قیمت طلا امروز




 سایت اقتصادنیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۱۵

ابوالفتح: برای ترامپ فرق ندارد در ایران شاه حکومت کند یا روحانی/ آمریکا به دنبال تغییر حکومت نیست/حمله ایران به زیرساخت‌های منطقه، کابوس آمریکا بود

اقتصادنیوز: ​امیرعلی ابوالفتح گفت: وقتی رئیس‌جمهور آمریکا مدام خطوط قرمز تعیین می‌کند و سپس از آن‌ها عقب‌نشینی می‌کند، بدون آنکه طرف مقابل اقدامی انجام داده باشد، اعتماد به آمریکا خدشه‌دار می‌شود.
 ابوالفتح: برای ترامپ فرق ندارد در ایران شاه حکومت کند یا روحانی/ آمریکا به دنبال تغییر حکومت نیست/حمله ایران به زیرساخت‌های منطقه، کابوس آمریکا بود

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا اظهار داشت: «وقتی رئیس‌جمهور آمریکا مدام خطوط قرمز تعیین می‌کند و سپس از آن‌ها عقب‌نشینی می‌کند، بدون آنکه طرف مقابل اقدامی انجام داده باشد، اعتماد به آمریکا خدشه‌دار می‌شود. این مسئله هم بر متحدان آمریکا تأثیر می‌گذارد و هم بر رقبای این کشور.»

در ادامه بخشی از مصاحبه امیرعلی ابوالفتح را می‌خوانید؛ حمله ایران به زیرساخت‌های منطقه، کابوس آمریکا بود/ عمان و عربستان در توقف حملات نقش داشتند

ببینید، خود ترامپ می‌گوید که این تصمیم با وساطت ایران و کشورهای منطقه گرفته شده و روند مذاکرات به سمتی در حال حرکت است که خواسته آمریکا محقق شود. این همان روایتی است که ترامپ مطرح کرده است. البته ممکن است بخشی از این روایت درست باشد، اما همه واقعیت نیست.

نگرانی از واکنش ایران در صورت حمله به زیرساخت‌ها، یکی از مواردی بود که آمریکایی‌ها و شخص دونالد ترامپ آن را در نظر داشتند. این اقدام می‌توانست هم پایگاه‌های آمریکا را هدف قرار دهد و هم زیرساخت‌های کشورهای منطقه را با آسیب مواجه کند. همچنین، احتمال از بین رفتن سرمایه‌های سرمایه‌گذاران آمریکایی در این کشورها یا کاهش سود ناشی از فعالیت‌های آن‌ها نیز وجود داشت.

مجموع این عوامل مؤثر بوده است. بخشی از ماجرا همان چیزی است که ترامپ بیان کرده است. پس از آن نیز اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه ایران و عمان در آستانه دستیابی به یک توافق قرار دارند. این مسئله نشان می‌دهد که مذاکرات میان ایران و عمان در جریان بوده است و همین موضوع می‌تواند یکی از عوامل تأثیرگذار باشد.

ولیعهد عربستان نیز اعلام کرده است که تماس‌هایی برقرار شده و درخواست شده است که حملات متوقف شوند. بنابراین، بخشی از روایت دونالد ترامپ درست است، اما عوامل دیگری نیز وجود دارد که او به آن‌ها اشاره نکرده و با این حال، می‌توان حدس زد که بر تصمیم او تأثیر گذاشته‌اند؛ از جمله واکنش تلافی‌جویانه ایران. ترامپ شب یک حرف می‌زند و صبح حرفی دیگر/ رقبای آمریکا تهدیدهای ترامپ را چندان جدی نمی‌گیرند

ببینید، این رفتار می‌تواند هم آثار مثبت داشته باشد و هم آثار منفی.

تأثیر مثبت آن این است که ترامپ مسئولیت جلوگیری از حمله را به کشورهای منطقه نسبت می‌دهد و در واقع نوعی اعتبار سیاسی به آن‌ها می‌بخشد. به بیان دیگر، این کشورها را به‌عنوان بازیگرانی معرفی می‌کند که مانع وقوع جنگ شده‌اند. طبیعی است که کشورهای منطقه از ایفای چنین نقشی ابراز خرسندی کنند.

اما از سوی دیگر، این رفتار آثار منفی مهمی نیز دارد. مهم‌ترین اثر آن، القای این پیام است که رئیس‌جمهور آمریکا فردی هیجانی و غیرقابل پیش‌بینی است؛ فردی که شب سخنی می‌گوید و صبح سخنی دیگر. این مسئله اعتبار کلام رئیس‌جمهور آمریکا را کاهش می‌دهد.

وقتی رئیس‌جمهور آمریکا مدام خطوط قرمز تعیین می‌کند و سپس از آن‌ها عقب‌نشینی می‌کند، بدون آنکه طرف مقابل اقدامی انجام داده باشد، اعتماد به آمریکا خدشه‌دار می‌شود. این مسئله هم بر متحدان آمریکا تأثیر می‌گذارد و هم بر رقبای این کشور.

