قیمت طلا امروز




 سایت انتخاب / ۱۴۰۵/۰۵/۱۱

درمان چاقی به شرایط بیمار بستگی دارد

یک فلوشیپ جراحی چاقی گفت: انتخاب روش جراحی چاقی باید بر اساس شرایط جسمانی، وضعیت متابولیک، بیماری‌های همراه و نیازهای هر بیمار انجام شود.
 درمان چاقی به شرایط بیمار بستگی دارد
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مهر: یک فلوشیپ جراحی چاقی گفت: انتخاب روش جراحی چاقی باید بر اساس شرایط جسمانی، وضعیت متابولیک، بیماری‌های همراه و نیازهای هر بیمار انجام شود.

محمدجواد باقری اظهار داشت: جراحی متابولیک و چاقی در حال حاضر مؤثرترین روش درمانی برای دستیابی به کاهش وزن پایدار در افراد واجد شرایط محسوب می‌شود. این جراحی معمولاً برای افراد دارای شاخص توده بدنی (BMI) ۳۵ یا بالاتر توصیه می‌شود و در برخی بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ یا سایر بیماری‌های متابولیک، حتی با BMI بین ۳۰ تا ۳۴.۹ نیز ممکن است پس از ارزیابی تخصصی مورد بررسی قرار گیرد؛ به‌ویژه زمانی که درمان‌های غیرجراحی نتوانسته باشند کاهش وزن یا کنترل بیماری را به‌طور پایدار فراهم کنند.

وی درباره جراحی اسلیو معده توضیح داد: در این روش، حدود ۸۰ درصد از حجم معده برداشته می‌شود و معده به شکل یک لوله باریک درمی‌آید. در اسلیو، مسیر روده تغییری نمی‌کند، اما علاوه بر کاهش ظرفیت معده، تغییرات هورمونی مرتبط با اشتها و احساس سیری نیز به کاهش وزن کمک می‌کنند. این روش به دلیل ساده‌تر بودن از نظر تکنیک جراحی و نداشتن تغییر در مسیر روده، یکی از رایج‌ترین جراحی‌های چاقی در جهان است. البته مانند هر عمل جراحی دیگری، اسلیو نیز می‌تواند با عوارضی مانند خونریزی، نشت از محل منگنه یا در برخی بیماران تشدید رفلاکس معده همراه باشد.

باقری در ادامه درباره بای‌پس معده گفت: در این روش علاوه بر کوچک‌سازی معده، مسیر عبور غذا از بخشی از روده کوچک تغییر داده می‌شود. این تغییر علاوه بر محدود کردن حجم غذای مصرفی، باعث تغییرات هورمونی و متابولیک مؤثری می‌شود که به کاهش وزن و بهبود کنترل قند خون کمک می‌کند. بای‌پس معده به‌ویژه در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ یا رفلاکس شدید معده می‌تواند گزینه مناسبی باشد. در بسیاری از بیماران، این روش موجب کاهش چشمگیر نیاز به داروهای دیابت شده و در برخی موارد باعث فروکش بیماری می‌شود، هرچند این وضعیت لزوماً دائمی نیست و نیاز به پیگیری منظم دارد.

این جراح چاقی با تأکید بر اهمیت ارزیابی دقیق پیش از عمل تصریح کرد: بسیاری از بیماران تصور می‌کنند اسلیو و بای‌پس تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند، در حالی که انتخاب روش مناسب باید بر اساس عواملی مانند سن، شاخص توده بدنی، سابقه دیابت، بیماری‌های گوارشی به‌ویژه رفلاکس، وضعیت متابولیک، عادات غذایی، سوابق جراحی و شرایط عمومی بیمار انجام شود. تصمیم نهایی نیز پس از بررسی کامل توسط تیم درمان شامل جراح، متخصص تغذیه و در صورت نیاز سایر متخصصان اتخاذ می‌شود.

