قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایرنا / ۱۴۰۵/۰۵/۱۰

پیشرفت فیزیکی کمربندی خلخال به ۶۳ درصد رسید

اردبیل - ایرنا - مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل از پیشرفت فیزیکی ۶۳ درصدی کمربندی خلخال خبر داد و گفت: این طرح به طول ۵.۳ کیلومتر تا پایان سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد.
 پیشرفت فیزیکی کمربندی خلخال به ۶۳ درصد رسید



۳۲ دقیقه قبل / سایت جوان آنلاین

اردبیل در مسیر توسعه گردشگری خارجی

جوان آنلاین: استان اردبیل با پیشینه‌ای غنی از آثار تاریخی، فرهنگی و طبیعی، ظرفیت‌های خود را برای تثبیت جایگاهش در نقشه گردشگری ایران و بازار‌های خارجی فعال می‌کند. مجموعه جهانی شیخ صفی‌الدین اردبیلی و کاروانسرای سنگی صائین که در فهرست یونسکو قرار می‌گیرند، در کنار ثبت بیش از ۹۰۰اثر غیرمنقول تاریخی در فهرست آثار ملی، پشتوانه‌ای مهم برای جذب گردشگر داخلی و خارجی به شمار می‌آیند. این استان ۱۲شهرستانی در شمال‌غرب ایران، با برگزاری جشنواره‌ها، طراحی مسیر‌های روستایی، رفع موانع طرح‌های سرمایه‌گذاری و توسعه زیرساخت‌ها، گردشگری را به محور رونق اقتصادی و معرفی هویت بومی خود تبدیل می‌کند. 

 

اردبیل، سرزمین چشمه‌های آب‌گرم، دامنه‌های سبلان، روستا‌های دارای بافت ارزشمند، آیین‌های کهن و بنا‌های تاریخی، در سال‌های اخیر گام‌های تازه‌ای برای توسعه گردشگری برمی‌دارد. این استان که در کنار جاذبه‌های طبیعی، از میراث فرهنگی و تاریخی کم‌نظیری بهره می‌برد، تلاش می‌کند حضور خود را در بازار گردشگری خارجی پررنگ‌تر کند و در عین حال، مسیر سرمایه‌گذاری در طرح‌های گردشگری را هموار سازد. 

قرار گرفتن مجموعه جهانی شیخ صفی‌الدین اردبیلی و کاروانسرای سنگی صائین در فهرست یونسکو، به همراه بیش از ۹۰۰اثر غیرمنقول ثبت‌شده در فهرست آثار ملی، تصویری از گستره تاریخی و فرهنگی اردبیل ارائه می‌دهد. این ظرفیت‌ها در کنار اقلیم متنوع استان، به‌ویژه در فصل‌های گرم سال، اردبیل را به یکی از مقاصد اصلی سفر برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل می‌کنند. 

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل، از کسب رتبه برتر این اداره‌کل در ارزیابی توسعه گردشگری خارجی در کشور برای دومین سال متوالی خبر می‌دهد و می‌گوید: «این موفقیت بر اساس اعلام اداره کل ارزیابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و در حوزه بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی در سال گذشته به دست می‌آید.»

جلیل جباری با اشاره به سابقه موفق استان در این حوزه بیان می‌کند: «استان اردبیل در سال ۱۴۰۳ نیز در زمینه بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی رتبه اول را به دست می‌آورد و تداوم این روند، استمرار فعالیت اداره‌کل در معرفی ظرفیت‌های گردشگری استان در خارج از مرز‌ها را نشان می‌دهد.»

 جشنواره‌ها، ویترین فرهنگ و هویت 

گردشگری اردبیل در سال‌های گذشته در سطح کشور تا حد قابل توجهی معرفی می‌شود و نتیجه آن را می‌توان در جذب مسافر از نقاط مختلف ایران مشاهده کرد. اما توسعه گردشگری خارجی، همچنان یک ضرورت راهبردی برای استان به شمار می‌آید. جباری در این‌باره می‌گوید: «نیاز داریم همچنان در حوزه توسعه گردشگری خارجی تلاش کنیم تا با بهبود شرایط کشور و منطقه، شاهد جذب گردشگران خارجی بیشتری باشیم.»

