قیمت طلا امروز




 سایت رویداد‌ ۲۴ / ۱۴۰۵/۰۵/۱۹

فیلتر پلتفرم‌ها بدون تایید رییس جمهور ممنوع شد

دولت با ابلاغ مصوبه‌ای تازه، مسیر تصمیم‌گیری درباره انسداد، تعلیق، محدودسازی یا ممنوعیت فعالیت سکو‌ها و کسب‌وکار‌های فضای مجازی را تغییر داده است.
 فیلتر پلتفرم‌ها بدون تایید رییس جمهور ممنوع شد
رویداد۲۴| دولت با ابلاغ مصوبه‌ای تازه، مسیر تصمیم‌گیری درباره انسداد، تعلیق، محدودسازی یا ممنوعیت فعالیت سکو‌ها و کسب‌وکار‌های فضای مجازی را تغییر داده است. بر اساس این مصوبه، دستگاه‌های اجرایی دیگر نمی‌توانند به‌صورت مستقل درباره محدودکردن فعالیت پلتفرم‌ها تصمیم بگیرند و هرگونه اقدام در این زمینه باید ابتدا در «ستاد راهبری و ساماندهی فضای مجازی» بررسی و در نهایت به تأیید رئیس‌جمهور برسد.

اهمیت این مصوبه فقط به تعیین یک مسیر اداری جدید محدود نمی‌شود؛ دولت برای تصمیم‌هایی که خارج از این چارچوب اتخاذ شوند نیز اعتبار قانونی قائل نشده است. بر اساس ابلاغیه هیئت دولت، هر تصمیم یا اقدامی که بدون طی این فرایند برای انسداد، تعلیق، تحدید یا ممنوعیت فعالیت سکو‌ها و کسب‌وکار‌های فضای مجازی انجام شود، «فاقد اعتبار» خواهد بود. علاوه بر این، فرد ذی‌ربط در صورت واردشدن خسارت، مطابق قوانین و مقررات مسئول جبران آن خواهد بود.

این ابلاغیه با امضای سیدکامل تقوی‌نژاد، دبیر هیئت دولت، خطاب به اعضای هیئت وزیران صادر شده است. به این ترتیب، دستگاه‌های اجرایی برای تصمیم‌هایی که می‌تواند مستقیماً فعالیت پلتفرم‌ها و کسب‌وکار‌های دیجیتال را متوقف یا محدود کند، دیگر اختیار عمل مستقل نخواهند داشت. تکرار یک تجربه قدیمی‌تر

محدودکردن اختیار دستگاه‌های اجرایی برای برخورد مستقیم با کسب‌وکار‌های آنلاین البته موضوع تازه‌ای در سیاست‌گذاری دولت نیست. در دولت حسن روحانی نیز سازوکاری برای جلوگیری از شکایت مستقیم دستگاه‌های دولتی از استارت‌آپ‌ها و درخواست فیلتر آنها پیش‌بینی شده بود. هدف آن سازوکار نیز ایجاد یک مسیر مشخص برای برخورد با کسب‌وکار‌های نوپا و جلوگیری از تصمیم‌های مستقیم و پراکنده دستگاه‌های دولتی بود.

مصوبه جدید را می‌توان ادامه همین تلاش برای متمرکزکردن تصمیم‌گیری درباره محدودسازی کسب‌وکار‌های آنلاین دانست؛ با این تفاوت که در سازوکار فعلی، دامنه تصمیم‌گیری صراحتاً به انسداد، تعلیق، تحدید یا ممنوعیت فعالیت سکو‌های فضای مجازی تسری پیدا کرده و تأیید رئیس‌جمهور نیز به‌عنوان حلقه نهایی این فرایند تعیین شده است. یک استثنای مهم

البته مصوبه دولت یک مرز مشخص برای این محدودیت تعیین کرده است. «دستورات و احکام قضایی» از شمول این مصوبه خارج شده‌اند؛ بنابراین آنچه دولت در این مصوبه محدود کرده، تصمیم‌ها و اقدامات دستگاه‌های اجرایی است و این حکم به تصمیمات قضایی تسری پیدا نمی‌کند.

در نتیجه، اگر محدودسازی یا توقف فعالیت یک سکو از مسیر دستگاه اجرایی دنبال شود، باید از سازوکاری که دولت تعیین کرده عبور کند؛ اما احکام و دستورات صادرشده از سوی مراجع قضایی در چارچوب این مصوبه قرار نمی‌گیرند. مصوبه‌ای که از تیرماه خبرساز شده بود

این تصمیم البته برای نخستین‌بار با ابلاغ اخیر مطرح نشده است. فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، پس از جلسه هیئت وزیران در ۳۱ تیرماه از تصویب این سازوکار خبر داده بود. او همان زمان اعلام کرد که تصمیم‌گیری درباره انسداد، تعلیق، تحدید یا ممنوعیت فعالیت سکو‌های فضای مجازی باید در «ستاد راهبری و ساماندهی فضای مجازی» بررسی شود و اجرای آن نیز در نهایت به دستور رئیس‌جمهور برسد.

حالا با ابلاغ رسمی مصوبه هیئت وزیران، این تصمیم وارد مرحله اجرایی شده است. تفاوت مهم ابلاغیه با اعلام اولیه دولت، تعیین تکلیف تصمیم‌هایی است که خارج از این مسیر گرفته می‌شوند؛ تصمیم‌هایی که طبق متن ابلاغ‌شده، اعتبار نخواهند داشت و در صورت ایجاد خسارت، مسئولیت آن متوجه فرد ذی‌ربط خواهد بود.

