قیمت طلا امروز




 سایت اقتصادنیوز / ۳ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۷

ترامپ در باتلاق جنگ ایران به روایت واشنگتن پست |مهلت 60 روزه به پایان رسیده اما جنگ پایان نیافته و تنگه هرمز همچنان بسته است | جنگی فرسایشی در راه است؟

اقتصادنیوز: ۶ ماه پس از آغاز حملات آمریکا به ایران در هماهنگی با رژیم اسرائیل و ۷۸ روز مانده به انتخابات میان‌دوره‌ای که مشخص خواهد کرد جمهوری‌خواهان کنترل کنگره را حفظ می‌کنند یا نه، ترامپ با همان نوع درگیری طولانی و نامحدودی مواجه شده که مدعی بود به‌طور منحصربه‌فرد قادر به جلوگیری از آن است.
 ترامپ در باتلاق جنگ ایران به روایت واشنگتن پست |مهلت 60 روزه به پایان رسیده اما جنگ پایان نیافته و تنگه هرمز همچنان بسته است | جنگی فرسایشی در راه است؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، نشریه واشنگتن‌پست در گزارشی نوشت: دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا پس از پایان مهلت توافق دوماهه با ایران، با جنگی فرسایشی و بدون چشم‌انداز روشن برای پایان آن مواجه شده است؛ جنگی که تنگه هرمز را همچنان عمدتا بسته نگه داشته و هزینه‌های اقتصادی و سیاسی آن در داخل آمریکا رو به افزایش است. ۶۰ روز پیش، ترامپ در ضیافتی مجلل در کاخ ورسای در کنار امانوئل مکرون رئیس‌جمهوری فرانسه، یادداشت تفاهمی با ایران امضا کرد و از آغاز پایان درگیری آمریکا با تهران خبر داد.

این نشریه نوشت: کاخ سفید این توافق را «پیشرفتی تاریخی» توصیف کرده بود که به بازگشایی تنگه هرمز و تضمین جلوگیری از «دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای» منجر خواهد شد. مشاوران ترامپ نیز گفته بودند این توافق نشان خواهد داد که رئیس‌جمهوری آمریکا می‌تواند به «جنگ‌های بی‌پایان» در خاورمیانه پایان دهد، نه اینکه آنها را طولانی‌تر کند.

این توافق دو ماه فرصت برای مذاکرات تعیین کرده بود تا آتش‌بس موقت به توافقی گسترده‌تر درباره مناقشه چند دهه‌ای بر سر برنامه هسته‌ای ایران تبدیل شود.

اما این مهلت اکنون به پایان رسیده است. جنگ پایان نیافته، تنگه هرمز همچنان عمدتا بسته است و مذاکرات جزئی و دقیق درباره برنامه هسته‌ای ایران هرگز آغاز نشد.

در این گزارش آمده‌است: ۶ ماه پس از آغاز حملات آمریکا به ایران در هماهنگی با رژیم اسرائیل و ۷۸ روز مانده به انتخابات میان‌دوره‌ای که مشخص خواهد کرد جمهوری‌خواهان کنترل کنگره را حفظ می‌کنند یا نه، ترامپ با همان نوع درگیری طولانی و نامحدودی مواجه شده که مدعی بود به‌طور منحصربه‌فرد قادر به جلوگیری از آن است؛ جنگی بدون راه‌حل نظامی روشن، بدون چشم‌انداز مشخص برای پیشرفت دیپلماتیک و با هزینه‌های فزاینده اقتصادی و سیاسی در داخل آمریکا.

ادامه این رویارویی می‌تواند ترامپ را در موقعیتی قرار دهد که ریاست جنگی را بر عهده داشته باشد که یکی از پایه‌های اصلی هویت سیاسی او را تضعیف می‌کند.

تفاهم‌نامه امضا شده میان ایران و آمریکا بازه ۶۰ روزه برای مذاکره بر سر برنامه هسته‌ای ایران پیش‌بینی کرده بود که این مهلت روز دوشنبه به پایان رسید.

