قیمت طلا امروز




 سایت اقتصادنیوز / ۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۸

سوءبرداشت ایران و آمریکا می‌تواند دوباره به چرخه بحران منجر شود/ ابهام موجود به زیان کشورهای عربی تمام می‌شود/ در یک جنگ کسی پیروز نمی‌شود؛ هر دو طرف شکست می‌خورند

اقتصادنیوز: شفیعی تصریح کرد: کشورهای حوزه خلیج فارس با دیدگاه ایران درباره تنگه هرمز موافق نیستند و معتقدند این تنگه باید به وضعیت پیش از جنگ بازگردد. اما آن‌ها با یک واقعیت مواجه هستند و آن واقعیت این است که ایران بر موضع خود اصرار می‌ورزد و توانمندی‌های نظامی خود را پشتوانه این موضع‌گیری قرار داده است.
 سوءبرداشت ایران و آمریکا می‌تواند دوباره به چرخه بحران منجر شود/ ابهام موجود به زیان کشورهای عربی تمام می‌شود/ در یک جنگ کسی پیروز نمی‌شود؛ هر دو طرف شکست می‌خورند

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایلنا، نوذر شفیعی عضو هئیت علمی گروه روابط بین‌الملل دانشگاه تهران درباره ارزیابی‌اش از اظهارات ترامپ درباره خلیج فارس و تنگه هرمز و پایان مدت ۶۰ روزه در تفاهم نامه اسلام‌آباد گفت: از لحاظ حقوقی، اساساً زمانی که یکی از طرفین یا هر دو طرف یک توافق‌نامه و در اینجا تفاهم‌نامه، به تعهدات خود پایبند نباشند، آن تفاهم‌نامه یا توافق‌نامه لغو می‌شود. به عبارت دیگر، یکی از شرایط انقضا یا لغو قراردادها، عدم پایبندی یک یا هر دو طرف به مفاد قرارداد است. خبر مرتبط واکنش ایران به ادعای کاخ سفید درباره مذاکرات/ مذاکره مستقیمی میان ایران و آمریکا در جریان نبوده است/ گفتگوها درباره تنگه هرمز با عمان برگزار شده است

اقتصادنیوز: یک منبع آگاه نزدیک به تیم مذاکره‌کننده تأکید کرد که اساساً مذاکره مستقیمی میان ایران و آمریکا در جریان نبوده است.

وی ادامه داد: بنابراین، حتی اگر در تفاهم‌نامه اسلام‌آباد تاریخی هم به‌عنوان مدت تفاهم‌نامه یا قرارداد تعیین شده باشد، با توجه به اینکه طرف‌های تفاهم‌نامه به تعهدات خود پایبند نبوده‌اند، در نتیجه کل تفاهم‌نامه منقضی تلقی می‌شود. هنگامی که اصل تفاهم‌نامه منقضی شده باشد، مدت زمانی که برای آن تعیین شده هم که یکی از بندهای تفاهم‌نامه محسوب می‌شود، به‌صورت خودکار موضوعیت خود را از دست می‌دهد. اگر تهران و مسقط توافق کنند، ادعاهای آمریکا درباره تنگه هرمز با چالش حقوقی مواجه می‌شود

عضو هئیت علمی گروه روابط بین‌الملل دانشگاه تهران درباره اظهارات ترامپ درباره بمباران عمان گفت: نکته دوم درباره ترامپ و موضوع عمان است. به نظر می‌رسد آمریکا یکی پس از دیگری از مطالبات خود عقب‌نشینی کرده است. به‌عنوان مثال، در مقطعی تغییر رژیم در دستور کار آمریکا قرار داشت؛ سپس این موضوع به تغییر رفتار جمهوری اسلامی ایران معطوف شد و بعد از آن، مسئله به جلوگیری از دستیابی ایران به بمب اتم محدود شد. اکنون هم مجموعه این مطالبات به موضوع تنگه هرمز و بازگشایی آن تقلیل پیدا کرده است. بنابراین، در حال حاضر تنگه هرمز مهم‌ترین موضوعی است که ترامپ بر آن تأکید دارد و اگر آمریکا در این حوزه هم عقب‌نشینی کند، به نوعی نه‌تنها اعتبار شخص ترامپ، بلکه اعتبار ایالات متحده آمریکا هم نزد افکار عمومی بین‌المللی زیر سؤال خواهد رفت.

