قیمت طلا امروز




 سایت رویداد‌ ۲۴ / ۱۴۰۵/۰۵/۱۵

یک مسلمان منتقد اسرائیل، نامزد مجلس سنا شد

عبدل السید توانست در رقابتی نزدیک، استیونز را شکست دهد؛ این در حالی است که رقیب او از حمایت مالی و تشکیلاتی گسترده‌ای برخوردار بود.
 یک مسلمان منتقد اسرائیل، نامزد مجلس سنا شد
رویداد۲۴|  عبدل السید، مقام پیشین حوزه بهداشت عمومی، در انتخابات مقدماتی حزب دموکرات برای مجلس سنای ایالت میشیگان پیروز شد و با شکست هیلی استیونز، نماینده مجلس، نامزدی این حزب را برای رقابت نهایی به دست آورد؛ پیروزی‌ای که به‌عنوان موفقیتی مهم برای جناح چپ مترقی در منطقه غرب میانه آمریکا ارزیابی می‌شود.

به نقل از ان بی سی نیوز، بر اساس پیش‌بینی شبکه «ان‌بی‌سی نیوز»، السید توانست در رقابتی نزدیک، استیونز را شکست دهد؛ این در حالی است که رقیب او از حمایت مالی و تشکیلاتی گسترده‌ای برخوردار بود. رای مجلس سنا آمریکا درباره جنگ ایران عوض شد

السید در این رقابت انتخاباتی بر موج حمایت‌های جریان چپ دموکرات‌ها سوار شد و توانست بر هجوم نزدیک به ۶۵ میلیون دلار هزینه تبلیغاتی از سوی گروه‌های خارجی و تشکیلاتی که پشت استیونز قرار داشتند، غلبه کند.

گرتچن ویتمر، فرماندار محبوب میشیگان، اواخر ماه گذشته از استیونز حمایت کرده بود؛ اقدامی که از سوی ناظران به‌عنوان آخرین تلاش برای جلوگیری از افزایش محبوبیت السید تلقی شد.

عبدال السید، پس از پیروزی در انتخابات مقدماتی، اکنون باید در انتخابات عمومی با مایک راجرز، نماینده پیشین کنگره، رقابت کند؛ کسی که روز سه‌شنبه بدون رقیب، نامزدی حزب جمهوری‌خواه را به دست آورد. انتظار می‌رود رقابت میان این دو در ماه نوامبر یکی از نزدیک‌ترین رقابت‌های انتخاباتی در سراسر آمریکا باشد و حتی بتواند در تعیین کنترل مجلس سنا نقش داشته باشد.

نامزد پیروز این رقابت، جانشین سناتورگری پیترز، دموکرات میشیگان، خواهد شد؛ فردی که تصمیم گرفت برای سومین دوره در انتخابات شرکت نکند و در انتخابات مقدماتی از هیلی استیونز حمایت کرده بود. اهمیت رقابت میشیگان برای کنترل سنا

جمهوری‌خواهان در حال حاضر ۵۳ کرسی در مجلس سنا در اختیار دارند و دموکرات‌ها برای کسب اکثریت باید چهار کرسی جدید به دست آورند. این حزب علاوه بر تلاش برای تصاحب کرسی‌هایی در ایالت‌های متمایل به جمهوری‌خواهان، باید از کرسی‌های خود در ایالت‌های مهمی مانند جورجیا و میشیگان نیز دفاع کند.

بیشتر بخوانید: ببینید | عضو کنگره آمریکا: این تفاهم‌نامه در واقع تسلیم‌نامه ترامپ و ونس است

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، که حمایت زودهنگام او از مایک راجرز به پیروزی وی در انتخابات مقدماتی جمهوری‌خواهان کمک کرد، در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۲۴ در میشیگان پیروز شد، اما در سال ۲۰۲۰ این ایالت را به جو بایدن واگذار کرد.

راجرز و جمهوری‌خواهان ملی پیش‌تر اعلام کرده بودند که السید را رقیب آسان‌تری نسبت به استیونز می‌دانند. کمیته ملی سناتور‌های جمهوری‌خواه حتی یک تبلیغ دیجیتالی تولید کرد که در آن بر مواضع مترقی السید و حمایت سناتور برنی سندرز از او تأکید شده بود؛ اقدامی که بسیاری آن را تلاشی برای تقویت موقعیت السید در انتخابات عمومی ارزیابی کردند. حمایت سندرز و اوکازیو-کورتز از السید

برنی سندرز، سناتور دموکرات ایالت ورمونت، و الکساندریا اوکازیو-کورتز، نماینده دموکرات نیویورک، در حمایت از السید وارد میشیگان شدند.

