قیمت طلا امروز




 سایت رویداد‌ ۲۴ / ۷ ساعت قبل

میکروب‌های زمینی می توانند در ماه زنده بمانند!

دانشمندان دریافته‌اند که میکروب‌های زمینی می‌توانند در ماه زنده بمانند.
 میکروب‌های زمینی می توانند در ماه زنده بمانند!

رویداد۲۴|  یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که میکروب‌های زمینی می‌توانند در سطح خشن ماه زنده بمانند، البته در حالت تعلیق این اتفاق برای آنها رخ می‌دهد.

تحقیقات قبلی نشان داده بود که سطح ماه برای زنده ماندن میکروب‌ها بسیار خشن است. به طور خاص، یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ نشان داد که اشعه فرابنفش و گرمای خورشید بزرگترین موانع برای حیات میکروبی در سطح ماه هستند.

با این حال، این مطالعه پناهگاهی را که تپه‌ها و دره‌ها ممکن است در ماه فراهم کنند، در نظر نگرفته بود. این مکان‌ها می‌توانند به ویژه در قطب‌های ماه، جایی که خورشید هرگز بر آنها نمی‌تابد، قابل توجه باشند و منجر به مناطقی شوند که دائماً در سایه هستند و می‌توانند میزبان یخ و شاید موارد دیگری باشند.

اکنون در یک مطالعه جدید، محققان سه نوع باکتری و دو نوع قارچ را تجزیه و تحلیل کرده‌اند. همه اینها معمولاً در ماموریت‌های فضایی سرنشین‌دار یافت می‌شوند و شامل میکروارگانیسم‌هایی هستند که مطالعه قبلی کشف کرده بود که به ویژه در شرایط سخت فضا طاقت می‌آورند. تحقیقات قبلی نشان داد که این اشکال حیات در برابر خلأ، سرما و ذرات پرانرژی مقاوم هستند.

دانشمندان داده‌های جمع‌آوری‌شده‌ قبلی از بقای این میکروب‌ها را با نقشه‌های قمری که خوانش‌های فرابنفش و گرما را روی سطح ماه ثبت کرده بودند، مقایسه کردند و دریافتند که هر دو قطب ماه احتمالاً مناطقی دارند که میکروب‌ها می‌توانند در آنها زنده بمانند، البته در حالتی از حیات معلق که به عنوان کریپتوبیوز(cryptobiosis) شناخته می‌شود و در آن نمی‌توانند حرکت یا رشد کنند، مگر اینکه شرایط مساعدتری ایجاد شود.

میکروب‌ها ممکن است به پناهگاه زیادی در ماه نیاز نداشته باشند. پرابال ساکسنا(Prabal Saxena)، یکی از نویسندگان این مطالعه و دانشمند سیاره‌ای در مرکز پروازهای فضایی گادرد ناسا در گرینبلت مریلند گفت: حتی رد پای یک ماه‌نورد می‌تواند یک منطقه قابل سکونت ایجاد کند.

ماموریت «آرتمیس ۳» ناسا قرار است اولین باری باشد که انسان‌ها قطب جنوب ماه را کاوش خواهند کرد. هدر گراهام(Heather Graham)، یکی از نویسندگان این مطالعه و متخصص ژئوشیمی آلی در مرکز پروازهای فضایی گادرد ناسا می‌گوید: یافته‌های ما نشان می‌دهد که باید در مورد موادی که ممکن است ناخواسته هنگام کاوش در فضا با خود ببریم و تأثیراتی که ممکن است داشته باشیم، بیشتر فکر کنیم.



۴ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

متروی تهران با ۹۹.۸ درصد پله‌برقی فعال/ اورهال ناوگان ۴۰ درصد سرعت گرفت

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مسعود لطفی، مدیرعامل شرکت بهره‌برداری متروی تهران و حومه، با اشاره به روند تأمین قطعات مورد نیاز مترو اظهار کرد: شرکت بهره‌برداری به‌صورت سالانه برای تأمین قطعات اقدام می‌کند و بخش عمده این نیاز از طریق شرکت‌های داخلی تأمین می‌شود.

وی افزود: چه قطعات تولید داخل باشند و چه وارداتی، خرید آنها از طریق شرکت‌های داخلی انجام می‌شود و شرکت بهره‌برداری به‌صورت مستقیم برای خرید از چین یا سایر کشورها اقدام نمی‌کند.

