قیمت طلا امروز




 سایت فرارو / ۴ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۶

غاز، برنده درگیری عجیب با گوسفند

درگیری عجیب و بامزه یک غاز و گوسفند در مزرعه‌ای در نزدیکی اوکلند نیوزیلند، برخلاف معمول با پیروزی غاز به پایان رسید.
 غاز، برنده درگیری عجیب با گوسفند

تبلیغات

یک غاز پس از درگیری عجیب اما تماشایی با یک گوسفند در مزرعه‌ای در حومه اوکلند نیوزیلند، به‌طور غیرمنتظره‌ای پیروز شد.

به گزارش فرارو، ویدئویی که گری استون، صاحب این حیوانات، ضبط کرده است، نشان می‌دهد گوسفند با سر خود به غاز ضربه می‌زند و غاز نیز با نوک خود به گوسفند حمله می‌کند. گوسفند سپس تعادل خود را از دست می‌دهد و روی زمین می‌غلتد و در حالی که وارونه روی زمین گیر افتاده است، غاز همچنان نوک خود را در پشم‌های بدن گوسفند فرو می‌کند.

استون گفت گوسفند و غازهای خانگی او در مزرعه‌اش هر چند ماه یک‌بار با هم بازی و کشتی می‌گیرند، اما این بار به دلیل نتیجه درگیری متعجب شده است، چراکه به گفته او، گوسفند در ۹۹ درصد مواقع برنده می‌شود.

استون گفت پس از آنکه فیلم‌برداری را متوقف کرد، وارد عمل شد و این دو حیوان را از یکدیگر جدا کرد و گوسفند را دوباره روی پاهایش برگرداند.

 

  تبلیغات



۴ دقیقه قبل / سایت خبرفوری

منشا صدای شنیده شده در تهران مشخص شد

پس از گمانه‌زنی‌های مطرح‌شده درباره فعالیت پدافند هوایی در تهران، گزارش‌های تازه حاکی از آن است که صدای شنیده‌شده در دقایق اخیر در برخی نقاط پایتخت، مربوط به جشن آغاز امامت حضرت ولی‌عصر (عج) بوده و ارتباطی با فعالیت پدافند هوایی نداشته است.

 


۴۳ دقیقه قبل / خبرگزاری دانشجو

شنیده شدن صدا‌های شدید همزمان با جشن آغاز امامت امام زمان (عج) ؛ درگیری نظامی یا انفجارهای نورافشانی

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو حتی برخی کانال‌های خبری نیز خبر از فعالیت پدافند دادند، اما بعدا اعلام شد این صدا ناشی از آتش بازی به مناسبت جشن است.

این اقدام که حدود ساعت ۲۳ بی توجه به نگرانی مردم در شرایط پس از درگیری‌های پراکنده جنگی انجام شد، با انتقاد شماری از هموطنان همراه شده که به جای شادی، دچار ترس و نگرانی شده‌اند.

یکی از شهروندان تهرانی به ایرنا گفت: می‌شد به جای ترقه‌هایی با صدای مهیب بمب، از فشفشه‌های بدون صدا استفاده کنند! در حالی که در این شرایط نیمه جنگی، آسیب زدن به روح و روان مردم، حرکت در مسیر دشمن است.


۴۶ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

انقلاب در نظریه منشأ حیات؛ زندگی روی زمین دو بار آغاز شده است

کد خبر: 787436 | ۱۴۰۵/۰۵/۳۰ ۲۳:۴۸:۵۷ اعتمادآنلاین |

منشأ حیات یکی از قدیمی‌ترین پرسش‌های علم است، اما یافته‌های تازه درباره نخستین واکنش‌های شیمیایی زمین و نقش فلزات موجود در چشمه‌های آب گرم اعماق اقیانوس، اکنون فرضیه‌ای متفاوت را پیش روی دانشمندان قرار داده است.

به گزارش فرارو به نقل از پاپولر مکانیکس، چگونگی آغاز حیات روی زمین از زمانی که انسان توانست درباره منشأ وجود خود بیندیشد، ذهن دانشمندان، فیلسوفان و متفکران دینی را به خود مشغول کرده است. اگرچه تمدن‌های مختلف روایت‌های متفاوتی درباره پیدایش جهان و زندگی ارائه کرده‌اند، دانشمندان طی قرن گذشته تلاش کرده‌اند توضیحی مبتنی بر شواهد علمی برای این پرسش پیدا کنند.

