قیمت طلا امروز




 سایت رویداد‌ ۲۴ / ۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۸

اروپا هم به اهداف نظامی ایران اضافه شد | مقام‌های ایرانی به فایننشال تایمز: دارایی‌های نظامی آمریکا در جنوب شرق اروپا در تیرس‌اند

روزنامه بریتانیایی فایننشال تایمز گزارشی به نقل از منابع نزدیک به حاکمیت نوشته و می گوید: پیشنهادهایی برای حمله به دارایی‌های نظامی آمریکا خارج از خاورمیانه مطرح شده؛ آن هم در شرایطی که بسیاری در تهران ازسرگیری جنگ را نه یک احتمال، بلکه مسئله‌ای مربوط به زمان می‌دانند.
 اروپا هم به اهداف نظامی ایران اضافه شد | مقام‌های ایرانی به فایننشال تایمز: دارایی‌های نظامی آمریکا در جنوب شرق اروپا در تیرس‌اند

نقشه پایگاه های آمریکا در اروپا

رویداد۲۴ |  فایننشال تایمز در گزارشی نوشت: ایران در حال بررسی حمله به اهداف نظامی آمریکا در اروپا است؛ البته در صورتی که دونالد ترامپ جنگ را تشدید کند. این موضوع را افرادی نزدیک به حاکمیت ایران به فایننشال تایمز گفته‌اند؛ در حالی که تهران در حال بررسی گزینه‌هایی برای بالا بردن هزینه و دامنه درگیری است.

دو منبع نزدیک به حاکمیت به فایننشال تایمز گفتند نیروهای ایرانی امکان حمله به دارایی‌های آمریکا در کشورهای جنوب‌شرقی اروپا مانند بلغارستان را بررسی کرده‌اند؛ کشوری که ماه گذشته استفاده از پایگاه هوایی «بزمر» را برای هواپیماهای سوخت‌رسان آمریکایی تأیید کرد.

یکی از این منابع افزود قبرس نیز در میان اهداف احتمالی برای اقدام تلافی‌جویانه قرار دارد؛ جایی که یک پایگاه هوایی بریتانیا در ماه مارس هدف حمله پهپادی قرار گرفت.

این منابع همچنین گفتند نیروهای ایرانی به‌طور جداگانه امکان حمله به کابل‌های فیبر نوری زیردریایی در تنگه هرمز را در صورت تشدید جنگ بررسی کرده‌اند.

این تهدیدها بازتاب‌دهنده فضای سرسختانه حاکم بر تهران است؛ جایی که شمار بیشتری از افراد درون حاکمیت، ازسرگیری جنگ را نه مسئله «اگر»، بلکه مسئله «چه زمانی» می‌دانند.

فایننشال تایمز نوشته: مذاکرات برای بازگشایی تنگه هرمز متوقف شده و آیت‌الله مجتبی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، هفته گذشته چهره‌های تندرو را به مناصب ارشد امنیتی و نظامی ارتقا داد. ترامپ نیز روز سه‌شنبه گفت «هیچ مذاکره یا گفت‌وگویی در جریان نیست و چیزی هم برنامه‌ریزی نشده است».

سپاه پاسداران و دیگر فرماندهان نظامی هشدار داده‌اند که در صورت آغاز یک جنگ تمام‌عیار جدید، ایران از راهبرد قبلی خود که عمدتاً بر حمله به دارایی‌های نظامی آمریکا، تأسیسات انرژی و زیرساخت‌های دیگر در خاورمیانه متمرکز بود فراتر خواهد رفت و اهداف دوردست‌تری را هدف خواهد گرفت.

سپاه ماه گذشته در واکنش به استفاده آمریکا از پایگاه‌های نظامی بریتانیا، لندن را تهدید کرد و گفت: «هر پایگاهی که برای حمله به خاک ایران مورد استفاده قرار گیرد، هدف مشروع تلقی خواهد شد.» آیا برد موشک های ایران به اروپا می رسد؟

بیشتر بخوانید:

ایران پایگاهی ۴ هزار کیلومتر دورتر را هدف قرار داد | از دیه‌گو گارسیا چه می‌دانیم؟

معنی اظهارات کمال خرازی درباره تغییر راهبرد هسته‌ای ایران چیست؟ | آیا ایران و اتحادیه اروپا می‌توانند نگرانی امنیتی یکدیگر را برطرف کنند؟

سیدارت کاوشال، پژوهشگر مؤسسه خدمات متحد سلطنتی در لندن، تهدید موشکی ایران علیه اهدافی در اروپا و نقاط دیگر را «واقعی، اما محدود» توصیف کرد.