لطفی درباره آخرین وضعیت اورهال ناوگان مترو گفت: امسال اورهال ۳۰ قطار AC و ۵۰ واگن خط پنج در برنامه قرار دارد و میزان پیشرفت اورهال سالانه نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد افزایش یافته است.

وی ادامه داد: در پنج ماه ابتدایی سال، تاکنون ۶۹ واگن متروی تهران اورهال شده‌اند.

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری متروی تهران و حومه همچنین درباره وضعیت پله‌برقی‌های ایستگاه‌ها گفت: در حال حاضر ۱۳۷۸ پله‌برقی در متروی تهران وجود دارد که میزان آماده‌به‌کاری آنها به ۹۹.۸ درصد رسیده است.

لطفی خاطرنشان کرد: پله‌برقی یک تجهیز الکتریکی و مکانیکی است و به تعمیرات و اورهال دوره‌ای نیاز دارد؛ بنابراین بخشی از تجهیزات به‌صورت موقت برای انجام تعمیرات از مدار خارج می‌شوند.

وی افزود: وضعیت خرابی یا اورهال پله‌برقی‌های ایستگاه‌ها به‌صورت روزانه اطلاع‌رسانی می‌شود و در صورت خروج محدود تعدادی از تجهیزات از مدار، تلاش می‌شود در کوتاه‌ترین زمان ممکن دوباره به چرخه خدمت بازگردند.


۶ ساعت قبل / سایت صفحه اقتصاد

فرار میلیاردها دلار از بانک‌های روسیه زیر سایه جنگ و پهپادها

صفحه اقتصاد -

بر اساس داده‌های بانک مرکزی روسیه، در دو هفته نخست اوت حدود ۳.۴ میلیارد دلار از بانک‌های روسیه خارج شده است. این رقم پس از خروج ۷.۳ میلیارد دلار در ژوئیه و ۴.۵ میلیارد دلار در ژوئن ثبت شده است.

مقام‌های مالی روسیه می‌گویند افزایش حملات پهپادی و نگرانی از احتمال استفاده دولت از سپرده‌ها برای تأمین هزینه جنگ، مردم را به نگهداری پول نقد خارج از بانک‌ها سوق داده است.

این روند در حالی ادامه دارد که بانک‌های روسیه پیش از این نیز تحت فشار بدهی و کمبود نقدینگی قرار داشتند.

  مطالعه بیشتر: واکنش زاخارووا درخصوص حمله اوکراین به کِشتی ایرانی منبع: واشینگتن پست اخبار مرتبط circle واکنش کرملین به حمله اوکراین به کشتی ایرانی circle حمایت کرملین از حق هسته‌ای صلح‌آمیز ایران و عربستان circle تاکید مسکو بر حل دیپلماتیک بحران تنگه هرمز circle آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان پیشنهاد سردبیر circle تغییر محاسبات دشمنان در برابر توان دفاعی ملت ایران circle تحلیل بازار ارز امروز ۳۰ مرداد و پیش بینی قیمت دلار فردا شنبه ۳۱ مرداد circle پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا شنبه ۳۱ مرداد / گرانی بیشتر طلا در راه است؟ circle پیش بینی بورس فردا شنبه ۳۱ مرداد / بورس طوفانی صعود می کند؟


۶ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

حکم نهایی نظام وظیفه بیرانوند اعلام شد

کد خبر: 787437 | ۱۴۰۵/۰۵/۳۰ ۲۳:۵۵:۴۹ اعتمادآنلاین |

سردار زاهدی، معاون نظام وظیفه عمومی اعلام کرد: علیرضا بیرانوند از مهرماه ۱۴۰۵ سرباز خواهد شد و دیگر امکان بازی برای تراکتور را نخواهد داشت.

 علیرضا بیرانوند دروازبان تیم تراکتور، از مهر ماه ۱۴۰۵ مشمول به خدمت سربازی است و دیگر قادر به همراهی تیم تراکتور در ادامه فصل نیست. پیش از این اتفاقات علیرضا بیرانوند سنگربان ملی پوش تراکتور خبرهای مرتبط به خدمت سربازی خود را رد کرده بود.

این بازیکن با استفاده از معافیت تحصیلی دانشگاه، از نرفتن به خدمت سربازی استفاده کرده بود. حال با اعلام نظام وظیفه پس از اتمام تحصیل این بازیکن او باید تا دو ماه دیر خود را به سازمان نظام وظیفه معرفی کند.

