قیمت طلا امروز




 سایت جهان صنعت نیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۱۵

جزئیات جدید از طرح راهبردی امنیت تنگه هرمز

عضو هیئت رئیسه مجلس از بررسی اولین جزئیات طرح اقدام راهبردی تأمین امنیت و پیشرفت پایدار تنگه هرمز و خلیج فارس در کمیسیون امنیت ملی مجلس خبر داد.
 جزئیات جدید از طرح راهبردی امنیت تنگه هرمز
جهان صنعت نیوز ، علیرضا سلیمی نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی، درباره طرح اقدام راهبردی تأمین امنیت و پیشرفت پایدار تنگه هرمز و خلیج فارس، اظهار کرد: این طرح در ۱۱ ماده تنظیم شده و در حال حاضر در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در دست بررسی است. این پیشنهاد اولیه‌ای است که در کمیسیون مورد گفت‌وگو قرار گرفته و هنوز گزارش نهایی کمیسیون نیست؛ بنابراین متن اولیه است.

وی به بیان بخش هایی از طرح اقدام راهبردی تأمین امنیت و پیشرفت پایدار تنگه هرمز و خلیج فارس‌، اشاره کرد و افزود: در بخش مقدماتی این طرح آمده است که با توجه به اینکه ایران به کنوانسیون‌های ژنو و جامائیکا نپیوسته و همچنین با توجه به اقدامات نظامی آمریکا که از خارج منطقه وارد شده و امنیت ایران و خلیج فارس را دچار خدشه کرده است و نیز با توجه به اینکه طی دو سال اخیر برخی دولت‌های منطقه خاک خود را در اختیار این متجاوز قرار داده‌اند و موجب آلودگی محیط زیست و سایر خسارات شده‌اند، از زمان تصویب این قانون، دولت با همکاری نیروهای مسلح موظف خواهد بود نسبت به حفظ امنیت، ایمنی ناوبری دریایی و حفاظت زیست‌محیطی خلیج فارس اقدام کند.

عضو هیئت‌رئیسه مجلس افزود: دولت با همکاری نیروهای مسلح باید خدماتی مانند راهنمایی ناوبری، بازرسی گذرگاه‌ها، ارائه اسناد زیست‌محیطی، ارزیابی روند عبور یا منع عبور شناورها و تعیین مختصات شناورهایی را که ایران مشخص می‌کند، انجام دهد.

سلیمی افزود: در این طرح پیش‌بینی شده است شناورهایی که مالکیت و پرچم آن‌ها متعلق به دولت آمریکا، رژیم صهیونیستی یا سایر کشورهای متخاصم یا مرتبط با آن‌ها باشد، به‌صورت کلی ممنوع است. همچنین کشورهایی که شناورهای نظامی، جنگی یا شناورهایی که با هدف جاسوسی، فعالیت اطلاعاتی یا اقدامات مغایر با امنیت جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس فعالیت می‌کنند، ورود و خروج آنها ممنوع است و تشخیص آن بر عهده نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است.

وی ادامه داد: در این طرح آمده است هر محموله‌ای که مربوط به رژیم غاصب صهیونیستی باشد، اعم از نظامی یا غیرنظامی، چه با مبدأ و چه با مقصد آن رژیم، مطلقاً حق تردد از این منطقه را ندارد.

عضو هیئت‌رئیسه مجلس افزود: همچنین شناورها یا محموله‌هایی که در اقدامات خصمانه علیه جبهه مقاومت از جمله حزب‌الله، انصارالله و حشدالشعبی نقش داشته باشند نیز مشمول ممنوعیت خواهند بود.

سلیمی گفت: در بخش دیگری از این طرح پیش‌بینی شده است دولت هزینه‌های هدایت، نظارت، راهبری و تأمین امنیت را با اولویت دریافت به پول ملی اخذ کند و تشخیص نحوه اجرای این موارد نیز بر عهده نیروهای مسلح خواهد بود.

وی افزود: کشورها، سازمان‌ها، رژیم‌ها، شرکت‌ها یا سایر اشخاصی که به جمهوری اسلامی ایران خسارت وارد کرده‌اند، موظف به جبران خسارت خواهند بود و تا زمان جبران خسارت، مجوز عبور از تنگه هرمز و خلیج فارس به آن‌ها داده نخواهد شد.

عضو هیئت‌رئیسه مجلس ادامه داد: خدمات انبارداری نیز باید توسط ایران و با همکاری بخش خصوصی انجام شود. همچنین کشورهایی که ایران را تحریم کرده یا دارایی‌های جمهوری اسلامی ایران را بلوکه کرده‌اند، مشمول ممنوعیت عبور و مرور از تنگه خواهند بود.

سلیمی گفت: برای افرادی که مقررات این قانون را رعایت نکنند، جریمه‌های سنگینی در نظر گرفته شده است؛ از جمله مجازات‌های پیش‌بینی‌شده در قانون و نیز جریمه مالی سنگین، از جمله تا ۲۰ درصد ارزش محموله و تخلف شناور.