شفیعی با اشاره به ادعای تصاحب تنگه هرمز از سوی ترامپ گفت: صرف‌نظر از اینکه ادعای ترامپ درست باشد یا نادرست، او در هر حال تنگه هرمز را به‌عنوان یک مطالبه مطرح کرده است. به همین دلیل است که شاهد طرح موضوعاتی مانند تسلط، کنترل و حتی تصاحب تنگه هرمز از سوی او هستیم. اما واقعیت چیست؟ واقعیت موجود این است که تنگه هرمز در میان ایران و عمان قرار دارد. با توجه به موقعیت جغرافیایی، نام این تنگه و سوابق تاریخی آن، اگر کشوری بخواهد ادعای حاکمیت بر تنگه هرمز را مطرح کند، ایران از موقعیت و سابقه بیشتری برای طرح چنین ادعایی برخوردار است. عمان هم در موضوع تنگه هرمز با دیدگاه ایران همراهی می‌کند. البته این همراهی به‌سادگی به دست نیامده، بلکه طی یک فرایند پیچیده حاصل شده است.

وی ادامه داد: اگر ایران و عمان درباره نحوه اداره تنگه هرمز به تفاهم برسند، عرصه بر ترامپ تنگ‌تر خواهد شد. در حقیقت، ترامپ ناچار است از طریق تهدید، عمان را از همراهی با ایران بازدارد چراکه اگر عمان با ایران همراهی کند، این پرسش جدی مطرح خواهد شد که وقتی کشورهای واقع در دو سوی یک تنگه درباره نحوه اداره آن به تفاهم می‌رسند، یک بازیگر خارجی مانند ایالات متحده آمریکا چرا باید در این موضوع مداخله کند؟ این مسئله می‌تواند از لحاظ سیاسی و حقوقی چالش‌هایی را برای ادعاهای آمریکا ایجاد کند. به همین دلیل است که آمریکا تلاش می‌کند از طریق تهدید، مانع از رسیدن ایران و عمان به تفاهم شود. تنگه هرمز در حال عبور از نظم قدیم به نظم جدید است

عضو هئیت علمی گروه روابط بین‌الملل دانشگاه تهران با توجه به اظهارات سخنگوی وزارت خارجه قطر درباره بازگشت به مذاکرات درباره اینکه آیا با تفاهم بین ایران و عمان امکان بازگشت به تفاهم اسلام آباد وجود دارد، گفت: تنگه هرمز پیش از جنگ ۴۰ روزه وضعیت مشخصی داشت و پس از جنگ ۴۰ روزه وارد وضعیت متفاوتی شده است. اصولاً زمانی که یک منطقه یا نظام بین‌المللی از یک نظم قدیمی وارد نظم جدیدی می‌شود، بی‌ثباتی‌هایی به وجود می‌آید. بنابراین، اگر می‌بینید که در ارتباط با تنگه هرمز فراز و فرودهای زیادی وجود دارد و با وجود این فراز و فرودها، آینده همچنان مبهم است، دلیل آن این است که منطقه در حال عبور از یک نظم به نظم دیگری است. اصولاً شرایط تا رسیدن به نظم جدید، بسیار پرفرازونشیب خواهد بود.

شفیعی تصریح کرد: نکته دوم این است که در اصل، کشورهای حوزه خلیج فارس با دیدگاه ایران درباره تنگه هرمز موافق نیستند و معتقدند این تنگه باید به وضعیت پیش از جنگ بازگردد. اما آن‌ها با یک واقعیت مواجه هستند و آن واقعیت این است که ایران بر موضع خود اصرار می‌ورزد و توانمندی‌های نظامی خود را پشتوانه این موضع‌گیری قرار داده است. در عین حال، هرچه این ابهام، یعنی تعیین وضعیت جدید تنگه هرمز، ادامه پیدا کند، زیان‌های هنگفتی متوجه کشورهای عربی خواهد شد. آن‌ها عملاً از صادرات انرژی و سایر کالاها و خدمات بازمانده‌اند و هرچه زمان بیشتری سپری شود، این وضعیت بیشتر به زیان این کشورها تمام خواهد شد.

