قیمت طلا امروز




 سایت اقتصادنیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۲۰

روایت تازه از نقشه‌ای که قرار بود مذاکرات تهران را منفجر کند | ترور ترامپ، عملیات فریب اسرائیل بود؟ | ظاهراً ایران می‌توانست هواپیما را از داخل شعاع یک کیلومتری هدف قرار دهد

اقتصادنیوز: مقام‌های ترکیه اکنون می‌گویند بر این باورند که گزارش اطلاعاتی اسرائیل احتمالاً یک عملیات فریب از سوی دولت نتانیاهو بوده است تا اسرائیل را به‌عنوان کشوری که از ترامپ محافظت می‌کند نشان دهد، مذاکرات با ایران را برهم بزند و روابط ظاهراً نزدیک ترامپ با اردوغان را تضعیف کند.
 روایت تازه از نقشه‌ای که قرار بود مذاکرات تهران را منفجر کند | ترور ترامپ، عملیات فریب اسرائیل بود؟ | ظاهراً ایران می‌توانست هواپیما را از داخل شعاع یک کیلومتری هدف قرار دهد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از انتخاب، گزارش اطلاعاتی اسرائیل هشدار داده بود که عوامل ایرانی ممکن است در جریان اجلاس ناتو در آنکارا با موشک‌های دوش‌پرتاب به هواپیمای ترامپ حمله کنند؛ آن هم در شرایطی که مذاکرات با تهران در وضعیت حساسی قرار داشت.

در ادامه این مطلب آمده: مقام‌های ترکیه‌ای مظنون هستند گزارشی اطلاعاتی از سوی اسرائیل که مدعی بود ایران قصد دارد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، را در جریان اجلاس ناتو در آنکارا در ماه گذشته ترور کند، یک عملیات فریب برای تضعیف مذاکرات با تهران بوده است. حدود ساعت ۲ بعدازظهر روز ۸ ژوئیه بود که خبرنگاران متوجه شدند نیروهای امنیتی ترکیه به شکل غیرمعمولی در حال اعزام نیروهای اضافی به فرودگاه آنکارا هستند؛ جایی که هواپیمای «ایرفورس وان» ترامپ در آن پارک شده بود.

آنکارا در روزهای ۷ و ۸ ژوئیه و هم‌زمان با برگزاری اجلاس سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، عملاً در وضعیت قرنطینه امنیتی قرار داشت. جاده‌ها مسدود شده بود، پیاده‌روها بسته بودند، به کارکنان دولت یک هفته مرخصی اداری داده شده بود و شهر تا حد زیادی خالی از جمعیت بود.

دولت ترکیه حتی پایگاه هوایی «اتیمسگوت» نیروی هوایی ترکیه را که به‌طور رسمی «فرودگاه آنکارا» نامیده می‌شود، برای این رویداد آماده کرده بود تا سران کشورها بتوانند ظرف ۱۰ دقیقه خود را به محل برگزاری اجلاس برسانند.

در چنین شرایطی که تدابیر امنیتی گسترده‌ای برقرار بود، مقام‌های آمریکایی به همتایان ترک خود گفتند که گزارشی اطلاعاتی از اسرائیل دریافت کرده‌اند که بر اساس آن، ایران ممکن است ترامپ را هدف قرار دهد.

افرادی که از این موضوع اطلاع داشتند به «میدل ایست آی» گفتند این گزارش هشدار داده بود که یک واحد عملیات مخفی ایران ممکن است هواپیمای جدید ترامپ را در نزدیکی فرودگاه آنکارا هدف قرار دهد.

یکی از افراد مطلع گفت: «ظاهراً ایرانی‌ها می‌توانستند هواپیما را از داخل شعاع یک کیلومتری، با استفاده از موشک‌های دوش‌پرتاب موسوم به من‌پدز (MANPADS)، هدف قرار دهند.»

برخلاف فرودگاه اسن‌بوغا، که فرودگاه بین‌المللی اصلی پایتخت ترکیه است، فرودگاه آنکارا با ساختمان‌های غیرنظامی احاطه شده و فاصله برخی از این ساختمان‌ها تا باند فرودگاه تنها حدود ۵۰۰ متر است. نزدیکی این ساختمان‌ها باعث شد مقام‌های ترکیه تدابیر احتیاطی بیشتری اتخاذ کنند.

افراد مطلع از این موضوع همچنین گفتند سرویس مخفی آمریکا خواستار اتخاذ تدابیر حفاظتی بیشتری شده بود.

مقام‌های آمریکایی ابتدا محل خروج ترامپ از فرودگاه آنکارا را به فرودگاه اسن‌بوغا منتقل کردند؛ جایی که ساختمان‌های غیرنظامی فاصله بیشتری از محدوده فرودگاه دارند.