وی تأکید می‌کند که برگزاری رویداد‌ها و جشنواره‌های ملی و بین‌المللی، یکی از مسیر‌های معرفی چهره فرهنگی و بومی اردبیل است. جشنواره کوچ عشایر، انگور، انار، هیوا یا به، چومچه خاتون، سیب، آش و غذا‌های محلی و چیله‌گئجه‌سی یا شب چله، در سال‌های گذشته برگزار می‌شوند و ظرفیت‌های فرهنگی، آیینی و خوراکی استان را به مخاطبان معرفی می‌کنند. 

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل می‌گوید: «با برگزاری این رویداد‌ها و جشنواره‌های ملی و بین‌المللی، گردشگری استان بیش از سال‌های گذشته مورد توجه مردم و مسافران قرار می‌گیرد.» 

این جشنواره‌ها تنها رویداد‌هایی مناسبتی نیستند، بلکه فرصتی برای پیوند دادن صنایع‌دستی، غذا‌های محلی، فرهنگ عشایری، تولیدات بومی و جاذبه‌های طبیعی با اقتصاد گردشگری محسوب می‌شوند. 

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیز با اعلام نتایج ارزیابی عملکرد استان‌ها در سال ۱۴۰۴ معتقد است: «استان اردبیل با تداوم عملکرد برتر خود، برای دومین سال پیاپی رتبه نخست کشور را در میان ادارات‌کل استانی به دست می‌آورد و قزوین و آذربایجان شرقی به ترتیب در جایگاه‌های دوم و سوم قرار می‌گیرند.»

مسلم شجاعی ادامه می‌دهد: «نتایج ارزیابی عملکرد حوزه بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی در سال ۱۴۰۴، استمرار رویکرد‌های هدفمند استان‌های فعال در عرصه بین‌المللی و میزان انطباق اقدامات آنان با سیاست‌ها و دستورالعمل‌های ابلاغی معاونت گردشگری را نشان می‌دهد.» 

به گفته این مسئول، کسب رتبه اول از سوی استان اردبیل و تداوم آن، ظرفیت‌سازی، برنامه‌ریزی و پیگیری مستمر این استان در حوزه بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی را نشان می‌دهد. 

 روستا‌ها مسیر توسعه را هموار می‌کنند

در کنار بازاریابی خارجی و معرفی رویداد‌های فرهنگی، توجه به روستا‌های دارای بافت ارزشمند نیز در برنامه توسعه گردشگری اردبیل قرار می‌گیرد. روستا‌های استان، با معماری بومی، چشم‌انداز‌های طبیعی، شیوه‌های زندگی محلی و ظرفیت‌های فرهنگی، می‌توانند مقصدی تازه برای گردشگران باشند؛ مشروط بر آنکه زیرساخت و کاربری‌های متناسب با گردشگری در آنها تعریف شود. 

چندی قبل، مدیرکل میراث‌فرهنگی استان در دیدار با مدیرکل بنیاد مسکن استان اردبیل گفته که روستا‌های استان اردبیل در مناطق مختلف دارای ظرفیت ویژه‌ای در حوزه گردشگری و بافت روستایی هستند و این موضوع به توجه ویژه و طراحی بافت روستایی نیاز دارد. 

وی ادامه داد: «برای تهیه مشترک طرح‌های ویژه بافت‌های روستایی دارای ارزش، با هدف توسعه گردشگری در این مناطق، آماده همکاری با اداره کل بنیاد مسکن هستیم.»

جباری تصریح کرد: «لازم است در قالب این طرح‌ها و به‌وسیله بنیاد مسکن، فضا‌هایی با کاربری گردشگری در روستا‌های مستعد تعریف شود تا از ظرفیت این روستا‌ها در توسعه صنعت گردشگری استان بهره‌مند شویم.»