وی تأکید کرد: این موارد فعلاً در کمیسیون امنیت ملی در حال بررسی است و نمایندگان نیز می توانند دهند.

عضو هیئت‌رئیسه مجلس بیان کرد: این متن اولیه است و حتماً تکمیل خواهد شد و هنوز تأیید نهایی نشده است. از همه صاحب‌نظران و متخصصانی که پیشنهاد یا نظری دارند درخواست می‌کنیم نظرات خود را به هر شکل ممکن به مجلس ارسال کنند تا مجلس حتماً از دیدگاه‌های کارشناسی آنان در تکمیل این طرح استفاده کند.

منبع: فارس سیاسی برچسب هاتنگه هرمز مجلس شورا مذاکرات ایران و آمریکا

شناسه : 603922

لینک کوتاه : لینک کپی شد



 ابوالقاسم‌پور: هفته آینده از چهره جدید تیم رونمایی می‌کنیم

ابوالقاسم‌پور: هفته آینده از چهره جدید تیم رونمایی می‌کنیم

صحبت های بهنام ابوالقاسم پور پس از بازی مقابل پرسپولیساینترنت داخلی نیم بها

 یک ماجرای مرموز؛ لوگوی پیراهن سرگیف غیب شد! (عکس)

یک ماجرای مرموز؛ لوگوی پیراهن سرگیف غیب شد! (عکس)

پایگاه خبری فوتبالی- برای پیراهن ایگور سرگیف در بازی پرسپولیس و استقلال خوزستان اتفاقات عجیبی افتاد.به گزارش فوتبالی، بازی تیم‌های پرسپولیس و استقلال خوزستان از هفته دوم لیگ برتر از ساعتی پیش در ورزشگاه شهدای شهر قدس آغاز شد و با برتری چهار بر یک تیم میزبان به پایان رسید.پرسپولیس این بازی را با یک تغییر نسبت به بازی قبلی شروع کرد. ایگور سرگیف مهاجم ازبکستانی در حالی که در بازی قبلی مقابل شمس آذر نیمکت‌نشین محض بود در بازی مقابل استقلال خوزستان از ابتدا در ترکیب اصلی قرار گرفت.مهاجم ازبکستانی در ...,ایگور سرگیف,پرسپولیس,استقلال خوزستان,پیشنهاد سردبیر

 پیام جابه‌جایی ۹ مدیر ارشد در قوه قضاییه چیست؟

پیام جابه‌جایی ۹ مدیر ارشد در قوه قضاییه چیست؟

قوه قضاییه در یکی از گسترده ترین تغییرات مدیریتی سال های اخیر، ۹ مدیر ارشد خود را جابه جا کرد؛ تغییراتی که از سازمان زندان ها و بازرسی کل

 عراقچی و عاصم منیر گفت و گو کردند

عراقچی و عاصم منیر گفت و گو کردند

طرفین در این تماس، ضمن بررسی آخرین تحولات منطقه و ابعاد مختلف وضعیت کنونی، درباره آخرین روندهای دیپلماتیک و تلاش‌های جاری برای پیشبرد راهکارهای سیاسی و دیپلماتیک و نیز تقویت رایزنی‌ها و همکاری‌ها تبادل نظر کردند.

 تحلیل CNN از سفر قالیباف به بغداد؛ آیا عراق می‌خواهد میانجی ایران و آمریکا شود؟

تحلیل CNN از سفر قالیباف به بغداد؛ آیا عراق می‌خواهد میانجی ایران و آمریکا شود؟

علی رزق، تحلیلگر امنیتی و سیاسی، به CNN گفت معتقد است یکی از دلایل احتمالی دعوت عراق از محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس ایران، برای سفر به بغداد در امروز این بوده است که عراق خود را به‌عنوان یک میانجی بالقوه میان آمریکا و ایران مطرح کند.

 بانک رسالت در گرداب زیان تریلیون ریالی با مدیریت حسین زاده

بانک رسالت در گرداب زیان تریلیون ریالی با مدیریت حسین زاده

بانک قرض‌الحسنه رسالت در حالی همچنان با مدیریت حسین‌زاده به فعالیت خود ادامه می‌دهد که صورت‌های مالی ۹ماهه منتهی به ۳۰ آذر ۱۴۰۴، تصویری نگران‌کننده از وضعیت...

 صدر به رنگ سرخ درآمد +جدول رده بندی لیگ برتر

صدر به رنگ سرخ درآمد +جدول رده بندی لیگ برتر

هفته دوم لیگ برتر با برگزاری پنج دیدار به پایان رسید و پرسپولیس در صدرجدول قرار گرفت.

 سهم پلتفرم‌های آنلاین طلا از بازار اعلام شد

سهم پلتفرم‌های آنلاین طلا از بازار اعلام شد

مدیر نظام‌های پرداخت بانک مرکزی اعلام کرد پلتفرم‌های آنلاین طلا حدود ۱۴ درصد ارزش معاملات بازار طلا را به خود اختصاص داده‌اند و ۸۶ درصد معاملات همچنان در بازار سنتی انجام می‌شود.