وی تصریح کرد: لذا این کشورها، به‌رغم خواست اولیه خود، بی‌میل نیستند که با توجه به شرایط موجود، چارچوب جدیدی فراهم شود؛ چارچوبی که از یک سو امتیازاتی حداقلی برای ایران به همراه داشته باشد و از سوی دیگر، فرصتی برای کشورهای عربی فراهم کند تا بتوانند مانند گذشته از این تنگه استفاده کنند. بنابراین، اگر امروز بخواهیم از زاویه کشورهای عربی به این موضوع نگاه کنیم، تلاش این کشورها در جهت اعطای امتیازی حداقلی، نه حداکثری، به ایران است. در نتیجه، هم نظم قدیم کنار رفته و نظم جدیدی جایگزین آن شده و هم این نظم جدید می‌تواند فرصت‌هایی را برای کشورهای منطقه فراهم کند. البته کشورهای عربی معتقدند اگر ایران کنترل این تنگه را در دست بگیرد، ممکن است محدودیت‌های جدی برای این کشورها ایجاد شود. سوءبرداشت ایران و آمریکا می‌تواند دوباره به چرخه بحران منجر شود/ باید به میانجی‌ها فرصت داد

عضو هئیت علمی گروه روابط بین‌الملل دانشگاه تهران در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه ترامپ مدعی است که می‌خواهد محاصره را تنگ‌تر کند و فشارهای بیشتری از طریق تحریم‌ها و محاصره اعمال کند. از سوی دیگر، ایران اعلام کرده است که اگر با شکست دیپلماسی مواجه شود، رویکرد نظامی خود را تهاجمی‌تر خواهد کرد. به نظر شما، این مباحثی که مطرح می‌شود، می‌تواند در آینده نزدیک بار دیگر ما را وارد مرحله جدیدی از درگیری‌ها در تنگه هرمز وخلیج فارس کند، گفت: جنگ‌ها الزاماً با اراده و خواست کشورها آغاز نمی‌شوند، بلکه این شرایط است که می‌تواند به بروز جنگ منجر شود. در عین حال، پیامدهای جنگ‌ها نیز الزاماً آن‌گونه که کشورها محاسبه می‌کنند، اتفاق نمی‌افتد. بسیاری از حوادث در خلال جنگ حادث می شود که ممکن است برای کشورهای درگیر غیرمنتظره باشد.

شفیعی گفت: هرآنچه ایران و آمریکا اکنون مطرح می‌کنند، معطوف به تجربه‌ای است که تاکنون داشته‌اند، اما مشخص نیست نگاه آن‌ها به آینده نیز دقیقاً به همان شکلی رقم بخورد که تجربه گذشته نشان داده است یا اینکه وضعیت متفاوتی پیش روی آن‌ها قرار گیرد. معمولاً سوءبرداشت‌ها در وقوع جنگ‌ها بسیار مؤثر هستند. بنابراین، اگر ترامپ کماکان بخواهد بر مواضع قبلی خود اصرار بورزد، از جمله محاصره دریایی را ادامه دهد، فشار حداکثری در حوزه اقتصادی را ادامه دهد و احیاناً وارد اقدامات نظامی شود، و از طرف دیگر ایران این برداشت را داشته باشد که ممکن است آمریکا در منطقه دچار مشکل شده باشد و تصور را داشته باشد که اگر مقداری چاشنی فشارهای نظامی را افزایش دهد، ممکن است آمریکا بار دیگر عقب‌نشینی کند، این نیز می‌تواند یک سوءبرداشت باشد.

وی تصریح کرد: بنابراین، به نظر می‌رسد خود بازیگران درگیر، با توجه به نقشی که میانجی‌ها ایفا می‌کنند، باید این فرصت را در اختیار میانجیگران قرار دهند تا راهی آبرومندانه برای خروج از بحران برای آن‌ها فراهم شود. در غیر این صورت، دوباره وارد یک چرخه بحران خواهیم شد و همان‌طور که مشخص است، نتیجه این بحران به زیان هم آمریکا و هم ایران تمام خواهد شد. اصولاً در یک جنگ کسی پیروز نمی‌شود؛ هر دو طرف شکست می‌خورند و تنها ممکن است درجه شکست‌ها متفاوت باشد.