همزمان، مسیر رفع موانع سرمایه‌گذاری نیز در اردبیل دنبال می‌شود. براساس اعلام مرکز سرمایه‌گذاری و امور اقتصادی وزارت میراث‌فرهنگی، اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اردبیل از ابتدای سال ۱۴۰۴ تاکنون در جمع سه استان برتر کشور در رفع موانع پروژه‌های گردشگری قرار می‌گیرد. 

به گفته مسئولان، در این مدت، با استفاده از ظرفیت ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، موانع ۳۰۰پروژه گردشگری در سطح کشور رفع می‌شود که اردبیل با رفع موانع ۳۰پروژه گردشگری، رتبه سوم را به دست می‌آورد. 

اکنون بیش از ۹۰ پروژه سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری استان در حال اجراست و هلدینگ‌های بزرگ کشور نیز در قالب تفاهمنامه‌های سرمایه‌گذاری، پروژه‌های پیشران را در استان تعریف می‌کنند. 

مدیرکل میراث‌فرهنگی اردبیل، آغاز قریب‌الوقوع اجرای طرح «دهکده سلامت» در شهرستان نیر را نمونه‌ای از این پروژه‌ها معرفی می‌کند که می‌تواند ظرفیت‌های درمانی، اقامتی و گردشگری اردبیل را در کنار یکدیگر فعال کند. 

 هر روستا یک مقصد مستقل گردشگری

با وجود برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده برای معرفی جاذبه‌ها، برگزاری رویدادها، جذب سرمایه‌گذار و توسعه بازار‌های گردشگری، تکمیل زیرساخت‌ها باید به عنوان رکن اصلی توسعه پایدار گردشگری اردبیل مورد توجه قرار گیرد. ظرفیت گردشگرپذیری این استان تنها به شهر اردبیل، مجموعه شیخ صفی‌الدین، سرعین یا دامنه‌های سبلان محدود نمی‌شود؛ تقریباً هر شهرستان، بخش و روستای استان با برخورداری از طبیعت بکر، شیوه زندگی محلی، معماری روستایی، آیین‌ها، خوراک‌های سنتی، صنایع‌دستی و چشم‌انداز‌های کم‌نظیر، می‌تواند به یک مقصد مستقل گردشگری تبدیل شود. 

از روستا‌های کوهستانی و ییلاقی تا مناطق مرزی، دشت‌های سرسبز، نواحی عشایری و روستا‌های دارای بافت تاریخی، هر نقطه از اردبیل ظرفیتی ویژه برای جذب گردشگر دارد. اما تبدیل این ظرفیت‌ها به فرصت اقتصادی، نیازمند فراهم شدن امکاناتی متناسب با حجم و نوع سفر است. راه دسترسی ایمن، تابلو‌های راهنما، اقامتگاه‌های بوم‌گردی، سرویس‌های بهداشتی، پارکینگ، روشنایی، پوشش ارتباطی، امکانات امدادی، مراکز اطلاع‌رسانی و بازارچه‌های عرضه محصولات محلی، از جمله نیاز‌هایی است که باید همزمان با معرفی مناطق دنبال شود. 

گردشگر زمانی سفر خود را تکرار می‌کند که در کنار دیدن جاذبه‌های طبیعی و فرهنگی، خدمات مناسب، امنیت، دسترسی آسان و تجربه‌ای مطلوب دریافت کند. در این میان، توجه به آموزش جوامع محلی و توانمندسازی روستاییان نیز اهمیت دارد زیرا مردم هر منطقه، اصلی‌ترین میزبانان گردشگران و مهم‌ترین حافظان میراث طبیعی و فرهنگی آن هستند. 

توسعه گردشگری روستایی می‌تواند زمینه اشتغال پایدار جوانان، رونق صنایع‌دستی، فروش محصولات کشاورزی و دامی، معرفی غذا‌های بومی و حفظ آیین‌های محلی را فراهم کند. ضروری است طرح‌های توسعه گردشگری در اردبیل، با نگاه متوازن به همه مناطق استان طراحی شوند تا منافع گردشگری تنها در چند نقطه متمرکز نماند. اردبیل با چنین رویکردی می‌تواند شبکه‌ای از مقصد‌های متنوع، چهارفصل و گردشگرپذیر ایجاد کند؛ شبکه‌ای که هر روستا در آن، روایتگر بخشی از هویت، طبیعت و فرهنگ غنی این استان باشد.