در نتیجه، این پیام به رقبا و دشمنان آمریکا منتقل می‌شود که تهدیدهای ترامپ را نباید بیش از حد جدی گرفت؛ زیرا او تا آخرین لحظه مواضع سخت‌گیرانه‌ای اتخاذ می‌کند، اما در نهایت عقب‌نشینی می‌کند. برای آمریکا فرق ندارد در ایران شاه حکومت کند یا روحانی/ واشنگتن به دنبال تغییر حکومت نیست؛ به دنبال تغییر رفتار است

من چندان با این تعبیر موافق نیستم که اهداف آمریکا شکست خورده یا تغییر کرده است. آمریکا از ابتدا و حتی از چهار یا پنج دهه قبل، به دنبال تغییر رفتار ایران بوده است.

در داخل ایران، این مسئله به معنای تغییر نظام سیاسی تعبیر می‌شود؛ به این معنا که اگر ایران برنامه هسته‌ای و موشکی نداشته باشد، از گروه‌هایی مانند حماس و حزب‌الله حمایت نکند و روابط خود را با اسرائیل تغییر دهد، در واقع تغییر رژیم رخ داده است.

آمریکایی‌ها اساساً به نوع رژیم یا شکل حکومت در ایران اهمیتی نمی‌دهند. از نگاه آن‌ها، تفاوتی ندارد که در ایران شاه حکومت کند یا روحانی، تاج بر سر کار باشد یا عمامه. آنچه برای ایالات متحده اهمیت دارد، تبعیت ایران از نظم مورد نظر آمریکاست. از دید واشنگتن، حکومتی مطلوب تلقی می‌شود که سیاست‌های خود را با منافع آمریکا هماهنگ کند، این نظم را بپذیرد و برای آن چالش ایجاد نکند. این رویکرد از نخستین روزهای شکل‌گیری جمهوری اسلامی وجود داشته و همچنان نیز ادامه دارد.

به همین دلیل، معتقدم اهداف آمریکا تغییر نکرده است. ایالات متحده طی این سال‌ها از انواع ابزارهای فشار، از جنگ اقتصادی و تحریم گرفته تا عملیات نظامی، بهره گرفته است، اما در نهایت نتوانسته رفتار ایران را آن‌گونه که مطلوب خود می‌داند، تغییر دهد.

  همچنین بخوانید فوری/ تهدید ترامپ به حمله دوباره به ایران: تنگه هرمز «خیلی زود باز خواهد شد» یا .../ مذاکرات بسیار خوبی با ایران داریم رویترز به نقل از منبع ایرانی: پیش از هر مذاکره‌ای با آمریکا، باید برای ایران اهرم‌های قدرت فراهم شود ادعای آسوشیتدپرس: دولت ترامپ در حال حاضر برنامه‌ای برای ازسرگیری مذاکرات با ایران ندارد/ تلاش های میانجی گران برای احیای گفتگوها ادامه دارد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران/ تهران می خواهد توافق کند اما.../ ۲۵۰ جنگنده دیگر وجود ندارند



۳۸ دقیقه قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

ترامپ: اگر برای جلوگیری از سلاح هسته‌ای ایران لازم بود، ۱۰۰ بار دیگر حمله می‌کردم| کنترل تنگه هرمز در اختیار ماست

رویداد۲۴| دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، از آمریکایی‌ها خواست افزایش قیمت سوخت ناشی از جنگ را تحمل کنند و درباره حمله به ایران گفت اگر برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای لازم می‌بود، ۱۰۰ بار دیگر نیز این کار را انجام می‌داد.

بخش‌هایی از ادعا‌های وی به شرح زیر است:

ایران هرگز سلاح هسته‌ای نخواهد داشت و ما کنترل تنگه هرمز را در اختیار داریم.

اگر ایران سلاح هسته‌ای داشت، از آن استفاده می‌کرد و اسرائیل و تمام خاورمیانه را نابود می‌کرد.

ایران هنوز تعدادی موشک و پهپاد دارد، اما ظرفیت تولید آنها در مقایسه با پنج ماه قبل بسیار پایین است

ایرانی‌ها به کشور‌های تقریباً بی‌طرفی موشک شلیک کردند که هیچ‌کس نمی‌دانست تا چه اندازه در این درگیری دخیل هستند.

ایرانی‌ها همه را هدف قرار دادند و اگر بمب هسته‌ای داشتند، از آن علیه همه استفاده می‌کردند.

ایران به یک قدرت سلطه‌گر در خاورمیانه تبدیل شده که دیگران را مورد زورگویی قرار می‌دهد.


