قیمت طلا امروز




 سایت فرارو / ۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۷

روایت محسن برهانی از ابعاد منفی طرح جدید مجلس درباره جاسوسی

پیشنهاددهندگان این طرح خودشان مصداق ماده ۱ این طرح بوده و در حال آسیب زدن به امنیت استقلال و وحدت ملی کشورند و باید پاسخگو باشند.
 روایت محسن برهانی از ابعاد منفی طرح جدید مجلس درباره جاسوسی

تصویب طرح «مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی، دولت‌ها و نهادهای بیگانه» در مجلس، جنجال‌های گسترده‌ای را در محافل حقوقی، علمی و اجتماعی برانگیخته است. منتقدان معتقدند این مصوبه نه‌تنها راه را بر تعاملات طبیعی و ضروری بین‌المللی می‌بندد، بلکه با استفاده از عباراتی مبهم و تفسیرپذیر، امنیت روانی و حقوق شهروندی جامعه را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

به گزارش اعتماد، ضمن اینکه مشکلات متعددی برای دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی همچنین دستگاه قضایی ایجاد می‌کند. در همین راستا، محسن برهانی، عضو هیات علمی دانشکده حقوق و جرم سیاسی دانشگاه تهران در گفت‌وگویی تفصیلی پیامدهای اجرایی این طرح را از دریچه حقوقی تحلیل کرده است. وی با هشدار نسبت به «ایزوله شدن» کشور در عرصه‌های علمی، فرهنگی و رسانه‌ای، این طرح را عاملی برای تضعیف وحدت ملی و آسیب‌زا برای منافع اصلی نظام می‌داند.

مشروح این گفتگو را در ادامه می خوانید:

اخیرا مجلس طرحی را با عنوان «مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی، دولت‌ها یا نهادهای بیگانه» تصویب کرده که بازخوردهای منفی بسیاری در پی داشته است. مردم، حقوقدانان و کارشناسان نگرانند این طرح زمینه‌ای برای برخورد با فعالان مدنی و منتقدان را فراهم سازد. دیدگاه کلی شما نسبت به این مصوبه چیست؟ 

یکی از حوزه‌هایی که این طرح به شدت آن را تحت تأثیر قرار می‌دهد، حوزه ارتباطات علمی میان دانشگاهیان، دانشجویان و دانشگاه‌های خارج از کشور است. در مرحله اخذ بورسیه، کمک هزینه، انعقاد قرارداد، تفاهمنامه، برگزاری کنفرانس و حتی رویدادهای علمی، این طرح سدی بزرگ ایجاد کرده است. به عنوان نمونه در ماده ۵ این طرح آمده که وزارت اطلاعات باید سالانه فهرست دولت‌ها، دانشگاه‌ها، موسسات و نهادهای غیرایرانی مجاز را اعلام کند. این مساله از یک سو، بار اجرایی و معضلی بیهوده برای وزارت اطلاعات ایجاد کرده که باید سالانه فهرست تمام موسسات مجاز را اعلام کند و از سوی دیگر، تمام دانشگاهیان را ملزم می‌کند که صرفا با این لیست احصا شده ارتباط برقرار کنند. در غیر این صورت، برای هرگونه ارتباط خارج از این چارچوب، مجازات حبس از ۶ ماه تا دو سال در نظر گرفته شده است. این نگاه، ماهیت پویای فعالیت علمی را نادیده می‌گیرد. 

شما به مسائل دانشگاهی اشاره کردید، اما برخی مواد این طرح دایره شمول وسیع‌تری دارند و مستقیما با حقوق شهروندی در ارتباطند. در مورد اشخاص حقیقی و مراجعه به نهادهای بین‌المللی، وضعیت چگونه است؟ 

در ماده ۸ این قانون، عبارات به گونه‌ای نگارش شده که گویی هر نوع مراجعه‌ای به سفارتخانه‌های کشورهای دیگر یا دفاتر سازمان‌های غیرایرانی در داخل یا خارج از کشور ممنوع است. به واقع انسان از نگارش چنین موادی متعجب می‌شود. یعنی اشخاص حقیقی برای ابتدایی‌ترین حقوق خود، مثل مراجعه به سفارتخانه‌ها جهت اخذ ویزا، باید اجازه بگیرند؟ اگر اجازه نگیرند، مشمول حبس، جزای نقدی درجه چهار و محرومیت از حقوق اجتماعی می‌شوند. اطلاق این ماده، حتی مراجعه برای گرفتن ویزای ساده را هم در بر می‌گیرد. مشکل اصلی اینجاست که این رویکرد به دنبال کنترل همه‌جانبه شهروندان است؛ به گونه‌ای که هیچ گونه ارتباطی، حتی در حد گرفتن ویزا، بدون نظارت امنیتی باقی نماند. 