۲ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

اطلاعات مکانی عشایر مبنای جدید برنامه‌ریزی و تخصیص اعتبارات است

محسن نادری اظهار داشت: هدف از اجرای این طرح، تبدیل آمار عشایر از یک عدد جمعیتی به یک بانک اطلاعات مکانی و توصیفی و قابل به‌روزرسانی است تا مشخص شود هر خانوار عشایری در چه محدوده‌ای مستقر است، چه تعداد دام دارد، در چه مسیرهایی کوچ می‌کند و به چه خدماتی نیاز دارد.

وی افزود: هدف نهایی از اجرای این طرح، دستیابی به یک نقشه جامع مکان‌محور عشایر است که در آن اطلاعات مربوط به جمعیت، دام، محل‌های استقرار، مسیرهای کوچ، ایل‌راه‌ها، زیرساخت‌ها و نیازهای عشایر در کنار یکدیگر قرار گیرد.

مدیر ملی راهبری طرح جامع نقشه‌برداری، برداشت اطلاعات مکانی و آمار توصیفی عشایری کشور گفت: در چنین شرایطی، تصمیم‌گیری و تخصیص اعتبارات می‌تواند از حالت کلی و شهرستانی خارج و بر اساس شاخص‌هایی مانند جمعیت، تعداد دام، فاصله، محرومیت، پراکندگی و نیاز واقعی هر خانوار انجام شود.

وی ادامه داد: در طرح آمار و اطلاعات مکان‌محور، مشخصات خانوار و اعضای آن، ایل و طایفه، محل استقرار و مختصات جغرافیایی، ییلاق، قشلاق و میان‌بند، تعداد و نوع دام، مسیرهای کوچ و ایل‌راه‌ها، زیرساخت‌ها و خدمات موجود، وضعیت آب، راه، برق، ارتباطات، فعالیت‌های اقتصادی و معیشتی ثبت می‌شود.

مدیر ملی راهبری طرح جامع نقشه‌برداری، برداشت اطلاعات مکانی و آمار توصیفی عشایر کشور گفت: برای جامعه عشایری که بخش مهمی از زندگی آن بر پایه جابه‌جایی بین ییلاق، میان‌بند و قشلاق شکل گرفته است، دسترسی به چنین اطلاعاتی می‌تواند تحول مهمی در برنامه‌ریزی و ارائه خدمات ایجاد کند.

نادری افزود: این طرح در گام نخست در شهرستان‌های منتخب ۱۵ استان کشور آغاز شده است و چهارمحال و بختیاری نیز در این برنامه قرار دارد.

وی ادامه داد: آمار مکان‌محور به زبان ساده یعنی مشخص باشد «چه کسی، کجا، با چه تعداد دام، با چه امکاناتی و با چه نیازی» زندگی و کوچ می‌کند؛ رویکردی که می‌تواند زمینه گذار از مدیریت سنتی و صرف آمارمحور به مدیریت هوشمند، دقیق و مکان‌محور جامعه عشایری را فراهم کند.

آغاز اجرای طرح آمار و اطلاعات مکان محور عشایر

سرپرست اداره کل امور عشایر چهارمحال و بختیاری نیز از آغاز اجرای طرح آمار و اطلاعات مکان‌محور عشایر در بخش مرکزی شهرستان کوهرنگ خبر داد و گفت: این طرح در چارچوب برنامه زمان‌بندی در سراسر استان اجرا می‌شود.

احسان ظفری افزود: اجرای این طرح می‌تواند اطلاعات دقیق‌تری از وضعیت جامعه عشایری استان در اختیار مدیران قرار دهد و مبنای برنامه‌ریزی برای تامین زیرساخت‌ها و ارائه خدمات مورد نیاز عشایر باشد.

وی گفت: با اجرای طرح آمار مکان‌محور، اطلاعات هر خانوار در کنار موقعیت جغرافیایی آن ثبت می‌شود و تصویری دقیق‌تر از محل استقرار، مسیر کوچ، امکانات موجود و نیازهای عشایر به دست می‌آید.