السید در کمپین انتخاباتی خود بر حمایت از طرح «بیمه درمانی برای همه»، مقابله با نفوذ پول در سیاست و انتقاد از حمایت استیونز از کمک به اسرائیل تأکید داشت.

این انتخابات مقدماتی به‌عنوان آزمونی برای سنجش این موضوع مطرح شد که آیا جنبش پوپولیستی چپ‌گرا که در انتخابات مقدماتی ایالت‌های آبی مانند نیویورک و کلرادو موفقیت‌هایی به دست آورده، می‌تواند در ایالت‌های صنعتی و رقابتی غرب میانه نیز جایگاهی پیدا کند یا خیر.

السید، مانند برخی دیگر از دموکرات‌هایی که در سال‌های اخیر برای حرکت حزب به سمت چپ تلاش کرده‌اند، اسرائیل را به ارتکاب نسل‌کشی علیه فلسطینیان در غزه متهم کرده است؛ موضعی که در میشیگان، به دلیل جمعیت قابل توجه مسلمان و عرب‌آمریکایی، اهمیت ویژه‌ای دارد.

او همچنین بار‌ها استیونز را به دلیل دریافت حمایت مالی از کمیته‌های اقدام سیاسی شرکت‌ها و تبلیغات تلویزیونی گسترده متحدانش مورد انتقاد قرار داد؛ از جمله بیش از ۳۰ میلیون دلار از سوی گروهی وابسته به کمیته امور عمومی آمریکا و اسرائیل، موسوم به آیپک، که یک گروه قدرتمند طرفدار اسرائیل است. رقابت تبلیغاتی سنگین با استیونز

اگرچه بسیاری از تبلیغات گروه‌های حامی استیونز تصویری مثبت از او ارائه می‌کردند، برخی پیام‌ها نیز حملاتی را علیه السید مطرح کردند.

بر اساس داده‌های شرکت «اَدایمپکت» (AdImpact)، استیونز و متحدانش در مجموع نزدیک به ۹ برابر بیشتر از السید و گروه‌های همسو با او برای تبلیغات هزینه کردند.

السید هفته گذشته در جریان مناظره‌ای در دیترویت گفت: «اگر برای پیروزی به عصای حمایتیِ ۶۰ میلیون دلاری نیاز دارید، احتمالاً نمی‌توانید با تکیه بر توان و شرایط خودتان انتخاب شوید.»

استیونز که چهار دوره نماینده کنگره بوده است، خود را به ساختار سنتی حزب دموکرات نزدیک کرده و از حمایت چهره‌هایی مانند ویتمر، گری پیترز و چاک شومر، رهبر اقلیت سنا، برخوردار بود.

در مقابل، السید علاوه بر حمایت چهره‌های ملی جناح چپ، حمایت اتحادیه کارگران خودروسازی را نیز به دست آورد؛ اتحادیه‌ای که به دلیل سابقه صنعتی میشیگان، نفوذ قابل توجهی در این ایالت دارد. خروج مک‌مورو و تشدید رقابت

ماه پایانی انتخابات مقدماتی پس از کناره‌گیری مالوری مک‌مورو، سناتور ایالتی، در ماه گذشته، به‌شدت رقابتی‌تر شد.

مک‌مورو تلاش کرده بود خود را به‌عنوان نامزدی میانه‌رو معرفی کند که می‌تواند هم جناح‌های میانه‌رو و هم نیرو‌های مترقی حزب را جذب کند.

بیشتر بخوانید: از کنگره آمریکا تا بهارستان؛ آیا توافق تهران و واشنگتن از پیچ‌های حقوقی عبور می‌کند؟

او نخستین نامزدی بود که پس از اعلام نتایج، از السید حمایت کرد و خواستار اتحاد دموکرات‌ها شد.

مک‌مورو در بیانیه‌ای ایمیلی گفت: «من مفتخرم که حمایت و پشتیبانی کامل خود را از عبدال به عنوان یک حزب متحد به ماه نوامبر اعلام کنم. این را از من بپذیرید - این یک انتخابات مقدماتی بی‌رحمانه بود. اما هر تفاوتی که بین نامزد‌های این رقابت وجود داشته باشد، این تفاوت‌ها در مقایسه با تضاد ماه نوامبر هیچ است.»

