قیمت طلا امروز




 سایت هم میهن / ۱۴۰۵/۰۵/۱۶

پایان جنگ علیه ایران حتی اگر به سرعت محقق شود، منجر به کاهش فوری قیمت سوخت در امریکا نخواهد شد

آتلانتیک نوشت: کاهش تنش‌های ژئوپلیتیکی یا افت قیمت نفت لزوماً به کاهش سریع قیمت بنزین منجر نمی‌شود، زیرا بازار سوخت تحت تأثیر عواملی فراتر از قیمت نفت خام قرار دارد؛ عواملی شامل سطح موجودی‌ها، ظرفیت پالایش، مکانیسم‌های قیمت‌گذاری و رفتار مصرف‌کنندگان. به همین دلیل، تأثیر هرگونه گشایش در بازارهای نفت معمولاً با تأخیر به پمپ‌بنزین‌ها می‌رسد.
 پایان جنگ علیه ایران حتی اگر به سرعت محقق شود، منجر به کاهش فوری قیمت سوخت در امریکا نخواهد شد

به گزارش هم‌میهن آنلاین و به نقل از «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: جیمز سوروویکی، نویسنده اقتصادی، در مقاله‌ای در مجله آتلانتیک می‌نویسد که تداوم بالابودن قیمت بنزین در ایالات متحده، با وجود دوره‌های آرامش موقت در جنگ با ایران، بیش از آنکه بازتاب‌دهنده تحولات صرفاً سیاسی باشد، بیانگر ماهیت بازار انرژی است.

موجودی کمتر و فشار بیشتر

نویسنده اشاره می‌کند که بازارهای جهانی نفت در آغاز جنگ، حاشیه امنیت بیشتری داشتند؛ زیرا از موجودی‌های بالاتر، برداشت از ذخایر استراتژیک در آمریکا و اروپا، و همچنین کاهش واردات نفت چین بهره‌مند بودند.

امروز اما این حاشیه‌ها با کاهش ذخیره استراتژیک نفت آمریکا به پایین‌ترین سطح از سال ۱۹۸۳، کاهش یافته است. به این معنا که هر کاهش قیمت نفت با تقاضا برای بازسازی موجودی‌ها مواجه می‌شود و این موضوع سرعت افت قیمت‌ها را محدود می‌کند.

موضوع فقط به قیمت نفت خام محدود نمی‌شود. نویسنده توضیح می‌دهد که بنزین ابتدا مرحله پالایش را طی می‌کند و این حلقه به دلیل تعطیلی بخشی از ظرفیت‌های پالایشی در اثر جنگ، و همچنین پیامدهای جنگ روسیه و اوکراین، تحت فشار شدیدی قرار گرفته است.

او اشاره می‌کند که پالایشگاه‌های آمریکا در حال حاضر نزدیک به حداکثر ظرفیت خود کار می‌کنند، در حالی که شکاف بین قیمت نفت خام و قیمت فرآورده‌های نفتی تصفیه‌شده (که به حاشیه پالایش معروف است) افزایش یافته است. این وضعیت قیمت بنزین را حتی با وجود کاهش قیمت نفت خام، بالا نگه می‌دارد.

افزایش مانند موشک و کاهش مانند پر

نویسنده به یکی از پدیده‌های شناخته‌شده در بازارهای سوخت اشاره می‌کند که قیمت بنزین با افزایش قیمت نفت به سرعت بسیار زیادی بالا می‌رود، اما هنگامی که قیمت نفت کاهش می‌یابد، با سرعت بسیار کمتری پایین می‌آید.

او اشاره می‌کند که قیمت نفت پس از آرامش موقت در ژوئن، بیش از ۴۰٪ از ارزش خود را از دست داد، در حالی که قیمت بنزین فقط به میزان محدودی کاهش یافت. این موضوع باعث شد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، شرکت‌های نفتی را به گران‌فروشی متهم کرده و خواستار تحقیق در مورد عملکرد آنها شود.

اما نویسنده تأکید می‌کند که مطالعات اقتصادی هیچ مدرکی دال بر تبانی میان شرکت‌های سوخت پیدا نکرده است و به احتمال زیاد، کندی کاهش قیمت‌ها به عوامل رقابتی و رفتاری برمی‌گردد؛ از جمله کاهش حساسیت مصرف‌کنندگان به اختلاف قیمت پس از عادت کردن به سطوح بالا، و اتکای بسیاری از آنها به نزدیکی یا برند تجاری به جای جستجوی کمترین قیمت.

تأثیری فراتر از جنگ

نویسنده اشاره می‌کند که کاهش قیمت نفت در نهایت بر قیمت بنزین منعکس می‌شود، اما فرآیند انتقال این اثر زمان‌بر است و به مطالعه‌ای از بانک فدرال رزرو دالاس استناد می‌کند که به این نتیجه رسیده است که دوره تطبیق ممکن است بیش از ۱۶ هفته طول بکشد.

او نتیجه‌گیری می‌کند که پایان جنگ – حتی اگر به سرعت محقق شود – منجر به کاهش فوری قیمت سوخت نخواهد شد، زیرا بخش بزرگی از افزایش قیمت در ساختار بازار ادغام شده است. این موضوع باعث می‌شود قیمت بنزین در ماه‌های آینده در سطوح بالا باقی بماند و پیامدهایی بر هزینه‌های خانوارها، تورم، اعتماد مصرف‌کنندگان و فضای سیاسی آمریکا با نزدیک شدن به انتخابات میان‌دوره‌ای داشته باشد.

