قیمت طلا امروز




 سایت اقتصادنیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۲۴

بحرانِ بنزین پیچیده‌تر شد | سه سناریو برای مدیریت ناترازی انرژی | پیامدهای تناقض در تصمیم‌ گیری، از اجرا تا توقف فوری در کمتر از چند ساعت!

اقتصادنیوز: بحران بنزین در ایران امروز تنها یک مساله اقتصادی نیست، بلکه گره‌خورده با امنیت ملی و زیرساخت‌هایی است که در ماه‌های اخیر تحت فشارهای مضاعف بوده‌اند.
 بحرانِ بنزین پیچیده‌تر شد | سه سناریو برای مدیریت ناترازی انرژی | پیامدهای تناقض در تصمیم‌ گیری، از اجرا تا توقف فوری در کمتر از چند ساعت!

به گزارش اقتصادنیوز، شامگاه ۲۱مرداد، اعلام ناگهانی عرضه بنزین با نرخ ۸۷هزار و ۲۰۰تومان در کرمان و توقف آن تنها چند ساعت بعد، بار دیگر مساله بنزین را به یکی از حساس‌ترین موضوعات اقتصادی و اجتماعی کشور تبدیل کرد؛ اتفاقی که در کنار تاکید دولت بر ضرورت اطلاع‌رسانی پیش از اجرای هر سیاست جدید، پرسش‌هایی جدی درباره نحوه مدیریت ناترازی سوخت و هماهنگی دستگاه‌های تصمیم‌گیر ایجاد کرده است. سه سناریو برای مدیریت ناترازی 

بنا بر گزارش علیرضا کاظمی‌مقدم در روزنامه دنیای اقتصاد، ماجرای کرمان اگرچه متوقف شد، اما مساله‌ای که زمینه‌ساز آن بود همچنان پابرجاست: مصرف روزانه ۱۳۵‌میلیون لیتر بنزین، درحالی‌که تولید پالایشگاهی حدود ۱۱۲‌میلیون لیتر و تولید بنزین از محصولات پتروشیمی ۹‌میلیون لیتر در روز برآورد می‌شود؛ بخشی از این کسری نیز با برداشت از ذخایر راهبردی تامین می‌شود.

در چنین شرایطی، دولت سه سناریو برای مدیریت ناترازی در دست بررسی دارد؛ سناریوهایی که هنوز هیچ‌کدام به مصوبه نهایی تبدیل نشده‌اند.

گزینه نخست، عرضه بنزین متناسب با تولید داخلی است که می‌تواند مصرف ذخایر و وابستگی خارجی را کاهش دهد، اما خطر تشکیل صف و نابرابری در دسترسی را به همراه دارد.

گزینه دوم، حفظ سهمیه موجود و عرضه مصرف مازاد با نرخ غیر یارانه‌ای و متناسب با هزینه تامین یا واردات است؛ مدلی که می‌تواند مصرف را کنترل کند، اما نیازمند طراحی دقیق سهمیه و سازوکارهای حمایتی است.

گزینه سوم، بازطراحی شیوه توزیع یارانه است؛ به‌گونه‌ای‌که بخشی از بنزین به حمل‌ونقل عمومی بر اساس پیمایش اختصاص یابد و بخش دیگر میان همه مردم توزیع شود.

وجه مشترک هر سه گزینه آن است که ناترازی بنزین دیگر صرفا مساله تولید نیست؛ مساله اصلی، نحوه توزیع هزینه کمبود میان دولت، مصرف‌کننده و اقتصاد کشور است. تجربه کرمان نشان داد که هر تصمیم قیمتی، اگر بدون طراحی دقیق، هماهنگی نهادی و اقناع اجتماعی اتخاذ شود، می‌تواند پیش از آنکه راه‌حل ناترازی باشد، به بحرانی تازه برای جامعه تبدیل شود. نامعادله بنزین پیچیده‌تر شد

شامگاه ۲۱ مردادماه، انتشار خبری بر خروجی خبرگزاری‌ها کافی بود تا موجی از حیرت و نگرانی فضای جامعه را فرا بگیرد. خبر کوتاه اما تکان‌دهنده بود؛ بنزین آزاد با نرخ ۸۷ هزار و ۲۰۰ تومان. …



 سهمیه بنزین این خودروها افزایش یافت/ جزییات
۳ دقیقه قبل / روزنامه تعادل

سهمیه بنزین این خودروها افزایش یافت/ جزییات

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: سهمیه ماهانه سوخت خودروهای استان به ۱۶۰ لیتر افزایش یافت و از امشب در کارت‌های سوخت اعمال می‌شود.

 انتقال سهمیه بنزین از کارت سوخت به کارت بانکی کم هزینه‌تر است
۵۲ دقیقه قبل / روزنامه تعادل

انتقال سهمیه بنزین از کارت سوخت به کارت بانکی کم هزینه‌تر است

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در موضوع بنزین، انتقال سهمیه از کارت سوخت به کارت بانکی را نمونه‌ای از اصلاحات کم‌هزینه‌تر دانست.

