قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایرنا / ۱ ساعت قبل

مرزنشینان غرب کرمانشاه؛ همدل و متحد در همه میدان‌ها پای کار وطن

قصرشیرین - ایرنا - مردم شیعه، اهل سنت و اهل حق در مناطق مرزی غرب کرمانشاه سال‌ها در کنار یکدیگر زندگی کرده و در مقاطع مختلف از هشت سال دفاع مقدس و مقابله با تجاوز دشمن تا حوادث طبیعی، بازسازی و خدمت‌رسانی، حضوری مشترک در دفاع از وطن داشته‌اند؛ تجربه‌ای که این منطقه را به الگوی همزیستی مذهبی و انسجام اجتماعی تبدیل کرده است.
 مرزنشینان غرب کرمانشاه؛ همدل و متحد در همه میدان‌ها پای کار وطن

این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شهرستان های قصرشیرین، سرپل‌ذهاب، گیلانغرب، دالاهو و ثلاث باباجانی، هر کدام بخشی از جغرافیای اجتماعی و فرهنگی غرب کرمانشاه را تشکیل می‌دهند؛ مناطقی که تنوع مذهبی در آنها بخشی از ساختار جمعیتی و اجتماعی منطقه است.

در این شهرستان‌ها، مناسبات مردم تنها بر پایه اشتراک مذهبی شکل نگرفته و روابط همسایگی، خانوادگی، اقتصادی و اجتماعی میان گروه‌های مختلف طی سال‌ها گسترش یافته است.

مطالبات مردم این مناطق نیز در بسیاری از موارد حول موضوعاتی مشترک مانند امنیت، اشتغال، معیشت، راه، آب، خدمات درمانی، آموزش و توسعه منطقه شکل می‌گیرد.

جنگ؛ آزمون بزرگ مردم مرزنشین

هشت سال دفاع مقدس یکی از مهم‌ترین مقاطع تاریخی غرب کرمانشاه برای نمایش این همبستگی اجتماعی بین مرزنشینان بود.

قصرشیرین در آغاز جنگ تحمیلی به اشغال نیروهای بعثی درآمد و سرپل‌ذهاب نیز بارها هدف حملات دشمن قرار گرفت و مردم شهرها و روستاهای منطقه ناچار به ترک خانه‌های خود شدند و خانواده‌های بسیاری سال‌های جنگ و آوارگی را تجربه کردند.

در جبهه‌ها، رزمندگانی با پیشینه‌های مختلف مذهبی در کنار یکدیگر قرار گرفتند و دفاع از سرزمین، موضوع مشترک آنان شد.

رزمندگانی از مذاهب مختلف در جبهه‌ها

حضور مردم با مذاهب مختلف در دفاع از کشور، بخشی از تاریخ جنگ در غرب کرمانشاه است، جوانان شیعه، اهل سنت و اهل حق در جبهه‌ها حضور داشتند و در کنار دیگر رزمندگان برای دفاع از مرزهای کشور جنگیدند.

شهدای این مناطق نیز بخشی از همین تاریخ مشترک هستند؛ افرادی که با پیشینه‌های متفاوت مذهبی در یک میدان حضور یافتند.

شهید فریبرز «الیاهو» موریم، جوان کلیمی قصرشیرینی، یکی از هزاران نمونه‌های این حضور است ، جوانانی که با هر اعتقاد ، مذهب و مسلکی با اعتقاد به وحدت و بنا بر حسب وطن دوستی در جبهه های حق علیه باطل حضور پیدا کردده و در این راه به شهادت رسیدند.

از دفاع مقدس تا جنگ‌های امروز

تجربه همدلی مردم غرب کرمانشاه به سال‌های دفاع مقدس محدود نمانده و در تحولات و بحران‌های سال‌های اخیر نیز خود را نشان داده است.

در جریان جنگ ۱۲ روزه و پس از آن در جنگ ۴۰ روزه، مردم این مناطق نیز مانند دیگر نقاط کشور با شرایط جدید ناشی از تجاوز دشمن صهیونی آمریکایی روبرو شدند و حفظ آرامش، همبستگی اجتماعی و همراهی با یکدیگر را در اولویت قرار دادند. …



چرا دولت‌های جهان به رغم ترامپ به پکن تکیه نمی‌کنند؟
سایت اکوایران

چرا دولت‌های جهان به رغم ترامپ به پکن تکیه نمی‌کنند؟

اکوایران: دموکراسی آمریکا، هرچند تحت فشار قرار دارد، همچنان آزادی‌های مدنی اساسی و انتخابات منظم را حفظ کرده و کنگره و دیوان عالی نیز دست‌کم تا حدی قدرت اجرایی را مهار می‌کنند. در مقابل، حزب کمونیست چین همچنان یک جعبه سیاه است.
فردای انفجار دفتر نخست‌وزیری؛ وقتی کشمیری هم در فهرست شهدا بود!
سایت خبرآنلاین

فردای انفجار دفتر نخست‌وزیری؛ وقتی کشمیری هم در فهرست شهدا بود!

یک روز پس از انفجار دفتر نخست‌وزیری در ۸ شهریور ۱۳۶۰ که به شهادت محمدعلی رجایی و محمدجواد باهنر انجامید، روزنامه کیهان روایت نخستین ساعات این حادثه را منتشر کرد؛ روایتی که در میان قربانیان، نام مسعود کشمیری را نیز به‌ عنوان یکی از شهدا آورده بود. کشمیری بعدها به‌ عنوان عامل نفوذی و متهم اصلی بمب‌گذاری شناخته شد.
سایت دیدبان ایران

تیراندازی و تعقیب و گریز در شهرری/ ماجرا چیست؟

ترامپ علیه دلار!
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

ترامپ علیه دلار!

یکی از مهم‌ترین دارایی‌های ژئوپلیتیکی آمریکا، نه ناو هواپیمابر و نه حتی زرادخانه هسته‌ای، بلکه «دلار» است که ترامپ در حال بر باد دادن آن است.
آمریکا تنگه هرمز را باز کرد؟ | پیش بینی نیمه دوم بحران در خلیج فارس
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

آمریکا تنگه هرمز را باز کرد؟ | پیش بینی نیمه دوم بحران در خلیج فارس

در حالی که کاخ‌سفید و برخی رسانه‌های آمریکایی در روزهای اخیر کوشیده‌اند وضعیت ترددها در تنگه هرمز را درحال عادی شدن جلوه دهند، کارشناسان بین‌المللی این ادعاها را برخلاف واقعیت‌های جاری در منطقه و این آبراهه راهبردی می‌دانند.
روشنفکران، مینوتور دولت و کاپیتالیسم | مروری بر نظریه قدرت و علل شکل‌گیری اقتصاد دستوری از منظر برتران دو ژوونل
سایت اقتصادنیوز

روشنفکران، مینوتور دولت و کاپیتالیسم | مروری بر نظریه قدرت و علل شکل‌گیری اقتصاد دستوری از منظر برتران دو ژوونل

اقتصادنیوز: مینوتور، هیولای افسانه‌ای در اسطوره‌های یونانی با بدن انسان و سر گاو است که در مرکز هزارتوی جزیره کرت زندانی بود. در کاربرد امروزی، مینوتور استعاره‌ای برای قدرتی است که در دل یک نظام پیچیده و غیرشفاف پنهان شده و برای بقای خود قربانی می‌طلبد.