وی درباره نگرانی رایج بیماران نسبت به بازگشت وزن پس از جراحی نیز گفت: مقدار محدودی افزایش وزن در سال‌های بعد از جراحی ممکن است در برخی بیماران رخ دهد و این موضوع همیشه به معنای شکست درمان نیست. رعایت برنامه غذایی، فعالیت بدنی منظم، پیگیری‌های پزشکی و اصلاح عادات رفتاری، احتمال بازگشت قابل‌توجه وزن را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

باقری افزود: توصیه می‌شود بیماران غذا را به‌آرامی مصرف کنند، لقمه‌های کوچک بردارند، هر لقمه را به‌خوبی بجوند، هر وعده غذایی را طی حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه میل کنند و بین لقمه‌ها مکث داشته باشند. همچنین از نوشیدن مایعات هم‌زمان با غذا خودداری کنند تا دستگاه گوارش فرصت کافی برای سازگاری با شرایط جدید داشته باشد.

وی درباره کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی پس از جراحی نیز هشدار داد و گفت: اگرچه احتمال بروز کمبودهای تغذیه‌ای در روش اسلیو معمولاً کمتر از بای‌پس است، اما در هر دو روش، مصرف منظم مکمل‌ها و انجام آزمایش‌های دوره‌ای ضروری است. بر اساس شرایط هر بیمار، ممکن است مصرف مولتی‌ویتامین، آهن، کلسیم، ویتامین D، ویتامین B۱۲ و سایر ریزمغذی‌ها تحت نظر پزشک یا متخصص تغذیه توصیه شود.

این فلوشیپ جراحی چاقی و متابولیک، با اشاره به تأثیر مثبت این جراحی‌ها بر سلامت بیماران، اظهار داشت: کاهش وزن پایدار پس از جراحی می‌تواند علاوه بر بهبود بیماری‌هایی مانند دیابت، فشار خون بالا، آپنه خواب و دردهای مفصلی، باعث افزایش توانایی انجام فعالیت‌های روزمره، بهبود کیفیت زندگی و ارتقای اعتمادبه‌نفس بیماران شود. امروزه بیشتر جراحی‌های چاقی با روش لاپاراسکوپی و به‌صورت کم‌تهاجمی انجام می‌شوند که معمولاً با درد کمتر، دوران نقاهت کوتاه‌تر و بازگشت سریع‌تر بیمار به فعالیت‌های روزمره همراه هستند.



 بارسلونا جام خوان گمپر را بالای سر برد

بارسلونا جام خوان گمپر را بالای سر برد

پایگاه خبری فوتبالی- بارسلونا در آخرین دیدار پیش‌فصل خود موفق شد در جام خوان گمپر ۲۰۲۶ با نتیجه ۲ بر یک از سد الاهلی مصر عبور کند و جام سنتی پیش‌فصل خود را مقابل هوادارانش در ورزشگاه اسپاتیفای نیوکمپ بالای سر ببرد. به گزارش فوتبالی،‌ این مسابقه چهارشنبه شب برگزار شد و در واقع آخرین محک جدی شاگردان هانسی فلیک پیش از آغاز فصل جدید لالیگا بود. بارسلونا شروع قدرتمندی داشت و در دقیقه ۲۹ به گل نخست رسید. حمزه عبدالکریم، مهاجم جوان مصری که سابقه حضور در الاهلی را دارد، موفق شد دروازه تیم سابقش را باز ک ...,جام خوان گامپر,بارسلونا,الاهلی مصر,پیشنهاد سردبیر,رافینیا,لامین یامال,هانسی فلیک

 ضربه eSim  به اپراتورهای سنتی

ضربه eSim به اپراتورهای سنتی

دنیای اقتصاد: تقاضا برای سیم‌کارت‌های الکترونیکی (eSim) مورد استفاده در سفر، امسال حدود یک‌سوم افزایش خواهد یافت، زیرا مسافران بین‌المللی به دنبال جایگزین‌های ارزان‌تری برای بسته‌های رومینگ داده هستند که تهدیدی برای اپراتورهای تلفن همراه سنتی محسوب می‌شود. تحلیلگران در موسسه تحقیقاتی FDM CCS Insight تخمین زده‌اند که امسال حدود ۱۳۴‌میلیون سیم‌کارت الکترونیکی مسافرتی در سطح جهان استفاده خواهد شد که نسبت به 101.8میلیون در سال ۲۰۲۵ افزایش یافته است. مصرف‌کنندگان در حال دانلود سیم‌کارت‌های الکترونیکی از شرکت‌هایی مانند Airalo هستند که نزدیک به ۳۰۰‌میلیون دلار از سرمایه‌گذارانی از جمله شرکت سهام خصوصی CVC و Saily، اپراتوری متعلق به NordVPN، توسعه‌دهنده Nord Security، جمع‌آوری کرده است.

