قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایرنا / ۱۴۰۵/۰۵/۱۰

سه تصمیم راهبردی دولت برای تقویت نقش‌آفرینی دانشگاه‌ها در حکمرانی و توسعه کشور

تهران - ایرنا - رئیس جمهور با تأکید بر نقش دانشگاه‌ها در حل مسائل کشور، سه تصمیم مهم دولت را برای تقویت نظام آموزش عالی اعلام کرد که بر اساس آن، تدوین راهکارهای اجرایی برای ارتقای رفاه و معیشت اعضای هیئت علمی، مشارکت دانشگاه‌ها در اصلاح و ارتقای بهره‌وری شرکت‌های زیان‌ده و تجهیز و توسعه آزمایشگاه‌های دانشگاهی با تأمین مالی دولت در دستور کار قرار گرفت.
 سه تصمیم راهبردی دولت برای تقویت نقش‌آفرینی دانشگاه‌ها در حکمرانی و توسعه کشور

به گزارش ایرنا از ریاست جمهوری، مسعود پزشکیان صبح امروز شنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۵ در نشست تخصصی با رؤسای دانشگاه‌ها، بر ضرورت مسئله‌محور شدن دانشگاه‌ها، تقویت پیوند دولت و نظام آموزش عالی برای حل مسائل کشور و رفع موانع همکاری میان دولت و دانشگاه‌ها تأکید کرد.

در این نشست تخصصی که با حضور جمعی از رؤسای دانشگاه‌های سطح یک کشور برگزار شد، مهم‌ترین محورهای مرتبط با نقش دانشگاه‌ها در حکمرانی، بازسازی ظرفیت‌های کشور، حل مسائل اولویت‌دار، ارتقای بهره‌وری، اصلاح ساختارهای اجرایی و چالش‌های همکاری میان دولت و دانشگاه‌ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

رئیس‌جمهور در ابتدای سخنان خود با ابراز امیدواری نسبت به نقش‌آفرینی دانشگاهیان در اداره کشور اظهار داشت: امیدواریم با بهره‌گیری از خرد جمعی، همفکری اساتید دانشگاه و همراهی مدیران و مسئولان اجرایی، بتوانیم کشور را با عزت، اقتدار و انسجام از شرایط کنونی عبور دهیم.

پزشکیان با اشاره به سلسله نشست‌های تخصصی دولت با استادان و صاحب‌نظران حوزه‌های مختلف افزود: برای همه مسائل کشور راه‌حل علمی و اجرایی وجود دارد؛ آنچه امروز بیش از هر چیز اهمیت دارد، عبور از مرحله ارائه راهکار و ورود به مرحله اقدام، اجرا و تحقق عملی برنامه‌هاست.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه موانع همکاری دولت و دانشگاه صرفاً با مکاتبات اداری و فرآیندهای بروکراتیک برطرف نخواهد شد، تصریح کرد: این موضوعات را به صورت مستقیم و شخصاً پیگیری خواهم کرد. متأسفانه در برخی بخش‌ها مقاومت‌هایی در برابر اصلاحات وجود دارد؛ ساختارهایی که سال‌ها با رویه‌های نادرست اداره شده‌اند، طبیعی است که در برابر تغییر و اصلاح مقاومت نشان دهند.

پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود به دغدغه‌های معیشتی اعضای هیئت علمی اشاره کرد و گفت: حل مسائل مرتبط با حقوق، رفاه و معیشت اساتید نیازمند انجام کار کارشناسی، تدوین چارچوب مشخص، هماهنگی با دستگاه‌های ذی‌ربط و دستیابی به جمع‌بندی مشترک برای اتخاذ تصمیم نهایی است.

رئیس جمهور با اشاره به تجربه مدیریتی خود در دانشگاه، موضوع مسکن و معیشت اعضای هیئت علمی را از جمله اولویت‌های مهم دانست و اظهار کرد: دانشگاه‌ها از ظرفیت‌های گسترده‌ای در حوزه منابع، امکانات و سرمایه انسانی برخوردارند که بخش قابل توجهی از آن هنوز بالفعل نشده است. باید با اعطای اختیارات لازم و تدوین برنامه‌ای مشخص، امکان بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها و ایجاد درآمدهای پایدار برای دانشگاه‌ها فراهم شود.