یکی از نقاط عطف این تحقیقات در سال ۱۹۷۷ رقم خورد؛ زمانی که پژوهشگران مؤسسه اقیانوس‌شناسی وودز هول، چشمه‌های آب گرم هیدروترمال را در نزدیکی جزایر گالاپاگوس کشف کردند. این ساختارها در مناطق فعال کف اقیانوس و محل حرکت صفحات زمین شکل می‌گیرند.

دانشمندان در اطراف این چشمه‌ها موجودات زنده‌ای را یافتند که پیش‌تر مشاهده نشده بودند. چند سال بعد، این کشف به شکل‌گیری فرضیه‌ای انجامید که بر اساس آن، ممکن است برخی از نخستین مراحل پیدایش حیات در همین محیط‌های زیرآبی رخ داده باشد؛ محیط‌هایی سرشار از مواد شیمیایی و فلزاتی که می‌توانستند در شکل‌گیری نخستین اجزای حیات نقش داشته باشند.

اما یک مطالعه جدید اکنون دیدگاه متفاوتی را مطرح کرده است: شاید حیات روی زمین تنها یک‌بار آغاز نشده باشد.

دو مسیر متفاوت برای آغاز حیات

بر اساس این پژوهش، دو گروه اصلی از موجودات تک‌سلولی موسوم به پروکاریوت‌ها، یعنی باکتری‌ها و آرکی‌ها، ممکن است به‌طور مستقل از یکدیگر به شکل امروزی حیات دست یافته باشند. ویلیام مارتین، زیست‌شناس دانشگاه دوسلدورف و نویسنده ارشد مطالعه، می‌گوید داده‌های جدید تنها یک نتیجه‌گیری را ممکن می‌کنند: دودمان‌های باکتریایی و آرکیایی به‌طور مستقل از یکدیگر به مرحله زندگی آزاد رسیده‌اند.

نتایج این تحقیق توسط یک گروه بین‌المللی از پژوهشگران در مجله «Science Advances» منتشر شده است. درخت حیات معمولاً به دو گروه بزرگ تقسیم می‌شود. پروکاریوت‌ها موجوداتی تک‌سلولی هستند که هسته محصور در غشا و اندامک‌های داخلی پیچیده ندارند و باکتری‌ها و آرکی‌ها را شامل می‌شوند. گروه دوم، یوکاریوت‌ها، موجوداتی پیچیده‌تر هستند که می‌توانند چندسلولی باشند و انسان، حیوانات، گیاهان و بسیاری دیگر از اشکال حیات را دربرمی‌گیرند.

بر اساس دیدگاه رایج، نخستین محیط‌های هیدروترمال شرایط شیمیایی مناسبی برای شکل‌گیری مواد اولیه حیات فراهم کردند. این مواد بعدها به پروکاریوت‌ها تبدیل شدند و میلیاردها سال بعد، از طریق فرایندی به نام «هم‌زیستی درون‌یاخته‌ای»، زمینه پیدایش یوکاریوت‌ها را فراهم کردند.

فلزات؛ بازیگران فراموش‌شده آغاز حیات

پژوهشگران در مطالعه جدید، ژنوم‌ها، ساختار پروتئین‌ها و واکنش‌های شیمیایی مربوط به نخستین مراحل تکامل میکروبی را بررسی کردند. آن‌ها ۴۲۰ واکنش شیمیایی مرتبط با «سوخت‌وساز» یا متابولیسم را مورد مطالعه قرار دادند؛ واکنش‌هایی که مواد اولیه‌ای مانند اسیدهای آمینه ضروری، اجزای آران‌ای و ویتامین‌ها را ایجاد می‌کنند. این مواد می‌توانستند از گاز هیدروژن، آمونیاک و دی‌اکسیدکربن موجود در زمین اولیه شکل بگیرند.