به گفته او، ایران می‌تواند از موشک‌های بالستیک میان‌برد، از جمله خانواده شهاب، برای هدف قرار دادن دارایی‌های آمریکا در جنوب و جنوب‌شرقی اروپا استفاده کند، اما این موشک‌ها در بردهای بیشتر برای وارد کردن خسارت قابل توجه با محدودیت روبه‌رو خواهند بود.

براساس گفته منابع نزدیک به حاکمیت، نوع واکنش ایران به اقدامات واشنگتن بستگی خواهد داشت.

برد موشک های ایران

یکی از آنها گفت اگر ترامپ تهدیدهای قبلی خود برای حمله به زیرساخت‌های ایران را عملی کند، جمهوری اسلامی در حال آماده کردن طرحی برای گسترش بیشتر درگیری است. رئیس‌جمهور آمریکا ماه گذشته گفته بود هر بار که جمهوری اسلامی یک کشتی را در تنگه هرمز هدف قرار دهد، واشنگتن یک پل یا نیروگاه ایران را نابود خواهد کرد.

منبع دوم گفت ایران در صورت «تجاوز آمریکا» هیچ محدودیتی برای پاسخ خود قائل نخواهد بود.

او گفت: «اگر آمریکا بیش از حد جلو برود، ایران به هر قیمتی از خود دفاع خواهد کرد، از منطقه فراتر خواهد رفت و اروپا را هم هدف قرار خواهد داد.»

ایران پیش‌تر نیز آمادگی خود برای حمله به اهداف دوردست را نشان داده است.

در هفته‌های پس از آغاز جنگ از سوی آمریکا و اسرائیل در ماه فوریه، واشنگتن تهران را متهم کرد که چندین موشک به سمت دیه‌گو گارسیا، پایگاه مشترک نظامی آمریکا و بریتانیا در اقیانوس هند در فاصله حدود چهار هزار کیلومتری شلیک کرده است؛ هرچند هیچ‌کدام به هدف نرسیدند.

ترکیه نیز در ماه مارس اعلام کرد پدافند هوایی ناتو چند موشک بالستیک شلیک‌شده از ایران را رهگیری کرده است. در همان ماه پایگاه هوایی بریتانیا در آکروتیری قبرس نیز هدف یک پهپاد قرار گرفت. مقام‌های غربی در آن زمان گفته بودند گمان می‌کنند این پهپاد ایرانی بوده که توسط نیروهای نیابتی منطقه‌ای شلیک شده، نه مستقیماً از سوی تهران.

منابع فایننشال تایمز گفتند حمله ماه گذشته ایران به پایگاه آمریکا در اردن که سه نظامی آمریکایی را کشت، دقیق‌ترین حمله دوربرد جمهوری اسلامی تاکنون بوده و توانایی تهران برای هدف قرار دادن نقاط دورتر را نشان داده است.

منبع اول گفت: «این همچنین پیامی به اروپا بود: اروپا هم می‌تواند موشک دریافت کند، بنابراین باید بداند در این جنگ کجا بایستد. یک اشتباه خیلی بزرگ، مثل حمله به زیرساخت‌های ما، می‌تواند جنگ را از منطقه فراتر ببرد و به اروپا برساند.» فروپاشی تفاهم ژوئن

این رسانه بریتانیایی نوشت: تفاهم‌نامه ماه ژوئن میان آمریکا و ایران ماه گذشته فروپاشید؛ پس از آنکه تهران به کشتی‌هایی در تنگه هرمز حمله کرد و هر دو طرف یکدیگر را به نقض توافق موقت متهم کردند. این اتفاق به دور تازه‌ای از حملات متقابل و بازگشت محاصره بنادر ایران از سوی آمریکا منجر شد.

چند هفته تلاش دیپلماتیک نیز نتوانسته به پیشرفتی برای بازگشایی این آبراه و ازسرگیری مذاکرات درباره توافقی گسترده‌تر برای پایان جنگ منجر شود و ترامپ از این بن‌بست به‌شدت ناامید شده است.

کاوشال، پژوهشگر RUSI، گفت موشک‌های سنگین‌تر نیز می‌توانند برای چنین حملاتی به کار گرفته شوند، اما برای رسیدن به برد بیشتر ناچارند کلاهک سبک‌تری حمل کنند؛ مسئله‌ای که میزان خسارت را کاهش می‌دهد.

او گفت: «برای آنها احتمالاً ثمربخش‌تر است که از طریق نیروهای نیابتی عمل کنند»؛ نیروهایی از جمله شبه‌نظامیان شیعه در عراق، حزب‌الله لبنان و حوثی‌های یمن.