پزشکیان افزود: لازم است چارچوب واگذاری اختیارات به دانشگاه‌ها به‌صورت شفاف تدوین شود؛ اینکه چه اختیاراتی، با چه اهدافی و در قبال چه مسئولیت‌هایی واگذار می‌شود و وظایف طرف واگذارکننده و طرف واگذارشونده به روشنی تعیین گردد. در مقابل نیز تأمین معیشت، مسکن و رفاه اعضای هیئت علمی باید در چارچوب اجرای برنامه‌های مشخص، تحقق اهداف، ارتقای عملکرد و نقش‌آفرینی مؤثر دانشگاه‌ها در حل مسائل کشور دنبال شود.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه خود برخاسته از دانشگاه است و مدیریت را بر مبنای اصول علمی دنبال می‌کند، تصریح کرد: بسیاری از استادان و نخبگان دانشگاهی دارای ظرفیت‌های ارزشمند و کم‌نظیری هستند که تاکنون یا مورد استفاده قرار نگرفته‌اند یا صرفاً به فعالیت‌های آموزشی در کلاس درس محدود شده‌اند. باید این ظرفیت‌ها را وارد میدان اجرا و حل مسائل کشور کرد و بستر نقش‌آفرینی مؤثر آنان را فراهم ساخت.

پزشکیان هنر مدیریت را استفاده حداکثری از امکانات موجود در شرایط دشوار دانست و گفت: مدیریت کارآمد یعنی بتوانیم با منابع و ظرفیت‌های موجود، بیشترین بهره‌وری، اثربخشی، کیفیت و کمترین هزینه را محقق کنیم؛ البته تحقق این هدف نیازمند تصمیم‌گیری‌های جسورانه و علمی است.

رئیس جمهور با اشاره به وجود تعداد قابل توجهی از شرکت‌های دولتی و بنگاه‌های اقتصادی وابسته به بانک‌ها، بیمه‌ها و سایر دستگاه‌ها که در بخش‌های مختلف صنعتی، کشاورزی و خدماتی با زیان‌دهی مواجه هستند، اظهار داشت: دولت آمادگی دارد مدیریت این مجموعه‌ها را در قالب چارچوب‌های مشخص به دانشگاه‌ها واگذار کند تا دانشگاه‌ها ضمن حضور دانشجویان در این واحدها و پیوند آموزش با محیط واقعی کار، نسبت به اصلاح ساختارها، ارتقای بهره‌وری، افزایش کیفیت، بهبود اثربخشی و کاهش هزینه‌ها اقدام کنند. درآمد حاصل از این اصلاحات نیز می‌تواند در جهت ارتقای رفاه و معیشت اعضای هیئت علمی و توسعه دانشگاه‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

پزشکیان افزود: امروز در دولت این اراده برای اجرای چنین رویکردی وجود دارد و بسترهای لازم نیز فراهم است. آنچه اکنون مورد نیاز است، عزم، اراده و آمادگی رؤسای دانشگاه‌ها و استادان برای پذیرش این مسئولیت‌هاست. دولت نیز تمامی تسهیلات، حمایت‌ها و تمهیدات لازم را برای اجرای این برنامه‌ها فراهم خواهد کرد.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: در چنین شرایطی دانشجویی تربیت خواهد شد که علاوه بر آموزش نظری، تجربه عملی حل مسئله را نیز کسب کرده و در آینده نقش مؤثرتری در توسعه کشور ایفا خواهد کرد.

پزشکیان خاطرنشان کرد: صرف بیان مسائل کافی نیست؛ باید مسائل را شناسایی، اولویت‌بندی و برای حل آنها اقدام عملی انجام داد.

رئیس جمهور یکی دیگر از محورهای مهم حکمرانی را افزایش مشارکت مردم دانست و گفت: رویکرد دولت، توسعه مشارکت مردم در فرآیندهای حکمرانی است و بسیاری از مسائل کشور با اتکا به سرمایه اجتماعی و مشارکت عمومی قابل حل خواهد بود.

پزشکیان افزود: لازم است چارچوب‌های اجرایی به گونه‌ای طراحی شوند که قابلیت اجرا داشته باشند و نظام اداری نتواند مانعی بر سر راه اجرای تصمیمات ایجاد کند. کشور امروز نیازمند شکستن قالب‌های ناکارآمد، تصمیم‌گیری علمی و عبور از بروکراسی‌های فرساینده است و این تحول بیش از هر جای دیگری از دانشگاه‌ها برمی‌آید، نه از ساختارهای صرفاً اداری و پشت‌میزنشین. اداره کشور با ذهن‌های بسته و محدود امکان‌پذیر نیست.

رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به سطح کم‌سابقه هماهنگی میان سران قوا اظهار داشت: امروز هماهنگی و هم‌افزایی میان قوای سه‌گانه در سطحی بسیار بالا، استثنایی و بی‌سابقه قرار دارد و باید از این ظرفیت برای رفع موانع اجرایی، اصلاح قوانین و مقررات و تسریع در اجرای برنامه‌های تحول‌آفرین استفاده شود.

