قیمت طلا امروز




 سایت رویداد‌ ۲۴ / ۱۴۰۵/۰۵/۱۶

پشت پرده دستور جدید ترامپ | جنگ، مهمات و محرمانه‌ها؛ واشنگتن با چه بحرانی روبه‌رو است؟

گزارش‌های منتشرشده درباره کاهش ذخایر برخی مهمات ارتش آمریکا، به یکی از تازه‌ترین میدان‌های تقابل سیاسی و رسانه‌ای در آمریکا تبدیل شده است. اکنون پرسش اصلی این است که جنگ با ایران تا چه اندازه بر توان نظامی ایالات متحده و روایت کاخ سفید از این جنگ سایه انداخته است.
 پشت پرده دستور جدید ترامپ | جنگ، مهمات و محرمانه‌ها؛ واشنگتن با چه بحرانی روبه‌رو است؟

رویداد۲۴| افشای گزارش‌هایی درباره کاهش ذخایر برخی مهمات راهبردی آمریکا طی روز‌های اخیر از یک بحث نظامی فراتر رفته و اکنون به بحرانی سیاسی در واشنگتن تبدیل شده است. در حالی که دولت دونالد ترامپ تلاش می‌کند تصویر برتری نظامی آمریکا را حفظ کند، دستور رئیس‌جمهور برای شناسایی عاملان درز این اطلاعات، بار دیگر پرسش‌هایی درباره میزان آمادگی ارتش آمریکا، شفافیت دولت و تأثیر جنگ با ایران بر توان نظامی واشنگتن مطرح کرده است. از انکار کمبود مهمات تا دستور تحقیق درباره افشاگران

گزارش تازه روزنامه وال‌استریت ژورنال نشان می‌دهد دونالد ترامپ پس از هفته‌ها انتشار گزارش‌هایی درباره کاهش ذخایر برخی مهمات ارتش آمریکا، دستور آغاز تحقیقات تازه‌ای را برای شناسایی منبع افشای این اطلاعات صادر کرده است. بر اساس این گزارش، رئیس‌جمهور آمریکا معتقد است انتشار چنین اطلاعاتی می‌تواند به موقعیت راهبردی واشنگتن آسیب بزند و این تصور را ایجاد کند که توان نظامی آمریکا در نتیجه جنگ با ایران تضعیف شده است.

این نخستین بار نیست که دولت ترامپ به‌جای پاسخ مستقیم به محتوای گزارش‌های رسانه‌ای، تمرکز خود را بر شناسایی منابع انتشار اطلاعات محرمانه می‌گذارد. مقام‌های آمریکایی به وال‌استریت ژورنال گفته‌اند تمرکز اصلی تحقیقات جدید، یافتن فرد یا افرادی است که اطلاعات مربوط به وضعیت ذخایر مهمات پنتاگون را در اختیار رسانه‌ها قرار داده‌اند. گزارش‌هایی که کاخ سفید را تحت فشار قرار داد

ماجرا از روز‌های گذشته آغاز شد؛ زمانی که رسانه‌هایی مانند وال‌استریت ژورنال، سی‌ان‌ان و واشینگتن‌پست در گزارش‌های جداگانه نوشتند ادامه جنگ با ایران، همزمان با تعهدات نظامی آمریکا در سایر مناطق، فشار قابل توجهی بر ذخایر برخی تسلیحات پیشرفته وارد کرده است.

این گزارش‌ها از کاهش موجودی موشک‌های رهگیر پاتریوت، سامانه‌های دفاع هوایی و برخی مهمات دوربرد خبر می‌دادند و حتی مدعی بودند نگرانی درباره کاهش این ذخایر در برخی تصمیم‌های عملیاتی دولت ترامپ نیز اثرگذار بوده است.

هرچند کاخ سفید و پنتاگون بار‌ها این روایت را رد کرده‌اند، اما تکرار گزارش‌ها در رسانه‌های مختلف باعث شد موضوع از یک بحث تخصصی نظامی به یکی از محور‌های اصلی منازعات سیاسی واشینگتن تبدیل شود. نگرانی از پیامد‌های راهبردی افشا

بر اساس گزارش وال‌استریت ژورنال، نگرانی اصلی ترامپ صرفاً کاهش احتمالی ذخایر تسلیحاتی نیست، بلکه پیامد سیاسی و امنیتی انتشار این اطلاعات است. مقام‌های دولت آمریکا می‌گویند رئیس‌جمهور معتقد است انتشار چنین گزارش‌هایی می‌تواند این پیام را به رقبای آمریکا، از جمله ایران، منتقل کند که واشنگتن در ادامه درگیری‌ها با محدودیت روبه‌رو شده است.

