قیمت طلا امروز




 سایت رویداد‌ ۲۴ / ۱۴۰۵/۰۵/۲۱

هشدار درباره بنزین؛ ناترازی تا ۱۴۰۸ از ۳۰ میلیون لیتر عبور می‌کند

ادامه روند فعلی مصرف و تولید بنزین می‌تواند تا سال ۱۴۰۸ ناترازی روزانه این سوخت را به بیش از ۳۰ میلیون لیتر برساند. به‌گونه‌ای که مصرف به حدود ۱۶۲میلیون لیتر و تولید به ۱۲۹ میلیون لیتر در روز خواهد رسید
 هشدار درباره بنزین؛ ناترازی تا ۱۴۰۸ از ۳۰ میلیون لیتر عبور می‌کند

رویداد۲۴| بررسی آمار مربوط به میزان تولید و مصرف بنزین در کشور طی ۲۰ سال گذشته نشان می‌دهد سیاست‌های اعمال‌شده در این ۲ دهه، اگرچه در مقاطع کوتاه توانسته‌اند آهنگ رشد مصرف را کُند نمایند اما هیچ‌کدام به اصلاح پایدار در سمت تقاضا منجر نشده‌اند به طوری که با وجود افزایش ظرفیت پالایشی و بهره‌برداری از طرح‌های بزرگ از جمله پالایشگاه ستاره خلیج فارس، رشد مصرف بار دیگر از رشد تولید پیشی گرفته است.

این آمار نشان می دهد که ناترازی بنزین فقط یک موضوع فنی در حوزه پالایش نیست، بلکه به مساله‌ای فرابخشی در اقتصاد انرژی، حمل‌ونقل، صنعت خودرو و سیاست‌گذاری یارانه‌ای و حتی در برخی موارد به موضوعی امنیتی و اجتماعی تبدیل شده است که تداوم آن می‌تواند در سال‌های آینده فشار مضاعفی بر منابع ارزی و بودجه‌ای کشور وارد کند.

به طور مثال در سال ۹۸ تولید بنزین در کشور ۹۹ میلیون لیتر در روز و میزان مصرف آن ۸۷ میلیون لیتر بود؛ این دو شاخص در سال جاری به تولید روزانه ۱۱۵ میلیون لیتر سوخت و ۱۲۹ میلیون لیتر مصرف رسیده که گویای ۱۴ میلیون لیتر ناترازی در این بخش از سوخت مصرفی کشور است.

چهار دوره، چهار سیاست، یک نتیجه تکراری

بررسی روند تاریخی مصرف بنزین از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۸ نشان می‌دهد که سیاست‌گذاران و تصمیمم گیران کشور، در چند مقطع با استفاده از ابزارهای قیمتی و سهمیه‌بندی تلاش کرده‌اند سرعت رشد مصرف را مهار کند. اما چندان خوش اقبال نبوده‌اند.

به طور کلی می توان گفت که روند مصرف طی سالیان گذشته همواره رو به افزایش بوده و در مقاطعی از زمان با اعمال سیاست های سهمیه بندی و اصلاح مقطعی قیمتی، به طور موقت کاهش یافته اما بار دیگر به واسطه عادی شدن شرایط و بی ارزش شدن قیمت بنزین در اثر تورم های سالیانه، افزایش یافته است.

در سال ۱۳۸۵، مصرف روزانه بنزین به حدود ۷۳.۷ میلیون لیتر رسیده بود؛ سطحی که ضرورت مداخله فوری را برجسته کرد. با اجرای فاز اول قانون هدفمندسازی یارانه ها و به تبع آن سهمیه‌بندی بنزین در سال ۱۳۸۶، این میزان مصرف را به ۶۴.۹ میلیون لیتر رساند و سپس اصلاح قیمت در سال ۱۳۸۹ توانست برای مدتی مصرف را به حدود ۶۱.۳ میلیون لیتر در روز کاهش دهد. با این حال، این کاهش پایدار نبود و با گذشت زمان، دوباره مسیر صعودی مصرف آغاز شد.





پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - 20 August 2026
 پذیره‌نویسی چهاردهمین صندوق نقره از اول شهریور؛ جزییات پذیره نویسی صندوق نقرآمد
سايت نبض بورس

پذیره‌نویسی چهاردهمین صندوق نقره از اول شهریور؛ جزییات پذیره نویسی صندوق نقرآمد

پذیره‌نویسی صندوق سرمایه‌گذاری کالای کارآمد۱ با نماد «نقرآمد» به‌عنوان چهاردهمین صندوق نقره بازار سرمایه، از روز یکشنبه اول شهریورماه ۱۴۰۵ در بورس کالای ایرا...
 لئوپارد 8 (Leopard)؛ معرفی مکعب تکنولوژی چینی با شتاب بالا + ویدیو و تصاویر
سایت اسب بخار

لئوپارد 8 (Leopard)؛ معرفی مکعب تکنولوژی چینی با شتاب بالا + ویدیو و تصاویر

لئوپارد 8 (Leopard) در حال حاضر پرشتاب ترین SUV بازار ایران است که سطح امکانات بسیار بالایی را در اختیار راننده و سرنشینان قرار می دهد.
 جزئیات فروش و عوامل مؤثر بر کاهش پیش‌بینی بودجه فسپا
سایت صدای بورس

جزئیات فروش و عوامل مؤثر بر کاهش پیش‌بینی بودجه فسپا

شرکت گروه صنعتی سپاهان با نماد فسپا در پی برگزاری کنفرانس اطلاع‌رسانی ناشی از تغییرات قیمت، ، عوامل مؤثر بر کاهش پیش‌بینی بودجه سال ۱۴۰۵ و برنامه‌های شرکت برای توسعه بازار و تولید محصولات جدید را تشریح کرد.
 📸 بانک‌ها ۵۴۰ هزار میلیارد تومان پول اضافی قرض‌الحسنه دارند اما وام ازدواج و فرزندآوری نمی‌دهد؛ بانک مرکزی هم فقط نگاه می‌کند!
سایت اقتصاد 120

📸 بانک‌ها ۵۴۰ هزار میلیارد تومان پول اضافی قرض‌الحسنه دارند اما وام ازدواج و فرزندآوری نمی‌دهد؛ بانک مرکزی هم فقط نگاه می‌کند!

طی سال گذشته حدود ۸۰۰ هزار میلیارد تومان منابع قرض‌الحسنه بانک‌ها افزایش یافته است.
 قیمت اجاره آپارتمان در مناطق لوکس تهران
سایت تابناک

قیمت اجاره آپارتمان در مناطق لوکس تهران

مستاجران برای اجاره آپارتمان در گران‌ترین مناطق تهران باید حدود چهار میلیارد تومان پول‌پیش و ۷۸ میلیون تومان کرایه پرداخت کنند.
 ویدیو/ مصرف برق برای دومین سال متوالی ۳ درصد کاهش یافت
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ مصرف برق برای دومین سال متوالی ۳ درصد کاهش یافت

مدیرعامل توانیر با اشاره به رشد ۸ درصدی مصرف برق نسبت به سال ۱۴۰۳ گفت: با وجود افزایش نیاز به برق و شرایط ویژه کشور، همراهی مردم در مدیریت مصرف موجب شد میزان مصرف برای دومین سال متوالی سه درصد کاهش یابد و ناترازی برق به زیر ۱۰ هزار مگاوات برسد.
 آپارتمان‌های نوساز همیشه گران‌ترند؟ | رابطه سن بنا و قیمت مسکن در منطقه ۲۱ تهران | خانه‌های دهه ۸۰ و ۹۰ گران‌تر از ساختمان‌های دهه ۱۴۰۰
سایت اقتصادنیوز

آپارتمان‌های نوساز همیشه گران‌ترند؟ | رابطه سن بنا و قیمت مسکن در منطقه ۲۱ تهران | خانه‌های دهه ۸۰ و ۹۰ گران‌تر از ساختمان‌های …

اقتصادنیوز: در مقایسه قیمت خانه‌ها بر اساس سن بنا، در منطقه ۲۱ با یک نتیجه غیرمنتظره مواجه شدیم. در محاسبات اولیه، خانه‌های ساخته‌شده در دهه ۸۰ و ۹۰ گران‌تر از ساختمان‌های دهه ۱۴۰۰ دیده می‌شدند؛ اما بررسی دقیق‌تر و مقایسه داده‌ها در سطح محله، تصویر دیگری از بازار مسکن این منطقه نشان داد.
 برنامه‌ریزی برای تأمین بنزین باید با توجه به شرایط فعلی انجام شود
خبرگزاری ایسنا

برنامه‌ریزی برای تأمین بنزین باید با توجه به شرایط فعلی انجام شود

معاون سازمان بهینه‌سازی انرژی، با اشاره به افزایش اهمیت موضوع تأمین بنزین در شرایط فعلی کشور، گفت: اگرچه اکنون باید به مسائل جاری و نیازهای فوری پاسخ داد، اما حل پایدار مسئله بنزین بدون توجه به ریشه‌ها و مسائل بنیادی آن امکان‌پذیر نیست.