به این ترتیب، دولت تلاش کرده تصمیم‌گیری درباره یکی از حساس‌ترین مسائل اقتصاد دیجیتال، یعنی توقف یا محدودسازی فعالیت پلتفرم‌ها، را از سطح تصمیم‌های پراکنده دستگاه‌های اجرایی به یک سازوکار متمرکزتر منتقل کند؛ سازوکاری که نقطه نهایی آن رئیس‌جمهور است.

این اولین بار نیست که دولت در تلاش برای جلوگیری از فیلتر کسب‌وکار‌ها به خواست دستگاه‌های مختلف است. در دور دوم دولت حسن روحانی هم مصوبه‌ای به نام «شیوه‌نامه تشکیل و نحوه کارگروه کاهش موانع کسب‌وکار‌های مجازی از طریق ساماندهی و کاهش شکایت دستگاه‌ها به طرفیت آنها» را تصویب کرد. مصوبه‌ای که قرار بود سازوکاری برای جلوگیری از شکایت مستقیم دستگاه‌های دولتی از استارتاپ‌ها و درخواست فیلتر آنها باشد، اما در نهایت با وجود همین مصوبه دستگاه‌ها درخواست فیلتر کسب‌وکار‌ها را می‌دادند و در نهایت هم با تغییر دولت اجرای این مصوبه به فراموشی سپرده شد.



 مخالفت دولت با «طرح مقابله با نفوذ» به مجلس اعلام شد

مخالفت دولت با «طرح مقابله با نفوذ» به مجلس اعلام شد

رئیس امور اطلاع‌رسانی دولت از ‌«اعلام مخالفت صریح» دولت با «طرح مقابله با نفوذ» مجلس خبر داد.

 عزیزی، نماینده مجلس: خیانت‌های فرانسه در خون‌های آلوده، اینستکس و اسنپ‌بک را فراموش نمی‌کنیم

عزیزی، نماینده مجلس: خیانت‌های فرانسه در خون‌های آلوده، اینستکس و اسنپ‌بک را فراموش نمی‌کنیم

ابراهیم عزیزی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پیامی نوشت: ملت ایران هرگز خیانت‌های همیشگی فرانسه در موضوعاتی مانند خون‌های آلوده، اینستکس و اسن...

 راز جعبه بقای خلبان آمریکایی به دست ایران افتاد + عکس |‌ سلاحی که فقط برای روز سقوط طراحی شده بود

راز جعبه بقای خلبان آمریکایی به دست ایران افتاد + عکس |‌ سلاحی که فقط برای روز سقوط طراحی شده بود

پیدا شدن یک قبضه سلاح GAU-5A در بقایای جنگنده اف-۱۵ آمریکایی ساقط‌شده، این سوال را برجسته کرده که خلبانان نیروی هوایی آمریکا در شرایط اضطراری چه تجهیزاتی با خود حمل می‌کنند. این سلاح فشرده ۵.۵۶ میلی‌متری بخشی از کیت بقای ACES II است و برای استفاده سریع پس از اجکت طراحی شده است.

 اسرائیل دچار «سرطان اجتماعی» شده و فروپاشی‌اش محتوم است!

اسرائیل دچار «سرطان اجتماعی» شده و فروپاشی‌اش محتوم است!

فرمانده نیروی قدس سپاه تاکید کرد: غاصبان فلسطین در سرزمین‌های اشغالی دچار «سرطان اجتماعی» شده‌اند.

 پرداخت معوقات همسان‌سازی و افزایش حقوق‌ بازنشسته‌ها از 10 شهریور - تسنیم

پرداخت معوقات همسان‌سازی و افزایش حقوق‌ بازنشسته‌ها از 10 شهریور - تسنیم

رنجبر از قول میدری برای پرداخت معوقات همسان‌سازی و افزایش حقوق‌ بازنشسته‌ها از 10 شهریور خبر داد.

 تحریم‌های جدید انگلیس علیه ایران

تحریم‌های جدید انگلیس علیه ایران

بریتانیا در تازه‌ترین اقدام خصمانه خود، هفت مورد جدید را به فهرست تحریم‌های ایران اضافه کرد.

 قوه قضائیه: رئیس دیوان عالی کشور هم تغییر می‌کند

قوه قضائیه: رئیس دیوان عالی کشور هم تغییر می‌کند

معاون اول قوه قضائیه گفت: تغییر رئیس دیوان عالی کشور در حال انجام است.

 گلف‌هاوس: کشورهای خلیج فارس میان واشنگتن و تهران؛ «ابهام» به راهبرد بقا تبدیل شد

گلف‌هاوس: کشورهای خلیج فارس میان واشنگتن و تهران؛ «ابهام» به راهبرد بقا تبدیل شد

با طولانی‌شدن جنگ آمریکا و ایران، کشورهای عربی خلیج فارس در موقعیتی پیچیده گرفتار شده‌اند؛ از یک‌سو همچنان به چتر امنیتی واشنگتن نیاز دارند و از تضعیف توان نظامی ایران منتفع می‌شوند و از سوی دیگر، ادامه جنگ زیرساخت‌ها، صادرات انرژی و امنیت داخلی آنها را تهدید می‌کند. در چنین شرایطی، ریاض، ابوظبی، دوحه، کویت، مسقط و منامه با درجات متفاوت، راهبردی مبتنی بر حفظ فاصله از جنگ، تداوم اتحاد با آمریکا و باز نگه‌داشتن کانال‌های ارتباطی با تهران در پیش گرفته‌اند.