پزشکیان در ادامه بر ضرورت بازنگری در فرآیند توسعه آموزش عالی نیز تأکید کرد و گفت: لازم است ظرفیت نخبگان دانشگاهی سراسر کشور در قالب اعضای هیئت علمی شناسایی و سازماندهی شود. همچنین دانشگاه‌هایی که فاقد کارکرد و خروجی مؤثر هستند، باید بر اساس مطالعات کارشناسی مورد ساماندهی و ادغام قرار گیرند. جذب اعضای هیئت علمی نیز باید صرفاً بر پایه شایستگی، صلاحیت علمی و نیاز واقعی دانشگاه‌ها انجام شود و نه بر اساس سفارش یا توصیه.

رئیس‌جمهور همچنین توسعه دانشگاه‌های برتر و اثرگذار را محدود به تهران ندانست و تصریح کرد: باید دانشگاه‌های توانمند در سراسر کشور و به‌ویژه در مناطق دارای ظرفیت توسعه تقویت شوند. در توسعه زیرساخت‌های علمی نیز رعایت الزامات پدافند غیرعامل ضروری است تا زیرساخت‌های علمی کشور در برابر تهدیدات احتمالی از مصونیت و تاب‌آوری لازم برخوردار باشند.

پزشکیان در ادامه بر «مشارکت فعال دانشگاه‌ها در ارتقای بهره‌وری صنایع تولیدی به‌ویژه در حوزه تجهیزات گرمایشی و سرمایشی با هدف مدیریت مصرف انرژی و منابع فسیلی»، «طراحی و استقرار نظام‌های داده‌محور برای نظارت بر شبکه مالی و اقتصادی کشور به‌منظور پیشگیری از رانت، فساد و رشوه»، «استقرار نظام حکمرانی هیئت‌امنایی در دانشگاه‌ها با هدف به حداقل رساندن مداخله دولت» و همچنین«ضرورت اقناع، گفت‌وگو و همراه‌سازی نهادها و دستگاه‌ها برای پیشبرد برنامه‌های اصلاحی از سوی دانشگاه ها» تأکید کرد.

رئیس‌جمهور در جریان این نشست و در پاسخ به گلایه رؤسای دانشگاه‌ها درباره تأخیر در پرداخت حقوق اعضای هیئت علمی، به صورت تلفنی با رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت‌وگو کرد و ضمن پیگیری فوری موضوع، دستور برگزاری جلسه‌ای تخصصی با دستگاه‌های ذی‌ربط برای تدوین چارچوب مشخص و دستیابی به راهکار عملی در این زمینه را صادر کرد.

در پایان این نشست، سه محور اصلی به‌عنوان تصمیمات و اولویت‌های مشترک دولت و دانشگاه‌ها مورد تأکید قرار گرفت که شامل تدوین راهکارهای عملی برای ارتقای رفاه و معیشت اعضای هیئت علمی، مشارکت دانشگاه‌ها در اصلاح و ارتقای بهره‌وری شرکت‌های زیان‌ده دولتی و تأمین مالی دولت برای تجهیز و توسعه آزمایشگاه‌های دانشگاهی بود.

پزشکیان با تأکید بر نقش بی‌بدیل دانشگاه‌ها در پیشرفت کشور گفت: ما به دانشگاهیان دل بسته‌ایم و معتقدیم هیچ مسیر پایداری برای حل علمی مسائل کشور، جز اتکا به ظرفیت دانشگاه‌ها و نخبگان علمی وجود ندارد. انتظار داریم دانشگاه‌ها با حضور فعال، مسئولانه و مسئله‌محور، نقش مؤثر خود را در حکمرانی و توسعه کشور ایفا کنند.



۷ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

پزشکیان: تأمین برق صنایع، اولویت دولت برای حفظ تولید است - تسنیم

سیاسی

جلسه بررسی آخرین وضعیت اجرای مصوبات تأمین برق صنایع، عصر امروز پنجشنبه 28 مرداد 1405 با حضور مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور، وزیر صنعت، معدن و تجارت، معاون اجرایی رئیس‌جمهور و معاونان وزارت نیرو برگزار شد.

در این جلسه، آخرین وضعیت اجرای هفت مصوبه جلسه گذشته در حوزه تأمین برق صنایع مورد بررسی قرار گرفت و میزان پیشرفت اقدامات، موانع اجرایی، چالش‌های موجود و عوامل مؤثر بر عدم تحقق کامل برخی مصوبات بررسی شد.

