قیمت طلا امروز




 سایت فرارو / ۱۴۰۵/۰۵/۲۲

چرا خروج از جنگ سخت است؟

اگر آغاز یک جنگ برای سیاستمداران آمریکایی آسان است، خروج از آن ده‌ها برابر دشوارتر خواهد بود. مقامات واشنگتن اهدافی فراتر از امکانات واقعی تعریف می‌کنند و ترس از متهم شدن به ضعف، مانع از توقف ماشین جنگی می‌شود. انباشت پنهان هزینه‌ها نیز فشار افکار عمومی برای پایان جنگ را کاهش می‌دهد.
 چرا خروج از جنگ سخت است؟

فرارو–  اما اَشفورد، پژوهشگر ارشد مرکز استیمسون

به گزارش فرارو به نقل از نشریه فارن افرز، دونالد ترامپ دوره دوم ریاست‌جمهوری خود را با وعده پایان دادن به جنگ‌های آمریکا آغاز کرد. در ماه‌های نخست، اقداماتی نظیر فشار بر اروپا برای افزایش بودجه ناتو و تلاش برای مدیریت رقابت با چین، نشان می‌داد او به دنبال کاهش تعهدات امنیتی آمریکا است. اما واقعیت‌های میدانی خیلی زود تغییر کرد و واشنگتن بار دیگر درگیر تنشی تازه در خاورمیانه شد؛ درگیری پیچیده‌ای که هیچ چشم‌انداز پیروزی راهبردی برای آمریکا ایجاد نکرده، در حالی که نفوذ منطقه‌ای ایران نسبت به فوریه (بهمن/اسفند) افزایش یافته است. از «پایان جنگ‌های بی‌پایان» تا درگیری‌های تازه

دونالد ترامپ برخلاف وعده‌هایش حاضر به پذیرش مصالحه دیپلماتیک نشده است. او در این زمینه شباهت طعنه‌آمیزی به باراک اوباما پیدا کرده است؛ رئیس‌جمهوری که با وعده کاهش حضور نظامی در خاورمیانه به قدرت رسید، اما اسیر مناسبات ساختاری شد و نتوانست این هدف را محقق کند.

پس از دو دهه جنگ در عراق و افغانستان، اکنون اجماع گسترده‌ای در آمریکا وجود دارد که مداخلات نظامی نتایج فاجعه‌باری به همراه دارد. با این حال، تصمیم‌گیران همچنان درگیر بحران‌های جدید می‌شوند. دلیل نخست این است که آغاز عملیات نظامی برای رئیس‌جمهور آمریکا بسیار ساده‌تر از پایان دادن به آن است.

از سال ۱۹۹۱ (۱۳۷۰)، واشنگتن بارها از قدرت نظامی برای اهداف کم‌اهمیت استفاده کرده است؛ زیرا هزینه فوری آن در محاسبات اولیه پایین ارزیابی می‌شود.

کاهش نقش نظارتی کنگره نیز به این روند دامن زده است. کنگره بخش مهمی از مسئولیت‌های خود را واگذار کرده و فضا را برای تصمیمات یک‌جانبه فراهم ساخته است. اگر آغاز یک جنگ برای سیاستمداران آمریکایی آسان است، خروج از آن ده‌ها برابر دشوارتر خواهد بود. مقامات واشنگتن اهدافی فراتر از امکانات واقعی تعریف می‌کنند و ترس از متهم شدن به ضعف، مانع از توقف ماشین جنگی می‌شود. انباشت پنهان هزینه‌ها نیز فشار افکار عمومی برای پایان جنگ را کاهش می‌دهد. پیروزی‌های کوتاه‌مدت، شکست‌های بلندمدت

تداوم سیاست‌های نظامی‌گرایانه آمریکا منجر به افزایش سرسام‌آور بدهی‌های ملی و فرسایش نیروها شده است. تغییر این روند با شعار ممکن نیست.

پیش‌تر در ونزوئلا نیز آمریکا به جای تغییر رژیم، به توافق انتقال قدرت بسنده کرد. اما همین موفقیت‌های تاکتیکی، فضا را برای قدرت‌گیری لابی‌های مداخله‌طلب در واشنگتن فراهم کرد.

تنها یک ماه بعد، آمریکا عملیات موسوم به «خشم حماسی» را آغاز کرد. نتیجه میدانی نشان داد که جمهوری اسلامی ساختار قدرت خود را حفظ کرده است. در مقابل، واشنگتن بخش عظیمی از ذخایر تسلیحاتی خود را از دست داده و پایگاه‌هایش آسیب دیده‌اند. جمهوری‌خواهان در دو راهی جنگ و خویشتنداری

فاصله گرفتن دولت ترامپ از اصول سیاست خارجی خود، بازتاب‌دهنده شکاف عمیق در حزب جمهوری‌خواه است. محافظه‌کاران جریان «اول آمریکا» مخالف جنگ‌های تغییر رژیم و حمایت بی‌قیدوشرط از متحدانی چون اسرائیل هستند. اما جریان سنتی‌تر و تندرو (به نمایندگی امثال مارکو روبیو) همچنان مدافع استفاده از قدرت نظامی است.