 بنزین و آدرس غلط عدالت
۴۲ دقیقه قبل / سایت شهرآرانیوز

بنزین و آدرس غلط عدالت

تبدیل یک تفاوت آماری به نتیجه‌ای قطعی درباره بی‌عدالتی، بدون بررسی علت‌های شکل‌گیری آن، می‌تواند بیش از آنکه به فهم مسئله کمک کند، افکار عمومی را به‌سمت مقصرسازی اجتماعی هدایت کند.

 سهمیه سوخت سیستان‌وبلوچستان افزایش یافت؛ سهمیه ماهانه خودروها به ۱۶۰ لیتر رسید
۵۶ دقیقه قبل / سایت شهر بورس

سهمیه سوخت سیستان‌وبلوچستان افزایش یافت؛ سهمیه ماهانه خودروها به ۱۶۰ لیتر رسید

سهمیه ماهانه سوخت خودروهای سیستان‌وبلوچستان از یکم شهریور ۱۴۰۵ به ۱۶۰ لیتر افزایش یافت و سهمیه جدید با سه نرخ متفاوت در کارت‌های سوخت خودروهای استان شارژ می‌شود.



«حتی یک دلار» هم به دست ایران نرسید؛ شفاف‌سازی کنید دارایی‌ها کجاست؟
سایت اطلاعات آنلاین

«حتی یک دلار» هم به دست ایران نرسید؛ شفاف‌سازی کنید دارایی‌ها کجاست؟

قالیباف از آزادسازی میلیاردها دلار از اموال بلوکه شده ایران سخن می‌گوید، اما رئیس کل بانک مرکزی تأکید می‌کند «حتی یک دلار» هم در اختیار ایران قرار نگرفته است! مردم هم نمی‌دانند که بالاخره پول‌های ایران کجاست و چه میزان از آن واقعاً قابل دسترس است؟
از رسانه ها/ ضعف ساختار نظارت بر بازار رو‌به‌رشد طلای آنلاین
سایت شفقنا

از رسانه ها/ ضعف ساختار نظارت بر بازار رو‌به‌رشد طلای آنلاین

شفقنا- روزنامه خراسان نوشت:  ورشکستگی یک پلتفرم فروش آنلاین طلا به‌دلیل خالی‌فروشی و لغو فعالیت آن با حدود ۲۰۰ هزار کاربر، بار دیگر ضعف ساختار نظارت بر بازار رو‌به‌رشد طلای آنلاین را به کانون توجه آورده است؛ بازاری که بسیاری از مردم برای حفظ ارزش پس‌اندازهای خرد خود، از چند سوت تا چند گرم، به آن [ ]
«صندوق‌ ارزی»؛ راه حلی برای بازار ارز
روزنامه آرمان امروز

«صندوق‌ ارزی»؛ راه حلی برای بازار ارز

بابک سالاروند آرمان امروز : در اقتصادی که ارزش پول ملی دائماً در معرض فرسایش قرار دارد، سرمایه‌گذار بیش از آنکه به دنبال سود باشد، به دنبال راهی برای حفظ ارزش دارایی است. اینجاست که ایده صندوق‌های ارزی در بورس جذاب می‌شود؛ ابزاری که به سرمایه‌گذار اجازه می‌دهد بدون خرید و نگهداری مستقیم ارز، در [ ]
تعمیرات میلیاردی روی دست مردم - همدلی
روزنامه همدلی

تعمیرات میلیاردی روی دست مردم - همدلی

مونا ربیعیان خبرنگار وقتی هزینه تعمیر خودرو از توان خانوارها خارج شده، هر ابهام درباره کیفیت سوخت می‌تواند به یک بحران تازه معیشتی تبدیل شود.ماجرای ورود متانول به چرخه تولید و اختلاط بنزین، در شرایطی به یکی از نگرانی‌های تازه رانندگان تبدیل شده که هزینه نگهداری و تعمیر خودرو در سال‌های اخیر به‌شدت افزایش [ ]
جاماندگان یارانه بنزین
سایت ایران آنلاین

جاماندگان یارانه بنزین

هر بار که نازل جایگاه سوخت در باک یک خودرو قرار می‌گیرد، بخشی از یارانه عمومی کشور نیز به همان باک سرازیر می‌شود. هرچه مصرف بیشتر باشد، سهم از این یارانه هم بیشتر است. اما میلیون‌ها نفر که خودرویی ندارند، هرگز در این صف قرار نمی‌گیرند؛ آنها فقط وقتی با بنزین روبه‌رو می‌شوند که کرایه تاکسی را می‌پردازند یا افزایش هزینه حمل‌ونقل را در قیمت کالاها می‌بینند.
بنزین؛ اصلاح قیمت یا آزمون تاب‌آوری اجتماعی؟
سایت صفحه اقتصاد

بنزین؛ اصلاح قیمت یا آزمون تاب‌آوری اجتماعی؟

کاهش ناترازی انرژی یک ضرورت است و نمی‌توان با شعار و تعویق، مسئله مصرف و کمبود بنزین را برای همیشه حل‌نشده باقی گذاشت. اما اصلاح قیمت، لزوماً تنها راه اصلاح مصرف نیست و مهم‌تر از آن، نحوه اجرای اصلاحات است.