در حال حاضر، سردرگمی به یکی از مهم‌ترین ضعف‌های سیاست خارجی دولت ترامپ در قبال ایران تبدیل شده و در برخی از رسانه ها نیز نبود یک «هدف راهبردی ثابت» به عنوان یکی از محورهای همین سردرگمی مطرح شده است.

رفتارهای متناقض ترامپ، گویای این است که او بیشتر به دنبال روایت سازی پیرامون پیروزی ادعایی خود در جنگ بی دلیل علیه ایران است؛ سیاستی که عملا به تعمیق بی‌اعتمادی تهران و شانه خالی کردن مکرر واشنگتن از وفای به عهد در توافق های امضا شده به دست رئیس جمهور این کشور منتهی شده است.

تلاش های واشنگتن برای القای تضعیف ایران در حوزه‌های اقتصادی و حتی نظامی و سپس ایجاد امیدواری به منظور وادار کردن تهران به پذیرش توافقی از موضع غیر برابر است؛ محاسبه‌ای که مقامات ایرانی بارها آن را رد کرده‌اند.

  همچنین بخوانید گزینه جدید واشنگتن برای فشار بر ایران ترامپ: ما کل تنگه را مین‌روبی کرده‌ایم/ اجازه نمی‌دهیم کشتی‌ها به سمت ایران بروند هشدار نشریه آمریکایی؛ ترامپ پیش از آنکه دیر شود، از مارپیچ جنگ با ایران خارج شود/ جنگ ایران می‌تواند دو شریان انرژی جهان را به خطر بیندازد شکست ترامپ مقابل دانشگاه‌ها؛ هاروارد چگونه ورق را برگرداند؟



۲۵ دقیقه قبل / سایت اقتصاد معاصر

وزیر راه: راه‌ها و خطوط ریلی آسیب‌دیده حداکثر تا ۴۸ ساعت بازگشایی شد

به گزارش اقتصاد معاصر؛ فرزانه صادق، با حضور در محل برگزاری نشست‌های تخصصی بیست و یکمین جشنواره شهید رجایی در سازمان اداری و استخدامی کشور به تشریح اقدامات بی‌سابقه این وزارتخانه در شرایط حساس و جنگی اخیر پرداخت. نبض حمل‌ونقل در شرایط جنگی

وزیر راه با اشاره به فشارهای واردشده بر زیرساخت‌های کشور در جریان جنگ ۱۲ روزه، اظهار کرد: با وجود شرایط ویژه و محدودیت‌ها، جابه‌جایی مسافر و کالا بدون هیچ‌گونه وقفه‌ای ادامه یافت. در بخش ریلی و جاده‌ای خدمات روتین حفظ و در بنادر نیز تسهیلات لازم برای خروج کالا فراهم شد. در بخش هوایی نیز با وجود تمام چالش‌ها، پروازهای حساس مربوط به حج، اربعین، تشییع رهبر شهید و ایام ۲۸ صفر با موفقیت و بدون اختلال انجام شد. معجزه بازسازی در کمتر از ۴۸ ساعت

وزیر راه و شهرسازی در بخشی از سخنانش، با اشاره به سرعت عمل در بازسازی زیرساخت‌های تخریب‌شده بود، افزود در جریان جنگ ۱۲ روزه، استان هرمزگان و زیرساخت‌های جنوب کشور هدف حملات قرار گرفتند. پل‌ها، تونل‌ها، آزادراه‌ها و خطوط ریلی آسیب دیدند، اما با تلاش شبانه‌روزی همکارانم، مسیرهای جاده‌ای و ریلی در فاصله‌ای بین چند ساعت تا حداکثر ۴۸ ساعت به مدار خدمت بازگشتند و هیچ وقفه‌ای در رفت‌وآمد ایجاد نشد.

به گفته وی، متأسفانه در این درگیری‌ها بیش از ۱۴۷ شهر و روستا در ۲۵ استان کشور مورد حمله قرار گرفتند، اما عملیات بازسازی همزمان با جنگ و بدون توقف پیگیری شد. سقف‌های امن؛ از ادامه طرح‌های مسکن تا اسکان موقت

وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر اینکه تعهدات مسکنی دولت حتی یک روز هم متوقف نشد، گفت: واگذاری زمین، تأمین زیرساخت‌ها و پیشرفت پروژه‌های مسکن حمایتی با همان قوت ادامه یافت. علاوه بر این، وظیفه سنگین بازسازی واحدهای مسکونی و تجاری آسیب‌دیده نیز به ما محول شد.