رئیس‌جمهور در این نشست با تأکید بر ضرورت اجرای کامل تصمیمات اتخاذشده، خواستار شناسایی دقیق علل عدم اجرای برخی مصوبات و ارائه راهکارهای عملیاتی برای رفع موانع شد و دستورات لازم را برای تسریع در فرآیند اجرا و جلوگیری از ایجاد وقفه در فعالیت واحدهای صنعتی صادر کرد.

پزشکیان با تأکید بر اینکه تصمیم و سیاست دولت، استمرار تأمین برق صنایع و جلوگیری از توقف خطوط تولید است، اظهار داشت: باید به‌طور دقیق بررسی شود که چرا برخی مصوبات به‌صورت کامل اجرا نشده و چه سازوکارهایی می‌توان برای رفع موانع و تضمین اجرای تصمیمات اتخاذشده به کار گرفت.

رئیس‌جمهور با اشاره به شرایط ناشی از ناترازی برق در کشور بدلیل آسیب های ناشی از جنگ، این وضعیت را علاوه بر ایجاد محدودیت برای بخش‌های مختلف مصرف، موجب افزایش فشار بر صنعت برق دانست و گفت: کارکنان و تلاشگران صنعت برق به‌صورت شبانه‌روزی در تلاش هستند تا ضمن تأمین برق مورد نیاز بخش خانگی و عمومی، امکان تأمین برق صنایع نیز تا حد امکان فراهم شود و چرخه تولید کشور دچار وقفه نشود.

 پزشکیان با تأکید بر ضرورت تبیین واقع‌بینانه شرایط برای افکار عمومی افزود: مردم باید در جریان تلاش‌ها، محدودیت‌ها و اقدامات انجام‌شده از سوی تلاشگران صنعت برق قرار گیرند و نباید در شرایطی که شبکه برق کشور با ناترازی مواجه است، زحمات و مجاهدت‌های شبانه‌روزی فعالان این حوزه نادیده گرفته شود.

رئیس‌جمهور در ادامه، با واکاوی دلایل عدم اجرای کامل برخی مصوبات پیشین، بر ضرورت اتخاذ رویکردی متوازن میان حمایت از تولید و صیانت از پایداری صنعت برق تأکید کرد و گفت: باید به‌گونه‌ای عمل کنیم که هم چرخ تولید و صنعت کشور در حرکت باشد و هم صنعت برق و سرمایه‌گذاران این حوزه با زیان مواجه نشوند.

پزشکیان تأکید کرد: اگر این اصل را بپذیریم که استمرار تولید و فعالیت صنعتی یک ضرورت و مسئله حیاتی برای اقتصاد کشور است و نباید متوقف شود، رویکردها و سازوکارهای اجرایی نیز باید متناسب با این ضرورت اصلاح شود و همه دستگاه‌ها به جای تمرکز صرف بر موانع، برای حل مسائل و تأمین برق مورد نیاز صنایع همکاری کنند.

رئیس جمهور با اشاره به اهمیت استمرار فعالیت واحدهای تولیدی و حفظ اشتغال اظهار داشت: تأمین برق صنایع باید در چارچوب یک نگاه ملی و با اولویت حفظ تولید و اشتغال دنبال شود؛ چرا که توقف تولید علاوه بر آسیب به بنگاه‌های اقتصادی، می‌تواند آثار مستقیم و غیرمستقیمی بر اشتغال و معیشت نیروی کار داشته باشد.

 پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود، مدیریت مصرف، کنترل بار، ارتقای بهره‌وری انرژی و اصلاح الگوی مصرف را از الزامات همراهی بخش صنعت با برنامه‌های مدیریت ناترازی برق دانست و بر ضرورت مشارکت فعال صنایع در این زمینه تأکید کرد.

رئیس جمهور همچنین بر لزوم حمایت از تلاشگران صنعت برق تأکید کرد و گفت: همه بخش‌ها باید ضمن حمایت از تولید و صنعت، از تلاشگران و جهادگران صنعت برق نیز پشتیبانی کنند؛ چرا که آنان در شرایط دشوار و تحت فشار ناشی از ناترازی شبکه، برای تأمین برق مورد نیاز بخش‌های مختلف کشور تلاش می‌کنند. 

 پزشکیان تصریح کرد: در مواردی که به دلیل محدودیت‌های شبکه امکان تأمین کامل برق وجود ندارد، باید شرایط و محدودیت‌های واقعی شبکه را در نظر گرفت و از قضاوت‌های غیرمنصفانه درباره عملکرد صنعت برق پرهیز کرد.