 متحد دیرینه علیه زلنسکی

متحد دیرینه علیه زلنسکی

دنیای اقتصاد: میخایلو فدوروف، وزیر دفاع سابق اوکراین، در بزرگ‌ترین چالش داخلی که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور، از زمان آغاز تهاجم تمام‌عیار روسیه در سال ۲۰۲۲ با آن روبه‌رو بوده است، خواستار انتخابات در زمان جنگ شد. فدوروف در یک سخنرانی تکان‌دهنده که در یوتیوب منتشر شد، گفت که دموکراسی در اوکراین «نمی‌تواند توسط روسیه گروگان گرفته شود». الجزیره در گزارش دیروز چهارشنبه نوشت، فدوروف گفت که اوکراین باید «یک مکانیسم قانونی، ایمن و واقع‌بینانه» برای شروع مجدد روند کامل دموکراتیک خود «حتی در شرایط یک جنگ طولانی» پیدا کند. قانون اوکراین در حال حاضر انتخابات را در زمان جنگ ممنوع می‌کند و از زمان آغاز تهاجم در سال ۲۰۲۲، هیچ چهره سیاسی مهمی به طور آشکار با این موضوع مخالفت نکرده است.

 معمای خوانندگی «ایرج» در فیلم‌فارسی

معمای خوانندگی «ایرج» در فیلم‌فارسی

آرمان امروز :    ۲۳ سال پیش، در مردادماه سال ۱۳۸۲، خبرنگار موسیقی ایسنا به منزل ایرج رفت و به گپ‌وگفت با او پرداخت. آن زمان، ایرج به نکاتی پرداخت که شاید امروز پس از دو دهه همچنان موضوعیت داشته باشند. ایرج از خطر فراموشی موسیقی اصیل ایرانی گفته بود که امروز حتی زنگ خطر [ ]

 دیپلماسی در میدان بغداد

دیپلماسی در میدان بغداد

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: محمدباقر قالیباف روز چهارشنبه(۲۸ مرداد ۱۴۰۵) در جریان نخستین روز سفر خود به عراق در دیدار با نزار آمیدی رئیس جمهور عراق گفت: وظیفه خود می‌دانم از طرف رئیس جمهور کشورمان و مردم ایران و به ویژه بیت معظم و شخص رهبر انقلاب برای حضورتان در ایران جهت شرکت در مراسم تشییع [ ]

 اوراق درآمدی؛ ابزار جدید برای شهرداری‌ها

اوراق درآمدی؛ ابزار جدید برای شهرداری‌ها

فشارهای مالی ناشی از توسعه شهری، بازسازی زیرساخت‌ها و محدودیت منابع درآمدی، شهرداری‌ها را به سمت استفاده از ابزارهای نوین تامین مالی سوق داده است. درحالی‌که اوراق مشارکت شهری طی سال‌های گذشته به‌عنوان ابزار اصلی تامین مالی پروژه‌ها مورد استفاده قرار گرفته، وابستگی بازپرداخت آن به اعتبار عمومی شهرداری‌ها، محدودیت‌هایی ایجاد کرده است.

 فرار نفتکش‌های چینی‌ از هرمز

فرار نفتکش‌های چینی‌ از هرمز

دنیای‌ اقتصاد: دو غول کشتیرانی دولتی چین، در پی تداوم بحران نظامی در خاورمیانه، ارسال نفتکش‌های خود از دو گلوگاه حیاتی منطقه را متوقف و به‌جای آن، محموله‌های نفتی را از نقاطی خارج از خلیج‌فارس بارگیری می‌کنند.

 دلارهای بی‌مصرف فلسطینی‌ها

دلارهای بی‌مصرف فلسطینی‌ها

اقدامات اسرائیل از جمله لغو مجوز کارگران، مصادره درآمدهای مالیاتی و محدودیت‌های شدید بانکی، کرانه باختری را به آستانه فروپاشی مالی رسانده است.