قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایرنا / ۱۴۰۵/۰۵/۲۰

ایران باید به سمت اقتصاد آبی و توسعه هوشمند حرکت کند

تهران- ایرنا- نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریا محور با تأکید بر اینکه توسعه و حفاظت از محیط‌زیست در تضاد با یکدیگر نیستند، گفت: مسئله اصلی انتخاب میان رفاه انسان و سلامت زمین نیست، بلکه تغییر مدل توسعه است؛ ایران باید از توسعه افقی و مصرف‌محور به سمت توسعه عمودی، فشرده و هوشمند و همچنین اقتصاد آبی حرکت کند؛ مدلی که در آن رشد اقتصادی به قیمت نابودی سرمایه طبیعی تمام نشود.
 ایران باید به سمت اقتصاد آبی و توسعه هوشمند حرکت کند

به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا عبدالعلی زاده روز سه‌شنبه در مراسم گرامیداشت روز ملی دریای خزر( ۲۱ مرداد) افزود:آیا توسعه با محیط‌زیست در تضاد است؟ آیا اگر جمعیت افزایش پیدا کند، شهرها بزرگ‌تر شوند و اقتصاد رشد کند، ناچاریم میان رفاه انسان و سلامت زمین یکی را انتخاب کنیم؟ من معتقدم پاسخ «نه» است. ما مجبور نیستیم بین انسان و طبیعت یکی را انتخاب کنیم. مسئله اصلی این است که مدل توسعه خود را تغییر دهیم.

وی اظهار کرد: در گذشته، توسعه با تولید بیشتر، کارخانه بیشتر، انرژی بیشتر و مصرف بیشتر تعریف می‌شد. انقلاب صنعتی دستاوردهای بزرگی برای بشر داشت، اما همزمان مصرف منابع، تولید پسماند و آلودگی را نیز افزایش داد.

وی ادامه داد: در نیمه دوم قرن گذشته، مفهوم توسعه پایدار و اقتصاد سبز شکل گرفت؛ یعنی تلاش برای کاهش مصرف انرژی، کاهش ضایعات، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و تولید پاک. اما امروز باید یک گام فراتر برویم. اگر کارخانه‌ای هزار واحد آلودگی تولید کند و ما آن را به ۵۰۰ واحد کاهش دهیم، آیا مسئله را حل کرده‌ایم؟ نه؛ فقط سرعت تخریب را کم کرده‌ایم.

عبدالعلی زاده گفت: اینجاست که مفهوم اقتصاد آبی اهمیت پیدا می‌کند؛ نگاهی که از منطق طبیعت می‌آموزد. در طبیعت تقریباً چیزی به نام ضایعات وجود ندارد. آنچه برای یک موجود باقی می‌ماند، می‌تواند ماده اولیه موجود دیگری باشد. بنابراین پرسش اقتصاد آینده این است که چگونه اقتصادی طراحی کنیم که تا حد امکان آلودگی و پسماند تولید نکند. این یعنی حرکت از کنترل آلودگی به پیشگیری از آلودگی، از مدیریت پسماند به طراحی بدون پسماند، از مصرف منابع به چرخه‌ای کردن منابع و از توسعه در برابر طبیعت به توسعه با طبیعت که باید جدی گرفته شود.

ادامه دارد




 آغاز به کار اندیشکده حکمرانی و اقتصاد نوین با شعار «جایی که اندیشه، تصمیم را می‌سازد»

آغاز به کار اندیشکده حکمرانی و اقتصاد نوین با شعار «جایی که اندیشه، تصمیم را می‌سازد»

روز دوشنبه، ۲۶ مرداد ماه، رویداد آغاز به کار اندیشکده حکمرانی و اقتصاد نوین با حضور اقتصاددانان، مدیران اقتصادی، نمایندگان مجلس، فعالان بخش خصوصی و اعضای هیات‎مدیره این اندیشکده در مرکز همایش‌های بین‌المللی رایزن برگزار شد.

 غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است - تسنیم

غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است - تسنیم

معاون وزیر امور خارجه نوشت که آمریکا در جنگ نظامی پیروز نشد اکنون به دنبال شکست بعدی خود در جنگ اقتصادی است.

 آخرین درخواست تارتار از مدیران پرسپولیس!

آخرین درخواست تارتار از مدیران پرسپولیس!

مهدی تارتار از خرید هافبک دفاعی صرفنظر کرده اما بار دیگر اعلام کرد که تیمش یک بازیکن دیگر تا پایان نقل و انتقالات لازم دارد.

 آیا بعد از قطع آمپول لاغری وزن برمی‌گردد؟ حقیقتی که باید بدانید

آیا بعد از قطع آمپول لاغری وزن برمی‌گردد؟ حقیقتی که باید بدانید

تزریق آمپول‌های لاغری راهکاری جدید و مؤثر برای کاهش وزن است. بااین‌حال، بسیاری از مصرف‌کنندگان این آمپول‌ها نگران بازگشت وزن خود پس از قطع مصرف آنها هستند.

 رایزنی قالیباف و رئیس شورای عالی قضایی عراق در بغداد - تسنیم

رایزنی قالیباف و رئیس شورای عالی قضایی عراق در بغداد - تسنیم

رئیس مجلس شورای اسلامی و هیئت پارلمانی ایران با رئیس شورای عالی قضایی عراق دیدار و گفت‌وگو کردند.

 ۸۰ درصد آلودگی نفتی سواحل قشم مهار شد

۸۰ درصد آلودگی نفتی سواحل قشم مهار شد

معاون محیط‌زیست دریایی سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: حدود ۸۰ درصد آلودگی نفتی ایجادشده در سواحل قشم با اجرای عملیات پاکسازی و جمع‌آوری فیزیکی لکه‌ها مهار شده است.

 پیش‌بینی آب‌وهوا؛ امروز پنجشنبه 29 مرداد 1405

پیش‌بینی آب‌وهوا؛ امروز پنجشنبه 29 مرداد 1405

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور با اشاره به وقوع رگبار و رعدوبرق در ارتفاعات برخی نقاط کشور، وزش باد شدید را مهم‌ترین پدیده جوی در بیشتر مناطق کوهستانی ذکر کرد.

 سرمقاله کیهان/ بی‌اعتمادی به آمریکا؛ از ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ تا امروز | آخرین خبر

سرمقاله کیهان/ بی‌اعتمادی به آمریکا؛ از ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ تا امروز | آخرین خبر

کیهان/ «بی‌اعتمادی به آمریکا؛ از ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ تا امروز» عنوان یادداشت روز در روزنامه کیهان به قلم حسن رشوند است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ تاکنون ۷۳ سال می‌گذرد. یعنی ایران در حالی گرفتار این کودتا می‌شد که صدها سال دارای نظام سیاسی مستقل و به تعبیری پروژه دولت‌ساز