با این وجود، تقلیل دادن ریشه‌های این درگیری به رقابت جناحی اشتباه است؛ عوامل نهادی و ساختاری در سیاست خارجی آمریکا پیشران اصلی درگیری‌های جدید هستند. کنگره آمریکا از سال ۱۹۴۵ (۱۳۲۴) هیچ جنگ رسمی اعلام نکرده و آخرین مجوز استفاده از نیروی نظامی به سال ۲۰۰۲ (۱۳۸۱) بازمی‌گردد. بسیاری از قانون‌گذاران آمریکایی حاضر نیستند هزینه سیاسی رأی دادن درباره یک جنگ نامحبوب را بپذیرند و ترجیح می‌دهند پشت تصمیمات کاخ سفید پنهان شوند.

رسانه‌های جریان اصلی و متحدان منطقه‌ای نیز در تشویق آمریکا به مداخله نقش دارند. متحدان واشنگتن برای تضمین بقای خود، حضور آمریکا را ضروری جلوه می‌دهند. علاوه بر این، خوانش‌های نادرست از شکست‌های گذشته نیز موثر است؛ کمااینکه برخی جمهوری‌خواهان ظهور داعش را نتیجه خروج آمریکا از عراق می‌دانستند، درحالی‌که منتقدان آن را پیامد مستقیم حمله غیرقانونی سال ۲۰۰۳ (۱۳۸۲) می‌دانند. آمریکا چگونه هزینه جنگ‌هایش را پنهان می‌کند؟

بزرگ‌ترین مانع در برابر تغییر الگوی جنگ‌افروزی واشنگتن این است که اکثریت شهروندان این کشور از لمس هزینه‌های مستقیم جنگ‌های خارجی فاصله دارند. در مورد تنش‌ها با ایران نیز، واشنگتن تلاش کرده تا پیامدهای فوری متوجه کشورهای حاشیه خلیج فارس شود. ارتش آمریکا باعث شده تنها بخش بسیار کوچکی از جامعه بار جنگ را به دوش بکشد.

تلفات آمریکا در عراق و افغانستان (حدود ۷ هزار نفر) بسیار کمتر از جنگ ویتنام بود، اما هزینه‌ها از بین نرفته‌اند. فشار اصلی بر زندگی روزمره مردم از طریق تورم و افزایش قیمت انرژی احساس می‌شود؛ همین فشارهای سنگین اقتصادی، ترامپ را به یافتن راه‌حل مذاکره‌ای سوق داده است. طبق نظرسنجی واشنگتن‌پست در ژوئیه (تیر/مرداد)، جنگ با ایران به اندازه سال ششم جنگ ویتنام نامحبوب است، اما چون هزینه‌ها پنهان شده و از طریق استقراض به نسل‌های بعد منتقل می‌شود، مخالفت‌های خیابانی گسترده شکل نمی‌گیرد.

هزینه واقعی جنگ‌های خاورمیانه، کاهش توانایی هژمونیک آمریکا برای مهار چین و روسیه است. مصرف مهمات در درگیری‌های طولانی‌مدت، زنگ خطر را در پنتاگون به صدا درآورده است. دکترین بازدارندگی بدون برخورداری از توان نظامی معتبر و آماده‌به‌کار، صرفاً یک بلوف سیاسی است. هدررفت منابع استراتژیک در خاورمیانه، توانایی واشنگتن برای نوآوری تکنولوژیک و مقابله با چالش‌های آینده را به‌شدت مختل کرده و روند افول این کشور را تسریع می‌کند. نویسنده : اما اشفورد



۱ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

آسوشیتدپرس: ترامپ در بن‌بست جنگ ایران، دوباره به سلاح تحریم پناه برد

به گزارش گروه بین المللی خبرگزاری دانشجو،  به نقل ازآسوشیتدپرس، در گزارشی تحلیلی به تهدید اخیر دونالد ترامپ برای اعمال تحریم‌های گسترده علیه ایران پرداخت و نوشت رئیس‌جمهور آمریکا در شرایطی بار دیگر به فشار اقتصادی روی آورده که جنگ با ایران به ماه ششم نزدیک می‌شود و دولت او با فشارهای سیاسی و نظامی فزاینده روبه‌رو است.