۵ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

اردبیل، قطب پزشکی کشور است

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، منصور جعفری نمین، رئیس مجمع نظام پزشکی کشور، در آیین تجلیل و تکریم از پزشکان در مجتمع فدک اردبیل اظهار داشت: روز پزشک فرصتی است تا ما قدردان تلاش‌ها و زحمات اطبا باشیم که در سخت‌ترین روز‌ها در کنار مردم بوده و لحظه‌ای از مجاهدت بهداشتی-درمانی مضایقه نکردند.

 وی گفت: از سال ۵۷، پزشکان این استان در همه عرصه‌های انقلاب اسلامی از پیروزی انقلاب گرفته تا دوران دفاع مقدس و زلزله و سایر حوادث، در کنار مردم بوده و با تقدیم شهدا، جانبازان، آزادگان و ایثارگران فداکار، سعی کردند تا نقش‌آفرینی خود را انجام دهند. 

در ادامه حتما بخوانید افزایش حیوان گزیدگی در اردبیل ۴ مصدوم در اثر واژگونی خودروی سواری در جاده سرچم اردبیل

رئیس مجمع نظام پزشکی کشور مجاهدت پزشکان را در جنگ ۱۲ روزه و جنگ رمضان در خدمت‌رسانی به مردم در صحنه دفاع از این مرز و بوم یادآور شد و ادامه داد: استان اردبیل قطب پزشکی کشور است و این استان توانسته با تربیت متخصصانی در عرصه‌های ملی و بین‌المللی خوش بدرخشد. 

وی افزود: در حال حاضر، در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان، این پزشکان بی‌ادعا شبانه‌روزی ارائه خدمات می‌کنند و بزرگ‌ترین افتخار ما این است که خدمت‌رسان مردم هستیم و خط قرمز ما نیز خدمات‌رسانی شایسته و بهتر به جامعه پزشکی است.

جعفری نمین بیان کرد: تربیت نسل آینده به همت این پزشکان در حال انجام است و به یقین این پیشرفت‌ها و توسعه‌ها زمینه‌ساز یک حرکت بی‌بدیل خواهد بود. 

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در این مراسم با تبریک روز پزشک خاطرنشان کرد: پزشکان استان اردبیل زبانزد عام و خاص هستند و همواره در سنگر خدمت‌رسانی به مردم، تلاش و مجاهدتی بی‌نظیر می‌کنند.

بابک رضازاده گفت: اگر دشمنان به این کشور طمع کردند، ایستادگی ملت در ابعاد مختلف، این طمع دشمن را به ناکامی سوق داد تا برای همیشه آمریکا و رژیم صهیونیستی از تجاوز به این ملت پشیمان و سرافکنده باشند.

 وی حضور پزشکان را در صحنه، حضوری قدرتمند و با صلابت همراه با ارائه خدمات بی‌منت عنوان کرد و ادامه داد: در سخت‌ترین روزها، پزشکان در کنار مردم بودند و لحظه‌ای سنگر را خالی نگذاشتند و به یقین در آینده نیز این همدلی و وفاق بین جامعه پزشکی و مردم ماندگار خواهد بود. 

در این مراسم، از پزشکان خیری که سرپرستی بیش از ۵۰۰ کودک یتیم و فاقد سرپرست را عهده‌دار شدند، قدردانی و تجلیل شد. در این مراسم، از تندیس مناف‌زاده، پزشک و طبیب پیشکسوت اردبیلی، رونمایی شد و در کنار آن، از پزشکان خیر و خوش‌نام دیار سبلان که در سال‌های طولانی در سنگر خدمت به مردم حاضر بودند، با اهدای لوح سپاس، تندیس و هدایایی تجلیل و تکریم شد.




