قیمت طلا امروز




 سایت اقتصادنیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۳۰

انتقام روس‌ها از مهد غلّه | پای سوسیالیسم در میان است | چرا اوکراین قربانی دومین قحطی بزرگ قرن شد؟

اقتصادنیوز: قحطی ۱۹۳۳ شوروی نتیجه سیاست‌های اشتراکی‌سازی اجباری بود که برداشت معمولی را به فاجعه تبدیل کرد. در آن میان اوکراینی‌ها هدف شدیدترین اشتراکی‌سازی و بالاترین نرخ مرگ‌ومیر بودند.
 انتقام روس‌ها از مهد غلّه | پای سوسیالیسم در میان است | چرا اوکراین قربانی دومین قحطی بزرگ قرن شد؟

این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از دنیای اقتصاد، ناتالیا نائومنکو، اقتصاددان و استاد دانشگاه جورج میسون، در مقاله‌ای نوشت:

قحطی سال ۱۹۳۳ در اتحاد جماهیر شوروی بین ۶ تا ۱۰‌ میلیون نفر را به کام مرگ کشاند. علاوه بر این، ۶۰‌میلیون نفر دیگر نیز در معرض گرسنگی شدید قرار گرفتند یا شاهد گرسنگی مرگبار اطرافیان خود بودند اما زنده ماندند؛ تجربیاتی که احتمالا آسیب‌های روحی و روانی عمیقی تا پایان عمر بر جای گذاشت. این قحطی دومین قحطی بزرگ در تاریخ سده بیستم میلادی پس از «قحطی بزرگ چین» بود و از نظر نسبت تعداد کشته‌شدگان به کل جمعیت، شباهت بسیار زیادی به قحطی چین داشت. سال ۱۹۳۳ ممکن است در نگاه اول زمانی بسیار دور به نظر برسد، اما ما درباره پدربزرگ‌ها، مادربزرگ‌ها یا اجداد همین نسل صحبت می‌کنیم که با کابوس‌ها و وحشت‌های باورنکردنی دست‌وپنج نرم کردند: از خالی شدن کامل روستاهای متعددی از سکنه گرفته تا بروز موارد دردناک آدم‌خواری. …




 اخبار جدید

 از هرمز تا باب‌المندب؛ جنگ ایران و آمریکا به جنگ کشتیرانی و انرژی تبدیل شد
۱ ساعت قبل / سایت فرارو

از هرمز تا باب‌المندب؛ جنگ ایران و آمریکا به جنگ کشتیرانی و انرژی تبدیل شد

در حالی که عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز به پایین‌ترین سطوح رسیده، تقابل ایران و آمریکا وارد مرحله‌ای شده که نفتکش‌ها و مسیرهای انتقال انرژی به یکی از اصلی‌ترین اهداف آن تبدیل شده‌اند. در هرمز تردد کشتی‌ها به‌شدت کاهش یافته و در سوی دیگر، حملات حوثی‌ها در دریای سرخ و آسیب به مسیرهای نفتی عربستان، باب‌المندب را نیز به یکی از کانون‌های اصلی بحران تبدیل کرده است.

 حضور ایران در بریکس ۲۰۲۶؛ گواهی بر شکست ادعاهای آمریکا
۱ ساعت قبل / خبرگزاری ایسنا

حضور ایران در بریکس ۲۰۲۶؛ گواهی بر شکست ادعاهای آمریکا

معاون اداره کل امور سازمان همکاری شانگهای و بریکس وزارت امور خارجه کشورمان ابراز عقیده کرد، نفس حضور ایران در اجلاس بریکس، گواهی بر شکست ادعاهای آمریکا مبنی بر انزوای سیاسی و طرد اقتصادی است.

 چرا افزایش قیمت نفت به سود ایران تمام نمی‌شود؟ | عواقب تداوم کاهش درآمدهای نفتی ایران | چرا تبدیل نفت به ابزار قدرت، برای ایران قدرت پایدار نساخت؟
۲۷ دقیقه قبل / سایت اقتصادنیوز

چرا افزایش قیمت نفت به سود ایران تمام نمی‌شود؟ | عواقب تداوم کاهش درآمدهای نفتی ایران | چرا تبدیل نفت به ابزار قدرت، برای ایران قدرت پایدار نساخت؟

اقتصادنیوز: برخورداری از ذخایر عظیم نفت لزوماً به معنای برخورداری از قدرت نفتی نیست. قدرت زمانی شکل می‌گیرد که کشور بتواند نفت را تولید کند، آزادانه بفروشد و درآمد آن را به سرمایه و قدرت اقتصادی تبدیل کند.

 عربستان عراق را به همدستی با یمن متهم کرد/ عراق در  واکنش یک فرمانده نظامی را عزل کرد+ جزئیات
۲۷ دقیقه قبل / سایت اکوایران

عربستان عراق را به همدستی با یمن متهم کرد/ عراق در واکنش یک فرمانده نظامی را عزل کرد+ جزئیات

در پی حمله به خط لوله نفتی استراتژیک عربستان سعودی و ادعای دولت ریاض درباره انجام این حملات از خاک عراق، نخست وزیر عراق فرمانده عملیات نظامی استان میسان را برکنار کرد.

 نسخه‌های پرهزینه و سهم ۵۰ درصدی پرداخت از جیب مردم / ضرورت هماهنگی بیمه‌ها و وزارت بهداشت
۱ ساعت قبل / خبرگزاری ایسنا

نسخه‌های پرهزینه و سهم ۵۰ درصدی پرداخت از جیب مردم / ضرورت هماهنگی بیمه‌ها و وزارت بهداشت

وزیر اسبق وزارت بهداشت با هشدار درباره روند فعلی هزینه‌های درمانی و با اشاره به سهم بیش از ۵۰ درصدی مردم در پرداخت هزینه ها، تاکید کرد که هزینه برخی داروها از جمله مکملها و همچنین هزینه‌های پاراکلینیک، باعث ایجاد نسخه‌های پرهزینه شده که می‌تواند منجر به افزایش نرخ انصراف از درمان در جامعه شود؛ موضوعی که نیازمند تغییر در روند تجویز و هماهنگی میان بیمه‌ها و وزارت بهداشت است.

 همسر حدادعادل تعداد شهدای حمله به بیت‌رهبری را اعلام کرد؛ ۷۶ نفر شبیه واقعه کربلا
۱۹ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

همسر حدادعادل تعداد شهدای حمله به بیت‌رهبری را اعلام کرد؛ ۷۶ نفر شبیه واقعه کربلا

همسر غلامعلی حدادعادل و مادر شهید زهرا حدادعادل (همسر آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای)، در یک گفت‌وگوی تصویری با بیان این که «هفتاد و شش نفر در حمله ۹ اسفند در بیت رهبری شهید شدند، شبیه واقعه کربلا» تاکید کرد: قطعا همان طور که قیام امام حسین اثر گذاشت، شهادت رهبری نیز تاثیر خود را خواهد گذاشت.

شنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۵ - 12 September 2026