به عنوان یک فعال رسانه‌ای، یکی از بخش‌های نگران‌کننده این طرح، محدودیت‌های شدید برای رسانه‌ها است. شما این رویکرد را در فضای جنگ رسانه‌ای چگونه ارزیابی می‌کنید؟ 

دقیقا همین‌طور است. درخصوص رسانه‌ها، ماده ۶ هرگونه مصاحبه و شرکت در گفت‌وگو را مطلقا ممنوع کرده است. قانون گذار درباره رسانه‌هایی که امریکا و رژیم صهیونیستی تامین مالی می‌کنند، منع مطلق قائل شده و درباره سایر رسانه‌ها نیز هرگونه اطلاع‌رسانی را منوط به کسب مجوز کرده است. آیا این اقدام چیزی جز ساکت کردن نیروهای «ایران‌دوست» و درون نظام نیست؟ اگر شخصی بخواهد در دفاع از ایران در یک اتفاق بین‌المللی که نیاز به اطلاع‌رسانی فوری دارد مطلبی بگوید، باید پیش از آن مجوز بگیرد؟ تصور کنید در رسانه‌های غربی، مواضعی علیه تندروی‌های ترامپ و در حمایت از واقعیت‌های ایران اتخاذ می‌شود، تمام اینها در ماده ۶ ممنوع شده و برای آن مجازات سنگین حبس درجه ۶ در نظر گرفته شده است. این یعنی در میدان جنگ رسانه‌ای بین‌المللی، خودمان دست خودمان را بسته‌ایم و آسیب‌های جدی به کشور وارد خواهیم کرد. 

ماده ۱ این طرح به دلیل ابهام در عبارات، مورد انتقاد بسیاری از حقوقدانان است. چرا این ابهام تا این حد خطرناک است؟ 

نکته بسیار عجیبی در ماده ۱ وجود دارد. این ماده می‌گوید اگر شما تحت اشراف و هدایت آن‌ها، پیشنهادی (سیاسی، تقنینی یا اجرایی) به نهادهای حاکمیتی بدهید که منجر به آسیب به استقلال، وحدت ملی، تضرر بودجه عمومی یا مخدوش شدن اعتماد عمومی شود، حبس یک تا ۳۰ سال در انتظار شماست. ببینید! عبارت‌های «اعتماد عمومی»، «مخدوش شدن» و «آرای مردم» بسیار مبهمند. یک شهروند پیشنهاد می‌دهد؛ مقامات آن را بررسی می‌کنند، کارشناسی می‌کنند و ممکن است نپذیرند. اما اگر آن پیشنهاد در نهایت به نتیجه‌ای مبهم منجر شود، فرد به حبس‌های سنگین محکوم می‌شود. نمی‌توان آزادی شهروندان را با عبارت‌های مبهم تحت‌الشعاع قرار داد. جرم، باید صریح و روشن باشد؛ نه آنکه فرد در معرض تفسیرهای سلیقه‌ای و مجازات‌های سنگین قرار بگیرد. 