صادق با اشاره به تقسیم کار در کلان‌شهرها خاطرنشان کرد: بر اساس مصوبه دولت، بازسازی کلان‌شهرها بر عهده شهرداران قرار گرفت. همچنین برای اینکه مردم در دوران بازسازی دچار مشکل نشوند، ودیعه‌های اجاره‌بها در نظر گرفته شد تا خانوارها تا زمان تکمیل واحدهای اصلی، دغدغه اسکان موقت نداشته باشند. قدردانی از صبر مردم و تلاش جهادی کارکنان

فرزانه صادق در پایان، ضمن قدردانی ویژه از کارکنان صف و ستاد وزارت راه وشهرسازی و بخش خصوصی، گفت: همکاران من در بزنگاه‌ها ثابت کردند که سرباز این وطن هستند. از مردم شریف و نجیب کشورمان هم صمیمانه تشکر می‌کنم که با تحمل و درک شرایط، در جابه‌جایی کالا و مسافر با ما همراهی کردند. جشنواره شهید رجایی؛ عبور از کاغذبازی تا سنجش کیفیت

وزیر راه در بخش دیگری از سخنانش، جشنواره شهید رجایی را فرصتی برای ارزیابی واقعی کیفیت خدمات دانست و تأکید کرد: ارزیابی‌ها نباید به پر کردن فرم‌های اداری و کاغذبازی محدود شود. ما باید ببینیم در عمل چه خدمتی به مردم رسیده است. این جشنواره دو کارکرد مهم دارد؛ اول اصلاح نقاط ضعف برای سال‌های آینده و دوم آگاهی‌بخشی به مردم نسبت به اقدامات انجام‌شده.

وی در پایان با ابراز خرسندی از رویکرد جدید برگزارکنندگان جشنواره شهید رجایی، اظهار کرد: من ۲۷ سال است که در بدنه دولت فعالیت می‌کنم و امسال برای نخستین بار شاهد برگزاری این جشنواره با رویکردی کاملاً کیفی و مردم‌محور هستم که جای تقدیر فراوان دارد./مهر


۵۴ دقیقه قبل / سایت اقتصاد معاصر

پاسخ صریح دریادار ایرانی ‌به ادعای نابودی نیروی دریایی ایران؛ دروغ است

به گزارش اقتصاد معاصر؛ در روزهایی که نام «تنگه هرمز» بار دیگر در محاسبات و ادعاهای رسانه‌ای دشمن تکرار می‌شود، فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش از نقطه‌ای سخن می‌گوید که به تعبیر او، فراتر از یک موقعیت جغرافیایی، به خطی برای نمایش اقتدار دریایی ایران تبدیل شده است؛ خطی که از مرز پاکستان تا رأس‌الحد عمان امتداد دارد و نیروهای ایرانی بیش از 175 روز است در آن مستقرند.

امیر دریادار شهرام ایرانی عصر امروز در یادواره شهید عماد هرمزی در نوشهر با تشریح مأموریت نیروهای دریایی کشور اظهار کرد: سربازان ایران اسلامی در «تنگه احد ولایت» مستقر هستند و اجازه نداده‌اند دشمن حتی قدمی به این محدوده نزدیک شود.

وی با گرامیداشت یاد شهدای جنگ رمضان و شهدای نیروی دریایی ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، شهدا را جان‌فدایان مردم و ایران اسلامی دانست و گفت: شهدای ما در گوشه‌گوشه کشور برای دفاع از مردم و سرزمین جان خود را تقدیم کردند و امروز نیز راه و مأموریت آنان توسط همرزمانشان ادامه دارد. «تنگه احد ولایت»؛ خطی از پاکستان تا عمان

فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش در تشریح مفهوم «تنگه احد ولایت» گفت: این خط از مرز پاکستان تا رأس‌الحد در کشور عمان و در عمق ورودی دریای عمان به اقیانوس هند امتداد دارد.

