قیمت طلا امروز




 سایت انتخاب / ۴ ساعت قبل

برای نخستین بار در جهان: میتوکندری‌های گرفته‌شده از پای یک زن به چشم‌های او تزریق شدند

وقتی باتری‌های کنترل تلویزیون تمام می‌شوند، ممکن است دنبال باتری جایگزین در وسایل دیگری مثل ساعت رومیزی بگردید. اما معمولاً بدن انسان را این‌طور تصور نمی‌کنی...
 برای نخستین بار در جهان: میتوکندری‌های گرفته‌شده از پای یک زن به چشم‌های او تزریق شدند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

وقتی باتری‌های کنترل تلویزیون تمام می‌شوند، ممکن است دنبال باتری جایگزین در وسایل دیگری مثل ساعت رومیزی بگردید. اما معمولاً بدن انسان را این‌طور تصور نمی‌کنیم. با این حال، دانشمندان در حال بررسی این احتمال هستند که شاید در سطح سلولی، بدن بتواند به روشی مشابه از منابع انرژی بخش‌های دیگر خود استفاده کند.

به گزارش انتخای و به نقل از sciencealert ؛ دانشمندان در مطالعات حیوانی، مدتی است روی پیوند میتوکندری‌ها کار می‌کنند؛ ساختارهای بسیار ریزی که انرژی مورد نیاز سلول‌ها را تأمین می‌کنند. هدف این است که با انتقال میتوکندری‌های سالم به بافت‌های آسیب‌دیده، انرژی مورد نیاز سلول‌های ضعیف یا آسیب‌دیده دوباره تأمین شود.

حالا دانشمندان برای نخستین بار این روش را روی چشم یک انسان آزمایش کرده‌اند.

در این مورد، یک زن جوان که دچار کاهش شدید بینایی شده بود، تحت درمان قرار گرفت. پزشکان با دقت میتوکندری‌ها را از سلول‌هایی که از طریق نمونه‌برداری از پای او به دست آمده بود، استخراج کردند و سپس آن‌ها را مستقیماً به مایع زجاجیه هر دو چشم تزریق کردند.

خبر خوب این بود که هیچ عارضه جدی یا خطرناکی رخ نداد. بر اساس یک گزارش موردی که هنوز به‌صورت پیش‌چاپ منتشر شده و توسط دیوید پوتریانو، عصب‌شناس دانشکده پزشکی آیکان در مونت‌سینای، و همکارانش تهیه شده است، این موضوع نخستین نشانه مهمی است که نشان می‌دهد خود این روش ممکن است به اندازه کافی ایمن باشد تا تحقیقات بیشتری روی آن انجام شود.

اما بخش جالب‌تر ماجرا این بود که اگرچه بینایی بیمار بهبود پیدا نکرد، ممکن است اتفاق مثبتی نیز در بدن او رخ داده باشد.

میتوکندری‌ها؛ باتری‌های کوچک سلول‌ها

میتوکندری‌ها ساختارهای بسیار کوچکی هستند که غذا و اکسیژن را به انرژی قابل استفاده برای سلول‌ها تبدیل می‌کنند؛ انرژی‌ای که سلول برای انجام عملکردهای خود به آن نیاز دارد.

برخی سلول‌ها وابستگی زیادی به انرژی میتوکندریایی دارند. از جمله آن‌ها می‌توان به سلول‌های گانگلیونی شبکیه اشاره کرد؛ سلول‌های عصبی‌ای که اطلاعات بینایی را از شبکیه به مغز منتقل می‌کنند.

به گفته پوتریانو و همکارانش، این سلول‌ها از جمله سلول‌هایی هستند که بالاترین میزان نیاز به انرژی را در دستگاه …



 بازتاب پیامدهای جنگ علیه ایران در رسانه‌های جهان
۳ ساعت قبل / خبرگزاری مهر

بازتاب پیامدهای جنگ علیه ایران در رسانه‌های جهان

از آغاز تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران، نه‌تنها اهداف اعلامی این عملیات محقق نشد، بلکه به اذعان مقامات غربی و رسانه های آمریکایی، شکست راهبردی به متجاوزان تحمیل شده است.

 اختصاص سبد سه هزار میلیارد ریالی به اصفهان برای توسعه اقتصاد دیجیتال
۳ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

اختصاص سبد سه هزار میلیارد ریالی به اصفهان برای توسعه اقتصاد دیجیتال

آرمان امروز : معاون سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات از اختصاص سه هزار میلیارد ریال برای توسعه زیرساخت های فناوری و اقتصاد دیجیتال با هدف کاهش فاصله این استان با نقاط شاخص کشور خبر داد. احسان چیت ساز در نشست میز هوش مصنوعی اصفهان که مقارن با سفر وزیر ارتباطات [ ]

 معاون استاندار: مشکلی در توزیع بنزین در شبکه سوخت رسانی البرز نداریم
۱ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

معاون استاندار: مشکلی در توزیع بنزین در شبکه سوخت رسانی البرز نداریم

معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استانداری البرز گفت: هیچ‌گونه مشکلی در روند توزیع سوخت در جایگاه‌های سوخت این استان وجود ندارد و خدمات‌رسانی بدون وقفه ادامه دارد.

 مقام آمریکایی: هیچ مذاکره‌ای با ایران در جریان نیست؛ محاصره دریایی ادامه دارد
۳ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

مقام آمریکایی: هیچ مذاکره‌ای با ایران در جریان نیست؛ محاصره دریایی ادامه دارد

مسئول آمریکایی در گفتگو با الحدث گفت: در حال حاضر هیچ مذاکره‌ای با ایران در جریان نیست.

 شتاب صعود در تالار شیشه‌ای
۳ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

شتاب صعود در تالار شیشه‌ای

بورس تهران در سومین روز شهریورماه، به روند صعودی قدرتمند خود ادامه داد و شاخص کل با ثبت رشد بیش از ۲درصدی، برای نخستین ‌بار در این موج صعودی به محدوده ۶‌میلیون و ۲۲۳ هزار واحد رسید. وارد کردن حدود ۳هزار و ۶۰۰‌میلیارد تومان پول توسط حقیقی‌ها، ارزش معاملات خرد ۳۶همتی و سبزپوشی ۸۷درصد نمادها، تصویری از تداوم تقاضای قدرتمند در بازار سهام ارائه می‌دهد. در همین حال، نرخ دلار بازار آزاد، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین متغیرهای اثرگذار بر انتظارات اقتصادی، می‌تواند در کوتاه‌مدت به تقویت تقاضا و افزایش جذابیت دارایی‌های بورسی منجر شود.

 آیا سوسیالیسم اخلاقی‌تر از سرمایه‌داری است؟ | استدلال‌هایی برای رد نظام «اجبار» و دفاع از نظام اقتصادی «خنثی» | چگونه می‌توان به ارزش‌های انسانی‌ترِ انسان‌ها مجال بروز آزادانه داد؟
۲ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

آیا سوسیالیسم اخلاقی‌تر از سرمایه‌داری است؟ | استدلال‌هایی برای رد نظام «اجبار» و دفاع از نظام اقتصادی «خنثی» | چگونه می‌توان به ارزش‌های انسانی‌ترِ انسان‌ها مجال بروز آزادانه داد؟

اقتصادنیوز: گفته می‌شود که سرمایه‌داری غیرانسانی و فاقد همدلی است، درحالی‌که سوسیالیسم جایگزینی اخلاقی و انسانی است. اما پرسش واقعی که باید مطرح کرد این است: آیا نظام‌های اقتصادی واقعا می‌توانند اخلاقی یا غیراخلاقی باشند؟