یکی از طیف‌هایی که نگرانی‌های بسیاری را درخصوص این طرح مطرح کرده‌اند، کنشگران مدنی و اجتماعی‌اند، وضعیت نهادهای مدنی (NGOها) و فعالیت‌های فرهنگی و هنری تحت این طرح چگونه است؟ 

در ماده ۴ به این حوزه پرداخته شده است. در این ماده، قانونگذار در عمل به جان سازمان‌های مردم‌نهاد (NGOها) افتاده است. عنوان شده این نهادها هیچ‌گونه ارتباطی نباید با خارج داشته باشند مگر با مجوز کارگروه. نه می‌توانند کمک بگیرند و نه قراردادی منعقد کنند. این یعنی محدودیت مطلق برای ان‌جی‌اوها. حقیقت بروکراسی اداری در ایران نیز مزید بر علت است. تا بخواهید برای یک کار کوچک ارتباطی مجوز بگیرید، فرصت‌ها از بین می‌رود و کارکرد آن نهاد خنثی می‌شود. در واقع بخشی از فرصت‌های سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های بخش خصوصی و اقتصادی در این طرح از میان خواهد رفت. بلایی که این طرح در عرصه فرهنگی و هنری می‌خواهد ایجاد کند نیز در ماده ۱۴ نهفته است. اگر شما تولید، کارگردانی یا بازیگری فیلم، سریال، مستند یا تئاتر انجام بدهید و تصویر ارائه شده «سیاه» تلقی شود یا «ترویج فرهنگ ضداسلامی» باشد، صادرکننده مجوز، تولیدکننده و منتشرکننده، همگی به اندازه کل هزینه تولید اثر محکوم می‌شوند. این یعنی یک اثر هنری می‌تواند کل شبکه تولید و پخش آن را «کن فیکون» کند. این حجم از مجازات برای مفاهیم غیردقیق و سلیقه‌ای، عملا هنر را در ایران به تعطیلی می‌کشاند. 

موضوع مهم بعدی تبعات این طرح در حوزه آموزش و مهارت‌آموزی است. در بحث برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی، بسیاری معتقدند این طرح حتی تعاملات آکادمیک عادی را هم هدف قرار داده است. نظر شما چیست؟ 

دقیقا؛ در ماده ۱۵، در ظاهر بحث این است که اگر کلاس‌ها تحت تأثیر سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه باشند، مجازات می‌شوند. هیچ‌کس در ضرورت برخورد با سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه تردید ندارد؛ اما مساله این است که ماده ۱ فقط از سرویس‌های اطلاعاتی سخن نمی‌گوید، بلکه «دول خارجی» و «سازمان‌های بین‌المللی» را به صورت مطلق ذکر کرده است. یعنی هر کلاس یا کارگاهی که تحت لیسانس یا با حمایت یک نهاد بین‌المللی یا دولت خارجی برگزار شود، امکان برخورد امنیتی با آن فراهم می‌شود. این یعنی عملا هر فعالیت علمی و آموزشی بین‌المللی در ایران در خطر است. 

به عنوان کلام آخر نتیجه نهایی تصویب و اجرای این طرح را چه می‌بینید؟ 

نتیجه نهایی، تأثیر منفی سریع بر روابط علمی و فرهنگی ایران با سایر کشورهاست. این طرح به انزوای هرچه بیشتر ایران در عرصه بین‌المللی کمک می‌کند و روابط بین‌المللی را به شدت تحت‌تأثیر قرار می‌دهد که در بسیاری موارد به مرحله «قطع مطلق» خواهد رسید. اگر از من به عنوان یک معلم دانشگاهی بپرسند، معتقدم خود این طرح، مشمول همان ماده ۱ است؛ چرا که ارائه چنین پیشنهادی، یعنی عملا آسیب زدن به امنیت، استقلال، وحدت ملی و مخدوش کردن اعتماد عمومی. در واقع، پیشنهاددهندگان این طرح خودشان مصداق ماده ۱ هستند و باید پاسخگو باشند. امیدواریم عقلای قوم از نهایی شدن این طرح جلوگیری کنند و اجازه ندهند کشور و نظام دانشگاهی و فرهنگی ایران با این سطح از ایزوله شدن، دچار آسیب‌های جبران‌ناپذیر شود. 

اگر از من به عنوان یک معلم دانشگاهی بپرسند، معتقدم خودِ این طرح، مشمول همان ماده ۱ است؛ چراکه ارائه چنین پیشنهادی، یعنی عملا آسیب زدن به امنیت، استقلال، وحدت ملی و مخدوش کردن اعتماد عمومی. 

در ماده ۸ این طرح، عبارات به گونه‌ای نگارش شده که گویی هر نوع مراجعه‌ای به سفارتخانه‌های کشورهای دیگر یا دفاتر سازمان‌های غیرایرانی در داخل یا خارج از کشور ممنوع است. 