ترامپ روز چهارشنبه با اعلام آنچه «روز D اقتصادی» علیه ایران خواند، از اعمال سطحی «بی‌سابقه» از جنگ اقتصادی و انزوای مالی علیه تهران خبر داد. او همچنین تهدید کرد کشورها و شرکت‌هایی که به تجارت با ایران ادامه دهند، با پیامدهای اقتصادی سنگینی از سوی آمریکا مواجه خواهند شد.

آسوشیتدپرس در عین حال یادآوری کرده است که ایران با تحریم‌های آمریکا بیگانه نیست و نزدیک به پنج دهه است که تحت فشارهای اقتصادی واشنگتن قرار دارد. از همین رو، تهدیدهای تازه ترامپ بیش از آنکه یک ابزار جدید باشد، تکرار همان سیاستی به نظر می‌رسد که دولت آمریکا در سال‌های گذشته بارها به کار گرفته است.

این رسانه همچنین نوشته است که سیاست جدید ترامپ از بسیاری جهات ادامه همان سیاست «فشار حداکثری» است که او در دوره نخست ریاست‌جمهوری خود علیه ایران دنبال کرد؛ سیاستی که هدف آن وادار کردن تهران به پذیرش خواسته‌های واشنگتن از طریق فشار اقتصادی بود.

با این حال، تجربه دولت اول ترامپ نشان داد که تحریم‌های ثانویه نیز برای آمریکا هزینه‌هایی به همراه دارد. واشنگتن در آن دوره برای برخی کشورها ناچار به صدور معافیت‌های تحریمی شد، زیرا اعمال کامل تحریم‌ها می‌توانست به منافع اقتصادی و روابط آمریکا با شرکای خود آسیب بزند.

اکنون ترامپ بار دیگر همان مسیر را دنبال می‌کند و قصد دارد فشار اقتصادی بر ایران را تشدید کند؛ اقدامی که به نوشته آسوشیتدپرس، در سایه جنگ طولانی و افزایش فشارهای داخلی بر دولت آمریکا انجام می‌شود. این رسانه تأکید کرده است که ترامپ با جنگی مواجه است که به گفته گزارش، پایان دادن به آن برای دولت آمریکا دشوار شده و در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای نیز به موضوعی سیاسی تبدیل شده است.

در چنین شرایطی، بازگشت ترامپ به ادبیات «جنگ اقتصادی» نشان می‌دهد واشنگتن بار دیگر به ابزار تحریم به‌عنوان اهرم فشار متوسل شده است؛ ابزاری که ایران سال‌هاست با آن مواجه بوده و مقام‌های ایرانی نیز تهدیدهای جدید آمریکا را تکرار سیاست‌های شکست‌خورده گذشته توصیف کرده‌اند.


۲ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

یاوه‌گویی‌های تکراری و خسته‌کننده ترامپ متوهم: ما کنترل تنگه هرمز را در اختیار داریم/ ایرانی‌ها می‌خواهند با ما به توافق برسند + فیلم

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو؛ رئیس جمهور تروریست آمریکا مدعی شد: جنگ نظامی هنوز به پایان نرسیده است.

وی افزود: اگر به محاصره نگاه کنید، ما کنترل کامل آن منطقه را در اختیار داریم؛ منطقه‌ای که به تنگه هرمز مربوط می‌شود و حتی بخش قابل‌توجهی از مناطق خشکی را هم شامل می‌شود.

ترامپ توهماتش را اینگونه ادامه داد: آنها خیلی مایل‌اند به توافق برسند، اما به نظر من هنوز آماده نیستند که یک توافق درست و مناسب را بپذیرند.

 

کد ویدیو دانلود ویدیو فیلم اصلی


۲ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

نیویورکر: ترامپ همچنان در برابر ایران بازنده است

کد خبر: 787439 | ۱۴۰۵/۰۵/۳۱ ۰۰:۱۲:۰۰ اعتمادآنلاین |

روزنامه «نیویورکر» در تحلیلی با انتقاد از سیاست‌های دولت ترامپ در قبال ایران نوشت:  اهداف اولیه دولت ترامپ محقق نشده، حکومت ایران همچنان منسجم است و بسته ماندن تنگه هرمز، هزینه‌های نظامی و سیاسی آمریکا را افزایش داده است.

فکری هم به حال ملوانان ناو «یواس‌اِس آبراهام لینکلن» کنید چرا که گزارش‌های متعددی درباره وخامت شرایط و تلاش نیروهای آن برای خودکشی منتشر شده است.