داگلاس بَری از مؤسسه بین‌المللی مطالعات راهبردی نیز گفت: «حملاتی که امسال به سمت دیه‌گو گارسیا انجام دادند، تا حدی نشان می‌دهد که سلاح‌هایی با برد بیش از دو هزار کیلومتر در اختیار دارند.»

او افزود: «اینکه واقعاً چند فروند از این سلاح‌ها در اختیار دارند، پرسش دیگری است. اینکه آیا حاضرند حتی تعداد معدودی را برای یک نمایش بزرگ سیاسی به کار ببرند نیز همچنان نامشخص است.»

او ادامه داد: «خطر این است که موشک‌ها شکست بخورند یا رهگیری شوند؛ در آن صورت چه چیزی نصیبشان می‌شود؟ هرچه برد بیشتر باشد، دستیابی به دقت بالا دشوارتر است.» نگرانی در داخل حاکمیت ایران

فایننشال تایمز نوشته: برخی در داخل حاکمیت ایران نگران‌اند که تهران بیش از حد بر قدرت خود حساب باز کرده باشد. بسیاری از تندروهای درون نظام معتقدند نمی‌توان به آمریکا برای اجرای هیچ توافقی اعتماد کرد و ایران باید هزینه بیشتری به واشنگتن تحمیل کند تا آمریکا را وادار کند به تعهدات خود در هر توافق نهایی پایبند بماند.

محسن رضایی، فرمانده پیشین سپاه که هفته گذشته رهبری را به عالی‌ترین مقام امنیتی کشور منصوب کرد، از جمله چهره‌های حامی این رویکرد است.

تحلیلگران ایرانی این انتصاب را نشانه‌ای می‌دانند که چهره‌هایی مانند محمدباقر قالیباف، مذاکره‌کننده ارشد ایران، فعلاً به حاشیه رانده شده‌اند؛ چراکه چشم‌انداز دستیابی به توافقی پایدار هر روز تیره‌تر می‌شود.

منبع دوم گفت: «ایران پیام روشنی می‌فرستد که اگر نتوانید با قالیباف به توافق برسید، باید با رضایی طرف شوید.»

او افزود: «پیام این است: عصبانی نشو، چون من از تو عصبانی‌ترم.»



۲ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

ابوترابی‌فرد: توان دفاعی ایران توازن قوا را به نفع جبهه مقاومت تغییر داد

به گزارش آفتاب نیوز،

 حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد امروز (۳۰ مرداد ۱۴۰۵) در خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران با توصیه نمازگزاران به تقوای الهی گفت: در آستانه هفته وحدت و میلاد پیامبر عظیم‌القدر اسلام (ص) قرار داریم و دوگانه وحدت و اختلاف از واژه‌های قرآن کریم است.

وی اظهار داشت: حدود ۱۴۰ آیه از آیات قرآن کریم و ریشه‌های واژه «سلم» ناظر به وحدت، انسجام و اتحاد جامعه اسلامی است.

خطیب جمعه موقت تهران با اشاره به آیه «کانَ النّاسُ أُمَّةً واحِدَةً فَبَعَثَ اللَّهُ النَّبِیّینَ مُبَشِّرینَ وَ مُنذِرینَ وَ أَنْزَلَ مَعَهُمُ الْکِتابَ بِالْحَقِّ لِیَحْکُمَ بَیْنَ النّاسِ فِیمَا اخْتَلَفُوا فِیهِ» گفت: این آیه شریفه برای ما دارای پیام‌های بسیار الهام‌بخش و سازنده است.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد افزود: نخستین پیام این آیه آن است که با رشد و توسعه جوامع بشری، زمینه شکل‌گیری اختلاف فراهم می‌شود. تاریخ بشر گواه این حقیقت است که مدنیت و زندگی اجتماعی مقتضای طبیعت انسان است و لازمه حیات اجتماعی، بروز اختلاف است و هر میزان جوامع بشری توسعه کمی پیدا می‌کنند، زمینه بروز اختلافات نیز فراهم می‌شود.

وحدت و کاهش اختلاف، زمینه‌ساز توسعه جامعه است

وی ادامه داد: دومین پیام این کریمه مبارکه آن است که با بسط و توسعه جامعه بشری، عقل به‌تنهایی نمی‌تواند راه را برای وحدت، انسجام و رفع اختلاف هموار کند. انسان‌ها نیازمند انبیا و پیامبرانی هستند که دارای کتب آسمانی باشند.