ماده ۵ این طرح از یک‌سو، بار اجرایی و معضلی بیهوده برای وزارت اطلاعات ایجاد کرده که باید سالانه فهرست تمام موسسات مجاز را اعلام کند و ازسوی دیگر، تمام دانشگاهیان را ملزم می‌کند که صرفا با این لیستِ احصا شده ارتباط برقرار کنند. 

این رویکرد به دنبال کنترل همه‌جانبه شهروندان است؛ به‌گونه‌ای که هیچ‌گونه ارتباطی، حتی در حد گرفتن ویزا، بدون نظارت امنیتی باقی نماند. 

در ماده ۱۴ اگر شما تولید، کارگردانی یا بازیگری فیلم، سریال، مستند یا تئاتر انجام بدهید و تصویر ارائه شده «سیاه» تلقی شود یا «ترویج فرهنگ ضداسلامی» باشد، صادرکننده مجوز، تولیدکننده و منتشر کننده، همگی به اندازه کل هزینه تولید اثر محکوم می‌شوند.



۱ ساعت قبل / سایت اقتصاد ۲۴

به دشمن اعتماد نداریم/ وحدت و همدلی، قدرت واقعی کشور است

فریدون همتی، در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصاد ۲۴ با اشاره به ضرورت تقویت بنیه دفاعی کشور و تأثیر آتش‌بس بر بازدارندگی دفاعی، اظهار کرد: اگر در طول تاریخ جنگ‌هایی را که به وقوع پیوسته مرور کنیم و تاریخچه آنها و اتفاقاتی را که پیش، حین و بعد از جنگ رخ داده است مورد بررسی قرار دهیم، متوجه می‌شویم که شیوه و شکل جنگ‌ها تغییر کرده و امروز مدرن‌تر شده است، اما در ماهیت و ذات حادثه، تقریباً می‌توان گفت که جنگ‌ها به یکدیگر نزدیک هستند.

نایب‌رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی افزود: وقتی تاریخ جنگ‌های گذشته، به‌ویژه جنگ‌هایی را که علیه کشور خودمان در طول تاریخ رخ داده است، مرور می‌کنیم، به این نتیجه می‌رسیم که هر جا بین مسئولین ما با مردم رابطه خوبی وجود داشته، مردم در میدان بوده‌اند و مردم و حاکمیت برای دفاع از یکپارچگی کشور و مرز‌های آن در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند، حتی اگر هزینه‌های سنگینی نیز پرداخت شده باشد، جنگ در نهایت به نفع کشور تمام شده است.

همتی ادامه داد: در چنین شرایطی دشمن نتوانسته به اهداف خود دست پیدا کند و کشور نیز به اهداف دفاعی خود رسیده است. جنگ تحمیلی یکی از جنگ‌های متفاوت در دنیا بود؛ ما هشت سال جنگ داشتیم و آمریکایی‌ها، اروپایی‌ها، حتی شوروی وقت و کشور‌های حوزه خلیج فارس، همگی در کنار صدام بودند؛ دقیقاً مانند امروز که به‌جز روسیه، البته با تفاوت‌هایی، بسیاری از کشور‌ها در کنار آمریکا قرار دارند.

نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در آن دوران صرفاً با تکیه بر داخل کشور، توانمندی و ایمان مردم، روحیه مردم، حضور جوانان و مشارکت مردم، هشت سال جنگ را اداره کرد و اجازه نداد دشمن به اهداف خود دست پیدا کند.

وی با بیان اینکه جنگ همیشه نظامی نیست، گفت: امروز نیز می‌بینیم که جنگ فقط جنگ نظامی نیست؛ جنگ اقتصادی نیز وجود دارد. دشمن از ابتدای انقلاب، به بهانه‌های مختلف کشور ما را تحریم کرده و همواره از منظر اقتصادی تلاش کرده کشور را تحت فشار قرار دهد تا ما تسلیم شویم.