همچنین بخوانید کلی فلاهوس: ترامپ می‌تواند بگوید تنگه باز شده است، اما ملت آمریکا واقعیت متفاوتی می‌بیند ادعای تازه ترامپ درباره ایران:«کنترل کامل تنگه هرمز دست آمریکا است» ادعای رسانه اماراتی درباره پیشنهاد جدید آمریکا به ایران برای بازگشایی تنگه هرمز/ اسلام‌آباد تغییراتی در پیشنهاد آمریکا ایجاد کرده است ادعای خبرنگار الجزیره درباره وضعیت مذاکرات ایران و آمریکا/ اوضاع دوباره به نقطه اول بازگشته است



۱۱ دقیقه قبل / سایت اقتصاد معاصر

پاسخ صریح دریادار ایرانی ‌به ادعای نابودی نیروی دریایی ایران؛ دروغ است

به گزارش اقتصاد معاصر؛ در روزهایی که نام «تنگه هرمز» بار دیگر در محاسبات و ادعاهای رسانه‌ای دشمن تکرار می‌شود، فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش از نقطه‌ای سخن می‌گوید که به تعبیر او، فراتر از یک موقعیت جغرافیایی، به خطی برای نمایش اقتدار دریایی ایران تبدیل شده است؛ خطی که از مرز پاکستان تا رأس‌الحد عمان امتداد دارد و نیروهای ایرانی بیش از 175 روز است در آن مستقرند.

امیر دریادار شهرام ایرانی عصر امروز در یادواره شهید عماد هرمزی در نوشهر با تشریح مأموریت نیروهای دریایی کشور اظهار کرد: سربازان ایران اسلامی در «تنگه احد ولایت» مستقر هستند و اجازه نداده‌اند دشمن حتی قدمی به این محدوده نزدیک شود.

وی با گرامیداشت یاد شهدای جنگ رمضان و شهدای نیروی دریایی ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، شهدا را جان‌فدایان مردم و ایران اسلامی دانست و گفت: شهدای ما در گوشه‌گوشه کشور برای دفاع از مردم و سرزمین جان خود را تقدیم کردند و امروز نیز راه و مأموریت آنان توسط همرزمانشان ادامه دارد. «تنگه احد ولایت»؛ خطی از پاکستان تا عمان

فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش در تشریح مفهوم «تنگه احد ولایت» گفت: این خط از مرز پاکستان تا رأس‌الحد در کشور عمان و در عمق ورودی دریای عمان به اقیانوس هند امتداد دارد.

ایرانی با اشاره به ادعاهایی درباره وضعیت نیروی دریایی ایران افزود: بارها درباره تنگه هرمز صحبت شده و برخی ادعا کرده‌اند نیروی دریایی ایران از بین رفته است؛ اما سؤال اینجاست که اگر چنین ادعایی درست است، چرا دشمن جرأت نمی‌کند حتی یک میلی‌متر وارد «تنگه احد ولایت» شود؟

وی تصریح کرد: امروز کشتی‌های ایران در بنادر مختلف حضور دارند و از همین محدوده عبور می‌کنند؛ بنابراین اقتدار دریایی جمهوری اسلامی ایران صرفاً یک ادعا نیست، بلکه در میدان و در مسیرهای دریایی خود را نشان می‌دهد. 175 روز ایستادگی در خط مقدم

دریادار ایرانی با بیان اینکه نیروهای ایرانی بیش از 175 روز است در این محدوده استقرار دارند، گفت: شاید ما در حوزه تبلیغات و رسانه آن‌گونه که باید عمل نکرده باشیم، اما مردم بدانند سربازان شما در «تنگه احد ولایت» مستقر هستند و اجازه نداده‌اند دشمن قدم از قدم بردارد.

وی ادامه داد: این همان پیامی است که شهید عماد هرمزی و دیگر شهدای نیروی دریایی می‌خواستند به مردم منتقل کنند؛ اقتدار، ایستادگی و انجام مأموریت حتی در سخت‌ترین شرایط. مأموریتی که شهید هرمزی تا پای جان انجام داد

فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش با اشاره به آخرین مأموریت‌های شهید عماد هرمزی گفت: این شهید و همرزمانش چند روز پیش از شهادت در دل دشمن و در کنار آنها حضور داشتند تا شرایط را بررسی و برای مأموریت خود آماده شوند.