ایرانی با اشاره به ادعاهایی درباره وضعیت نیروی دریایی ایران افزود: بارها درباره تنگه هرمز صحبت شده و برخی ادعا کرده‌اند نیروی دریایی ایران از بین رفته است؛ اما سؤال اینجاست که اگر چنین ادعایی درست است، چرا دشمن جرأت نمی‌کند حتی یک میلی‌متر وارد «تنگه احد ولایت» شود؟

وی تصریح کرد: امروز کشتی‌های ایران در بنادر مختلف حضور دارند و از همین محدوده عبور می‌کنند؛ بنابراین اقتدار دریایی جمهوری اسلامی ایران صرفاً یک ادعا نیست، بلکه در میدان و در مسیرهای دریایی خود را نشان می‌دهد. 175 روز ایستادگی در خط مقدم

دریادار ایرانی با بیان اینکه نیروهای ایرانی بیش از 175 روز است در این محدوده استقرار دارند، گفت: شاید ما در حوزه تبلیغات و رسانه آن‌گونه که باید عمل نکرده باشیم، اما مردم بدانند سربازان شما در «تنگه احد ولایت» مستقر هستند و اجازه نداده‌اند دشمن قدم از قدم بردارد.

وی ادامه داد: این همان پیامی است که شهید عماد هرمزی و دیگر شهدای نیروی دریایی می‌خواستند به مردم منتقل کنند؛ اقتدار، ایستادگی و انجام مأموریت حتی در سخت‌ترین شرایط. مأموریتی که شهید هرمزی تا پای جان انجام داد

فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش با اشاره به آخرین مأموریت‌های شهید عماد هرمزی گفت: این شهید و همرزمانش چند روز پیش از شهادت در دل دشمن و در کنار آنها حضور داشتند تا شرایط را بررسی و برای مأموریت خود آماده شوند.

ایرانی با بیان اینکه قدرت واقعی در میدان باید خود را نشان دهد، افزود: اگر کسی ادعای قدرت دارد، باید در برابر رزمندگان ما اقدام کند، نه اینکه از پشت خنجر بزند.

وی درباره شهید هرمزی نیز گفت: این شهید افسر عملیات ناوشکن و محور ناوشکن بود و زمانی که از او پرسیدم آیا دل دشمن را می‌لرزاند، پاسخ داد «همان چیزی که آقا از من انتظار دارد، انجام می‌دهم؛ حتی اگر برنگردم.»

فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش تأکید کرد: این میزان از عزم و اراده در شهیدان وجود داشت و امروز نیز همرزمان آنان با همان روحیه مصمم به انجام مأموریت خود ادامه می‌دهند. گریه ما طوفان به پا می‌کند

دریادار ایرانی با اشاره به روحیه رزمندگان نیروی دریایی در مواجهه با شهادت همرزمانشان گفت: ما هم برای شهدا گریه می‌کنیم، اما قطره‌های گریه ما طوفانی به پا می‌کند که اجازه نمی‌دهد دشمن قدم از قدم بردارد.

وی تصریح کرد: دشمن با تمام قوا آمده و ما نیز با تمام قوا ایستاده‌ایم و اگر شهیدی از ما گرفته شده، ناجوانمردانه بوده است. امروز مسئولیت ما پس از شهادت همرزمانمان سنگین‌تر شده است؛ چراکه باید راه آنان را ادامه دهیم و انتقام عزیزانمان را بگیریم. چرا نام این منطقه «تنگه احد ولایت» شد؟

فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش در ادامه به فلسفه نامگذاری این محدوده پرداخت و گفت: در تاریخ اسلام، مسلمانان در جنگ احد آسیب دیدند، زیرا به فرمان پیامبر اکرم(ص) توجه نکردند؛ از این رو برای ما «احد» یادآور یک تکلیف و مسئولیت است.

وی افزود: امروز برای ما نیز یک تکلیف تعیین شده و آن حضور و تسلط در شمال اقیانوس هند است؛ این مأموریت به نیروهای ما ابلاغ شده و به لطف خدا انجام شده است.

