قیمت طلا امروز




 سایت جهان صنعت نیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۲۴

انبار موشک‌های آمریکا در حال خالی‌شدن است؟ | حمله گران، دفاع ارزان

فارن پالیسی: جنگ ایران، پس از چند ماه درگیری، به آزمونی برای توان نظامی و اعتبار امنیتی آمریکا در خاورمیانه تبدیل شده است. آنچه در آغاز قرار بود با مجموعه‌ای از اهداف از نابودی برنامه موشکی ایران تا جلوگیری از دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای دنبال شود، اکنون عمدتاً به نبردی فرسایشی بر سر کنترل تنگه هرمز تبدیل شده است. هم‌زمان، حملات پهپادی و موشکی ایران ذخایر مهم تسلیحاتی آمریکا را کاهش داده، متحدان منطقه‌ای واشنگتن را نسبت به اتکای امنیتی به آمریکا مردد کرده و شکاف میان روایت رسمی دولت ترامپ و واقعیت‌های میدان جنگ را پررنگ‌تر ساخته است.
 انبار موشک‌های آمریکا در حال خالی‌شدن است؟ | حمله گران، دفاع ارزان

جهان صنعت نیوز – یکی از مهم‌ترین پیامدهای جنگ ایران و آمریکا، تضعیف این تصور است که استقرار نیروهای آمریکایی در یک کشور می‌تواند تضمین مؤثری برای امنیت آن باشد. کشورهای خاورمیانه سال‌ها میزبان نیروهای آمریکا بودند و حضور نظامی واشنگتن را نوعی بیمه امنیتی در برابر تهدیدهای منطقه‌ای تلقی می‌کردند. اما پس از آغاز جنگ، ایران به سرعت پایگاه‌های آمریکا و همچنین زیرساخت‌های غیرنظامی در کشورهای مختلف منطقه را هدف قرار داد و این حملات طی ماه‌های بعد نیز ادامه یافت. در نتیجه، کشورهای حاشیه خلیج فارس در حال ارزیابی مجدد مزایای میزبانی از نیروهای آمریکایی و جست‌وجوی ترتیبات امنیتی تازه هستند.

یکی از نشانه‌های این تغییر، پیوستن عربستان سعودی به پیمان دفاع متقابل مشابه ناتو با ترکیه و پاکستان است. کشورهای خلیج فارس همچنین برای تقویت توان دفاعی خود در برابر پهپادها به اوکراین روی آورده‌اند؛ آن هم در شرایطی که خود آمریکا برای مقابله با پهپادهای ایرانی با دشواری مواجه بوده است.

در چنین فضایی، اظهارات محمدرضا نقدی، مشاور ارشد فرمانده سپاه پاسداران، مبنی بر اینکه «ارتش آمریکا ضعیف‌تر از آن چیزی است که تصور می‌کردیم»، اگرچه می‌تواند بخشی از جنگ روانی ایران تلقی شود، بر واقعیتی مهم دست می‌گذارد. جنگ، نقاط ضعف جدی آمریکا را آشکار کرده است. جنگ نامتقارن و فرسایش ذخایر تسلیحاتی

درگیری با ایران بار دیگر نشان داده است که چگونه یک قدرت نظامی ضعیف‌تر می‌تواند با استفاده از جنگ نامتقارن، هزینه‌های سنگینی به یک نیروی به‌مراتب قدرتمندتر تحمیل کند. با وجود حملات مکرر آمریکا و اسرائیل، ایران همچنان بخش قابل توجهی از توانایی‌های نظامی خود را حفظ کرده و برای کشورهای همسایه، نیروهای آمریکایی در منطقه و کشتیرانی در تنگه هرمز تهدید محسوب می‌شود.

در مقابل، استفاده گسترده ایران از پهپادهای انتحاری و موشک‌ها باعث مصرف سریع برخی از مهم‌ترین ذخایر تسلیحاتی آمریکا شده است. بر اساس گزارش‌های مطرح‌شده، آمریکا تاکنون حدود ۱۵۰۰ موشک رهگیر پاتریوت در جنگ مصرف کرده و حدود ۱۷۰۰ فروند دیگر در اختیار دارد. هر موشک رهگیر پاتریوت حدود ۴ میلیون دلار هزینه دارد و ساخت آن بیش از دو سال زمان می‌برد.

گزارش‌ها همچنین حاکی از آن است که ارتش آمریکا نزدیک به ۸۰ درصد از رهگیرهای سامانه تاد …





 «بعثت مردم» دیگر یک شعار نیست | ایران وارد موقعیتی تازه شده است
۸ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

«بعثت مردم» دیگر یک شعار نیست | ایران وارد موقعیتی تازه شده است

عضو حقوقدان شورای نگهبان با تشریح مفهوم «بعثت مردم» و نسبت آن با موقعیت تازه ایران، این مفهوم را فراتر از یک شعار سیاسی دانست و گفت: برانگیختگی مردم، بیداری اجتماعی و شکل‌گیری قدرت تمدنی، سه ساحت مهم این وضعیت جدید است که باید در ساختارهای حکمرانی نیز امتداد پیدا کند.