همتی ادامه داد: هدف دشمن این بوده که نابسامانی اقتصادی در داخل کشور ایجاد شود، این نابسامانی به نارضایتی عمومی تبدیل شود، مردم از نظام، حاکمیت و سیستم خود فاصله بگیرند و شکافی میان حاکمیت و ملت به وجود بیاید و دشمن از این شکاف برای رسیدن به اهداف خود استفاده کند؛ همان اهدافی که به دنبال بازگشت به جغرافیای ایران و تسلط بر منابع، سرنوشت و حاکمیت کشور است؛ همان شیوه‌ای که آمریکایی‌ها امروز در بسیاری از کشور‌ها دنبال می‌کنند.

وی اضافه کرد: در دوران پس از انقلاب و حتی بعد از جنگ تحمیلی، ما مدام درگیر جنگ اقتصادی، فرهنگی و سیاسی با دشمن بوده‌ایم. دشمن جنگ را علیه ما ایجاد و آغاز کرده و ما نیز در مقام بازدارندگی، خنثی‌سازی و جلوگیری از رسیدن دشمن به اهدافش، با آن مقابله کرده‌ایم و در این مسیر به مردم تکیه داشته‌ایم. حضور مردم، عامل خنثی‌سازی توطئه‌های دشمن

همتی با اشاره به بروز جنگ ۱۲ روزه و جنگ رمضان گفت: در این جنگ نیز مشخص شد که باوجود فشار‌های ۴۷ ساله دشمن در ابعاد مختلف علیه ایران، انقلاب اسلامی و ملت مبارز ما، مردمی که «نه» به آمریکایی‌ها و «نه» به اروپایی‌ها گفتند و هزینه دادند تا حاکمیت ایران به دست خود ایرانی‌ها باشد و مردم خودشان بر سرنوشت خود حاکم باشند، به خوبی ایستادگی کردند.

نایب‌رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس بیان کرد: دشمن آمریکایی ـ اسرائیلی با حمایت سایر کشورها، به‌ویژه کشور‌های حوزه خلیج فارس، با تمام توان نظامی، آخرین تکنولوژی، دانش و برتری‌های نظامی خود وارد این جنگ شد، اما آنچه توانست در مقابل این فشار‌ها مقاومت کند و دوام بیاورد، همین حضور و مشارکت مردم بود.

وی خاطرنشان کرد: مردم نگران تمامیت ارضی کشور خود بودند و به خوبی فهمیدند که دشمن چه اهدافی دارد؛ از جمله تجزیه کشور و ایجاد ناامنی. تجربه افغانستان، عراق، یمن و کشور‌های مختلف پیش روی ماست و مردم می‌دانند که آنها چگونه با مسلمانان، به‌ویژه شیعیان، رفتار کرده‌اند و چگونه می‌خواهند کشور‌های اسلامی مانند ایران را که با آنها هماهنگ و در اختیار آنها نیست، به جان یکدیگر بیندازند و زمینه خونریزی و ناامنی را فراهم کنند. مردم با وجود مشکلات معیشتی کنار کشور ایستادند

همتی با تأکید بر اینکه مردم با وجود مشکلات اقتصادی و معیشتی، کشور را تنها نگذاشتند، گفت: مردم با تکیه بر همین درک و حضور، در کنار نظام ایستادند؛ باوجود اینکه شاید ده‌ها مشکل اقتصادی و معیشتی داشته باشند، اما آنها را کنار گذاشتند، چون می‌دانند که جنگ است و جنگ دشمن همزمان نظامی، اقتصادی، فرهنگی، رسانه‌ای، سیاسی و بین‌المللی است.

وی ادامه داد: در گذشته شاید دشمن در یک یا دو جبهه با ما می‌جنگید، اما امروز همه این جبهه‌ها را به میدان آورده و جنگ نظامی مستقیم را نیز با حضور خودش آغاز کرده است. با این حال، ملت ما بیش از یک سال است که دوام آورده و توانسته است بایستد و اجازه ندهد کشور از بین برود و دشمن نیز دچار هزینه و شکست‌های روحی، اعتباری در دنیا و حتی شکست‌های نظامی شود.