ایرانی ادامه داد: مأموریت دیگر ما این است که اجازه ندهیم کسی از این خط جلوتر بیاید و به لطف خدا تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده است. همچنین اجازه نمی‌دهیم دشمن به خاک مقدس ایران برسد.

وی تصریح کرد: چون این دستور اجرا شد، نام این منطقه را «تنگه احد ولایت» گذاشتیم. دشمن زیرساخت اصلی ایران را نشناخت

فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تلاش دشمن برای ضربه زدن به زیرساخت‌های کشور اظهار کرد: دشمن اعلام کرد که زیرساخت‌های ایران را هدف قرار می‌دهد، اما متوجه نبود زیرساخت اصلی ایران، مردم هستند.

ایرانی گفت: زیرساخت ایران بزرگ اسلامی، تمدن و فرهنگ مردم است و بسیاری از پل‌ها و زیرساخت‌هایی که هدف قرار گرفتند، دوباره ساخته شدند و به چرخه خدمت بازگشتند.

وی با بیان اینکه دشمن در محاسبات خود قدرت مردم ایران را نادیده گرفته است، افزود: آنچه امروز باعث شده دشمن در برابر ایران زمین‌گیر شود، انسجام و اراده مردم است. نوشهر؛ خاستگاه فرماندهان و شهدای نیروی دریایی

دریادار ایرانی در بخش دیگری از سخنان خود به جایگاه نوشهر و مازندران در تربیت نیروهای دریایی اشاره کرد و گفت: بسیاری از فرماندهان و شهدای بزرگ نیروی دریایی در این منطقه حضور داشته و نفس آنان در این خطه دمیده شده است.

وی افزود: دانشگاه علوم دریایی نوشهر نیز فرزندانی را تربیت کرده که از همین مکتب برخاسته و در میدان دفاع از کشور ایفای نقش کرده‌اند.

فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش با اشاره به شهدای عالی‌رتبه نیروهای مسلح گفت: امیر سپهبد موسوی، امیر سرلشکر رزاقی، سردار سپهبد شادمانی و دیگر فرماندهانی که به شهادت رسیدند، پیام‌های بزرگی برای ما داشتند و راه آنان همچنان ادامه دارد. هشدار درباره یک خط قرمز؛ «انسجام مردم»

ایرانی در بخش پایانی سخنان خود، حفظ انسجام داخلی را یکی از مهم‌ترین الزامات استمرار اقتدار کشور دانست و گفت: اگر دشمن احساس کند می‌تواند به انسجام مردم ضربه بزند، فرصت پیدا خواهد کرد ضربه آخر را به نظام و کشور وارد کند.

وی تأکید کرد: باید این انسجام را حفظ کنیم و اجازه ندهیم دشمن به وحدت و همبستگی مردم آسیب بزند.

فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش در پایان گفت: قدرت و اراده مردم ایران اسلامی است که دشمن را سر جای خود نشانده و او را زمین‌گیر کرده است و اگر علم و لیاقت علمداری را داشته باشیم، کشتی کشور را به جای درست خواهیم رساند./تسنیم


۲ ساعت قبل / سایت ایبنا

پرداخت ۳۵۰۰ میلیارد تومان خسارت خودرو‌های آسیب دیده از جنگ

به گزارش ایبنا به نقل از تسنیم، موسی رضایی رئیس کل بیمه مرکزی از تسویه وام‌های دارای پوشش بیمه عمر مانده بدهکار شهدای جنگ‌های تحمیلی اخیر خبر داد و گفت: تاکنون ۱۴۱۹ فقره وام به ارزش ۱۰۰۰ میلیارد ریال توسط صنعت بیمه تسویه شده و ۱۸۳ مورد نیز در حال پیگیری و انجام است.

وی اظهار داشت: در جنگ‌های اخیر کل خسارات وارد شده در رشته هواپیما بالغ بر ۱۱۲ میلیون دلار بود که تاکنون بیش از ۳۳ میلیون دلار آن پرداخت شده که این میزان در رشته کشتی به عدد ۱۴۰ میلیون دلار می‌رسد که ۹۰ میلیون دلار آن به زیان‌دیدگان پرداخت شده است.