یکی از یافته‌های مهم پژوهش این بود که فلزات طبیعی موجود در چشمه‌های هیدروترمال احتمالاً نقشی بسیار مهم‌تر از آنچه تصور می‌شد داشته‌اند. بررسی‌ها نشان داد «آخرین نیای مشترک جهانی» یا LUCA تنها توانایی استفاده از آنزیم‌های لازم برای حدود نیمی از این واکنش‌ها را داشته و در بسیاری از واکنش‌های دیگر، فلزات می‌توانسته‌اند جایگزین آنزیم‌ها شوند.

هارون توی‌سوز، شیمی‌دان معدنی مؤسسه ماکس پلانک و یکی از نویسندگان مطالعه، می‌گوید فلزات موجود در چشمه‌های هیدروترمال می‌توانند جای تعداد شگفت‌آوری از آنزیم‌ها را در فرایندهای متابولیک بگیرند.

پژوهشگران بر اساس این یافته‌ها، چهار مرحله برای شکل‌گیری حیات اولیه در نظر گرفتند: مرحله‌ای که واکنش‌ها تنها به فلزات وابسته بودند، مرحله‌ای ترکیبی از فلزات و آنزیم‌ها در LUCA و سپس دو مسیر تکاملی جداگانه که در نهایت به نیاکان باکتری‌ها و آرکی‌ها منتهی شدند.

یک منشأ برای کد ژنتیکی، دو منشأ برای حیات؟

شگفت‌انگیزترین بخش تحقیق این است که آنزیم‌هایی که برخی واکنش‌های شیمیایی حیاتی را در باکتری‌ها و آرکی‌ها تسهیل می‌کنند، الزاماً یکسان و مشترک نیستند.

به بیان ساده‌تر، ممکن است هر دو گروه به یک واکنش متابولیک مشابه نیاز داشته‌اند، اما هر کدام به‌طور مستقل راهی متفاوت برای انجام آن پیدا کرده باشند. همین موضوع می‌تواند توضیح دهد که چرا دو شاخه اصلی پروکاریوت‌ها با وجود شباهت‌های بنیادین، تفاوت‌های مهمی در سازوکارهای زیستی خود دارند.

پژوهشگران همچنین این احتمال را مطرح کرده‌اند که واکنش میان فسفیت و پالادیم، دو ماده‌ای که در اطراف چشمه‌های هیدروترمال یافت می‌شوند، در مراحل بسیار اولیه حیات نقش موتور شیمیایی را ایفا کرده و پیش از شکل‌گیری سازوکارهای پیچیده مبتنی بر ای‌تی‌پی و آنزیم‌ها، انرژی لازم برای برخی واکنش‌های حیاتی را فراهم کرده باشد.

هنوز هیچ نشانه مستقیمی از وجود حیات در جهان‌های کشف‌شده خارج از منظومه شمسی پیدا نشده است. با این حال، زمین همچنان نمونه‌ای استثنایی از تنوع و پیچیدگی حیات ارائه می‌دهد. اگر این فرضیه جدید درست باشد، حتی ممکن است داستان پیدایش زندگی روی زمین یک بار نوشته نشده باشد؛ بلکه دو مسیر مستقل، در محیطی که زمانی سرد، خشن و ظاهراً بی‌جان بود، به شکل‌گیری حیات منجر شده باشند. اخبار مرتبط کشف سیاره‌ای با احتمال زیست‌پذیری پزشکیان: دانشمندانی داریم که نیاز ما به بیگانگان را کاهش می‌دهند




 انقلاب در نظریه منشأ حیات؛ زندگی روی زمین دو بار آغاز شده است
۴۳ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

انقلاب در نظریه منشأ حیات؛ زندگی روی زمین دو بار آغاز شده است

احتمالاً حیات روی زمین نه یک‌بار، بلکه دو بار و به‌صورت مستقل شکل گرفته باشد؛ باکتری‌ها و آرکی‌ها شاید هر کدام مسیر متفاوتی برای آغاز و پیشبرد فرایندهای حیاتی پیدا کرده باشند.