امام جمعه موقت تهران گفت: از زمان نوح (ع) پیامبرانی از سوی خداوند مبعوث شدند که آراسته به بالاترین فضائل و در قله حیات عقلانی و اخلاقی بودند و خداوند کتاب، دانش و علم را در اختیار این مردان برگزیده قرار داد تا به کمک انسان بشتابند و زمینه کنترل اختلاف و نزاع در جوامع بشری را فراهم کنند.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد با اشاره به پیام سوم این آیه اظهار داشت: متأسفانه انسان‌ها بعد از آنکه حق را شناختند و راه باطل را تشخیص دادند، برخلاف رهنمود عقل و شرع در مسیر اختلاف گام برداشتند که این عمل مورد نکوهش قطعی قرآن کریم است.

وی افزود: گاهی انسان اختلاف دارد، چون حق را نمی‌شناسد؛ این اختلاف مذموم نیست. بحث می‌کنند، گفت‌و‌گو می‌کنند و استدلال می‌کنند تا حق شناخته شود، اما بعد از اینکه انسان حق را شناخت، باید دست از اختلاف بردارد.

امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: فلسفه نخست بعثت انبیا، تربیت انسان و رشد عقلانی، علمی و وحیانی او برای رفع اختلاف است. اگر اختلاف افول کند و نزاع و درگیری‌ها کاهش یابد، در یک فضای امن و سالم راه برای شکوفایی علمی، توسعه جامعه بشری و آراستگی به عدالت، که «لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ» است، هموار می‌شود.

هدف بعثت انبیا تنها رفع اختلاف نیست؛ رشد و تعالی انسان است

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد در ادامه خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران گفت: اگر بگوییم انبیا مبعوث شده‌اند تا با تربیت انسان، زمینه گسترش اختلاف، نزاع، درگیری، تقابل و جنگ در جوامع بشری را از بین ببرند، سخن حقی است، اما این هدف نهایی نیست.

وی افزود: رفع اختلاف برای رشد علم و معرفت، برای تعالی و کمال و برای قیام به عدالت، مقدمه‌ای برای رسیدن به قله‌های رفیع معرفت حق به نظر می‌رسد.

امام جمعه موقت تهران اظهار داشت: به نظر می‌رسد خداوند متعال برای فراهم آوردن زمینه رشد و تعالی انسان و جامعه بشری، انسان را در دو حوزه فراخوانده است.

ابوترابی‌فرد ادامه داد: فراخوان نخست، دعوت به سلوک عالمانه و عقلانی است که مخاطب آن آحاد افراد بشر هستند. هر یک از ما بر اساس حکم قطعی عقل و شرع باید تلاش کنیم قدم‌های خود را بر اساس علم و معرفت برداریم.

وی گفت: آحاد جامعه تکلیف دارند؛ هر یک از افراد، اعضای خانواده، همسر، زن، شوهر و فرزند، همه باید تلاش کنند تا قدم‌های آنها بر اساس عقل، علم و معرفت باشد.

علم باید با عمل پیوند بخورد

امام جمعه موقت تهران با اشاره به دعوت دوم گفت: دعوت دوم، اصلاح خویش و پیوند علم با عمل است. انسان عالم باید عالمانه قدم بردارد و انسان مؤمن باید آراسته به عمل صالح باشد.

ابوترابی‌فرد افزود: انسان ممکن است علم داشته باشد، اما در مسیر علم و ایمان قدم برندارد. وظیفه دوم، سلوک عالمانه است؛ سلوک عقلانی و سلوک وحیانی، یعنی پیوند ایمان و عمل.

وی تصریح کرد: هر یک از ما باید اولاً در مسیر تحصیل علم قدم برداریم و ثانیاً تلاش کنیم عالمانه قدم برداریم و عالمانه سخن بگوییم تا راه برای سعادت ما هموار شود.

برای رسیدن به سعادت باید صبر و استقامت داشت

امام جمعه موقت تهران سومین مؤلفه را صبر دانست و گفت: باید در این راه صابر بود. انسان باید ثبات قدم داشته باشد؛ انسان صابر و اهل استقامت به نتیجه می‌رسد.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد افزود: علم، پیوند علم و عمل و سوم صبر، حوزه‌ای ناظر به حیات فردی همه آحاد جامعه است.

تحول جامعه نیازمند حرکت جمعی است

وی ادامه داد: دعوت دوم آن است که خداوند مخاطب را جامعه قرار داده است. افراد جامعه باید عالمانه قدم بردارند و همه با هم در این مسیر حرکت کنند؛ «یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا».

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد گفت: اگر شما به‌عنوان یک فرد به دنبال تحصیل علم هستید، بسیار خوب است، اما مسئولیت دوم شما این است که بستر رشد علمی خانواده را فراهم کنید. «تَواصَوا بِالْحَقِّ»؛ باید حق را معرفی کرد.