همزمان دولت آمریکا تلاش کرده بر افزایش ظرفیت تولید تسلیحات نیز تأکید کند. گزارش وال‌استریت ژورنال حاکی است دولت از ماه‌ها قبل برنامه‌هایی برای افزایش تولید مهمات و اختصاص بودجه بیشتر به بازسازی ذخایر تسلیحاتی دنبال می‌کند؛ موضوعی که خود نشان می‌دهد مسئله تأمین مجدد انبار‌های مهمات به یکی از دغدغه‌های اصلی پنتاگون تبدیل شده است. اختلاف روایت میان دولت و رسانه‌ها

در حالی که ترامپ و مقام‌های ارشد دولت تأکید دارند آمریکا با کمبود مهمات مواجه نیست و توان پاسخگویی به هرگونه تهدید را حفظ کرده است، رسانه‌های آمریکایی همچنان از نگرانی‌های داخلی درباره سرعت مصرف برخی تسلیحات پیشرفته گزارش می‌دهند.

ترامپ در روز‌های اخیر گزارش‌های منتشرشده را «دروغ» و افشای اطلاعات را اقدامی علیه امنیت ملی توصیف کرده و هشدار داده است با عاملان انتشار این اطلاعات برخورد خواهد شد. در مقابل، برخی تحلیلگران معتقدند انتشار این گزارش‌ها بخشی از نظارت رسانه‌ای بر عملکرد دولت در شرایط جنگی است و نباید صرفاً به عنوان یک مسئله امنیتی تلقی شود.

تحولات اخیر نشان می‌دهد در کنار نبرد نظامی، رقابت بر سر کنترل روایت جنگ نیز به یکی از میدان‌های اصلی تقابل در واشنگتن تبدیل شده است. برای دولت ترامپ، حفظ تصویر برتری نظامی آمریکا بخشی از بازدارندگی در برابر رقبا محسوب می‌شود؛ از همین رو، افشای اطلاعات درباره وضعیت ذخایر تسلیحاتی می‌تواند از نگاه کاخ سفید، فراتر از یک اختلاف رسانه‌ای، به مسئله‌ای مرتبط با امنیت ملی تبدیل شود.

در مقابل، ادامه انتشار گزارش‌های رسانه‌ای درباره وضعیت انبار‌های مهمات، افزایش بودجه تولید تسلیحات و آغاز تحقیقات برای یافتن عاملان درز اطلاعات، همگی نشان می‌دهد موضوع ذخایر نظامی آمریکا اکنون به یکی از حساس‌ترین پرونده‌های سیاسی و امنیتی دولت ترامپ تبدیل شده؛ پرونده‌ای که احتمالاً در هفته‌های آینده نیز در کانون توجه رسانه‌ها و کنگره باقی خواهد ماند.



۶ ساعت قبل / سایت خبرفوری

ادعا‌ و لفاظی‌های جدید ترامپ: توافق با ایران آسان نیست/ (در صورت لزوم) صد بار هم به ایران حمله می‌کردم

ترامپ درباره حمله به ایران ادعاهای زیر را کرد:

- ما هیچ گزینه دیگری نداشتیم (و باید حمله می کردیم).

- من این کار را بارها و بارها، حتی ۱۰۰ بار، تکرار می‌کردم.

- آنها نباید سلاح هسته‌ای داشته باشند.

- ایران به کشورهایی که تقریباً بی‌طرف هستند، مانند عربستان سعودی، قطر، امارات متحده عربی، کویت و بحرین، حمله کرده است.

- ما نیروی دریایی و هوایی ایران را تضعیف کردیم و به همین دلیل، بستن یک توافق با ایران کار آسانی نیست، زیرا ما رهبری ایران را تضعیف کرده‌ایم.

 


۸ ساعت قبل / سایت خبرفوری

امارات؛ حلقه کلیدی فشار تازه آمریکا بر ایران

محدود کردن مبادلات مالی و تجاری با تهران، تشدید کنترل بر شبکه‌های مستقر در دبی و برخورد با مسیرهای دور زدن تحریم‌ها می‌تواند یکی از مهم‌ترین شریان‌های اقتصادی ایران را تحت فشار قرار دهد؛ هرچند ابوظبی همچنان می‌کوشد این فشار را به‌صورت تدریجی اعمال کرده و کانال‌های سیاسی با تهران را کاملا نبندد.

برای افزایش فشار بر ایران، آمریکا به همراهی امارات نیاز دارد. امارات در آن سوی خلیج فارس قرار دارد و با وجود اختلافات مکرر میان دو دولت، پیوندهای عمیق تجاری، تاریخی و فرهنگی با همسایه بزرگ‌تر خود، ایران، دارد.


۹ دقیقه قبل / سایت جهان صنعت نیوز

ترامپ یک توییت جدید زد + جزییات

جهان صنعت نیوز،  ترامپ در ادامه عنوان کرد: ما نیروهای دریایی و هوایی ایران را نابود کردیم. ما در ایران بسیار تأثیرگذار بودیم و آنها را از نظر نظامی به طور کامل از بین بردیم.