 فرمان پهپادهای روسی در دست «اون»
۳۲ دقیقه قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

فرمان پهپادهای روسی در دست «اون»

دنیای‌ اقتصاد: مقام‌های ارشد اطلاعاتی اوکراین مدعی هستند موج جدیدی از نیروهای کره‌شمالی که تعدادشان در روسیه به 8500 نفر می‌رسد شامل یگان‌های پهپادی است که احتمالا برای حمله به اهدافی در خاک اوکراین به کار گرفته می‌شوند.

 میزان واقعی تردد در تنگه هرمز چه میزان است؟
۳۹ دقیقه قبل / روزنامه آرمان امروز

میزان واقعی تردد در تنگه هرمز چه میزان است؟

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا اعلام کرد: از ۲۸ فوریه گذشته تاکنون، ۱۸ عبور به خارج از خلیج فارس و ۲۱ عبور به داخل خلیج فارس ثبت شده است؛ یعنی حدود ۴ درصد از سطح تردد پیش از آغاز درگیری. این سازمان افزود: میزان عبور و مرور از تنگه هرمز حدود ۹۰ [ ]

 فرصت ایران برای توسعه زنجیره مس و ایفای نقش در بازار جهانی فولاد سبز
۳۲ دقیقه قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

فرصت ایران برای توسعه زنجیره مس و ایفای نقش در بازار جهانی فولاد سبز

مدیرعامل شرکت مهندسی فکور صنعت تهران (سهامی عام) با تشریح مسیر ۳۳ساله این مجموعه، از تحول فکور صنعت از یک شرکت مهندسی و پیمانکاری به یک بنگاه چندکسب‌وکاره و یک شرکت ارائه‌دهنده راه‌حل جامع (Total Solution Provider) در زنجیره معدن و فولاد کشور خبر داد. محمدوحید شیخ‌زاده با اشاره به جایگاه این شرکت به‌عنوان هفتمین تولیدکننده کنسانتره کشور با ظرفیت حدود 3.5میلیون تن تولید و رتبه ۵۹ در رده‌بندی IMI-100، تاکید کرد که هدف فکور صنعت، حرکت به سمت توسعه پایدار و تبدیل شدن به یک سرمایه صنعتی چندنسلی و ملی است. او در این گفت‌وگو، فرصت‌های پیش روی ایران در حوزه فولاد سبز، آهن اسفنجی و توسعه زنجیره مس را تشریح کرد و دانش فنی، نیروی انسانی متخصص و ظرفیت‌های معدنی کشور را از مهم‌ترین مزیت‌های رقابتی ایران دانست. شیخ‌زاده همچنین با انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری، مداخلات گسترده در اقتصاد و محدودیت‌های پیش روی …

 نشان «سفیر مسئولیت اجتماعی» بر سینه مدیرعامل پتروشیمی ایلام
۲۷ دقیقه قبل / روزنامه آرمان امروز

نشان «سفیر مسئولیت اجتماعی» بر سینه مدیرعامل پتروشیمی ایلام

آرمان امروز : در ششمین جشنواره روابط عمومی و مسئولیت اجتماعی، نشان «سفیر مسئولیت اجتماعی» به مدیرعامل شرکت پتروشیمی ایلام اعطا شد. به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی شرکت پتروشیمی ایلام؛ این نشان به پاس اقدامات پتروشیمی ایلام در سال ۱۴۰۴ در حوزه‌های محیط زیست، سلامت، آموزش، حمایت اجتماعی و توسعه زیرساخت‌های منطقه [ ]

 ۵۰ بیمار پروانه‌ای روی صندلی دندانپزشکی | وقتی یک ویزیت ساده، برای بیمار پروانه‌ای ساده نیست
۲۱ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

۵۰ بیمار پروانه‌ای روی صندلی دندانپزشکی | وقتی یک ویزیت ساده، برای بیمار پروانه‌ای ساده نیست

برای بسیاری از مردم، مراجعه به دندانپزشک اتفاقی عادی در زندگی روزمره است؛ اما برای خانواده‌ای که با ای‌بی زندگی می‌کند، پیدا کردن دندانپزشکی که بیماری را بشناسد، شرایط جسمی بیمار را درک کند و درمان را با احتیاط پیش ببرد، می‌تواند به یکی از دغدغه‌های جدی تبدیل شود.