وی تأکید کرد: اگر می‌خواهیم جامعه انسانی متحول شود، نیاز به حرکت جمعی است. قرآن در آیات مختلف ما را مخاطب قرار داده است؛ افراد جامعه همه باید عالم شوند، همه بعد از علم آراسته به عمل صالح شوند و به ریسمان حق متمسک شوند.

جامعه باید برای دفاع از حق در کنار یکدیگر باشد

امام جمعه موقت تهران افزود: قرآن می‌فرماید «تَواصَوْا بِالْحَقِّ»؛ یعنی یکدیگر را توصیه و کمک می‌کنند برای آنکه در کنار حق بایستند؛ اولاً حق را بشناسند و ثانیاً با هم دست در دست یکدیگر از حق دفاع کنند و در کنار حق صابر باشند.

وی گفت: تحولات اجتماعی، محصول سلوک عقلانی و علمی جامعه، سلوک مبتنی بر ایمان و معرفت جامعه و صبر جامعه در این راه است. اگر صبر جمعی، تواصی به حق و تواصی به صبر شکل نگیرد، جامعه متحول نمی‌شود.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد با اشاره به آیه «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا» اظهار داشت: اهل دقت و معرفت می‌فرمایند در این کریمه مبارکه، تمرکز بر چنگ زدن به ریسمان توحید، رسالت و امامت نیست؛ تمرکز بر تمسک و چنگ زدن جمعی است.

وی افزود: خداوند می‌فرماید «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا»؛ افراد بشر و اهل ایمان، همه با هم باید به قرآن چنگ بزنند، همه با هم باید در محضر پیامبر حاضر شوند تا جامعه تحول پیدا کند و همه با هم باید در کنار امیرالمؤمنین علی (ع) حضور پیدا کنند تا کربلا شکل نگیرد. اینجا جامعه مخاطب است.

امام جمعه موقت تهران با اشاره به آیه «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا ادْخُلُوا فِی السِّلْمِ کَافَّةً» گفت: اینجا نیز «کافه» به معنای همه و در کنار یکدیگر است؛ نمی‌فرماید افراد جامعه به‌عنوان فرد وارد سِلم شوند، بلکه می‌فرماید تلاش کنید جامعه اسلامی در سِلم وارد شود؛ یعنی در صلح، دوستی، همبستگی، وحدت و اتحاد.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد با اشاره به دیدگاه آیت‌الله جوادی آملی گفت: مفسر عالیقدر قرآن کریم، استاد فرهیخته آیت‌الله جوادی آملی، می‌فرمایند منظور از «سِلم» در این آیه شریفه، صلح، سازش، اتحاد و برادری در درون جامعه و حوزه اسلامی است.

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه وحدت امت اسلامی، عامل اقتدار جهان اسلام است، اظهار داشت: اگر این قرآن در ما حکومت می‌کرد، امروز استکبار جهانی بر دنیای اسلام سلطه نداشت.

وی افزود: اگر دست‌های جامعه اسلامی در هم تنیده بود، آیا امروز کسی می‌توانست فلسطین را مورد تهاجم و قتل‌عام قرار دهد؟ اگر امت اسلامی در کنار هم بودند، آیا ثروت امت اسلام به غارت می‌رفت؟

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد با اشاره به نقش امام خمینی (ره) در ترویج وحدت اسلامی گفت: روح بلند امام و روح بلند قائد شهید امت، با اعظم محشور باد؛ عمر مبارک آنان در راه وحدت امت اسلام سپری شد.

وی تصریح کرد: اگر بگوییم بلندترین شعار انقلاب اسلامی، وحدت امت اسلام حول کلمه حق است، قطعاً سخن حقی است.

تأکید بر تحکیم پیوند‌های اجتماعی و وحدت امت اسلامی

امام جمعه موقت تهران گفت: رسالت همه ما این است که نخست در متن جامعه خود پیوندهایمان را مستحکم کنیم و هر قدر می‌توانیم دست یکدیگر را بفشاریم.

وی با اشاره به عوامل ایجاد تفرقه افزود: امام بزرگوار می‌فرمودند آنچه مایه تفرقه است، «منیت‌ها» و «خودخواهی‌ها» ست.

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد مرحله دوم را تلاش برای وحدت امت اسلامی دانست و اظهار داشت: باید برای وحدت امت اسلامی تلاش کنیم. اقتدار امروز محور مقاومت، قدرتی برآمده از ایمان و وحدت است.

وی افزود: این ایمان، دست‌های امت اسلامی را در ایران، عراق، لبنان، فلسطین، یمن، پاکستان، ترکیه و همه جهان اسلام به یکدیگر گره زده است. اگر حاکمان در کنار این دل‌ها و قلب‌های پیوندخورده بایستند، قدرتی خلق خواهد شد که اسلام را بر اریکه عزت می‌نشاند.

