قیمت طلا امروز




 سایت اقتصادنیوز / ۱ ساعت قبل

زلزله امروز تهران طبیعی بود یا دستکاری انسانی؟ / راز عدم ثبت جهانی برملا شد

اقتصادنیوز: رئیس بخش زلزله‌شناسی مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی گفت: اینکه زلزله خفیف تهران در سایت‌های جهانی گزارش نشده موضوع غیرعادی نیست و با توجه به شدت ۳.۸ ریشتری آن، حتی ممکن است بسیاری از مردم مناطق اطراف نیز این زمین‌لرزه را احساس نکرده باشند.
 زلزله امروز تهران طبیعی بود یا دستکاری انسانی؟ /  راز عدم ثبت جهانی برملا شد

این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایلنا ، علی بیت‌اللهی، رئیس بخش زلزله‌شناسی مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی با اشاره به وقوع زلزله ۳.۸ ریشتری صبح امروز تهران، اظهار داشت: این زلزله به دلیل شدت پایین، یک زمین‌لرزه خفیف محسوب می‌شود و براساس گزارش مؤسسه ژئوفیزیک، در محدوده گسل قصر فیروزه، بین تهران و بومهن و در امتداد جاجرود رخ داده است.

وی در پاسخ به این سؤال که چرا این زلزله در سایت‌های جهانی ثبت نشده و برخی افراد آن را مرتبط با عوامل انسانی و دستکاری‌های احتمالی می‌دانند، گفت: باید توجه داشت که سایت‌ها و سامانه‌های جهانی معمولاً زمین‌لرزه‌های کوچک را به‌ندرت ثبت و گزارش می‌کنند؛ چراکه امواج لرزه‌ای ناشی از زلزله‌های کوچک ضعیف است و در فواصل دور، معمولاً تحت تأثیر نویزهای مختلف قرار می‌گیرد و شناسایی آنها دشوار می‌شود.

بیت‌اللهی افزود: مشخصاً تصور نمی‌کنم این زمین‌لرزه ارتباطی با عوامل انسانی داشته باشد و باید بپذیریم که یک رویداد لرزه‌ای طبیعی رخ داده است. اینکه این زلزله خفیف در سایت‌های جهانی گزارش نشده نیز موضوع غیرعادی نیست و با توجه به شدت ۳.۸ ریشتری آن، حتی ممکن است بسیاری از مردم مناطق اطراف نیز این زمین‌لرزه را احساس نکرده باشند.

رئیس بخش زلزله‌شناسی مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی در پاسخ به این سؤال که آیا مردم تهران باید در ادامه امروز هوشیار باشند، اظهار داشت: هر رویداد لرزه‌ای، حتی اگر کوچک باشد، بی‌تردید نشان‌دهنده فعال بودن گسل‌های منطقه است و اهمیت این موضوع زمانی بیشتر می‌شود که بدانیم برخی از این گسل‌ها تا مرزهای شهر تهران نیز امتداد دارند.

وی ادامه داد: در سوابق زمین‌لرزه‌های بزرگ نیز مواردی داشته‌ایم که رخدادهای بزرگ با چند زمین‌لرزه کوچک آغاز شده‌اند؛ البته این به این معنا نیست که هر زمان زمین‌لرزه‌های کوچک رخ داد، الزاماً باید منتظر یک زلزله بزرگ باشیم، چراکه در بسیاری از موارد چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد. …






 اخبار جدید

 حباب ها شناسایی می شوند
۱ ساعت قبل / سایت ایران اکونمیست

حباب ها شناسایی می شوند

مردم از خرید هیجانی دست بردارند.

 درباره توافق بزرگ آمریکا و ونزوئلا چه می‌دانیم؟
۵۴ دقیقه قبل / سایت هم میهن

درباره توافق بزرگ آمریکا و ونزوئلا چه می‌دانیم؟

توافق آمریکا و ونزوئلا، هشت ماه پس از دستگیری و انتقال نیکلاس مادرو به نیویورک، پیامدهای بسیاری بر اقتصاد جهان و البته روابط بین‌الملل خواهد داشت.

 گازوئیل در مسیر آتش؛ وقتی جنگ مرز ندارد
۲ ساعت قبل / سایت نورنیوز

گازوئیل در مسیر آتش؛ وقتی جنگ مرز ندارد

جنگ آمریکا علیه ایران و اختلال در جریان انرژی، بازار گازوئیل جهان را با موجی از گرانی روبه‌رو کرده؛ لائوس با رشد 149.7 درصدی صدرنشین است و آمریکا 40.5 درصد افزایش دارد.

 ورود تابان به بازار دوم با تخفیف ۶۰ درصدی نسبت به NAV
۲۷ دقیقه قبل / سایت صدای بورس

ورود تابان به بازار دوم با تخفیف ۶۰ درصدی نسبت به NAV

شرکت گروه پتروشیمی تابان فردا با نماد معاملاتی «تابان»، روز دوشنبه ۱۴۰۵/۰۶/۰۹ در بازار دوم بورس اوراق بهادار تهران عرضه اولیه می‌شود.

 تزریق ۸۰ میلیون دلار سرمایه برای بازسازی زیرساخت‌های استراتژیک
۲ ساعت قبل / سایت فرکانس

تزریق ۸۰ میلیون دلار سرمایه برای بازسازی زیرساخت‌های استراتژیک

پتروشیمی گرمانشاه؛

 آمار تورم در استان‌ها؛ ایلام صدرنشین تورم شد
۲ ساعت قبل / سایت هم میهن

آمار تورم در استان‌ها؛ ایلام صدرنشین تورم شد

داده‌های مرکز آمار نشان می‌دهد شکاف تورمی استان‌ها در مرداد ۱۴۰۵ قابل توجه بوده است. همچنین، مازندران رکورددار تورم ماهانه و ایلام صدرنشین تورم نقطه‌ای و سالانه شده است.

دوشنبه ۹ شهریور ۱۴۰۵ - 31 August 2026