قیمت طلا امروز




 سایت جهان صنعت نیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۳۰

راز جدیدی از بیماری آلزایمر در خون کشف شد

تغییرات صدها پروتئین در خون ممکن است سرنخ‌های جدیدی درباره چگونگی بروز مشکلات حافظه و تفکر مرتبط با بیماری آلزایمر ارائه دهد؛ یافته‌های جدید نشان می‌دهد آلزایمر ممکن است فراتر از تغییراتی باشد که تنها در مغز رخ می‌دهند.
 راز جدیدی از بیماری آلزایمر در خون کشف شد

این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.

جهان صنعت نیوز ، آلزایمر، شایع‌ترین علت زوال عقل است. این بیماری به‌تدریج حافظه، توانایی تفکر و قابلیت انجام فعالیت‌های روزمره را مختل می‌کند و خطر ابتلا به آن با افزایش سن به‌شدت افزایش می‌یابد.

سال‌ها تمرکز اصلی تحقیقات آلزایمر پژوهشگران دانشگاه «اموری» و موسسات همکار، بر «آمیلوئید» بوده است، ماده‌ای که می‌تواند در مغز تجمع کرده و پلاک‌های چسبنده ایجاد کند. این پلاک‌ها یکی از نشانه‌های مهم آلزایمر هستند، اما همه موارد بیماری را توضیح نمی‌دهند و مشخص نمی‌کنند چرا افراد دارای تغییرات مشابه در مغز، علائم بسیار متفاوتی دارند.

پژوهشگران موسسه سلامت مغز «گویزوتا» (Goizueta) در دانشگاه «اموری» و موسسات همکار، برای بررسی گسترده‌تر آنچه ممکن است در سراسر بدن رخ دهد، نمونه‌های خون ۲۱۳۹ نفر را بررسی کردند که در چهار گروه پژوهشی بزرگ شرکت داشتند.

آنان بیش از ۶۰۰۰ نوع پروتئین موجود در خون را اندازه‌گیری کردند. پروتئین‌ها وظایف گوناگونی در بدن از مقابله با عفونت و تولید انرژی گرفته تا ترمیم بافت‌ها، حذف و بازیافت مواد آسیب‌دیده بر عهده دارند.   …





 اخبار جدید

 بریکس؛ بلوکی غیرهمگن با توانمندی‌های اقتصادی متناقض | ایران می‌تواند با اصلاحات داخلی از ظرفیت‌های تجاری این بلوک بهره ببرد؟
۱ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

بریکس؛ بلوکی غیرهمگن با توانمندی‌های اقتصادی متناقض | ایران می‌تواند با اصلاحات داخلی از ظرفیت‌های تجاری این بلوک بهره ببرد؟

اقتصادنیوز: شاخص‌های کلیدی اقتصادی کشورهای عضو بریکس نشان می‌دهد که این گروه نه یک مجموعه یک‌دست، بلکه ترکیبی از غول‌های صنعتی، ثروتمندان نفتی و اقتصادهای در حال توسعه با چالش‌های ساختاری است.

 فوری؛ طارق صالح فرار کرد+ عکس | او اکنون کجاست؟
۱ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

فوری؛ طارق صالح فرار کرد+ عکس | او اکنون کجاست؟

یک منبع مستقر در شهر عدن از فرار «طارق صالح» فرمانده شبه‌نظامیان موسوم به «مقاومت ملی» به پایتخت عربستان سعودی پس از شکست سنگین از رزمندگان یمنی خبر داد.

 سالمندی جمعیت باید از امروز وارد برنامه‌ریزی نظام سلامت شود
۱ ساعت قبل / خبرگزاری مهر

سالمندی جمعیت باید از امروز وارد برنامه‌ریزی نظام سلامت شود

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با اشاره به افزایش جمعیت سالمند در کشور، گفت: باید در برنامه‌ریزی نظام سلامت به سالمندی جمعیت توجه شود.

 ۲ خرید جدید و قطعی استقلال در نیم فصل با درخواست سهراب | آزمون آبی پوش می شود؟
۵۴ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

۲ خرید جدید و قطعی استقلال در نیم فصل با درخواست سهراب | آزمون آبی پوش می شود؟

سهراب بختیاری‌زاده از همین حالا برای نیم‌فصل دوم استقلال در حال برنامه‌ریزی است. سرمربی استقلال اگرچه در هفته‌های اخیر تلاش کرده از تمام ظرفیت مهاجمان فعلی تیمش استفاده کند و فرصت کافی در اختیار سحرخیزان و آزادی قرار دهد، اما در عین حال به این جمع‌بندی رسیده که برای ادامه فصل تیمش نیاز به مهاجم دارد

 مستقیم با ایران گفتگو کنید تا از بحران خارج شویم
۱ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

مستقیم با ایران گفتگو کنید تا از بحران خارج شویم

نخست‌وزیر پیشین قطر برای نشست روز دوشنبه در عمان میان کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و ایران آرزوی موفقیت کرد.

 تنگه‌ای که هنوز نمی‌شود دورش زد
۴۲ دقیقه قبل / روزنامه هفت صبح

تنگه‌ای که هنوز نمی‌شود دورش زد

کشورهای حاشیه خلیج فارس سال هاست برای کاهش وابستگی به تنگه هرمز، میلیاردها دلار صرف ساخت خطوط لوله و پایانه های جایگزین کرده اند، اما این مسیرها

یکشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۵ - 13 September 2026