وحدت؛ پرتکرارترین واژه در پیام‌های رهبر انقلاب

امام جمعه موقت تهران با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: پیام‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی را مرور کنید؛ بدون کمترین تردید، یکی از پرتکرارترین واژه‌ها، وحدت، برادری و انسجام جامعه اسلامی است.

وی ادامه داد: پیوند آحاد جامعه با یکدیگر، پیوند مردم با مسئولان، پیوند جامعه با نیرو‌های مسلح و همه این پیوند‌ها در صراط مستقیم و مسیری که رهبری معظم تبیین می‌کنند، موجب می‌شود جامعه با عزت و قدرت گام بردارد.

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد در خطبه دوم نماز جمعه، با قرائت خطبه و ذکر صلوات بر پیامبر اکرم (ص)، اهل‌بیت (ع) و امام عصر (عج)، با اشاره به سالروز شهادت امام حسن عسکری (ع) اظهار داشت: شهادت امام و پیشوای امت اسلامی، حضرت امام حسن عسکری (ع)، را به یکایک شما بزرگواران، ملت عزیز، شیعیان، دلباختگان و دوستداران آن حضرت تسلیت عرض می‌کنم.

وی افزود: امیدوارم خدای متعال موانع ظهور را برطرف کند و در آینده نزدیک دیدگان ما به جمال نورانی امام عصر، حجت‌بن‌الحسن العسکری (عج)، نورانی شود.

امام جمعه موقت تهران سپس با اشاره به گرامیداشت چهلمین روز بدرقه پیکر شهید امت گفت: در این روز‌ها ملت بزرگ ایران، ملت‌های مسلمان منطقه و آزادگان جهان، چهلمین روز بدرقه پیکر مجروح و مطهر قائد شهید امت را گرامی داشتند و در سوگ شهدای عالیقدر امت اسلام، سوگوار و عزادارند.

ملت ایران با وجود رنج و آسیب، در کنار نیرو‌های مسلح ایستاد

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد با تجلیل از مقاومت ملت ایران در برابر جنگ اظهار داشت: ملت عزیز و بزرگوار روز‌های تلخ و شیرینی را سپری کرد. مردان، زنان، جوانان و نوجوانان با قلبی مجروح و دیدگانی اشکبار، اما با روحی لبریز از امید، اراده‌ای پولادین و برآمده از ایمان و جان و روحی سرشار از عشق به اسلام و ایران، با قامتی بلند و گام‌هایی استوار در کنار رزمندگان دلیر و اقتدارآفرین ارتش و سپاه ایستادند.

وی افزود: مردم ایران نقش خود را در آفرینش امنیت مردم‌پایه، به گونه‌ای اعجاب‌برانگیز به نمایش گذاشتند.

توان نیرو‌های مسلح، توازن قوا را به نفع ایران تغییر داد

امام جمعه موقت تهران با اشاره به عملکرد نیرو‌های مسلح در جنگ گفت: آتش موشک‌ها و پهپاد‌های ارتش و سپاه و آفند و پدافند اقتدارآفرین نیرو‌های مسلح توانست برتری تحسین‌برانگیز آتش جنگ‌افزار‌های فوق‌مدرن دو قدرت اتمی جهان را خاموش کند و قدرت برآمده از دانش و ایمان فرزندان سلحشور امام شهید را به رخ جهانیان بکشد.

وی ادامه داد: این توانمندی، توازن قوا را به نفع ملت مقاوم ایران و محور مقاومت تغییر داده و تثبیت کرد.

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد با اشاره به سخنان مسئولان حوزه دفاعی کشور گفت: سرپرست محترم وزارت دفاع سردار ابن الرضا، که نقشی مهم در این قدرت و خانواده وزارت دفاع در خلق این قدرت دارند، در حوصله وقت بیانات دقیقی را مطرح کردند و از گوشه‌ای از توانایی‌ها و ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل نیرو‌های مسلح کشور پرده برداشتند.

وفاق ملی، عامل عبور از تنگنا‌های پس از جنگ

وی با تقدیر از عملکرد قوای سه‌گانه و دولت اظهار داشت: تلاش بی‌وقفه دولتمردان برای گشودن گره‌ها و چالش‌های حاصل از تهاجم ارتش ایالات متحده و متحدان آن و همراهی بی‌نظیر ایرانیان در برون‌رفت از محدودیت‌ها، فصل نوینی از همدلی و وفاق ملی را به نمایش گذاشت.

امام جمعه موقت تهران افزود: این انسجام، اراده هیئت حاکمه آمریکا را در هم شکست و رژیم صهیونیستی را به فروپاشی سیاسی خود نزدیک کرد.