رئیس‌جمهوری آمریکا ضمن اذعان به اینکه دستیابی به توافق با ایران آسان نیست، ادعا کرد: ما رهبران ایران را از بین بردیم و اکنون هیچ‌کس نمی‌داند چه کسی این کشور را رهبری می‌کند.

بنا بر ادعای ترامپ، ایران تعدادی موشک و پهپاد دارد اما توان تولید آن در مقایسه با پنج ماه پیش بسیار پایین است و همچنین در وضعیت بدی به سر می‌برد چرا که نرخ تورم در آن به ۳۰۰ درصد رسیده و حقوق ارتش نیز پرداخت نمی‌شود.

وی با بیان اینکه ایران به سمت کشورهای نیمه‌بی‌طرفی که هیچ‌کس میزان دخالت آنها در درگیری را نمی‌دانست نیز موشک شلیک کرده، مدعی شد اگر تهران سلاح هسته‌ای داشت، از آن استفاده کرده و اسرائیل و کل خاورمیانه را نابود می‌کرد.

ترامپ همچنین ادعا کرد: ایرانی‌ها همه را هدف قرار دادند و اگر بمب هسته‌ای داشتند، از آن علیه همه استفاده می‌کردند. ایران به یک قدرت زورگو در خاورمیانه تبدیل شده که علیه همه قلدری می‌کند.

همشهری آنلاین سیاسی برچسب هاایران آمریکا ترامپ تنگه هرمز

شناسه : 606834

لینک کوتاه : لینک کپی شد




 فوری/ آماده‌باش در جنوب اسرائیل
۱۴ ساعت قبل / سایت اکوایران

فوری/ آماده‌باش در جنوب اسرائیل

پلیس رژیم صهیونیستی پس از وقوع حادثه‌ای مشکوک در منطقه تل‌آراد در جنوب فلسطین اشغالی، وضعیت اضطراری اعلام کرد و نیروهای خود را به آماده‌باش کامل درآورد.

 نامیرا | آخرین تقریظ در شبستان مصلی - تسنیم
۱۵ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

نامیرا | آخرین تقریظ در شبستان مصلی - تسنیم

سال‌های سال همین راهروها میزبان مهمانی ویژه بودند، مهمانی کتاب خوان.

 فوری/ فرودگاه بن‌گوریون اسرائیل تعطیل شد
۱۶ ساعت قبل / سایت اکوایران

فوری/ فرودگاه بن‌گوریون اسرائیل تعطیل شد

اعتصاب ناگهانی کارکنان و کمبود نیرو در فرودگاه بن‌گوریون، همزمان با شلوغ‌ترین روز سال، صدها پرواز و بیش از ۱۰۰ هزار مسافر را با اختلال گسترده مواجه کرد.

 بنادر، طلا و قدرت، چگونه امارات یک امپراتوری استراتژیک در سراسر آفریقا می سازد - دیپلماسی ایرانی
۱۶ ساعت قبل / سایت دیپلماسی ایرانی

بنادر، طلا و قدرت، چگونه امارات یک امپراتوری استراتژیک در سراسر آفریقا می سازد - دیپلماسی ایرانی

امارات فقط در سراسر آفریقا دارایی خریداری نمی کند. بلکه این کشور در حال ساختن یک سیستم به هم پیوسته است که تجارت، منابع، امنیت...

 فوری/ وزارت امور خارجه یک بیانیه مهم صادر کرد
۱۴ ساعت قبل / سایت اکوایران

فوری/ وزارت امور خارجه یک بیانیه مهم صادر کرد

وزارت امور خارجه در واکنش به تحریم‌های اقتصادی جدید آمریکا علیه ایران بیانیه‌ای صادر کرد.

 ادعای ونس: تنگه هرمز اصلی‌ترین اهرم فشار تهران است/ وارد مرحله جدیدی شده‌ایم که در آن مؤثرترین ابزار ما، «فشار اقتصادی» است/ در حالی که ما بر تهران فشار اقتصادی وارد می‌کنیم، آن‌ها نیز تلاش می‌کنند تا فشار مشابهی بر ما وارد کنند
۱۰ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

ادعای ونس: تنگه هرمز اصلی‌ترین اهرم فشار تهران است/ وارد مرحله جدیدی شده‌ایم که در آن مؤثرترین ابزار ما، «فشار اقتصادی» است/ در حالی که ما بر تهران فشار اقتصادی وارد می‌کنیم، آن‌ها نیز تلاش می‌کنند تا فشار مشابهی بر ما وارد کنند

معاون رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد که اکنون موثرترین ابزار آمریکا برای فشار بر ایران، «فشار اقتصادی» است.