قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایرنا / ۱۴۰۵/۰۵/۱۸

امیرخانی: پیام عاشورا می‌تواند زمینه‌ساز اتحاد بیشتر مسلمانان باشد

تهران- ایرنا- رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با تاکید بر ابعاد فراملی و جهانی پیام عاشورا گفت: عاشورا پیام آزادی، عدالت، وحدت، برادری و ایستادگی در برابر ظلم است و می‌تواند زمینه‌ساز اتحاد و همبستگی بیشتر مسلمانان باشد.
 امیرخانی: پیام عاشورا می‌تواند زمینه‌ساز اتحاد بیشتر مسلمانان باشد

به گزارش سیاست خارجی ایرنا، «غلامرضا امیرخانی» رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، روز یکشنبه ۱۸ مرداد در نشست «محرم و عاشورا در آئینه اسناد وزارت امور خارجه» با بیان اینکه بررسی اسناد و منابع تاریخی اهمیت بسیار زیادی دارد؛ گفت: که اسناد، برخلاف بسیاری از روایت‌های مکتوب، اطلاعاتی دقیق و مستند درباره زمان، موضوع و زمینه وقوع رویدادها در اختیار ما قرار می‌دهند. گاهی در فرآیند تولید کتاب و سایر آثار مکتوب، اطلاعاتی به‌صورت ناخواسته دچار تغییر یا خطا می‌شود؛ اما سند تاریخی، به دلیل ارتباط مستقیم با یک رویداد و برخورداری از تاریخ و زمینه مشخص، می‌تواند منبعی قابل اتکا برای شناخت دقیق‌تر گذشته باشد.

وی ادامه داد: اسناد مرتبط با قیام عاشورا و بازتاب آن در نقاط مختلف جهان از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند. آنچه در این اسناد بیش از هر چیز قابل توجه است، ابعاد فراملی و جهانی پیام عاشورا است؛ پیامی که تنها به مسلمانان محدود نمی‌شود و برای همه آزادگان و عدالت‌خواهان جهان معنا و اهمیت دارد. عاشورا پیام آزادی، عدالت، وحدت، برادری و ایستادگی در برابر ظلم است. این پیام در سرزمین‌های مختلف اسلامی و حتی فراتر از جهان اسلام بازتاب یافته و حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در میان ملت‌ها و پیروان مذاهب و ادیان مختلف، جایگاهی کم‌نظیر دارد.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران افزود: در جهان اسلام، مسلمانان شیعه و اهل سنت و حتی پیروان دیگر مذاهب، ارادت ویژه‌ای به خاندان اهل‌بیت(ع) دارند. نمونه‌های فراوانی از این ارادت را می‌توان در کشورهای مختلف مشاهده کرد؛ از جمله در مصر، که با وجود پیشینه تاریخی و جایگاه ویژه خود در جهان عرب، محبت و احترام به اهل‌بیت(ع) در میان مردم این کشور جایگاه ویژه‌ای دارد. پیام عاشورا می‌تواند زمینه‌ساز اتحاد و همبستگی بیشتر مسلمانان باشد. از همین رو، هر آنچه موجب تفرقه و اختلاف میان مسلمانان شود، با روح و پیام عاشورا سازگار نیست و باید از آن پرهیز کرد.

«غلامرضا امیرخانی» در پایان گفت: جایگاه حضرت اباعبدالله الحسین(ع) تنها محدود به کشورهای اسلامی و منطقه خاورمیانه نیست؛ بلکه ایشان در سراسر جهان مورد توجه و احترام آزادگان، عدالت‌خواهان و انسان‌های حقیقت‌جو قرار دارند. این جایگاه کم‌نظیر، نشان‌دهنده ظرفیت جهانی پیام عاشورا است. از وزیر محترم امور خارجه و همکاران ایشان برای برگزاری این رویداد ارزشمند تشکر می‌کنم. امیدوارم فرصتی فراهم شود تا همه عزیزان از نمایشگاه اسناد مرتبط با محرم و عاشورا بازدید کنند و از این گنجینه ارزشمند تاریخی بهره ببرند.

به گزارش ایرنا، در این مراسم همچنین «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه و «علی‌اکبر صالحی»، رئیس بنیاد ایران‌شناسی و وزیر اسبق امور خارجه حضور داشتند. رویداد و نمایشگاه «محرم و عاشورا در آئینه اسناد وزارت امور خارجه» ۱۸ تا ۲۰ مرداد ۱۴۰۵ به همت مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه، برگزار می‌شود.





 عارف: شورا‌های عالی نباید در امور اجرایی دانشگاه‌ها دخالت کنند
۱۲ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

عارف: شورا‌های عالی نباید در امور اجرایی دانشگاه‌ها دخالت کنند

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: شورا‌های عالی باید به وظایف سیاست‌گذاری، هدایت و نظارت خود بپردازند و در امور اجرایی دانشگاه‌ها، حتی انتخاب رئیس یک دانشگاه، دخالت...

 تغییر آرایش نظامی آمریکا؛ ورود ناو هواپیمابر جورج واشنگتن به خاورمیانه
۱۱ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

تغییر آرایش نظامی آمریکا؛ ورود ناو هواپیمابر جورج واشنگتن به خاورمیانه

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا از ورود ناو هواپیمابر جروج واشنگتن به منطقه عملیاتی خاورمیانه پس از ناکامی ناو آبراهام لینکلن در انجام مأموریت‌های رزمی خبر داد.

 هشدار شدیداللحن ایران؛ از همه ابزارها برای دفع شرارت دشمن آمریکایی-صهیونیستی بهره می‌گیریم
۹ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

هشدار شدیداللحن ایران؛ از همه ابزارها برای دفع شرارت دشمن آمریکایی-صهیونیستی بهره می‌گیریم

وزارت امور خارجه در بیانیه‎‌ای تاکید کرد: هیات‌حاکمه آمریکا همزمان با سالروز کودتای ننگین ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، مدعی اعمال تحریم‌های گسترده اقتصادی و تجاری علیه ملت ایران شد.

 گلایه همسر معاون اول پزشکیان از حجم کار او /  عارف کمتر از ۳ ساعت در روز می‌خوابد
۱۳ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

گلایه همسر معاون اول پزشکیان از حجم کار او / عارف کمتر از ۳ ساعت در روز می‌خوابد

همسر معاون اول پزشکیان از حجم کار او گلایه کرد.

 مجید انصاری: حل مسائل مردم نیازمند هم‌افزایی دولت و مجلس و اصلاحات گام‌به‌گام است
۱۲ ساعت قبل / سایت دیدارنیوز

مجید انصاری: حل مسائل مردم نیازمند هم‌افزایی دولت و مجلس و اصلاحات گام‌به‌گام است

مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس‌جمهور گفت: حل مسائل مردم نیازمند هم‌افزایی دولت و مجلس و اصلاحات گام‌به‌گام است.

 وال‌استریت ژورنال: آمریکا از امارات خواست فشار اقتصادی بر ایران را افزایش دهد
۱۲ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

وال‌استریت ژورنال: آمریکا از امارات خواست فشار اقتصادی بر ایران را افزایش دهد

روزنامه وال‌استریت ژورنال به نقل از منابع آگاه گزارش داد دولت آمریکا طی هفته‌های اخیر از امارات متحده عربی خواسته است فشار اقتصادی بر ایران را افزایش دهد.