قیمت طلا امروز




 سایت رویداد‌ ۲۴ / ۱ ساعت قبل

فارن پالیسی: ایران ممکن است به اقدام نظامی پیش‌دستانه برای شکستن محاصره دریایی دست بزند

اکنون محاصره دریایی آمریکا و فشار اقتصادی بر ایران تهدید جدیدی ایجاد کرده است که مقام‌های ایرانی ممکن است آن را «موجودیتی» تلقی کنند.
 فارن پالیسی: ایران ممکن است به اقدام نظامی پیش‌دستانه برای شکستن محاصره دریایی دست بزند

این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.

رویداد۲۴|  فارن پالیسی در گزارشی به احتمالات درباره بالا گرفتن تنش نظامی بین ایران و آمریکا و احتمال ورود ایران به اقدام نظامی پیشدستانه اشاره کرده و می‌نویسد.

عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی ایران، در اواسط ماه اگوست یکی از صریح‌ترین روایت‌ها درباره وضعیت اقتصاد ایران ارائه کرد و گفت صادرات نفت تهران به دلیل محاصره دریایی آمریکا تقریباً متوقف شده است. او افزود که صنایع ایران نسبت به یک سال قبل به ۳۰ درصد ارز خارجی کمتری دسترسی دارند. همتی افزود در نتیجه، وضعیت اقتصادی حتی از سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ نیز بدتر شده است؛ دوره‌ای که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، کارزار «فشار حداکثری» علیه تهران را آغاز کرد.

در همان روز، ترامپ از آغاز کارزار جدیدی تحت عنوان «جنگ اقتصادی و انزوای بی‌سابقه در مقیاسی که تاکنون مشاهده نشده است» علیه ایران خبر داد و هشدار داد کشور‌هایی که هرگونه «راه نجات» یا «شریان حیاتی» در اختیار تهران قرار دهند، با «پیامد‌های اقتصادی بسیار شدید» مواجه خواهند شد.

چند ساعت بعد، اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، اعلام کرد که این محاصره با سخت‌ترین تحریم‌هایی که ایالات متحده تاکنون اعمال کرده است، همراه خواهد شد. بسنت افزود که افزایش فشار اقتصادی ممکن است انجام یک عملیات نظامی گسترده دیگر را غیرضروری کند.

اکنون به نظر می‌رسد ایالات متحده به جای ادامه کارزار‌های بمباران، برای وادار کردن تهران به تسلیم، به جنگ اقتصادی و محاصره دریایی متکی شده است. برای واشنگتن، این رویکرد خطر متوجه نیرو‌های آمریکایی را کاهش می‌دهد و فشار بر ذخایر مهمات این کشور را نیز کمتر می‌کند. در مقابل، برای تهران، این نابرابری در هزینه‌ها یک چالش محسوب می‌شود. در نتیجه، چهره‌های سیاسی و نظامی ایران خواستار آن شده‌اند که ایران به سمت یک دکترین نظامی تهاجمی‌تر حرکت کند. آنها استدلال می‌کنند که تهران اکنون باید اقداماتی انجام دهد تا وضعیت را تغییر دهد و هزینه حفظ محاصره برای واشنگتن را به‌مراتب افزایش دهد. …



جورچین قیمت بنزین و معمای میلیون‌ها لیتر سوخت قاچاق/ در پشت پرده چه خبر است؟
سایت خبرآنلاین

جورچین قیمت بنزین و معمای میلیون‌ها لیتر سوخت قاچاق/ در پشت پرده چه خبر است؟

اظهارات رئیس سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی از دست داشتن چهره‌هایی فارغ از چپ و راست بودن جناح سیاسی‌شان در قاچاق سوخت طنز تلخی در دل خود دارد؛ چرا داستان قاچاق سوخت چنین وسیع است و تلخ‌تر چرا مسئول دولتی تلویحا می‌گوید از نام بردن اسامی هراس دارد؟!؟
از کیف مسعود کشمیری تا اتاق تصمیم؛ پنج دهه نبرد با نفوذ!
سایت خبرآنلاین

از کیف مسعود کشمیری تا اتاق تصمیم؛ پنج دهه نبرد با نفوذ!

اگر هشتم شهریور ۱۳۶۰ هشدار داد که رخنه می‌تواند تا مجاورت عالی‌ترین مقام‌های اجرایی پیش برود، تحولات دو سال اخیر نشان داد که نفوذ در عصر جنگ‌های ترکیبی، توان آن را دارد که هم‌زمان امنیت میدانی، زیرساخت اطلاعاتی، فضای روانی و فرآیند تصمیم‌سازی را نشانه گیرد.
افشاگری فارن‌پالیسی از سناریوی خطرناک آمریکا؛ جعبه پاندورا باز می‌شود؟/ ایران در آستانه عبور از صبر راهبردی
سایت اقتصاد ۲۴

افشاگری فارن‌پالیسی از سناریوی خطرناک آمریکا؛ جعبه پاندورا باز می‌شود؟/ ایران در آستانه عبور از صبر راهبردی

فارن‌پالیسی با اشاره به تشدید فشار اقتصادی و محاصره دریایی آمریکا، احتمال کنار گذاشتن «صبر راهبردی» و حرکت تهران به سمت اقدامات پیشدستانه و تهاجمی را مطرح کرده است.
ترامپ به دنبال مذاکره با ایران یا تغییر حکومت؟/ روایت متفاوت اندیشکده آمریکایی از سناریوی تحریمی
سایت اقتصاد ۲۴

ترامپ به دنبال مذاکره با ایران یا تغییر حکومت؟/ روایت متفاوت اندیشکده آمریکایی از سناریوی تحریمی

شورای روابط خارجی آمریکا با بررسی پیامدهای شش ماه جنگ ایران، محاسبه اولیه ترامپ درباره توان مقاومت تهران را اشتباه دانست و هشدار داد اختلال در تنگه هرمز، افزایش آسیب‌پذیری متحدان واشنگتن و تغییر موازنه منطقه‌ای می‌تواند آمریکا را در مسیر یک شکست راهبردی قرار دهد.
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| رسایی خواستار استعفای پزشکیان شد

شبیخون تندرو‌ها به عقلانیت دولت | جنگ بر سر یک سؤال ممنوعه؛ اگر می‌شد هزینه جنگ را کمتر کرد، چرا نکردیم؟
سایت رویداد‌ ۲۴

شبیخون تندرو‌ها به عقلانیت دولت | جنگ بر سر یک سؤال ممنوعه؛ اگر می‌شد هزینه جنگ را کمتر کرد، چرا نکردیم؟

سخنان جعفر قائم‌پناه درباره نسبت میان غنی‌سازی، هزینه‌های جنگ و حفظ زیرساخت‌های کشور، بار دیگر شکاف میان رویکرد واقع‌گرایانه و جریان‌های رادیکال را آشکار کرده است؛ شکافی که این بار بر سر یک پرسش ساده شکل گرفته: امنیت ملی را باید با شعار سنجید یا با هزینه‌ای که مردم برای آن می‌پردازند؟