ایرانی با بیان اینکه قدرت واقعی در میدان باید خود را نشان دهد، افزود: اگر کسی ادعای قدرت دارد، باید در برابر رزمندگان ما اقدام کند، نه اینکه از پشت خنجر بزند.

وی درباره شهید هرمزی نیز گفت: این شهید افسر عملیات ناوشکن و محور ناوشکن بود و زمانی که از او پرسیدم آیا دل دشمن را می‌لرزاند، پاسخ داد «همان چیزی که آقا از من انتظار دارد، انجام می‌دهم؛ حتی اگر برنگردم.»

فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش تأکید کرد: این میزان از عزم و اراده در شهیدان وجود داشت و امروز نیز همرزمان آنان با همان روحیه مصمم به انجام مأموریت خود ادامه می‌دهند. گریه ما طوفان به پا می‌کند

دریادار ایرانی با اشاره به روحیه رزمندگان نیروی دریایی در مواجهه با شهادت همرزمانشان گفت: ما هم برای شهدا گریه می‌کنیم، اما قطره‌های گریه ما طوفانی به پا می‌کند که اجازه نمی‌دهد دشمن قدم از قدم بردارد.

وی تصریح کرد: دشمن با تمام قوا آمده و ما نیز با تمام قوا ایستاده‌ایم و اگر شهیدی از ما گرفته شده، ناجوانمردانه بوده است. امروز مسئولیت ما پس از شهادت همرزمانمان سنگین‌تر شده است؛ چراکه باید راه آنان را ادامه دهیم و انتقام عزیزانمان را بگیریم. چرا نام این منطقه «تنگه احد ولایت» شد؟

فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش در ادامه به فلسفه نامگذاری این محدوده پرداخت و گفت: در تاریخ اسلام، مسلمانان در جنگ احد آسیب دیدند، زیرا به فرمان پیامبر اکرم(ص) توجه نکردند؛ از این رو برای ما «احد» یادآور یک تکلیف و مسئولیت است.

وی افزود: امروز برای ما نیز یک تکلیف تعیین شده و آن حضور و تسلط در شمال اقیانوس هند است؛ این مأموریت به نیروهای ما ابلاغ شده و به لطف خدا انجام شده است.

ایرانی ادامه داد: مأموریت دیگر ما این است که اجازه ندهیم کسی از این خط جلوتر بیاید و به لطف خدا تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده است. همچنین اجازه نمی‌دهیم دشمن به خاک مقدس ایران برسد.

وی تصریح کرد: چون این دستور اجرا شد، نام این منطقه را «تنگه احد ولایت» گذاشتیم. دشمن زیرساخت اصلی ایران را نشناخت

فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تلاش دشمن برای ضربه زدن به زیرساخت‌های کشور اظهار کرد: دشمن اعلام کرد که زیرساخت‌های ایران را هدف قرار می‌دهد، اما متوجه نبود زیرساخت اصلی ایران، مردم هستند.

ایرانی گفت: زیرساخت ایران بزرگ اسلامی، تمدن و فرهنگ مردم است و بسیاری از پل‌ها و زیرساخت‌هایی که هدف قرار گرفتند، دوباره ساخته شدند و به چرخه خدمت بازگشتند.

وی با بیان اینکه دشمن در محاسبات خود قدرت مردم ایران را نادیده گرفته است، افزود: آنچه امروز باعث شده دشمن در برابر ایران زمین‌گیر شود، انسجام و اراده مردم است. نوشهر؛ خاستگاه فرماندهان و شهدای نیروی دریایی

دریادار ایرانی در بخش دیگری از سخنان خود به جایگاه نوشهر و مازندران در تربیت نیروهای دریایی اشاره کرد و گفت: بسیاری از فرماندهان و شهدای بزرگ نیروی دریایی در این منطقه حضور داشته و نفس آنان در این خطه دمیده شده است.

وی افزود: دانشگاه علوم دریایی نوشهر نیز فرزندانی را تربیت کرده که از همین مکتب برخاسته و در میدان دفاع از کشور ایفای نقش کرده‌اند.

فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش با اشاره به شهدای عالی‌رتبه نیروهای مسلح گفت: امیر سپهبد موسوی، امیر سرلشکر رزاقی، سردار سپهبد شادمانی و دیگر فرماندهانی که به شهادت رسیدند، پیام‌های بزرگی برای ما داشتند و راه آنان همچنان ادامه دارد. هشدار درباره یک خط قرمز؛ «انسجام مردم»

ایرانی در بخش پایانی سخنان خود، حفظ انسجام داخلی را یکی از مهم‌ترین الزامات استمرار اقتدار کشور دانست و گفت: اگر دشمن احساس کند می‌تواند به انسجام مردم ضربه بزند، فرصت پیدا خواهد کرد ضربه آخر را به نظام و کشور وارد کند.

وی تأکید کرد: باید این انسجام را حفظ کنیم و اجازه ندهیم دشمن به وحدت و همبستگی مردم آسیب بزند.

فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش در پایان گفت: قدرت و اراده مردم ایران اسلامی است که دشمن را سر جای خود نشانده و او را زمین‌گیر کرده است و اگر علم و لیاقت علمداری را داشته باشیم، کشتی کشور را به جای درست خواهیم رساند./تسنیم


۴۵ دقیقه قبل / سایت تجارت نیوز

دو مسیر در تنگه هرمز؛ نفتکش‌ها از کدام مسیر عبور می‌کنند؟

به گزارش تجارت نیوز، با افزایش تنش‌ها میان ایران و آمریکا، تردد دریایی در تنگه هرمز عملاً به دو مسیر اصلی تقسیم شده است:

مسیر شمالی یا ایرانی: نزدیک سواحل ایران، جزایر لارک و قشم و منتهی به بنادر و پایانه‌های فراساحلی ایران.

مسیر جنوبی یا عمانی: نزدیک‌تر به سواحل عمان و دورتر از خط ساحلی ایران؛ مسیری که آمریکا بر استفاده از آن تأکید دارد و کشتی‌های تجاری تحت حفاظت نیروی دریایی آمریکا از آن عبور می‌کنند.

بر اساس داده‌های کپلر، از اول تا ۱۹ آگوست، ۱۱۲ کشتی حامل نفت خام، LPG و LNG از تنگه هرمز عبور کردند؛ ۲۱ کشتی آشکارا از مسیر ایران و فقط ۲ کشتی رسماً از مسیر عمان استفاده کردند.

در مجموع نیز ادعا شده از ۲۳۶ کشتی عبوری در این بازه، ۸۳ کشتی از مسیر ایران، ۳ کشتی از مسیر عمان و ۲ کشتی از مسیر قدیمی مرکز تنگه استفاده کردند؛ در حالی که مسیر ۱۴۸ کشتی دیگر نامشخص یا «تاریک» بوده است.


۲ ساعت قبل / سایت بورس 24

اف‌بی‌آی به اداره‌های پلیس هشدار داد/ ایران ممکن است در یک حمله غافلگیرانه، با پهپاد به کالیفرنیا حمله کند

بورس24 : ای‌بی‌سی‌نیوز نوشت: اف‌بی‌آی در روزهای اخیر به اداره‌های پلیس در ایالت کالیفرنیا هشدار داده است که ایران ممکن است در واکنش به حملات آمریکا، با پهپاد به سواحل غربی ایالات متحده حمله کند؛ این موضوع بر اساس هشداری است که شبکه ABC News به آن دست یافته است.

در ادامه این مطلب آمده است: در این هشدار که در پایان ماه فوریه توزیع شده، آمده است:

«ما اخیراً اطلاعات تأییدنشده‌ای به دست آورده‌ایم که نشان می‌دهد ایران، از اوایل فوریه ۲۰۲۶، ظاهراً در نظر داشته است در صورت حمله آمریکا به ایران، یک حمله غافلگیرانه با استفاده از وسایل پرنده بدون سرنشین (پهپاد) را از یک شناور نامشخص در نزدیکی سواحل ایالات متحده انجام دهد؛ به‌طور مشخص علیه اهداف نامشخصی در کالیفرنیا. ما اطلاعات بیشتری درباره زمان‌بندی، شیوه اجرا، هدف یا عاملان احتمالی این حمله در اختیار نداریم.»

این اطلاعات درباره احتمال تلاش ایران برای انجام یک حمله غافلگیرانه پهپادی در سواحل غربی آمریکا پیش از حملات آمریکا و اسرائیل به ایران به دست آمده بود.