 چت‌جی‌پی‌تی دیگر می‌تواند پیغام بفرستد
۳ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

چت‌جی‌پی‌تی دیگر می‌تواند پیغام بفرستد

دنیای اقتصاد: چت‌جی‌پی‌تی اکنون می‌تواند با افزونه جدید Apple Messages برای شما پیامک ارسال کند. اگر تا به حال می‌خواستید تمام مکالمات دیجیتالی خود با اوپن‌آی را به اشتراک بگذارید، خبر خوبی برای شما داریم: آزمایشگاه هوش مصنوعی به‌تازگی افزونه Apple Messages را برای چت‌جی‌پی‌تی راه‌اندازی کرده است که به کاربران علاقه‌مند اجازه می‌دهد صندوق ورودی پیام‌های خود را به این چت‌بات متصل کنند. اوپن‌ای‌آی استدلال می‌کند که مزایای انجام این کار بی‌شمار است. کاربران می‌توانند از این افزونه برای مرتب‌سازی، تجزیه و تحلیل یا ویرایش پیام‌های خود مستقیما از چت‌جی‌پی‌تی استفاده کنند. این افزونه همچنین با کدِکس و ChatGPT Work کار می‌کند، بنابراین کاربران می‌توانند از آن به صورت حرفه‌ای، نه فقط شخصی، استفاده کنند.

 مجوز واردات ۲۵ هزار خودروی کارکرده در 1405
۳ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

مجوز واردات ۲۵ هزار خودروی کارکرده در 1405

دنیای اقتصاد: سخنگوی وزارت صمت گفت: مطابق آیین‌نامه نحوه واردات خودرو‌های کارکرده، کارگروه ویژه میزان واردات خودرو‌های کارکرده را برای سال جاری، ۲۵هزار دستگاه تعیین کرده است.

 تاثیر عجیبی که قهوه روی هورمون‌های جنسی می‌گذارد
۱ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تاثیر عجیبی که قهوه روی هورمون‌های جنسی می‌گذارد

قهوه برای بسیاری از افراد بخشی جدانشدنی از شروع روز است، اما پژوهشی جدید از فنلاند نشان می‌دهد این نوشیدنی محبوب ممکن است با چربی بدن، سوخت‌وساز و حتی برخی هورمون‌های جنسی ارتباط داشته باشد. البته پژوهشگران تأکید می‌کنند که این یافته‌ها هنوز رابطه علت و معلولی را ثابت نمی‌کند.

 بازگشت برنامه قدیمی رادیو
۳ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

بازگشت برنامه قدیمی رادیو

برنامه قدیمی «صبح جمعه با شما» پس از وقفه‌ در تولید با فصل جدید و با تغییر تیم تولید، از جمعه ۶شهریور به رادیو بازمی‌گردد. فصل جدید این برنامه در حالی کلید می‌خورد که تیم تولید آن دستخوش تغییرات اساسی شده است. بر اساس تصمیم مسوولان رادیو، ساخت این برنامه که مدتی متوقف شده بود، با رویکردی تازه و گروهی جدید از سر گرفته می‌شود.

 حکم نهایی نظام وظیفه بیرانوند اعلام شد
۴ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

حکم نهایی نظام وظیفه بیرانوند اعلام شد

سردار زاهدی، معاون نظام وظیفه عمومی اعلام کرد: علیرضا بیرانوند از مهرماه ۱۴۰۵ سرباز خواهد شد و دیگر امکان بازی برای تراکتور را نخواهد داشت.

 راغفر: اعلام قیمت بنزین ۸۷ هزار تومانی نوعی فضاسازی برای پذیرش قیمت‌های پایین‌تر است | ظرفیت تلاطم اجتماعی در بالاترین سطح قرار دارد
۴ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

راغفر: اعلام قیمت بنزین ۸۷ هزار تومانی نوعی فضاسازی برای پذیرش قیمت‌های پایین‌تر است | ظرفیت تلاطم اجتماعی در بالاترین سطح قرار دارد

حسین راغفر معتقد است اعلام چنین رقمی با هدف ایجاد شوک روانی و آماده کردن افکار عمومی برای پذیرش نرخ‌هایی مانند ۴۰ هزار تومان انجام شده است، اما حتی چنین عملیات روانی نیز نمی‌تواند آثار منفی افزایش قیمت بنزین را از بین ببرد.