 موج تازه تحریم‌ها به معنای قطع روابط اقتصادی
۳۲ دقیقه قبل / روزنامه شرق

موج تازه تحریم‌ها به معنای قطع روابط اقتصادی

دکتر اسماعیل بشری‌ معتقد است چون «چینِ امروز برخلاف دوران مائو، حضور خارجی خود را بر پایه منافع اقتصادی تنظیم می‌کند، بنابراین فصل تازه تحریم‌های ترامپ می‌تواند یک چالش و در عین حال یک آزمون برای پکن و تهران باشد». البته این کارشناس برجسته مسائل آسیای شرقی و شبه‌جزیره کره اذعان دارد که «نباید انتظار داشت چین به خاطر ایران از منافع خود چشم‌پوشی کند».

 هشدار تند نیروهای مسلح ایران به آمریکا
۱۰ ساعت قبل / سایت اکوایران

هشدار تند نیروهای مسلح ایران به آمریکا

سردار سیدمجید ابن‌الرضا، سرپرست وزارت دفاع، با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در تقابل با فشارهای نظامی و تحریمی، شکست راهبردی را به متجاوزان تحمیل کرده است، اعلام کرد که ارتقای توان بازدارندگی و استقرار نظم امنیتی جدید در منطقه تنها از مسیر تکیه بر صنایع دفاعی بومی و همگرایی کشورهای همسایه محقق می‌شود.

 «بازی وسطی» آمریکا با چین، هند و ترکیه بر سر ایران | فشار اقتصادی فوری به نتیجه سیاسی نمی‌رسد
۶ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

«بازی وسطی» آمریکا با چین، هند و ترکیه بر سر ایران | فشار اقتصادی فوری به نتیجه سیاسی نمی‌رسد

مت کرونیگ، پژوهشگر ارشد شورای آتلانتیک، می‌گوید فشار اقتصادی جدید آمریکا می‌تواند صادرات نفت ایران را کاهش دهد، اما برای وادار کردن تهران به پذیرش توافق مورد نظر واشنگتن، به زمان بیشتری نیاز دارد.

 برنامه دولت برای جراحی نظام بانکی وارد مرحله اجرا شد
۸ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

برنامه دولت برای جراحی نظام بانکی وارد مرحله اجرا شد

وزیر امور اقتصادی و دارایی با تشریح ویژگی‌های مدیریتی رئیس‌جمهور و رویکرد دولت چهاردهم در اجرای اصلاحات اقتصادی، «شجاعت تصمیم‌گیری»، «اجماع‌سازی» و «توجه به معیشت مردم» را از ویژگی‌های مهم مسعود پزشکیان دانست و گفت: رئیس‌جمهور معتقد است اصلاحات اقتصادی باید انجام شود، اما این اصلاحات باید با کار کارشناسی، توجه به جزئیات اجرا و حداقل‌کردن هزینه‌های آن برای مردم همراه باشد.

 وقتی بیمارستان‌ها هم در خط مقدم جنگ ایستادند| روایت مجلس از چالش‌های نظام سلامت
۸ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

وقتی بیمارستان‌ها هم در خط مقدم جنگ ایستادند| روایت مجلس از چالش‌های نظام سلامت

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس، با تأکید بر اینکه نظام سلامت در شرایط جنگ به یکی از اصلی‌ترین اولویت‌های کشور تبدیل شده است، گفت: حکمرانی کشور باید برای شرایط تنش بازطراحی شود و نظام سلامت نیز خود را برای تداوم نقش‌آفرینی در خط مقدم بحران‌ها آماده کند.



سه سناریو برای روزهای پس از جنگ اقتصادی و اما و اگرهای بسیار
روزنامه آرمان امروز

سه سناریو برای روزهای پس از جنگ اقتصادی و اما و اگرهای بسیار

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: در روزهای اخیر این خبر به صورت گسترده پخش شده است که آمریکا قصد دارد شرکای تجاری ایران را هدف قرار دهد؛ موضوعی که نگرانی‌هایی را در چین ایجاد کرده است. تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز به‌شدت کاهش یافته و قیمت نفت همچنان در حال افزایش است. ایرانی‌ها با اعتمادبه‌نفس سخن از [ ]
سایت عصرایران

ترامپ و نتانیاهو در میدان انقلاب اعدام شدند (عکس)

سایت خبرفوری

خزر در گرو رضایت همسایگان؟ هشدار یک کارشناس درباره تبعات پذیرش رژیم حقوقی خزر

نقشه راه «بی‌اثر می‌کنیم» کجاست؟
روزنامه توسعه ایرانی

نقشه راه «بی‌اثر می‌کنیم» کجاست؟

نهال فرخی دونالد ترامپ این بار از یک روز نورماندی دیگر حرف می زند؛ نه در ساحل فرانسه و با سرباز و تانک، بلکه در اقتصاد ایران به
سایت خبرآنلاین

ببینید | پدیده‌هایی مانند باقر خرازی چگونه تولید و بازتولید می‌شوند؟

یکپارچه باشیم محاصره دریا را می‌شکنیم
سایت جوان آنلاین

یکپارچه باشیم محاصره دریا را می‌شکنیم

حسین طائب، رئیس سازمان بسیج: قدرت موشکی باید پشتوانه‌ای به نام حفظ وحدت و انسجام ملی داشته باشد. دشمن به‌سمت محاصره دریایی رفت و تصور کرد می‌تواند ملت ایران...