قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایرنا / ۱۴۰۵/۰۵/۱۹

آسه‌آن پس از شوک انرژی؛ وحدت منطقه‌ای در برابر نااطمینانی جهانی

تهران- ایرنا- آسه‌آن در شرایط تشدید نااطمینانی‌های ژئوپلیتیکی و اقتصادی جهان، پس از تجربه شوک انرژی ناشی از تحولات غرب آسیا، بر تقویت وحدت، بی‌طرفی و همکاری میان اعضا تأکید کرده است؛ رویکردی که تلاش کشورهای جنوب شرق آسیا برای حفظ ثبات، امنیت انرژی و تاب‌آوری منطقه در برابر بحران‌های فرامنطقه‌ای را نشان می‌دهد.
 آسه‌آن پس از شوک انرژی؛ وحدت منطقه‌ای در برابر نااطمینانی جهانی

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای «استار»،فیلیپین در مقام رئیس دوره‌ای آسه‌آن، با تأکید بر ضرورت حفظ وحدت و بی‌ طرفی این اتحادیه، اعضای جنوب شرق آسیا را به همکاری برای عبور از مجموعه‌ای از چالش‌ های فزاینده، از شوک‌های انرژی و نااطمینانی اقتصادی تا رقابت قدرت‌های بزرگ و تنش‌های ژئوپلیتیکی، فراخواند.

فردیناند مارکوس جونیور در پیامی ویدئویی که به مناسبت پنجاه‌ونهمین سالروز تأسیس آ.سه.آن منتشر شد، گفت که اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا بر این باور شکل گرفت که کشورهای زمانی زمانیکه برای رویارویی با آینده در کنار یکدیگر باشند، مردم امنیت، قدرت و رفاه بیشتری خواهند داشت. وی افزود آ.سه.آن تاکنون به این وعده عمل کرده و از طریق همکاری اقتصادی و گسترش فرصت‌ها و مشارکت‌ها، به حفظ صلح در منطقه کمک کرده است.

مارکوس همچنین تنوع میان اعضای آ.سه.آن را منبع قدرت این اتحادیه دانست و اظهار داشت که اجماع، صبر و اعتماد می‌تواند کشورها را به سمت پیشرفت سوق دهد. وی افزود که فیلیپین در دوره ریاست خود بر آ.سه.آن در سال جاری تلاش کرده است که چشم‌انداز «جامعه آ.سه.آن ۲۰۴۵» را با محوریت موضوع «هدایت مشترک آینده» به اقدامات عملی تبدیل کند و در این چارچوب بر امنیت انرژی، امنیت غذایی و امنیت اتباع کشورهای عضو در بحبوحه تحولات غرب آسیا تمرکز کرده است.

رئیس‌جمهوری فیلیپین با اشاره به چالش‌های پیش روی منطقه گفت که درگیری‌های خارج از جنوب شرق آسیا نشان داده است که بحران‌ها می‌توانند ثبات، اقتصاد و جوامع را بسیار فراتر از محل آغاز خود تحت تأثیر قرار دهند. وی تغییرات اقلیمی، نااطمینانی اقتصادی، تنش‌های ژئوپلیتیکی و رشد سریع هوش مصنوعی را از دیگر چالش‌های پیش روی منطقه برشمرد.

تأکید اندونزی بر بی‌طرفی آ.سه.آن در رقابت قدرت‌های بزرگ

همچنین سوگیونو، وزیر امور خارجه اندونزی، آ.سه.آن را با نزدیک به ۷۰۰ میلیون نفر جمعیت و پنجمین اقتصاد بزرگ جهان، نیروی محرک رشد، تاب‌آوری و ثبات منطقه‌ای توصیف کرد.

وی اظهار داشت که این اتحادیه در جهانی که بیش از پیش تحت تأثیر درگیری، رقابت راهبردی و چندپارگی قرار دارد، می‌تواند با گردهم آوردن کشورهایی با ابعاد، منافع و دیدگاه‌های متفاوت، از طریق گفت‌وگو و احترام متقابل به مدیریت اختلافات کمک کند.

سوگیونو تأکید کرد که آسه‌آن نباید به عرصه رقابت قدرت‌های بزرگ تبدیل شود و این اتحادیه نیز جانب هیچ‌یک از قدرت‌ها را نخواهد گرفت. وزیر امور خارجه اندونزی افزود که کشورهای عضو نشان داده‌اند که حتی در صورت وجود اختلاف‌نظر، حفظ وحدت امکان‌پذیر است و باید برای نسل آینده، منطقه‌ای قدرتمندتر و امن‌تر ایجاد کنند.

پیش از این، روزنامه «دیلی اکسلسیور» در تحلیلی نوشت که جنگ علیه ایران و بسته شدن تنگه هرمز، کشورهای جنوب شرق آسیا را که به واردات نفت و گاز از منطقه خلیج فارس وابسته‌ بوده‌اند، با شوک شدید انرژی، افزایش هزینه‌های سوخت و حمل‌ونقل و فشارهای مالی روبه‌رو کرده و دولت‌های منطقه را به بازنگری در راهبردهای امنیت انرژی واداشته است.



