند، پاسخ‌های چندلایه ایران دامنه تقابل را از میدان‌های نظامی به حوزه‌های اطلاعاتی، دریایی و اقتصادی گسترش داده است.