حجم بالای تبلیغات تلویزیونی به نفع استیونز و انرژی ایجادشده پیرامون کمپین السید با حمایت سندرز، فضای کمی برای مک‌مورو باقی گذاشت و اختلافات میان دو نامزد اصلی پس از خروج او آشکارتر شد. اختلاف بر سر سیاست ملی و مسائل محلی

استیونز بار‌ها السید را متهم کرد که بیش از حد بر سیاست‌های ملی تمرکز دارد و توجه کافی به مسائل داخلی میشیگان ندارد.

حمایت ویتمر از استیونز در ۲۴ ژوئیه، که ویتمر پیش‌تر در انتخابات مقدماتی فرمانداری دموکرات‌ها در سال ۲۰۱۸ السید را شکست داده بود، به تقویت این استدلال کمک کرد.

همچنین یک تماس تلفنی اخیر السید با حامیان مالی که فایل صوتی آن در اختیار «ان‌بی‌سی نیوز» و دیگر رسانه‌ها قرار گرفت، به بحث‌های بیشتری درباره رویکرد سیاسی او منجر شد.

السید در این تماس گفت که پیروزی او در میشیگان می‌تواند تا سال ۲۰۲۸ بازتاب داشته باشد و سایر نامزد‌ها را برای رقابت در انتخابات مقدماتی علیه چهره‌هایی مانند سناتور جان فترمن، دموکرات پنسیلوانیا، تشویق کند.

او این اقدام را به «نشاندن سر یک غول بر سر نیزه» تشبیه کرد؛ عبارتی که برخی دموکرات‌ها آن را اشاره‌ای به استیونز دانستند، هرچند السید پیش‌تر خود فترمن را «غول» (ogre) توصیف کرده بود.

استیونز که در روز‌های پایانی رقابت، در برابر حملات مربوط به لهجه‌اش در منطقه «آپِر میدوست» و ظاهرش واکنش نشان داد، تلاش کرد از این موضوع برای تقویت پیام انتخاباتی خود استفاده کند.

او در مناظره هفته گذشته گفت: «این افراد دارند نحوه صحبت کردن مرا مسخره می‌کنند؛ اما واقعیت این است که لحن و لهجه من شبیه همان مردمی است که به کمک نیاز دارند و درباره نیازهایشان با من صحبت می‌کنند.»

السید نیز همچنان بر پیام اصلی کمپین خود تأکید کرد و گفت: «مسئله این است که آیا شما شایسته سیاستی هستید که متعلق به مردم، برخاسته از مردم و در خدمت مردم باشد، یا سیاستی که در اختیار شرکت‌های بزرگ، تحت هدایت میلیاردر‌ها و در خدمت منافع خاص باشد.»



 طائب: جنگ امروز فقط در میدان نظامی نیست؛ میدان روایت را نباید واگذار کرد

طائب: جنگ امروز فقط در میدان نظامی نیست؛ میدان روایت را نباید واگذار کرد

حسین طائب، رئیس سازمان بسیج مستضعفین در یادداشتی نوشت: جنگ دیگر فقط در میدان‌های نظامی اتفاق نمی‌افتد. امروز میدان مواجهه، چندلایه و پیچیده است؛ میدان نظامی، دیپلماسی، اقتصاد، امنیت، اجتماع و البته رسانه. در چنین شرایطی، رسانه دیگر یک «پیوست جنگ» نیست؛ بلکه در متن جنگ قرار دارد.

 شماره ۲۳۰۶ روزنامه سازندگی چهارشنبه ۱۴۰۵/۰۵/۲۸

شماره ۲۳۰۶ روزنامه سازندگی چهارشنبه ۱۴۰۵/۰۵/۲۸


 پاسخ جدی ایران به شوخی ترامپ! | نقشه راه تهران برای بازگشایی تنگه هرمز

پاسخ جدی ایران به شوخی ترامپ! | نقشه راه تهران برای بازگشایی تنگه هرمز

«تنگه هرمز؛ قلمرو تازه آمریکا»؛ این پرده تازه‌ای از سریال بی‌پایان توهم‌های رئیس‌جمهور آمریکا درباره تحولات منطقه است؛ ادعایی که پیش از این نیز ازسوی دونالد ترامپ بیان و کاخ‌سفید مجبور شده بود آن را «شوخی آقای رئیس‌جمهور» عنوان کند، چراکه می‌توانست در شبکه‌های اجتماعی به سوژه طنز جدیدی تبدیل شود.

