قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایرنا / ۴ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۵

شاهنامه اثر ادبی برای تامل درباره امکان تفاهم میان انسان‌ها و فرهنگ است

تهران- ایرنا- رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اتریش درباره شاهنامه گفت: اگر اندیشه میان‌فرهنگی را به معنای دیدن جهان از منظر دیگری بدانیم، شاهنامه را می‌توان یکی از آثار مهم ادبی برای تامل درباره امکان تفاهم میان انسان‌ها و فرهنگ‌ها دانست.
 شاهنامه اثر ادبی برای تامل درباره امکان تفاهم میان انسان‌ها و فرهنگ است



۱ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

روایت علیرضا معتمدی از سال‌ها دلبستگی به شاهنامه همزمان با اجرای «پسران فریدون»

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا؛ علیرضا معتمدی کارگردان فیلم‌هایی چون «رضا»، «چرا گریه نمی‌کنی؟»، «دختر پری خانوم» که این روزها در تدارک نمایش «پسران فریدون» است؛ در یادداشتی درباره تئاتر جدیدش نوشت: سال ۱۳۷۵ نمایشنامه‌ای نوشتم به نام «پرنده‌ باران» بر اساس داستان‌هایی از شاهنامه. یک ملاقات خیالی میان رستم که پس از کشتن سهراب پریشان سر به بیابان‌ها زده بود و با گردآفرید مواجه می‌شد که خصومت با سهراب را فراموش کرده بود و چشم به راه بازگشت او بود تا عشقش را به او ابراز کند. این نمایش به کارگردانی و بازیگری دکتر لیلا پرویزی و بازیگری او و جهانگیر نکویی در جشنواره‌هایی در شهرهای مختلف به روی صحنه رفت و بسیار مورد توجه قرار گرفت. 

من در آن زمان بسیار جوان بودم، اما اولین‌بارم نبود که درباره شاهنامه می‌نوشتم، هم‌کلاسی‌های مدرسه‌ام که اخیراً آن‌ها را دوباره پس از سال‌ها ملاقت کردم به یادم آوردند که در روزنامه‌ی دیواری مدرسه مطالب زیادی از داستان‌های شاهنامه نوشته‌ام. بعدتر هم باز درباره شاهنامه کار کردم، نمایش «جشن بزرگان» به کارگردانی محمدعلی میاندار که اقتباسی بود از داستان سیاوش و من در آن علاوه بر دستیاری کارگردان، نقش اصلی را هم بازی می‌کردم. 

در همه این سال‌ها شاهنامه از من جدا نبوده است، در من نفس کشیده است. بیش از ۱۰ نمایشنامه و فیلمنامه با محوریت شاهنامه نوشته‌ام و ۷ سال گذشته را به طور متمرکز برای ساخت یا بر صحنه بردن آن‌ها تلاش کرده‌ام. اکنون که ایرانیان پس از سال‌های اندوهناک و پر دردی که پشت سر گذاشته‌اند در میانه‌ی جنگی بزرگ اتحاد و یکپارچگی خود را حول نام پاک ایران -سرزمین آزادگان-  بازیافته‌اند، آرزوی دیرینه ساختن داستانی از شاهنامه (اگر عمری بود) در حال برآورده شدن است.

پس به شکرانه‌ی این نعمت شما را نه تنها به تماشای «پسران فریدون» بلکه به تماشای همه‌ی نمایش‌های ملی و حماسی دیگری نیز که به زودی به روی صحنه خواهد رفت دعوت می‌کنم.

نمایش «پسران فریدون» به نویسندگی و کارگردانی علیرضا معتمدی و تهیه‌کنندگی سید عماد عامری، از سوم شهریورماه در تالار وحدت روی صحنه می‌رود.

این اثر با اقتباس از داستان فریدون در شاهنامه فردوسی، روایتی از تقسیم جهان میان سه پسر و آغاز یک تراژدی بزرگ ارائه می‌دهد.

امیر آقایی، نازنین بیاتی، امیررضا دلاوری، ساغر رجبی، پاشا رستمی، پدرام شریفی، یسنا میرطهماسب و امیرکاوه آهنین‌جان از بازیگران اصلی این اثر هستند.

همچنین مارال قادری، سارا خدادادی، حنا خواجه‌علی و سپیده مولوی دیگر بازیگران این نمایش را تشکیل می‌دهند.

انتهای پیام/


۴۰ دقیقه قبل / سایت اقتصاد ۲۴

سردار عبداللهی: پاسخ ایران به تهدیدات جدید دشمن ویرانگر است

اقتصاد۲۴-رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح در پیامی به سرپرست وزارت دفاع به مناسبت ۳۱ مرداد، روز صنعت دفاعی هشدار داد: هرگونه خطای محاسباتی و تهدیدات متعارف و نوین دشمنان با پاسخ‌های انقلابی، کوبنده، پشیمان کننده و ویرانگر مواجه خواهد بود.