رئیس‌جمهور همچنین بر نقش رسانه‌ها در تبیین ضرورت صرفه‌جویی و مصرف بهینه برق تأکید کرد و خواستار استمرار اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی عمومی در زمینه مدیریت مصرف انرژی شد.

 پزشکیان تأکید کرد : رسانه‌ها باید برای مردم تبیین کنند که مدیریت مصرف برق و کاهش مصارف غیرضروری، به‌ویژه در دوره‌های اوج بار، چه تأثیری در استمرار فعالیت واحدهای تولیدی و جلوگیری از اختلال در چرخه صنعت کشور دارد و ضرورت همکاری عمومی برای عبور از دوره‌های اوج مصرف را برای جامعه تشریح کنند.

در ادامه این جلسه و در راستای پیشنهاد رئیس‌جمهور برای رفع موانع اجرای مصوبات تأمین برق صنایع، مقرر شد سازوکار تأمین بخشی از برق مورد نیاز صنایع بزرگ از طریق خرید برق عرضه‌شده توسط وزارت نیرو در بورس انرژی، با قیمت و شرایط ا قتصادی مناسب، مورد استفاده قرار گیرد و بخش باقی‌مانده نیاز برق این صنایع نیز از سوی وزارت نیرو تأمین شود.

 همچنین مقرر شد موضوع جابه‌جایی بخشی از بار مصرفی صنایع از روزهای اوج مصرف به روز جمعه، با هدف مدیریت بار شبکه و کاهش فشار در دوره‌های اوج مصرف، در شورای عالی کار در اسرع وقت بررسی و تصمیم‌گیری شود.

بر اساس تصمیمات این جلسه، زمینه لازم برای همراهی صنایع در استفاده از برق وارداتی نیز با بهره‌گیری از ظرفیت‌های وزارت نیرو و پیش‌بینی تمهیدات، تسهیلات و پشتیبانی‌های مورد نیاز فراهم خواهد شد تا در چارچوب ملاحظات اقتصادی و فنی، بخشی از نیاز برق صنایع از این مسیر تأمین شود.

همچنین به دستور رئیس‌جمهور مقرر شد ، روند اجرای هفت مصوبه مرتبط با تأمین برق صنایع به‌صورت مستمر و روزانه از سوی معاونت اجرایی رئیس‌جمهور پایش و گزارش‌های لازم درباره میزان پیشرفت، موانع و اقدامات انجام‌شده ارائه شود.

انتهای پیام/  


۹ ساعت قبل / سایت نورنیوز

قدردانی نماینده آیت‌الله سیستانی از مدیریت دکتر پزشکیان در جنگ رمضان

نورنیوز-گروه سیاسی : حجت‌الاسلام والمسلمین سید جواد شهرستانی، روز پنجشنبه در دیدار با سیدمحمد موسوی، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور، که در آستانه هفته دولت به قم سفر کرده بود، عملکرد دولت و مدیریت استان در جریان جنگ رمضان را مورد بررسی و تقدیر قرار داد.

شهرستانی در این دیدار با تقدیر از مدیریت دکتر مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، در جریان جنگ رمضان، تأمین و توزیع کالاهای اساسی و استمرار خدمات عمومی در این ایام را از اقدامات قابل توجه دولت عنوان کرد.

وی اظهار کرد: مدیریت دولت و شخص رئیس‌جمهور موجب شد، مردم در جریان جنگ رمضان با کمبود محسوس کالاهای اساسی و سوخت، از جمله بنزین، مواجه نشوند و روند تأمین نیازهای عمومی جامعه استمرار داشته باشد.

شهرستانی همچنین از مهندس اکبر بهنام‌جو، استاندار قم، به دلیل حضور مستمر و مدیریت میدانی امور استان در طول جنگ رمضان تقدیر کرد و گفت: حضور استاندار در عرصه‌های مختلف، پیگیری مسائل استان و مدیریت میدانی امور در این شرایط، قابل تقدیر است.

وی افزود: حضور مسئولان در میدان و پیگیری مستقیم مسائل مردم، به‌ویژه در شرایط خاص و بحرانی، نقش مهمی در حفظ آرامش و استمرار امور جاری دارد. بررسی اقدامات بنیاد شهید در جریان جنگ رمضان

در ادامه این دیدار، اقدامات و فعالیت‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران در جریان جنگ رمضان و نحوه حمایت از خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

همچنین درباره روند ارائه خدمات و حمایت‌های انجام‌شده از جامعه ایثارگری استان در این ایام، گزارشی ارائه و موضوعات مرتبط با این حوزه بررسی شد.