۹ ساعت قبل / سایت اسپوتنیک

رسانه: کشورهای آسیایی در پی تصمیمات ترامپ، هزینههای دفاعی خود را افزایش میدهند

رسانه‌: کشورهای آسیایی در پی تصمیمات ترامپ، هزینه‌های دفاعی خود را افزایش می‌دهند

تصمیمات اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، کشورهای آسیایی را به سمت افزایش هزینه‌های دفاعی خود و برقراری روابط مشارکتی جایگزین، سوق می‌دهد. این مطلب را رسانه‌های غربی به نقل از دیپلمات‌ها و منابع دیگر گزارش کرده‌اند.

این هفته، ترامپ از کاهش رزمایش‌های نظامی مشترک با کره‌ جنوبی خبر داد و همچنین اعلام کرد که قصد دارد تا پایان سال جاری با کیم جونگ‌اون، رهبر کره‌ شمالی، دیدار کند.

طبق گزارش‌های رسانه‌ها، این اقدامات باعث شده است که کشورهای منطقه درباره میزان اتکای خود به ایالات متحده در مسائل امنیتی به تأمل بیفتند.

یکی از دیپلمات‌های آسیایی به خبرنگاران گفت: "انتظار داشته باشید که به سمت اتکا به نیروهای خودی حرکت کنیم".

اشاره شده است که کشورهای منطقه ممکن است سرمایه‌گذاری در دفاع از خود، از جمله سیستم‌های پدافند هوایی و ضدموشکی را افزایش دهند و همکاری نظامی با استرالیا و کشورهای اروپایی را گسترش دهند.

Sputnik Iran | Rubika | Bale | Web


۹ ساعت قبل / سایت نورنیوز

ناو آبراهام لینکلن منطقه غرب آسیا را ترک کرد

نورنیوز-گروه بین الملل: ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن پس از انتشار گزارش هایی مبنی بر وقوع بحران در میان خدمه آن و مشکلات ساختاری و تغذیه به آمریکا باز می گردد.

روزنامه تایمز به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد که ناو هواپیمابر یو اس اس آبراهام لینکلن، حامل تقریباً ۵۰۰۰ نیرو، روز پنجشنبه پس از ورود یک گروه ناو هواپیمابر دیگر به منطقه، حرکت خود را به سمت آمریکا آغاز کرد.

پیش از این در روز پنجشنبه، فرماندهی مرکزی ارتش تروریستی آمریکا (‌سنتکام) تصویری از ناو هواپیمابر یو اس اس جورج واشنگتن در حال عملیات در دریای عرب منتشر کرد.

وال استریت ژورنال پیش از این گزارش داده بود که این ناو جایگزین ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن در منطقه خواهد شد.

چندین نشریه نظامی در هفته‌های اخیر درباره بحران های داخلی ناو آبراهام لینکلن گزارش داده‌اند.

روزنامه «نیوی تایمز» گزارش داده است که چندین ملوان سعی کرده‌اند با پریدن از عرشه کشتی خودکشی کنند، در حالی که روزنامه «استارز اند استرایپس» گزارش داده است که خانواده‌های خدمه این ناو پس از دریافت گزارش‌هایی مبنی بر وخامت سلامت روان نیروها، «هونگ کائو»،سرپرست وزارت نیروی دریایی را تحت فشار قرار داده‌اند.

مایک لوین نماینده دموکرات از کالیفرنیا، وجود مشکلاتی در مورد دوش‌های خراب، سرویس های بهداشتی خراب، کمبود کالاهای بهداشتی اولیه مانند صابون و خمیردندان و همچنین جیره‌بندی غذا گزارش کرده است.


۱۰ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

ناو آشوب‌زده آمریکا بالاخره راهی خانه شد - تسنیم

بین الملل

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه نیویورک‌تایمز گزارش داده مأموریت ناو فرسوده «آبراهام لینکلن» در منطقه غرب آسیا به پایان رسید و این شناور به خانه بازگشته است.

این شناور به همراه 5 هزار ملوان خود، روز پنجشنبه پس از 9 ماه حضور روی دریا، مسیر بازگشت به بندر سان‌دیگو را در پیش گرفت. ناو هواپیمابر «جرج واشنگتن» که در ژاپن مستقر بود، جایگزین لینکلن در منطقه شده است.