وی تأکید کرد: به یاری خداوند سبحان، با وحدت و انسجام ملی و پیوند مستحکم ملت و دولت، از این دوران و تنگنا‌های اقتصادی با عزت و قدرت عبور خواهیم کرد.

تحریم‌ها و تهاجم نظامی به سکوی افزایش اقتدار ایران تبدیل شد

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد با اشاره به فشار‌های اقتصادی و نظامی علیه ایران گفت: تحریم‌ها و تهاجم نظامی آمریکا که می‌خواست ایران را تحقیر، تسلیم و تجزیه کرده و زیرساخت‌های آن را نابود کند، به سکوی پرش و افزایش اقتدار ایران تبدیل شد.

وی اقتدار ایران را برآمده از دانش، فناوری، ایمان و وحدت ملی دانست و افزود: ایرانیان بار دیگر رئیس‌جمهور بی‌کفایت و هیئت حاکمه آمریکا را در برابر نگاه شرق و غرب تحقیر خواهند کرد.

امام جمعه موقت تهران در ادامه با اشاره به قرار گرفتن در آستانه هفته وحدت و روز پزشک، به بیان برخی دستاورد‌های نظام سلامت پس از پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: وقتی از جامعه پزشکی و تیم سلامت کشور سخن می‌گوییم، نباید فقط از پزشک و بیمارستان سخن گفت؛ امروز باید از یک «نظام سلامت بالغ» سخن بگوییم.

وی افزود: این نظام در روز عادی به سمت عدالت و کاهش هزینه مردم برای دستیابی به سلامت حرکت می‌کند و «پزشک خانواده» و «نظام ارجاع» یکی از اقدامات ضروری برای ارتقای نظام سلامت کشور است.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد از مردم و دست‌اندرکاران نظام سلامت خواست برای اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده همکاری کنند.

وی با اشاره به عملکرد نظام سلامت در شرایط بحرانی اظهار داشت: این نظام در بحران، ۶۶ هزار مجروح جنگی را درمان می‌کند و با جابه‌جایی حدود ۸ میلیون نفر در کشور به دلیل جنگ، زنجیره تأمین دارو و تجهیزات را حفظ می‌کند.

امام جمعه موقت تهران افزود: حتی در جنگ اجازه نمی‌دهد واکسیناسیون، مراقبت از مادران باردار و درمان بیماران مزمن متوقف شود.

وی این توانمندی را حاصل دانش، زیرساخت و مهم‌تر از همه، حضور انسان‌هایی دانست که با آراستگی به ایمان و دانش در سخت‌ترین لحظات می‌ایستند و خدمت می‌کنند.

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد با اشاره به سخنان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: وزیر محترم بهداشت و درمان که در ارتقای نظام سلامت کشور نقش مهمی داشته است، می‌فرمودند برای جنگ اول و دوم آماده بودیم و هر آنچه برای تأمین سلامت و درمان لازم بود و در داخل نداشتیم، بیش از اندازه نیاز وارد کردیم.

وی افزود: در پاسخ به نیاز مجروحان، جامعه پزشکی کشور با همه توان حضور پیدا کرد.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: شخصاً از چند بیمارستان بازدید کردم و ریاست و مدیران بیمارستان‌ها گزارش می‌دادند که در جنگ، همه اعضای این بیمارستان در محل خدمت خود ماندند تا خدمت بهتری ارائه کنند.

وی با اشاره به فداکاری یکی از پرستاران گفت: در گزارشی آمده بود پرستاری در میناب که فرزندش در مدرسه بود و آن مدرسه بمباران شده بود و او نگران حال فرزندش بود، محل مأموریت خود را ترک نکرد، در درمانگاه ماند و به خدمات خود ادامه داد.

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد این اقدام را مایه افتخار و سربلندی کشور دانست و گفت: امروز نظام درمان کشور از نظر زیرساخت‌ها و از نظر نیروی انسانی عالم، توانا و کارآمد، در جایگاه بسیار ممتاز و برجسته‌ای قرار دارد.

ایران در تولید علم پزشکی در میان کشور‌های اسلامی رتبه نخست را دارد

امام جمعه موقت تهران با اشاره به دستاورد‌های علمی حوزه سلامت اظهار داشت: در تولید علم و دانش، نظام سلامت کشور در میان ۵۷ کشور اسلامی رتبه نخست را دارد و در میان ۱۵ تا ۱۷ کشور اول دنیا قرار گرفته است.