سیدمحمد موسوی نیز در این دیدار گزارشی از اقدامات انجام‌شده، ارائه کرد و پیشنهاد داد، نشستی در تهران با حضور مسئولان دفتر حجت‌الاسلام والمسلمین شهرستانی برگزار شود تا گزارشی از عملکرد و اقدامات صورت‌گرفته در شهرهای مختلف استان قم در جریان جنگ رمضان توسط دفتر ایشان ارائه شود.

در پایان، بر استمرار هماهنگی و تعامل میان مجموعه‌های مرتبط برای پیگیری مسائل و تقویت خدمات‌رسانی به خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران تأکید شد.

رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران صبح روز پنجشنبه با استقبال استاندار، وارد قم شد و در ابتدای سفر خود با حضور در مزار شهدا به مقام شامخ آنها ادای احترام کرد.


۵ ساعت قبل / سایت تابناک

تأکید پزشکیان بر استمرار تولید و فعالیت صنایع

به گزارش تابناک به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، جلسه بررسی آخرین وضعیت اجرای مصوبات تأمین برق صنایع، عصر امروز پنجشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ با حضور دکتر مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، وزیر صنعت، معدن و تجارت، معاون اجرایی رئیس‌جمهور و معاونان وزارت نیرو برگزار شد.

در این جلسه، آخرین وضعیت اجرای هفت مصوبه جلسه گذشته در حوزه تأمین برق صنایع مورد بررسی قرار گرفت و میزان پیشرفت اقدامات، موانع اجرایی، چالش‌های موجود و عوامل مؤثر بر عدم تحقق کامل برخی مصوبات بررسی شد.

رئیس‌جمهور در این نشست با تأکید بر ضرورت اجرای کامل تصمیمات اتخاذشده، خواستار شناسایی دقیق علل عدم اجرای برخی مصوبات و ارائه راهکارهای عملیاتی برای رفع موانع شد و دستورات لازم را برای تسریع در فرآیند اجرا و جلوگیری از ایجاد وقفه در فعالیت واحدهای صنعتی صادر کرد.

پزشکیان با تأکید بر اینکه تصمیم و سیاست دولت، استمرار تأمین برق صنایع و جلوگیری از توقف خطوط تولید است، اظهار داشت: باید به‌طور دقیق بررسی شود که چرا برخی مصوبات به‌صورت کامل اجرا نشده و چه سازوکارهایی می‌توان برای رفع موانع و تضمین اجرای تصمیمات اتخاذشده به کار گرفت.

رئیس‌جمهور با اشاره به شرایط ناشی از ناترازی برق در کشور به‌دلیل آسیب‌های ناشی از جنگ، این وضعیت را علاوه بر ایجاد محدودیت برای بخش‌های مختلف مصرف، موجب افزایش فشار بر صنعت برق دانست و گفت: کارکنان و تلاشگران صنعت برق به‌صورت شبانه‌روزی در تلاش هستند تا ضمن تأمین برق مورد نیاز بخش خانگی و عمومی، امکان تأمین برق صنایع نیز تا حد امکان فراهم شود و چرخه تولید کشور دچار وقفه نشود.

پزشکیان با تأکید بر ضرورت تبیین واقع‌بینانه شرایط برای افکار عمومی افزود: مردم باید در جریان تلاش‌ها، محدودیت‌ها و اقدامات انجام‌شده از سوی تلاشگران صنعت برق قرار گیرند و نباید در شرایطی که شبکه برق کشور با ناترازی مواجه است، زحمات و مجاهدت‌های شبانه‌روزی فعالان این حوزه نادیده گرفته شود.

رئیس‌جمهور در ادامه، با واکاوی دلایل عدم اجرای کامل برخی مصوبات پیشین، بر ضرورت اتخاذ رویکردی متوازن میان حمایت از تولید و صیانت از پایداری صنعت برق تأکید کرد و گفت: باید به‌گونه‌ای عمل کنیم که هم چرخ تولید و صنعت کشور در حرکت باشد و هم صنعت برق و سرمایه‌گذاران این حوزه با زیان مواجه نشوند.

پزشکیان تأکید کرد: اگر این اصل را بپذیریم که استمرار تولید و فعالیت صنعتی یک ضرورت و مسئله حیاتی برای اقتصاد کشور است و نباید متوقف شود، رویکردها و سازوکارهای اجرایی نیز باید متناسب با این ضرورت اصلاح شود و همه دستگاه‌ها به جای تمرکز صرف بر موانع، برای حل مسائل و تأمین برق مورد نیاز صنایع همکاری کنند.

رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت استمرار فعالیت واحدهای تولیدی و حفظ اشتغال اظهار داشت: تأمین برق صنایع باید در چارچوب یک نگاه ملی و با اولویت حفظ تولید و اشتغال دنبال شود؛ چرا که توقف تولید علاوه بر آسیب به بنگاه‌های اقتصادی، می‌تواند آثار مستقیم و غیرمستقیمی بر اشتغال و معیشت نیروی کار داشته باشد.

پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود، مدیریت مصرف، کنترل بار، ارتقای بهره‌وری انرژی و اصلاح الگوی مصرف را از الزامات همراهی بخش صنعت با برنامه‌های مدیریت ناترازی برق دانست و بر ضرورت مشارکت فعال صنایع در این زمینه تأکید کرد.

رئیس‌جمهور همچنین بر لزوم حمایت از تلاشگران صنعت برق تأکید کرد و گفت: همه بخش‌ها باید ضمن حمایت از تولید و صنعت، از تلاشگران و جهادگران صنعت برق نیز پشتیبانی کنند؛ چرا که آنان در شرایط دشوار و تحت فشار ناشی از ناترازی شبکه، برای تأمین برق مورد نیاز بخش‌های مختلف کشور تلاش می‌کنند.

پزشکیان تصریح کرد: در مواردی که به دلیل محدودیت‌های شبکه امکان تأمین کامل برق وجود ندارد، باید شرایط و محدودیت‌های واقعی شبکه را در نظر گرفت و از قضاوت‌های غیرمنصفانه درباره عملکرد صنعت برق پرهیز کرد.

رئیس‌جمهور همچنین بر نقش رسانه‌ها در تبیین ضرورت صرفه‌جویی و مصرف بهینه برق تأکید کرد و خواستار استمرار اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی عمومی در زمینه مدیریت مصرف انرژی شد.

پزشکیان تأکید کرد: رسانه‌ها باید برای مردم تبیین کنند که مدیریت مصرف برق و کاهش مصارف غیرضروری، به‌ویژه در دوره‌های اوج بار، چه تأثیری در استمرار فعالیت واحدهای تولیدی و جلوگیری از اختلال در چرخه صنعت کشور دارد و ضرورت همکاری عمومی برای عبور از دوره‌های اوج مصرف را برای جامعه تشریح کنند.

در ادامه این جلسه و در راستای پیشنهاد رئیس‌جمهور برای رفع موانع اجرای مصوبات تأمین برق صنایع، مقرر شد سازوکار تأمین بخشی از برق مورد نیاز صنایع بزرگ از طریق خرید برق عرضه‌شده توسط وزارت نیرو در بورس انرژی، با قیمت و شرایط اقتصادی مناسب، مورد استفاده قرار گیرد و بخش باقی‌مانده نیاز برق این صنایع نیز از سوی وزارت نیرو تأمین شود.

همچنین مقرر شد موضوع جابه‌جایی بخشی از بار مصرفی صنایع از روزهای اوج مصرف به روز جمعه، با هدف مدیریت بار شبکه و کاهش فشار در دوره‌های اوج مصرف، در شورای عالی کار در اسرع وقت بررسی و تصمیم‌گیری شود.

بر اساس تصمیمات این جلسه، زمینه لازم برای همراهی صنایع در استفاده از برق وارداتی نیز با بهره‌گیری از ظرفیت‌های وزارت نیرو و پیش‌بینی تمهیدات، تسهیلات و پشتیبانی‌های مورد نیاز فراهم خواهد شد تا در چارچوب ملاحظات اقتصادی و فنی، بخشی از نیاز برق صنایع از این مسیر تأمین شود.

همچنین به دستور رئیس‌جمهور مقرر شد، روند اجرای هفت مصوبه مرتبط با تأمین برق صنایع به‌صورت مستمر و روزانه از سوی معاونت اجرایی رئیس‌جمهور پایش و گزارش‌های لازم درباره میزان پیشرفت، موانع و اقدامات انجام‌شده ارائه شود.




 عراقچی: تهدید عملیات اقتصادی علیه ایران، برای انحراف افکار عمومی آمریکا از بحران مالی است
۹ ساعت قبل / سایت روزنو

عراقچی: تهدید عملیات اقتصادی علیه ایران، برای انحراف افکار عمومی آمریکا از بحران مالی است

وزیر خارجه ایران در واکنش به تهدیدهای اقتصادی جدید ترامپ علیه ایران تاکید کرد: اصرار بر ادامه سیاست‌های شکست‌خورده، تنها شکست‌های بیشتری به بار خواهد آورد و...