یک مقام آمریکایی در گفت‌وگو با نیویورک‌تایمز خروج لینکلن را تأیید کرد.  حضور ناو آبراهام لینکلن در خاورمیانه بخشی از عملیات نظامی آمریکا علیه ایران بود.  مهر پایان «لینکلن» بر عصر سلطه بی‌دردسر آمریکا «بله‌قربان»‌گویی؛ مشکل فرهنگی ناو لینکلن ام اس ناو: ایران زنجیره تأمین ناو آبراهام لینکلن آمریکا را قطع کرد

در هفته‌های اخیر گزارش‌های متعددی از شرایط دشوار زندگی در این ناو منتشر شد؛ مشکلاتی که عمدتاً حاصل بحران‌های لجستیکی پس از انهدام پایگاه نیروی دریایی آمریکا در منامه بحرین توسط ایران بود—پایگاهی که شریان اصلی پشتیبانی نیروها محسوب می‌شد.

لینکلن 21 نوامبر سال گذشته از سان‌دیگو به راه افتاد و طی 272 روز گذشته، به جز یک توقف کوتاه در گوام و توقفی دیگر در عمان برای دریافت آذوقه، تمام مدت روی دریا سرگردان بوده است. هزاران ملوان این ناو در این مدت رنگ مرخصی را ندیده‌اند و حالا باید یک مسیر 13 هزار مایلی دیگر را طی چهار تا پنج هفته بپیمایند تا به خانه برسند.

نمایندگان دموکرات با استناد به گزارش‌های رسیده، از کمبود شدید مایحتاج اولیه، آلودگی آب آشامیدنی، خرابی سیستم‌های فاضلاب و افت شدید سلامت روان پرسنل انتقاد کرده‌اند.

انتهای پیام/  




 مسکو: سیاست إعمال فشار، به آمریکا اجازه تحقق اهدافش در قبال ایران را نخواهد داد
۸ ساعت قبل / خبرگزاری ایسنا

مسکو: سیاست إعمال فشار، به آمریکا اجازه تحقق اهدافش در قبال ایران را نخواهد داد

میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین اعلام کرد سیاست إعمال فشار آمریکا به این کشور اجازه نخواهد داد اهداف خود در قبال ایران را محقق کند.

 وقوع سانحه هوایی مرگبار در آمریکا
۹ ساعت قبل / سایت تابناک

وقوع سانحه هوایی مرگبار در آمریکا

در پی برخورد یک بالگرد پلیس ایالتی با یک هواپیمای کوچک در جریان یک مانور آموزشی در فرودگاهی در پنسیلوانیا در شامگاه ۱۹ آگوست، یک خلبان کشته و دو افسر پلیس زخ...

 تکذیب آتش‌سوزی در پالایشگاه تهران؛ ماجرای دود غلیظ چه بود؟/ سخنگوی سپاه: با وقوع جنگ جدید، تسلیحات مخرب‌تری به کار می‌گیریم/ انفجار کنترل‌شده در محدوده جنوب اصفهان
۲۱ ساعت قبل / سایت دیدارنیوز

تکذیب آتش‌سوزی در پالایشگاه تهران؛ ماجرای دود غلیظ چه بود؟/ سخنگوی سپاه: با وقوع جنگ جدید، تسلیحات مخرب‌تری به کار می‌گیریم/ انفجار کنترل‌شده در محدوده جنوب اصفهان

در پی آغاز تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران از روز ۹ اسفندماه ۱۴۰۴، تنش‌های گسترده در خاورمیانه و درگیری‌ها میان ایران و آمریکا در تنگه هرمز همچنان اد...

 کپلر: دیروز تردد دریایی در تنگه هرمز در مقایسه با سه‌شنبه، افزایش نداشت
۲۳ ساعت قبل / سایت هم میهن

کپلر: دیروز تردد دریایی در تنگه هرمز در مقایسه با سه‌شنبه، افزایش نداشت

بر اساس داده‌های تردد دریایی، افزایشی در تردد کشتیرانی از تنگه هرمز مشاهده نشده است.

 حمایت صندوق اعتباری هنر از مسکن خبرنگاران با ارائه تسهیلات جداگانه
۱۸ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

حمایت صندوق اعتباری هنر از مسکن خبرنگاران با ارائه تسهیلات جداگانه

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر گفت: به طرح‌های مسکن خبرنگاران که فرایند اختصاص زمین به آن‌ها تکمیل شده باشد تسهیلات حمایتی از سوی این صندوق اعطا می شود.

 واکنش چین به تهدید‌های جدید ترامپ علیه ایران/ پاکستان میانجی تهران و واشنگتن می‌شود؟/ بیانیه مشترک مصر، قطر و ترکیه در محکومیت تجاوزات اسرائیل
۱۶ ساعت قبل / سایت دیدارنیوز

واکنش چین به تهدید‌های جدید ترامپ علیه ایران/ پاکستان میانجی تهران و واشنگتن می‌شود؟/ بیانیه مشترک مصر، قطر و ترکیه در محکومیت تجاوزات اسرائیل

در پی آغاز تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران از روز ۹ اسفندماه ۱۴۰۴، تنش‌های گسترده در خاورمیانه و درگیری‌ها میان ایران و آمریکا در تنگه هرمز همچنان اد...