با این حال، یک مقام ارشد امنیتی و انتظامی آمریکا گفته است که برآورد می‌شود بمباران ۱۲روزه توانایی‌های ایران برای اجرای چنین حمله‌ای را به‌شدت تضعیف کرده باشد.




 پشت پرده «معجزه اروپایی» | چرا همه کشورهای جهان ثروتمند نشدند؟ | آیا گسترش سرمایه داری مدیون آنارشی سیاسی بود؟
۶ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

پشت پرده «معجزه اروپایی» | چرا همه کشورهای جهان ثروتمند نشدند؟ | آیا گسترش سرمایه داری مدیون آنارشی سیاسی بود؟

اقتصادنیوز: تجارت فردا در گزارشی با بررسی نظریه‌های مختلف، ریشه ثروتمند شدن جهان و پیشرفت اقتصادی اروپا را در تعامل پیچیده عواملی چون نهادها، فرهنگ، جغرافیا، جمعیت، رقابت سیاسی و نوآوری جست‌وجو کرده است.

 توصیه تاجگردون به پزشکیان درباره «بنزین»
۳ ساعت قبل / سایت هم میهن

توصیه تاجگردون به پزشکیان درباره «بنزین»

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در توصیه‌ای به رئیس‌جمهور گفت: اگر کسی یا کسانی تاکید دارند الان وقت جراحی اصلاح قیمت انرژی هست، توجه نکن. ‌وقتش الان نیست.

 میزان سود نماد‌هایی که این هفته مجمع داشتند؛ سود مجامع این ۱۴ نماد چه زمانی واریز می‌شود؟
۵ ساعت قبل / سايت نبض بورس

میزان سود نماد‌هایی که این هفته مجمع داشتند؛ سود مجامع این ۱۴ نماد چه زمانی واریز می‌شود؟

با به پایان رسیدن سال مالی شرکت‌های بورسی، آنها موظف به برگزاری مجمع عمومی خود بودند و در این مجامع ضمن تصویب صورت‌های مالی شرکت، سود نقدی به ازای هر سهم نیز...

 چشم‌پوشی کارفرمایان از پرداخت به موقع حق بیمه/شرایط دشوار درمان کارگران
۶ ساعت قبل / سایت اکونگار

چشم‌پوشی کارفرمایان از پرداخت به موقع حق بیمه/شرایط دشوار درمان کارگران

یک کارشناس حقوقی گفت: از منظر قانون کار و مقررات تأمین اجتماعی، تعهد کارفرما به پرداخت به‌موقع حق بیمه، اعم از پایه یا تکمیلی، تکلیفی قطعی و غیرقابل چشم‌پوشی است. کارگران نباید در بیمارستان‌ها نگران و سرگردان باشند.

 کاهش ۶۳درصدی قطعی برق در کشور
۷ ساعت قبل / سایت اکونگار

کاهش ۶۳درصدی قطعی برق در کشور

مدیرعامل توانیر با بیان اینکه ناترازی برق کشور از ۱۷ تا ۱۸ هزار مگاوات در سال‌های گذشته به کمتر از ۱۰ هزار مگاوات رسیده، گفت که محدودیت‌های اعمال‌شده در شبکه عمومی نیز ۶۳ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته، با این حال شرایط موجود مطلوب و مورد قبول ما نیست و شبکه همچنان با چالش‌های جدی مواجه است.

 افزایش ۵۰درصدی اجاره‌بها در تهران/ مالکان سقف دولتی را رعایت نمی‌کنند؟
۷ ساعت قبل / سایت اکونگار

افزایش ۵۰درصدی اجاره‌بها در تهران/ مالکان سقف دولتی را رعایت نمی‌کنند؟

دبیر اتحادیه مشاوران املاک تهران با بیان اینکه نرخ اجاره مسکن در تهران به بیش از ۴٠ تا ۵٠ درصد رسیده و بسیاری از مالکان سقف ٢۵ درصدی نرخ اجاره را رعایت نکردند، گفت: هر چند تعداد قراردادهای تمدید اجاره قابل توجه بود اما بسیاری هم به دلیل عدم توان پرداخت اجاره، به مناطق پایین‌تر یا حاشیه تهران مهاجرت کردند.