 آجرلو، عضو تیم رسانه‌ای هیات مذاکره‌کننده: ایران برای سناریوی حمله ناگهانی آماده است/ برخی بدون تجربه جنگ برای فرماندهان نسخه می‌پیچند/ منابع ایران در قطر هنوز استفاده نشده است/ ایران و عمان در حال نهایی‌سازی مسیر جدید تردد در تنگه هرمز هستند
۱۲ ساعت قبل / سایت جماران

آجرلو، عضو تیم رسانه‌ای هیات مذاکره‌کننده: ایران برای سناریوی حمله ناگهانی آماده است/ برخی بدون تجربه جنگ برای فرماندهان نسخه می‌پیچند/ منابع ایران در قطر هنوز استفاده نشده است/ ایران و عمان در حال نهایی‌سازی مسیر جدید تردد در تنگه هرمز هستند

سعید آجرلو، عضو تیم رسانه‌ای هیات مذاکره‌کننده گفت: اساس گفته‌های اخیر آقای عراقچی، از نگاه ایران یادداشت تفاهم به معنای پایان جنگ است و پایان جنگ اساسا نیازی به تمدید ندارد. با این حال، آمریکا برخی مفاد تفاهم را نقض کرد و ایران نیز در واکنش، در موضوع تنگه هرمز تلاش کرد شرایط ترافیکی را به وضعیت پیش از اجرای تفاهم بازگرداند. به همین دلیل اکنون با سندی مواجه هستیم که بخش‌هایی از آن اجرا نمی‌شود و نیازمند تعیین تکلیف است.

 پایان یک شرط ۴۳ ساله؟ | بحران‌های امنیتی، وزارت اطلاعات را به بازنگری کشاند
۱۴ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

پایان یک شرط ۴۳ ساله؟ | بحران‌های امنیتی، وزارت اطلاعات را به بازنگری کشاند

بحران‌های امنیتی اخیر، بحث بازنگری در ساختار وزارت اطلاعات را به یکی از موضوعات جدی در محافل سیاسی تبدیل کرده است؛ تا جایی که ایده حذف شرط ۴۳ ساله «اجتهاد» برای وزیر اطلاعات، حالا از سطح گمانه‌زنی فراتر رفته و به موضوع اصلاح قانون رسیده است.

 واکنش قالیباف به نام جعلی خلیج فارس در نقشه عراق
۷ ساعت قبل / سایت اکوایران

واکنش قالیباف به نام جعلی خلیج فارس در نقشه عراق

قالیباف در واکنش به نقشه جعلی رئیس مجلس عراق: هر قدمی که دشمنان برای دور کردن ایران و عراق برداشتند، ما دو قدم به هم نزدیک‌تر شدیم

 عمان: عبور امن از تنگه هرمز، بخشی جدایی‌ناپذیر از ثبات و امنیت منطقه است
۱۳ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

عمان: عبور امن از تنگه هرمز، بخشی جدایی‌ناپذیر از ثبات و امنیت منطقه است

وزیر امور خارجه عمان امروز (پنجشنبه) تأکید کرد که عبور امن از تنگه هرمز جدا از امنیت و شکوفائی کل منطقه نیست.

 کودتای ۲۸ مرداد، زخمی که ۷۳ سال بعد هنوز بر روابط ایران و آمریکا سایه انداخته است/ این واقعیت است که ایالات متحده در سیاست ایران مداخله کرد/ این امر، خوراک لازم برای روایتی به‌شدت ضدآمریکایی را فراهم کرد که ایالات متحده را مسئول شکست دموکراسی نوپای ایران
۸ ساعت قبل / سایت جماران

کودتای ۲۸ مرداد، زخمی که ۷۳ سال بعد هنوز بر روابط ایران و آمریکا سایه انداخته است/ این واقعیت است که ایالات متحده در سیاست ایران مداخله کرد/ این امر، خوراک لازم برای روایتی به‌شدت ضدآمریکایی را فراهم کرد که ایالات متحده را مسئول شکست دموکراسی نوپای ایران

در سال ۱۹۵۳، آمریکا و بریتانیا با طراحی و حمایت از عملیاتی مخفیانه به سرنگونی دولت محمد مصدق کمک کردند؛ نخست‌وزیری که ملی‌کردن صنعت نفت را به نماد استقلال‌طلبی ایران تبدیل کرده بود. این مداخله نه‌تنها مسیر سیاست داخلی ایران را تغییر داد، بلکه به یکی از ماندگارترین سرچشمه‌های بی‌اعتمادی به واشنگتن تبدیل شد؛ رخدادی که برخی مورخان آن را از بدترین تصمیم‌های سیاست خارجی آمریکا می‌دانند.