وی افزود: این جایگاه در پژوهش و تحقیق نیز ظرفیت‌هایی را فراهم کرده است که امروز حدود ۳۹۰ هزار پزشک، دندانپزشک، داروساز و فعال در سایر رشته‌ها در حوزه‌های آموزشی و درمانی حضور دارند.

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد با تأکید بر خودکفایی کشور در حوزه پزشکی گفت: ایران در حوزه آموزش و درمان به خودکفایی رسیده و مطلقاً نیاز به اعزام بیمار به خارج از کشور ندارد؛ حتی برای یک مورد نیز چنین نیازی وجود ندارد.

وی همچنین گفت: ظرفیت علمی و درمانی کشور به گونه‌ای است که حتی برای طی دوره‌های علمی و تخصصی، در هیچ رشته‌ای نیاز به اعزام به خارج از کشور نداریم.

امام جمعه موقت تهران این دستاورد‌ها را محصول انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: دوستانی که روز‌های قبل از انقلاب را به خاطر دارند، می‌دانند که ما حتی پزشک عمومی به اندازه نیاز نداشتیم.

وی افزود: به جز تهران، در همه استان‌ها و شهر‌های ایران برای پاسخ به نیاز‌های اولیه، پزشکان عمومی را از کشور‌های شرق آسیا در اختیار داشتیم و آنان مسئولیت پاسخ به نیاز سلامت کشور را برعهده داشتند؛ آن هم به ازای هر ۱۸ هزار نفر یک پزشک.

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد در پایان بخش ارائه‌شده از خطبه، بر تغییر بنیادین ظرفیت‌های علمی، درمانی و نیروی انسانی کشور پس از انقلاب اسلامی تأکید کرد.




 واکنش چین به تحریم‌های آمریکا علیه ایران
۶ ساعت قبل / سایت اکوایران

واکنش چین به تحریم‌های آمریکا علیه ایران

سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: چین از همه طرف‌ های ذی‌ربط می‌ خواهد تا مسئولانه رفتار کرده و مشکلات را تنها را از طریق ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک حل‌ و فصل کنند.

 ابوترابی‌فرد: ایرانیان باردیگر رئیس‌جمهور بی کفایت آمریکا را تحقیر خواهند کرد
۴ ساعت قبل / سایت تابناک

ابوترابی‌فرد: ایرانیان باردیگر رئیس‌جمهور بی کفایت آمریکا را تحقیر خواهند کرد

خطیب نماز جمعه تهران گفت: ایرانیان باردیگر رئیس جمهور بی کفایت و هیات حاکمه آمریکا را در برابر نگاه شرق و غرب تحقیر خواهند کرد.

 تأمین برق صنایع باید با اولویت حفظ تولید و اشتغال دنبال شود
۷ ساعت قبل / سایت جوان آنلاین

تأمین برق صنایع باید با اولویت حفظ تولید و اشتغال دنبال شود

رئیس جمهور گفت: تأمین برق صنایع باید با اولویت حفظ تولید و اشتغال دنبال شود زیرا توقف تولید علاوه بر آسیب به بنگاه‌های اقتصادی، می‌تواند آثار مختلفی بر معیشت...

 کالبدشکافی سیستم بین‌الملل از منظر نظریه سیستم‌ها - دیپلماسی ایرانی
۵ ساعت قبل / سایت دیپلماسی ایرانی

کالبدشکافی سیستم بین‌الملل از منظر نظریه سیستم‌ها - دیپلماسی ایرانی

سلیمان گل‌پور در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می‌نویسد: این نوشتار کوتاه می‌کوشد با اتکا به ابزارهای نظریه سیستم‌ها و رویکرد عیب‌یابی نهادی، نشان دهد که...

 برخی بی‌آنکه بدانند با مذاکره مخالفند
۶ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

برخی بی‌آنکه بدانند با مذاکره مخالفند

دبیرکل حزب اتحاد ملی ایران با بیان اینکه عده‌ای آگاهانه شرایط کشور را نادیده می‌گیرند، درباره اینکه تحریف مفهوم دیپلماسی و کوچک جلوه دادن مذاکره از سوی منتق...

 چین و امارات رزمایش مشترک برگزار می‌کنند/ «سپر شاهین ۲۰۲۶» در سین‌کیانگ به پرواز درمی‌آید
۳ ساعت قبل / سایت اکوایران

چین و امارات رزمایش مشترک برگزار می‌کنند/ «سپر شاهین ۲۰۲۶» در سین‌کیانگ به پرواز درمی‌آید

وزارت دفاع چین اعلام کرد که نیروهای هوایی چین و امارات از اواخر ماه اوت تا اواسط سپتامبر، رزمایش مشترکی را در سین‌کیانگ در شمال‌غرب چین، برگزار خواهند کرد