سپس هواپیمای قدیمی «ایرفورس وان» را بازگرداندند، زیرا این هواپیما دارای سامانه‌های دفاع هوایی بود که هواپیمای جدید فاقد آنها بود.

تهدید تلاش ایران برای ترور ترامپ برای بسیاری از مقام‌های آمریکایی معتبر به نظر می‌رسید، زیرا گفته شده بود ایران پیش‌تر دو بار تلاش کرده است چنین حمله‌ای را سازمان‌دهی کند.

در ژوئیه ۲۰۲۴، «عاصف مرچنت»، تبعه پاکستان، به اتهام دست داشتن در طرحی برای ترور سیاستمداران آمریکایی، که احتمالاً ترامپ نیز یکی از اهداف آن بوده، بازداشت شد.

سپس در نوامبر ۲۰۲۴، وزارت دادگستری آمریکا اتهاماتی را علیه «فرهاد شاکری»، تبعه افغانستان، مطرح کرد و مدعی شد که دولت ایران به او دستور داده بود طرحی برای ترور ترامپ طراحی کند.

ایران هدف قرار دادن ترامپ یا دیگر مقام‌های آمریکایی را رد کرده است.

سرویس مخفی آمریکا این گزارش جدید را آن‌قدر جدی گرفت که طبق گزارش «واشنگتن‌پست»، ترامپ پس از سوار شدن به هواپیمای قدیمی ایرفورس وان، به‌صورت مخفیانه از آن خارج شد.

گفته می‌شود او را داخل یک خودروی حمل تجهیزات پذیرایی قرار داده و به یک هواپیمای دولتی آمریکا از نوع C-32 که همراه هواپیمای ریاست‌جمهوری بود، منتقل کردند.

یک مقام ترکیه‌ای نیز به MEE تأیید کرد که مقام‌های آمریکایی در چارچوب این طرح، برای هواپیمای C-32 درخواست مجوزهای فرود اضافی کرده و خواستار تغییرات لحظه آخری شده بودند؛ مسائلی که باعث شد آنکارا احساس کند اتفاقی غیرعادی در حال رخ دادن است.

اما گزارش اطلاعاتی اسرائیل در لحظه‌ای بسیار حساس منتشر شده بود.

ترامپ در حال مذاکره با ایران برای پایان دادن به جنگ و بازگشایی تنگه هرمز بود.

یک منبع حاضر در دیدار ترامپ با رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، به MEE گفت ترامپ در جریان این دیدار بارها اعلام کرده بود که جنگ با ایران پایان یافته و ابراز امیدواری کرده بود که مذاکرات به نتیجه برسد.

این موضع ترامپ به‌شدت با دستورکار بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در تضاد بود؛ نتانیاهو خواستار ازسرگیری درگیری‌ها، از جمله حملات شدیدتر به زیرساخت‌های انرژی ایران ایرانی بود.

«به هیچ وجه این گزارش نمی‌توانسته واقعی باشد»

مقام‌های ترکیه اکنون می‌گویند بر این باورند که گزارش اطلاعاتی اسرائیل احتمالاً یک عملیات فریب از سوی دولت نتانیاهو بوده است تا اسرائیل را به‌عنوان کشوری که از ترامپ محافظت می‌کند نشان دهد، مذاکرات با ایران را برهم بزند و روابط ظاهراً نزدیک ترامپ با اردوغان را تضعیف کند.

ترامپ در دیدار خود با رئیس‌جمهور ترکیه، یک روز پیش از ماجرای ادعایی طرح ترور، همچنین علامت داده بود که آماده است تحریم‌های اعمال‌شده علیه ترکیه به دلیل خرید سامانه موشکی اس-۴۰۰ روسیه در سال ۲۰۱۹ را لغو کند و جنگنده‌های اف-۳۵ را به آنکارا بفروشد.

نتانیاهو نیز به‌شدت با فروش اف-۳۵ به آنکارا مخالف است و استدلال می‌کند که چنین اقدامی توازن قدرت در منطقه را تغییر داده و «برتری کیفی نظامی» اسرائیل را تضعیف خواهد کرد.

یکی از افراد مطلع از این موضوع به MEE گفت: «البته ما این گزارش را بسیار جدی گرفتیم و تلاش کردیم تا حد امکان به همتایان آمریکایی خود کمک کنیم. با این حال، برای ما کاملاً روشن بود که به هیچ وجه این گزارش نمی‌توانسته واقعی باشد.»

چنین حمله‌ای نیازمند شناخت گسترده از کشور، همچنین خانه‌های امن، مسیرهای مخفی برای ورود و خروج از آنکارا و انتقال موشک‌های دوش‌پرتاب از میان تعداد زیادی ایست بازرسی و موانع امنیتی پیش از برگزاری اجلاس بود.

چنین تلاشی همچنین می‌توانست ترکیه را وارد رویارویی مستقیم با ایران کند؛ کشوری که از آغاز جنگ توانسته روابط نسبتاً باثباتی با آنکارا حفظ کند.