متن کامل پیام بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

برادر ارجمند سردار سرتیپ پاسدار سید مجید ابن‌الرضا

سرپرست محترم وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح

سلام علیکم

سی و یکم مردادماه، روز صنعت دفاعی، تجلیگاه شکوه قدرت بومی و بازدارنده ایران مقتدر در برابر تحریم‌های ظالمانه و صف‌بندی استکبار کودک کش است. این روز، یادآور مجاهدت‌های خستگی‌ناپذیر جهادگران، متخصصان و کارکنان مؤمن وزارت دفاع، به ویژه شهدای والامقامی است که با اتکا به ایمان و دانش، بازدارندگی دفاعی کشور را به اوج بالندگی رسانده‌اند.

صنعت دفاعی به عنوان رکنی بی‌بدیل از «قدرت ملی»، نقشی محوری در تحکیم امنیت و عزت ایران اسلامی دارد. آنچه در سال‌های اخیر در این وزارتخانه رقم خورده، فراتر از تولید تجهیزات نظامی، یک «انقلاب صنعتی دفاعی بازدارنده» است؛ تحولی راهبردی که طراحی، مدیریت فناوری، اقتصاد دفاع، زنجیره دانش‌بنیان و الگوی تولید هوشمند و تضمین گر موفقیت میدان، را دربرگرفته و پاسخی هوشمندانه به پیچیدگی‌های جنگ‌های امروز و آینده محسوب می‌شود.

بی‌گمان، این بالندگی شکوهمند مرهون خلق باور و اراده خوداتکایی توسط معمار کبیر انقلاب، امام خمینی (ره)، و هدایت‌های حکیمانه امام شهید انقلاب (قدس سره الشریف) است که با ترسیم افق‌های قدرت بازدارنده و تأکید بر خودکفایی علمی، زمینه‌ساز ظهور ظرفیت‌های عظیم دفاعی و تهاجمی در حوزه نظامی کشور شدند و امروز ثمره آن در عرصه‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای و در میدان دفاع مقدس دوم و سوم برابر جنگ تحمیلی آمریکایی-صهیونی؛ آشکارا عزت‌آفریده است.

اینجانب با گرامیداشت یاد، نام و مجاهدت‌های شهدای حوزه صنعت دفاعی کشور، به ویژه شهیدان والامقام نصیرزاده، فخری‌زاده و نامجو، تأکید می‌کنم: نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران با آمادگی همه‌جانبه هوشمند و روزآمد در تمامی عرصه‌های زمینی، دریایی، هوایی، پدافندی، فضایی و سایبری، هرگونه خطای محاسباتی و تهدیدات متعارف و نوین دشمنان را با پاسخ‌های انقلابی، کوبنده، پشیمان کننده و ویرانگر مواجه خواهند ساخت.

فرارسیدن این روز فرخنده را به جنابعالی و آحاد مسئولان، متخصصان و کارکنان غیور وزارت دفاع تبریک گفته و توفیق روزافزون همگان را در سایه عنایات سرورمان حضرت ولیعصر (عج) و رهنمود‌های مقام عظمای ولایت و رهبری و فرماندهی کل قوا حضرت آیت‌الله امام سید مجتبی حسینی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) از درگاه خداوند متعال مسئلت می‌نمایم.

رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح

سرلشکر پاسدار خلبان علی عبداللهی منبع: ایلنا


۴۲ دقیقه قبل / سایت افکارنیوز

پاسخ ایران به تهدیدات نوین ویرانگر و پشیمان‌ کننده خواهد بود

متن کامل پیام بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

برادر ارجمند سردار سرتیپ پاسدار سید مجید ابن‌الرضا

سرپرست محترم وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح

سلام علیکم

سی و یکم مردادماه، روز صنعت دفاعی، تجلیگاه شکوه قدرت بومی و بازدارنده ایران مقتدر در برابر تحریم‌های ظالمانه و صف‌بندی استکبار کودک کش است. این روز، یادآور مجاهدت‌های خستگی‌ناپذیر جهادگران، متخصصان و کارکنان مؤمن وزارت دفاع، به ویژه شهدای والامقامی است که با اتکا به ایمان و دانش، بازدارندگی دفاعی کشور را به اوج بالندگی رسانده‌اند.

صنعت دفاعی به عنوان رکنی بی‌بدیل از «قدرت ملی»، نقشی محوری در تحکیم امنیت و عزت ایران اسلامی دارد. آنچه در سال‌های اخیر در این وزارتخانه رقم خورده، فراتر از تولید تجهیزات نظامی، یک «انقلاب صنعتی دفاعی بازدارنده» است؛ تحولی راهبردی که طراحی، مدیریت فناوری، اقتصاد دفاع، زنجیره دانش‌بنیان و الگوی تولید هوشمند و تضمین گر موفقیت میدان ، را دربرگرفته و پاسخی هوشمندانه به پیچیدگی‌های جنگ‌های امروز و آینده محسوب می‌شود.

بی‌گمان، این بالندگی شکوهمند مرهون خلق باور و اراده خوداتکایی توسط معمار کبیر انقلاب، امام خمینی (ره)، و هدایت‌های حکیمانه امام شهید انقلاب ( قدس سره الشریف) است که با ترسیم افق‌های قدرت بازدارنده و تأکید بر خودکفایی علمی، زمینه‌ساز ظهور ظرفیت‌های عظیم دفاعی و تهاجمی در حوزه نظامی کشور شدند و امروز ثمره آن در عرصه‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای و در میدان دفاع مقدس دوم و سوم برابر جنگ تحمیلی آمریکایی-صهیونی ؛ آشکارا عزت‌آفریده است.