رضایی با ارائه آمار مرتبط با خسارات خودرو‌های آسیب‌دیده در ایام جنگ، اظهار داشت: از مجموع ۴۲ هزار خودرو آسیب‌دیده تاکنون خسارات بیش از ۳۰ هزار خودرو به میزان ۳۵۰۰ میلیارد تومان از سوی صنعت بیمه، تسویه شده است.




 فروش دارایی‌های وشهر
۶ ساعت قبل / سایت صدای بورس

فروش دارایی‌های وشهر

بانک شهر که در راستای اجرای قانون «رفع موانع تولید رقابت‌پذیر» و سیاست‌های ابلاغی بانک مرکزی، اقدام به عرضه سهام خود در سه شرکت زیرمجموعه کرد و از نتیجه نسبی مزایده خبر داد.

 میزان افزایش اجاره‌بها بالای ۵٠ درصد است
۷ ساعت قبل / سایت هم میهن

میزان افزایش اجاره‌بها بالای ۵٠ درصد است

دبیر اتحادیه مشاوران املاک تهران با بیان اینکه نرخ اجاره مسکن در تهران به بیش از ۴٠ تا ۵٠ درصد رسیده و بسیاری از مالکان سقف ٢۵ درصدی نرخ اجاره را رعایت نکردند، گفت: هر چند تعداد قراردادهای تمدید اجاره قابل توجه بود اما بسیاری هم به دلیل عدم توان پرداخت اجاره، به مناطق پایین‌تر یا حاشیه تهران مهاجرت کردند.

 مونا هادی در سمینار برندسازی شخصی لینکدین: دیده‌شدن بدون اعتمادسازی، به فرصت حرفه‌ای تبدیل نمی‌شود
۵ ساعت قبل / سایت توسعه برند

مونا هادی در سمینار برندسازی شخصی لینکدین: دیده‌شدن بدون اعتمادسازی، به فرصت حرفه‌ای تبدیل نمی‌شود

مونا هادی، مشاور شبکه‌های اجتماعی و فعال لینکدین، در سمینار «برندسازی شخصی در لینکدین؛ از دیده‌شدن تا تأثیرگذاری حرفه‌ای» گفت: هدف از حضور در لینکدین صرفاً دریافت بازدید، لایک یا افزایش تعداد دنبال‌کنندگان نیست

 سلار شایعه تغییر نرخ گاز خوراک را شفاف‌سازی کرد
۹ ساعت قبل / سایت صدای بورس

سلار شایعه تغییر نرخ گاز خوراک را شفاف‌سازی کرد

شرکت سیمان لارستان با نماد «سلار» با انتشار نامه‌ای رسمی، شایعه تغییر نرخ گاز خوراک مصرفی را رد و تأکید کرد نرخ گاز خوراک و سوخت این شرکت بر اساس مصوبه‌های ابلاغی همچنان مشخص و شفاف است.

 چرا میلیون‌ها چینی برای شغل دولتی رقابت می‌کنند؟
۴۸ دقیقه قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

چرا میلیون‌ها چینی برای شغل دولتی رقابت می‌کنند؟

دنیای اقتصاد: در چین، شغل دولتی فقط به معنای حقوق و امنیت شغلی نیست؛ برای بسیاری از کارکنان، ورود به ساختار دولت و حزب می‌تواند به معنای پذیرش نظارت بر بخش‌هایی از زندگی خصوصی هم باشد.

 افزایش ۵۰درصدی اجاره‌بها در تهران/ مالکان سقف دولتی را رعایت نمی‌کنند؟
۸ ساعت قبل / سایت اکونگار

افزایش ۵۰درصدی اجاره‌بها در تهران/ مالکان سقف دولتی را رعایت نمی‌کنند؟

دبیر اتحادیه مشاوران املاک تهران با بیان اینکه نرخ اجاره مسکن در تهران به بیش از ۴٠ تا ۵٠ درصد رسیده و بسیاری از مالکان سقف ٢۵ درصدی نرخ اجاره را رعایت نکردند، گفت: هر چند تعداد قراردادهای تمدید اجاره قابل توجه بود اما بسیاری هم به دلیل عدم توان پرداخت اجاره، به مناطق پایین‌تر یا حاشیه تهران مهاجرت کردند.