علیرضابیرانوند احتمالا برای ادامه میسر فوتبالی خود تا مقطع ای در تیم‌های نظامی توپ بزند. ملوان وفجر سپاسی دو تیم نظامیه لیگ برتر هستند و بیرانوند احتمالا مقصد انتخابی خود را فجر سپاس معرفی کند.

البته هنوز اخبار موثقی از مذاکرات تیم‌های نظامی با او به گوش نرسیده است. اخبار مرتبط شوک شبانه به تراکتور؛ بیرانوند سرباز شد وضعیت سربازی بیرانوند از زبان کریمی




 نیویورکر: ترامپ همچنان در برابر ایران بازنده است
۵ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

نیویورکر: ترامپ همچنان در برابر ایران بازنده است

نیویورکر نوشت؛ اهداف اولیه واشنگتن محقق نشده است؛ چراکه حکومت ایران همچنان منسجم باقی مانده و تداوم بسته ماندن تنگه هرمز نیز هزینه‌های نظامی و سیاسی آمریکا را افزایش داده است.

 اماواگرها بر سر اصلاح قیمت بنزین زیر سایه جنگ | حق‌شناس: اصلاحات اقتصادی نباید ناگهانی، شوک‌آور و بدون اطلاع انجام شود
۳۳ دقیقه قبل / سایت اقتصادنیوز

اماواگرها بر سر اصلاح قیمت بنزین زیر سایه جنگ | حق‌شناس: اصلاحات اقتصادی نباید ناگهانی، شوک‌آور و بدون اطلاع انجام شود

اقتصادنیوز: یک تحلیلگر بازارهای مالی می‌گوید: افزایش قیمت بنزین اثر تورمی دارد. اصلاً نمی‌گویم که این طرح نباید اجرا شود، بلکه معتقد هستم باید اجرا شود، منتها زمان و شرایط خاص خودش را دارد.

 قیمت تتر امروز
۳ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

قیمت تتر امروز

اقتصادنیوز:قیمت تتر امروز در صرافی‌های معتبر داخلی با کاهش 0.89 درصدی، به 187,210 (یکصد و هشتاد و هفت هزار و‌ دویست و ده) تومان رسید.

 منشا صدای شنیده شده در تهران مشخص شد
۵ ساعت قبل / سایت خبرفوری

منشا صدای شنیده شده در تهران مشخص شد

صدایی که در دقایق اخیر در برخی نقاط تهران شنیده شد مربوط به جشن آغاز امامت حضرت ولی‌عصر (عج) است و ارتباطی با فعالیت پدافند ندارد.

 چت‌جی‌پی‌تی دیگر می‌تواند پیغام بفرستد
۶ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

چت‌جی‌پی‌تی دیگر می‌تواند پیغام بفرستد

دنیای اقتصاد: چت‌جی‌پی‌تی اکنون می‌تواند با افزونه جدید Apple Messages برای شما پیامک ارسال کند. اگر تا به حال می‌خواستید تمام مکالمات دیجیتالی خود با اوپن‌آی را به اشتراک بگذارید، خبر خوبی برای شما داریم: آزمایشگاه هوش مصنوعی به‌تازگی افزونه Apple Messages را برای چت‌جی‌پی‌تی راه‌اندازی کرده است که به کاربران علاقه‌مند اجازه می‌دهد صندوق ورودی پیام‌های خود را به این چت‌بات متصل کنند. اوپن‌ای‌آی استدلال می‌کند که مزایای انجام این کار بی‌شمار است. کاربران می‌توانند از این افزونه برای مرتب‌سازی، تجزیه و تحلیل یا ویرایش پیام‌های خود مستقیما از چت‌جی‌پی‌تی استفاده کنند. این افزونه همچنین با کدِکس و ChatGPT Work کار می‌کند، بنابراین کاربران می‌توانند از آن به صورت حرفه‌ای، نه فقط شخصی، استفاده کنند.

 بقائی: جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران، اعلان جنگ به همه دولت‌ها است
۱ ساعت قبل / خبرگزاری مهر

بقائی: جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران، اعلان جنگ به همه دولت‌ها است

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اعلام تحریم‌های جدید اقتصادی علیه ایران در حساب کاربری خود نوشت: اعلام تحریم‌های اقتصادی جدید آمریکا علیه ایران، اعلان جنگ به همه دولت‌ها است.