اینجانب با گرامیداشت یاد ، نام و مجاهدت‌های شهدای حوزه صنعت دفاعی کشور، به ویژه شهیدان والامقام نصیرزاده، فخری‌زاده و نامجو، تأکید می‌کنم : نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با آمادگی همه‌جانبه هوشمند و روزآمد در تمامی عرصه‌های زمینی، دریایی، هوایی، پدافندی، فضایی و سایبری، هرگونه خطای محاسباتی و تهدیدات متعارف و نوین دشمنان را با پاسخ های انقلابی، کوبنده، پشیمان‌ کننده و ویرانگر مواجه خواهند ساخت.

فرارسیدن این روز فرخنده را به جنابعالی و آحاد مسئولان ، متخصصان و کارکنان غیور وزارت دفاع تبریک گفته و توفیق روزافزون همگان را در سایه عنایات سرورمان حضرت ولیعصر (عج) و رهنمودهای مقام عظمای ولایت و رهبری و فرماندهی کل قوا حضرت آیت‌الله امام سید مجتبی حسینی خامنه‌ای (مدظله‌العالی ) از درگاه خداوند متعال مسئلت می‌نمایم.

رئیس ستادکل نیروهای مسلح

سرلشکر پاسدار خلبان علی عبداللهی




 نگاه و ارزیابی سیستم امنیتی رژیم صهیونیستی به فرمانده جدید سپاه پاسداران/ وحشت مقامات امنیتی در تل‌آویو از حضور سردار وحیدی در راس سپاه‌ پاسداران
۱۷ دقیقه قبل / سایت مشرق

نگاه و ارزیابی سیستم امنیتی رژیم صهیونیستی به فرمانده جدید سپاه پاسداران/ وحشت مقامات امنیتی در تل‌آویو از حضور سردار وحیدی در راس سپاه‌ پاسداران

انتصاب سردار احمد وحیدی به فرماندهی دائم سپاه پاسداران، به باور مقامات امنیتی اسرائیل، نه یک جابه‌جایی عادی، بلکه بخشی از فرایند آمادهسازی ایران برای انتخاب زمانبندی رویارویی بعدی با آمریکاست.

 عرضه اولیه سمهریز؛ زمان جلسات معارفه شرکت سیمان تجارت مهریز اعلام شد
۶ دقیقه قبل / سايت نبض بورس

عرضه اولیه سمهریز؛ زمان جلسات معارفه شرکت سیمان تجارت مهریز اعلام شد

جلسات معارفه شرکت گروه صنعتی و معدنی سیمان تجارت مهریز با نماد «سمهریز» برای آماده‌سازی عرضه اولیه سهام این شرکت در فرابورس برگزار می‌شود.

 حمله پهپادی در بلوچستان پاکستان ۴ کشته برجای گذاشت
۴۶ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

حمله پهپادی در بلوچستان پاکستان ۴ کشته برجای گذاشت

چهار نفر به دنبال حمله یک هواپیمای بدون سرنشین در ایالت بلوچستان پاکستان کشته شدند.

 گزارش وال‌استریت ژورنال از فشار تدریجی امارات بر ایران| محدودیت‌ها برای بازدارندگی از حملات به کشتی‌ها
۱ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

گزارش وال‌استریت ژورنال از فشار تدریجی امارات بر ایران| محدودیت‌ها برای بازدارندگی از حملات به کشتی‌ها

یک رسانه آمریکایی نوشت که امارات در حال حاضر به دنبال قطع کامل روابط اقتصادی و سیاسی با تهران نیست.

 پرده زبرا؛ انتخابی مدرن برای خانه‌های شیک و نورگیر
۲ ساعت قبل / سایت هم میهن

پرده زبرا؛ انتخابی مدرن برای خانه‌های شیک و نورگیر

پرده زبرا نوعی پوشش مدرن پنجره است که از لایه‌های موازی تور و پارچه تشکیل می‌شود. این ساختار امکان تنظیم دقیق نور، حفظ حریم خصوصی و کنترل دید بیرون را فراهم می‌کند.

 ماجرای جمع آوری کمک مالی برای پسر و عروس معصومه ابتکار چیست؟
۱ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

ماجرای جمع آوری کمک مالی برای پسر و عروس معصومه ابتکار چیست؟

سید عیسی هاشمی، فرزند معصومه ابتکار، همسرش مریم طهماسبی و پسر نوجوانشان که از آوریل ۲۰۲۶ در بازداشت ICE به سر می‌برند، حالا برای تأمین هزینه‌های حقوقی و مقابله با اخراج از آمریکا به یک کمپین جمع‌آوری کمک مالی متکی شده‌اند. این کمپین تاکنون حدود ۴۰ هزار دلار جمع کرده و بیش از یک‌سوم تعداد و مبلغ کمک‌ها نیز به‌صورت بی‌نام ثبت شده است.