مقام‌های ایرانی چندین بار به‌صورت علنی از ترکیه تشکر کرده‌اند که از آنچه آنها «توطئه موساد-سیا» برای ایجاد شورش در غرب ایران با مشارکت گروه‌های مسلح کرد ایرانی توصیف کرده‌اند، حمایت نکرده است.

یک منبع مطلع در آنکارا گفت که افشای جزئیات عملیات سرویس مخفی برای حفاظت از ترامپ، تنها یک ماه پس از برگزاری اجلاس، اتفاقی کنایه‌آمیز است.

این منبع گفت: «حدس می‌زنم آنها برای حمله‌ای که هرگز اتفاق نیفتاد و به احتمال زیاد هرگز هم برنامه‌ریزی نشده بود، به قهرمان نیاز دارند.

برای دریافت توضیحات و اظهارنظر درباره این گزارش با کاخ سفید و وزارت خارجه اسرائیل تماس گرفته است. همچنین بخوانید نگرانی اسرائیل از دوست جدید ترامپ در خاورمیانه پشت‌پرده نفوذ امارات در دولت ترامپ | فایننشال تایمز: پول، روابط‌عمومی و روابط نزدیک با اسرائیل به افزایش نفوذ دبی در واشنگتن کمک کرده | عربستان دیگر قدرت مسلطی نیست که هنگام سفر ترامپ بود پیمان مکه چه معنایی برای ایران دارد؟/ مقام سابق اطلاعات اسرائیل از آزمون ترکیه و پاکستان گفت فیدان: اسرائیل همیشه به عنوان یک عامل مخرب عمل می‌کند



 روز ۱۷۲ جنگ | بقائی ادعای امارات ‌مبنی بر پرتاب موشک از سوی ایران را رد کرد

روز ۱۷۲ جنگ | بقائی ادعای امارات ‌مبنی بر پرتاب موشک از سوی ایران را رد کرد

سخنگوی وزارت خارجه ادعای امارات مبنی بر پرتاب موشک از سوی ایران به سوی این کشور را رد کرد.

 جنوب الحدیده هدف حمله پهپادی نیروهای مسلح یمن قرار گرفت

جنوب الحدیده هدف حمله پهپادی نیروهای مسلح یمن قرار گرفت

نیروهای مسلح یمن عصر امروز مواضع شبه نظامیان وابسته به عربستان در مرکز شهر «الخوخه» در جنوب استان الحدیده (غرب یمن) را هدف قرار دادند.

 غریب آبادی: به زودی توهمات ترامپ را اصلاح می‌کنیم

غریب آبادی: به زودی توهمات ترامپ را اصلاح می‌کنیم

غریب‌آبادی با اشاره به مواضع ترامپ درباره تنگه هرمز گفت ایران به‌زودی توهمات رئیس‌جمهور آمریکا درباره این گذرگاه راهبردی را اصلاح خواهد کرد.

 لاوروف: استفاده از پهپادهای انگلیس توسط اوکراین دخالت مستقیم لندن در جنگ است

لاوروف: استفاده از پهپادهای انگلیس توسط اوکراین دخالت مستقیم لندن در جنگ است

وزیر خارجه روسیه گفت این کشور حق دارد استفاده از پهپادهای بریتانیا در حملات علیه روسیه را به‌عنوان «دخالت مستقیم» در جنگ اوکراین تلقی کند.

 شنیده‌های غیررسمی: محمدباقر خرازی بازداشت شده است

شنیده‌های غیررسمی: محمدباقر خرازی بازداشت شده است

شنیده‌ها حاکی از این است که چهره جنجالی روزهای اخیر، بازداشت شده است.

 محسن رضایی: به نظم پساآمریکایی در خلیج فارس خوش آمدید

محسن رضایی: به نظم پساآمریکایی در خلیج فارس خوش آمدید

سرلشکر پاسدار محسن رضایی دبیر شورای عالی امنیت ملی در شبکه ایکس نوشت: به نظم پساآمریکایی در خلیج فارس خوش آمدید.

 بررسی سوالات از وزیر ارتباطات در کمیسیون امنیت ملی مجلس

بررسی سوالات از وزیر ارتباطات در کمیسیون امنیت ملی مجلس

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از اقناع برخی نمایندگان از پاسخ‌های وزیر ارتباطات درباره علت ایجاد محدودیت برای پلتفرم‌های خارجی در زمان جنگ خبر داد.

 صوفی، نماینده مجلس: مردم از وضعیت گرانی خسته هستند

صوفی، نماینده مجلس: مردم از وضعیت گرانی خسته هستند

عباس صوفی، نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس با اشاره به خستگی مردم از گرانی‌ها گفت: درست عمل کردن اجرای طرح کالابرگ می‌توانست برخی از مشکلات مردم را کاهش دهد و م...