  اخبار مرتبط سناتور دموکرات: ترامپ به‌دلیل بی‌کفایتی در جنگ ایران، ۵۰۰۰ ملوان را گرفتار کرده است ترامپ: کره‌جنوبی حاضر نشد در عملیات نظامی علیه ایران به آمریکا کمک کند




 نشان «سفیر مسئولیت اجتماعی» بر سینه مدیرعامل پتروشیمی ایلام
۲ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

نشان «سفیر مسئولیت اجتماعی» بر سینه مدیرعامل پتروشیمی ایلام

آرمان امروز : در ششمین جشنواره روابط عمومی و مسئولیت اجتماعی، نشان «سفیر مسئولیت اجتماعی» به مدیرعامل شرکت پتروشیمی ایلام اعطا شد. به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی شرکت پتروشیمی ایلام؛ این نشان به پاس اقدامات پتروشیمی ایلام در سال ۱۴۰۴ در حوزه‌های محیط زیست، سلامت، آموزش، حمایت اجتماعی و توسعه زیرساخت‌های منطقه [ ]

 ویدئو | صدوهفتادوچهارمین شب حضور مردم مشهد در خیابان (۳۰ مرداد ۱۴۰۵)
۲ ساعت قبل / سایت شهرآرانیوز

ویدئو | صدوهفتادوچهارمین شب حضور مردم مشهد در خیابان (۳۰ مرداد ۱۴۰۵)

مردم مشهد همچنان پای رهبر و انقلاب ایستاده‌اند و در یکصد و هفتاد و چهارمین شب حضور در سنگر خیابان، بر حفاظت از ایران و نظامشان و همچنین آرمان‌های الهی خویش تاکید می‌کنند.

 10 محور صحبت‌های رئیس‌کل
۲ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

10 محور صحبت‌های رئیس‌کل

شامگاه چهارشنبه، عبدالناصر همتی، رئیس‌کل بانک مرکزی، در گفت‌وگوی ویژه خبری در شبکه خبر، با اشاره به عملکرد این نهاد در شرایط جنگ اقتصادی، مجموعه‌ای از اقدامات و برنامه‌ها را در حوزه سیاست ارزی، کنترل تورم، تامین مالی تولید، اصلاح نظام بانکی، کالابرگ و توسعه زیرساخت‌های پرداخت تشریح کرد. محور اصلی اظهارات او، مدیریت محدودیت‌های ناشی از تحریم، جنگ و کاهش درآمدهای ارزی و تلاش برای جلوگیری از انتقال این فشارها به تورم و معیشت مردم بود.

 آموزه‌های مکتب کلاسیک در اقتصاد ایران؛ زیاده‌روی در مداخله ؛ کاستی در تنظیم‌گری
۲ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

آموزه‌های مکتب کلاسیک در اقتصاد ایران؛ زیاده‌روی در مداخله ؛ کاستی در تنظیم‌گری

آرمان امروز : عبدالعظیم آق‌آتابای؛ پژوهشگر اقتصادی در یادداشتی اختصاصی برای تازه‌های اقتصاد به جایگاه آموزه‌های مکتب کلاسیک در اقتصاد ایران و نقد ظرفیت آن برای حل مسائل ساختاری اقتصاد کشور پرداخت. در شرایطی که اقتصاد ایران با چالش‌های هم‌زمان تورم مزمن، ناترازی‌های مالی و فشارهای ارزی روبه‌روست، بازخوانی «مکتب کلاسیک» به‌عنوان نخستین نظام نظری [ ]

 چگونه چین و روسیه مانع برنامه‌های ترامپ برای منزوی کردن ایران می‌شوند
۱ ساعت قبل / سایت اطلاعات آنلاین

چگونه چین و روسیه مانع برنامه‌های ترامپ برای منزوی کردن ایران می‌شوند

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، با اعلام «روز حمله نهایی» اقتصادی علیه تهران، تهدید کرده است هر کشوری را که به ایران «راه نجات» اقتصادی ارائه دهد، از نظر مالی مجازات خواهد کرد.

 مصداق شکست بازار
۲ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

مصداق شکست بازار

کالای عمومی کالایی است که منافع آن معطوف به غیر است؛ این کالا غیرشفاف است و نمی‌توان کسی را از مصرف آن مستثنا کرد. این کالا همچنین رقابت‌پذیر نیست؛ ازاین‌رو منحنی‌های معمول عرضه و تقاضا برای آن قابل استفاده نیستند و هزینه تمام‌شده آن نیز بر اساس چارچوب‌های معمول هزینه تمام‌شده در اقتصاد خرد محاسبه نمی‌شود. تولید و تهیه کالای عمومی یک هزینه کلی دارد و پس از تولید، همگان می‌توانند از آن استفاده کنند و هزینه تولید نهایی آن به صفر نزدیک می‌شود. همین که کالای عمومی، مانند نظم عمومی، تولید و عرضه شد، همه مردم، خواه‌ناخواه، از آن استفاده می‌کنند.