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

به کانال بله هم میهن بپیوندید

به کانال روبیکا هم میهن بپیوندید



۳۹ دقیقه قبل / سایت نورنیوز

بنزین 80 هزار تومانی تکذیب شد

نورنیوز-گروه اقتصادی: معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر معاون اول رئیس‌جمهور، ادعای منتشرشده در برخی کانال‌های غیررسمی درباره اظهارات محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، پیرامون بنزین ۸۰ هزار تومانی را تکذیب کرد.وی در واکنش به این ادعا اعلام کرد: «در پی انتشار ادعای ساختگی برخی کانال‌های غیررسمی مبنی بر اظهارات دکتر عارف درباره بنزین ۸۰ هزار تومانی، بدین‌وسیله این ادعا به طور کامل تکذیب می‌شود.»بر اساس این توضیح، معاون اول رئیس‌جمهور هیچ‌گونه موضع‌گیری یا گمانه‌زنی عددی درباره نرخ‌های جدید بنزین نداشته است.هنوز هیچ نرخی برای بنزین نهایی نشده استمعاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر معاون اول رئیس‌جمهور همچنین تأکید کرد که موضوع مدیریت مصرف سوخت همچنان در مرحله کارشناسی قرار دارد و هنوز هیچ رقم یا تصمیمی در این زمینه به جمع‌بندی نهایی نرسیده است.در این توضیح آمده است که پیش از این نیز عارف در جمع اصحاب رسانه بر همین موضوع تأکید کرده بود.

دفتر معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرده است: «بدیهی است در صورت دستیابی به جمع‌بندی نهایی، جزئیات موضوع به صورت شفاف از طریق ارکان رسمی اطلاع‌رسانی دولت با مردم در میان گذاشته خواهد شد.»بنابراین، رقم ۸۰ هزار تومان برای قیمت بنزین، بر اساس اعلام دفتر معاون اول رئیس‌جمهور، مورد تأیید دولت نیست و ادعاهای منتشرشده درباره اظهارنظر عارف در این زمینه تکذیب شده است.




 ساخت کمد دیواری چقدر آب می‌خورد؟ / هزینه یک کمد ۱۰ متری ۲۸۰ میلیون تومان + جدول
۱ ساعت قبل / سایت تجارت نیوز

ساخت کمد دیواری چقدر آب می‌خورد؟ / هزینه یک کمد ۱۰ متری ۲۸۰ میلیون تومان + جدول

قیمت کمد دیواری در تابستان ۱۴۰۵ از حدود ۱۰ میلیون تومان به ازای هر متر شروع می‌شود و در مدل‌های چوبی به بیش از ۳۱ میلیون تومان می‌رسد؛ یعنی ساخت یک کمد ۱۰ متری می‌تواند حدود ۳۰۰ میلیون تومان هزینه داشته باشد.

 هزینه ساخت چه می‌شود؟
۱۴ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

هزینه ساخت چه می‌شود؟

دنیای اقتصاد؛ بازار ساخت‌وساز در مردادماه بعد از ماه‌ها التهاب، بالاخره آرام گرفت؛ رشد ماهانه قیمت مصالح ساختمانی تقریبا صفر شد و قیمت برخی نهاده‌های پرمصرف مثل آهن‌آلات و سیمان هم نسبت به میانه بهار ۵ تا ۱۰ درصد کاهش پیدا کرد.

 شوک برنج خارجی به بازار؛ سوپر باسماتی ۱۰ کیلویی ۴ میلیون شد
۱۸ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

شوک برنج خارجی به بازار؛ سوپر باسماتی ۱۰ کیلویی ۴ میلیون شد

قیمت برنج پاکستانی در بازار تحت تأثیر تفاوت کیفیت و نام برندها قرار گرفته است؛ محصولاتی که با عطر و قد کشیدن مطلوب، همچنان از انتخاب‌های پرطرفدار خانوارها در بازار برنج خارجی محسوب می‌شوند.

 سبد ذخایر فزرین پربارتر شد
۱۲ دقیقه قبل / سایت صدای بورس

سبد ذخایر فزرین پربارتر شد

شرکت زرین معدن آسیا (فزرین) در تازه‌ترین گزارش شفاف‌سازی خود از انتقال رسمی پروانه بهره‌برداری محدوده معدنی «مس بهاره» به نام این شرکت خبر داد.

 سود خالص ولپارس به ۵۲۰ میلیارد ریال رسید
۲ ساعت قبل / سایت صدای بورس

سود خالص ولپارس به ۵۲۰ میلیارد ریال رسید

شرکت لیزینگ پارسیان با نماد «ولپارس» در گزارش مالی ۶ ماهه منتهی به ۳۱ تیر ۱۴۰۵، از رشد ۱۵ درصدی سود خالص نسبت به دوره مشابه سال قبل خبر داد.

 تکذیب شایعه بنزین ۸۰ هزار تومانی
۵۳ دقیقه قبل / سایت هم میهن

تکذیب شایعه بنزین ۸۰ هزار تومانی

معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر معاون اول رئیس‌جمهور، ادعای ساختگی برخی کانال‌های غیررسمی مبنی بر اظهارات «محمد رضا عارف» درباره نرخ بنزین ۸۰ هزار تومانی را تکذیب کرد.