همتی این وضعیت را نشانه حضور و قدرت مردم دانست و گفت: این قدرت نیرو‌های مسلح ما با تکیه بر ملت و هدایت رهبری است؛ چه رهبر شهید و چه رهبر فعلی که بعد از رهبر شهیدمان سکان هدایت کشور را به دست گرفته‌اند. دولت، نهادها، سازمان‌ها، مجلس و قوه قضاییه نیز در این مسیر نقش دارند، اما اساس و پایه، مردم هستند. آتش‌بس؛ فرصتی برای بازسازی و ارتقای توان دفاعی

نایب‌رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به پذیرش آتش‌بس گفت: ما تا این لحظه در میدان ایستاده‌ایم و وقتی دشمن در میدان جنگ و نبرد کم آورد و درخواست توقف جنگ و آتش‌بس کرد، ما نیز بر اساس دستور اسلامی، اخلاقی و انسانی خود، زمانی که طرف مقابل درخواست توقف جنگ می‌دهد، این توقف را پذیرفتیم.

وی افزود: این فاصله و توقف نبرد فرصت خوبی برای ما ایجاد کرد. درست است که دشمن نیز در این فاصله خود را تجهیز می‌کند، اما ما نیز متقابلاً فرصت پیدا می‌کنیم در ابعاد مختلف توانمندی‌های خود را ارتقا دهیم، سازماندهی کنیم و ضعف‌هایی را که داشته‌ایم کاهش داده و برطرف کنیم.

نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: بنابراین، این فرصت‌های توقف جنگ برای ما نیز فرصت خوبی است و باید لحظه‌به‌لحظه آنها را غنیمت بشماریم و از این فرصت‌ها به بهترین شکل استفاده کنیم. از نظر نظامی و در زمینه عوامل، تجهیزات و امکانات نیز باید از این فرصت برای تقویت توان دفاعی کشور استفاده کنیم.

وی ادامه داد: توقف نبرد فرصت خوبی برای ماست تا خودمان را قوی کنیم، سازماندهی کنیم و نفس جدیدی در مجموعه‌های مختلف خود بدمیم تا اگر دشمن دوباره عملیات جنگی را آغاز کرد، ما نیز متقابلاً قدرت بازدارندگی، ایستادگی و مقاومت در مقابل آن را داشته باشیم؛ بنابراین باید این فرصت‌ها را غنیمت بشماریم، اما هیچ‌گاه به دشمن اعتماد نخواهیم داشت؛ چرا که دشمن در طول تاریخ ثابت کرده است که قابل اعتماد نیست.

همتی گفت: ضمن اینکه به دشمن اعتماد نداریم، قواعد اخلاقی و بین‌المللی را نیز رعایت می‌کنیم. هر جا دشمن توقف دهد، ما نیز توقف می‌کنیم و هر جا دشمن جنگ را شروع کند، ما نیز برای دفاع وارد میدان می‌شویم. دفاع ما دفاع از خانه‌مان است و آنچه دشمن انجام می‌دهد، جنگ و تهاجم به خانه ماست.

نایب‌رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ابراز امیدواری کرد: امیدوارم به همین رویه‌ای که ما اکنون بیش از یک سال است در مقابل جنگ مستقیم دشمن، پایدار، مقاوم و سرافراز ایستاده‌ایم و کشور را در مقابل دشمن محفوظ نگه داشته‌ایم، ادامه دهیم. همین مسئله قدرتی است که دشمن نیز روی آن حساب می‌کند. وی خاطرنشان کرد: امیدواریم دشمن عقلش را به کار بگیرد و دیگر با ملت ما سر به سر نگذارد؛ چرا که هرچه بیشتر با ملت ما مقابله کند، ضرر، زیان و خسارتی که متحمل خواهد شد، به مراتب بیشتر از خسارتی خواهد بود که ممکن است به کشور ما وارد شود.

همتی در پایان با تأکید بر اهمیت وحدت و همدلی گفت: وحدت، همدلی و همراهی بسیار مهم است. قدرت واقعی ما همین‌هاست؛ قدرت واقعی ما ملت است. قدرت واقعی ما تبعیت ملت از رهبری است و قدرت واقعی ما هماهنگی میان نیرو‌های مسلح و ملت است. نیرو‌های مسلح ما از متن مردم هستند و همین مسئله باعث شده است که ملت با تمام وجود از تمامیت ارضی کشور، از حاکمیت و امنیت کشور دفاع کند.