 عراقچی: انتخاب قالیباف برای مذاکرات پیشنهاد پزشکیان بود

عراقچی: انتخاب قالیباف برای مذاکرات پیشنهاد پزشکیان بود

وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه جنگ ۴۰ روزه نگاه کشور‌های منطقه را به ساختار امنیتی منطقه تغییر داد، گفت: جنگ اخیر نشان داد که نیرو‌های خارجی و پایگاه‌های...

 تحلیل داده از موج توئیتری مرتبط با قتل حمیدرضا رجب‌زاده/ از تسویه‌حساب امنیتی تا پرونده جنایی: افکار عمومی چگونه ماجرای قتل مداح تهرانی را روایت کرد؟

تحلیل داده از موج توئیتری مرتبط با قتل حمیدرضا رجب‌زاده/ از تسویه‌حساب امنیتی تا پرونده جنایی: افکار عمومی چگونه ماجرای قتل مداح تهرانی را روایت کرد؟

تحلیل داده‌محور موج توئیتری قتل حمیدرضا رجب‌زاده نشان می‌دهد که شبکه‌های اجتماعی در ایران همچنان بستری فعال برای شکل‌گیری و رقابت روایت‌های متفاوت درباره رویدادهای بحرانی هستند. این پرونده، با وجود ماهیت جنایی و خشونت‌بار خود، به‌سرعت در معرض تفسیرهای سیاسی و اجتماعی متفاوت قرار گرفت و هر یک از طیف‌های فکری کوشیدند خوانش خود از رویداد را در میان کاربران برجسته کنند.

 قالیباف: نباید وقت خود را صرف موضوعاتی کنیم که مردم را عصبانی می‌کند

قالیباف: نباید وقت خود را صرف موضوعاتی کنیم که مردم را عصبانی می‌کند

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس باید در بررسی طرح ها و لوایح و تصمیماتی که اتخاذ می کند به گونه ای عمل کند که جایگاه مجلس را دچار آسیب نکند، نخبگان را نگران نکند و مردم را عصبانی نکند.

 مخالفت قالیباف با تصمیم دولت پزشکیان برای گران کردن بنز‌ین

مخالفت قالیباف با تصمیم دولت پزشکیان برای گران کردن بنز‌ین

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، روز گذشته صراحتا با تصمیم دولت پزشکیان برای گران کردن بنزین مخالفت کرد و گفت: نکته‌ حائز اهمیت این است که بر اساس اطلاعات پیدا و پنهان دشمن مترصد فرصت برای ایجاد آشوب و ترکیب آن با عملیات‌های نظامی مانند ترور و اقدامات تجزیه‌طلبانه است که با جنگ شناختی تکمیل می‌شود، در راستای عملیاتی ساختن این توطئه، دشمن برای سوءاستفاده از اقدامات دولت جهت کاهش مصرف بنزین برنامه‌ریزی کرده است لذا ضروری است حل مشکل کمبود بنزین با برنامه‌ریزی جامع و بسیار هوشمند انجام شود. قالیباف تصریح کرد: باید توجه کنیم که اگر در گذشته کاهش مصرف بنزین ضرورتی اقتصادی بود، امروز دیگر امری اجتناب‌ناپذیر است و نمی‌توان با حرف‌های کلی و به‌ظاهر جذاب و طرح‌های غیراجرایی، تصمیم‌گیری دربارهٔ آن را به تعویق انداخت اما افزایش قیمت بنزین توسط دولت، آن تدبیر حساب‌شده نیست. کاهش مصرف بنزین باید با شیوه‌هایی …

 جنوب الحدیده هدف حمله پهپادی نیروهای مسلح یمن قرار گرفت

جنوب الحدیده هدف حمله پهپادی نیروهای مسلح یمن قرار گرفت

نیروهای مسلح یمن عصر امروز مواضع شبه نظامیان وابسته به عربستان در مرکز شهر «الخوخه» در جنوب استان الحدیده (غرب یمن) را هدف قرار دادند.