 روس‌اتم: به ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای در ایران ادامه می‌دهیم
۵ ساعت قبل / سایت هم میهن

روس‌اتم: به ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای در ایران ادامه می‌دهیم

مدیرعامل شرکت روس‌اتم تأکید کرد این شرکت روسی با وجود محدودیت‌ها و تحریم‌های در حال گسترش علیه آن، به ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای در ایران، مصر، مجارستان و هند ادامه می‌دهد.

 شناسایی شبکه رشا و ارتشا در حوزه معادن در این استان/ ۲۵ نفر تحت تعقیب قضایی
۲ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

شناسایی شبکه رشا و ارتشا در حوزه معادن در این استان/ ۲۵ نفر تحت تعقیب قضایی

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان یزد از شناسایی و تعقیب قضایی یک شبکه رشا و ارتشا در حوزه معادن این استان خبر داد و گفت که در این پرونده ۲۵ نفر تحت تعقیب قرار گرفته‌اند.

 چرا امام حسن عسکری(ع) به سامرا آمدند و ایشان چگونه به شهادت رسیدند؟
۳ ساعت قبل / سایت جماران

چرا امام حسن عسکری(ع) به سامرا آمدند و ایشان چگونه به شهادت رسیدند؟

هشتم ربیع الاول سال 260 هجری قمری بود که امام عسکری علیه السلام با توطئه معتمد عباسی در شهر سامرا به شهادت رسیدند. معتمد قصد آن داشت که این شهادت را مرگ طبیعی جلوه دهد.

 رسمی؛ رونالدینیو بعد از ۱۱ سال به فوتبال برگشت!
۲ ساعت قبل / سایت فوتبالی

رسمی؛ رونالدینیو بعد از ۱۱ سال به فوتبال برگشت!

پایگاه خبری فوتبالی- دنیای فوتبال شاهد یکی از عجیب‌ترین بازگشت‌های سال‌های اخیر است؛ رونالدینیو، اسطوره برزیلی و برنده توپ طلای ۲۰۰۵، در ۴۶ سالگی بار دیگر به فوتبال ایتالیا برگشته و به‌عنوان بازیکن راونا در سری C فعالیت خواهد کرد. به گزارش فوتبالی، باشگاه راونا در ماه ژوئن رسما اعلام کرده بود که رونالدینیو به‌عنوان بازیکن ثبت خواهد شد و حتی قرار است پیراهن شماره ۱۰ را بر تن کند. این اتفاق بیش از یک دهه پس از آخرین حضور حرفه‌ای رونالدینیو در زمین رخ می‌دهد. آخرین بازی رسمی او در سپتامبر ۲۰۱۵ با پ ...,سری سی,راونا,رونالدینیو,بارسلونا,تیم ملی برزیل,نقل و انتقالات,پیشنهاد سردبیر

 ویدئو | صدوهفتادوسه شب حضور حماسی مردم مشهد در خیابان | راه آقای شهید ایران را ادامه خواهیم داد (۲۹ مرداد ۱۴۰۵)
۲ ساعت قبل / سایت شهرآرانیوز

ویدئو | صدوهفتادوسه شب حضور حماسی مردم مشهد در خیابان | راه آقای شهید ایران را ادامه خواهیم داد (۲۹ مرداد ۱۴۰۵)

مردم مشهد همراه با دیگر شهر‌ها ۱۷۳ شب است که خیابان را رها نکرده‌اند. خیابانی که سنگر مهمی در برابر دشمن سفاک آمریکایی و صهیونی است. خیابانی که طومار توطئه‌های دشمنان ایران را در هم پیچیده است.

 تحریم‌های تازه آمریکا علیه افراد و نهادهای مرتبط با ایران اعلام شد
۵ ساعت قبل / سایت هم میهن

تحریم‌های تازه آمریکا علیه افراد و نهادهای مرتبط با ایران اعلام شد

وزارت خزانه‌داری آمریکا فهرست جدیدی از تحریم‌ها علیه اشخاص و نهادهای مرتبط با ایران، کوبا، حزب‌الله و روسیه منتشر کرد؛ در این میان نام سه تبعه ترکیه‌ای مرتبط با ایران نیز دیده می‌شود.