۱ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

ادعای ترامپ: اگر لازم بود ۱۰۰ بار دیگر نیز به ایران حمله می‌کردم / ایران هرگز سلاح هسته‌ای نخواهد داشت؛ اگر ایران سلاح هسته‌ای داشت، از آن استفاده می‌کرد و اسرائیل و تمام خاورمیانه را نابود می‌کرد

کد خبر: 787382 | ۱۴۰۵/۰۵/۳۰ ۰۹:۳۳:۰۰ اعتمادآنلاین |

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، از آمریکایی‌ها خواست افزایش قیمت سوخت ناشی از جنگ را تحمل کنند و درباره حمله به ایران گفت اگر برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای لازم می‌بود، ۱۰۰ بار دیگر نیز این کار را انجام می‌داد. 

به گزارش «انتخاب»؛ بخشهایی از ادعاهای وی به شرح زیر است:

ایران هرگز سلاح هسته‌ای نخواهد داشت و ما کنترل تنگه هرمز را در اختیار داریم.

اگر ایران سلاح هسته‌ای داشت، از آن استفاده می‌کرد و اسرائیل و تمام خاورمیانه را نابود می‌کرد.

ایران هنوز تعدادی موشک و پهپاد دارد، اما ظرفیت تولید آنها در مقایسه با پنج ماه قبل بسیار پایین است

ایرانی‌ها به کشورهای تقریباً بی‌طرفی موشک شلیک کردند که هیچ‌کس نمی‌دانست تا چه اندازه در این درگیری دخیل هستند.

ایرانی‌ها همه را هدف قرار دادند و اگر بمب هسته‌ای داشتند، از آن علیه همه استفاده می‌کردند.

ایران به یک قدرت سلطه‌گر در خاورمیانه تبدیل شده که دیگران را مورد زورگویی قرار می‌دهد.

  اخبار مرتبط سی‌ان‌ان: ترامپ به نمایندگان ارشد دولت خود دستور داده که گفت‌وگوهایشان با ایران را متوقف کنند/ کاخ… ترامپ: ایران هرگز سلاح هسته‌ای نخواهد داشت؛ آمریکا به دنبال تمدید تفاهم با تهران نیست


۱ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

ترامپ یک توییت جدید زد + جزییات

جهان صنعت نیوز،  ترامپ در ادامه عنوان کرد: ما نیروهای دریایی و هوایی ایران را نابود کردیم. ما در ایران بسیار تأثیرگذار بودیم و آنها را از نظر نظامی به طور کامل از بین بردیم.

رئیس‌جمهوری آمریکا ضمن اذعان به اینکه دستیابی به توافق با ایران آسان نیست، ادعا کرد: ما رهبران ایران را از بین بردیم و اکنون هیچ‌کس نمی‌داند چه کسی این کشور را رهبری می‌کند.

بنا بر ادعای ترامپ، ایران تعدادی موشک و پهپاد دارد اما توان تولید آن در مقایسه با پنج ماه پیش بسیار پایین است و همچنین در وضعیت بدی به سر می‌برد چرا که نرخ تورم در آن به ۳۰۰ درصد رسیده و حقوق ارتش نیز پرداخت نمی‌شود.

وی با بیان اینکه ایران به سمت کشورهای نیمه‌بی‌طرفی که هیچ‌کس میزان دخالت آنها در درگیری را نمی‌دانست نیز موشک شلیک کرده، مدعی شد اگر تهران سلاح هسته‌ای داشت، از آن استفاده کرده و اسرائیل و کل خاورمیانه را نابود می‌کرد.

ترامپ همچنین ادعا کرد: ایرانی‌ها همه را هدف قرار دادند و اگر بمب هسته‌ای داشتند، از آن علیه همه استفاده می‌کردند. ایران به یک قدرت زورگو در خاورمیانه تبدیل شده که علیه همه قلدری می‌کند.

همشهری آنلاین سیاسی برچسب هاایران آمریکا ترامپ تنگه هرمز

شناسه : 606834

لینک کوتاه : لینک کپی شد




 قالیباف: روابط اقتصادی ایران و عراق نیازمند نقشه راه است
۱۱ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

قالیباف: روابط اقتصادی ایران و عراق نیازمند نقشه راه است

رئیس مجلس شورای اسلامی، امنیت و اقتصاد را لازم و ملزوم هم دانست و گفت: توسعه روابط دوجانبه ایران و عراق با نقشه راه دقیق می‌تواند در منطقه و بر کشورهای اسلامی به ویژه عربی اثر بگذارد.

 بقایی: تحولات اخیر کلیشه‌های ساخته‌شده درباره ایران را تغییر داد
۱۳ ساعت قبل / خبرگزاری ایسکانیوز

بقایی: تحولات اخیر کلیشه‌های ساخته‌شده درباره ایران را تغییر داد

سخنگوی وزارت خارجه با تأکید بر اهمیت تحولات اخیر در بازتعریف تصویر ایران در افکار عمومی دنیا، گفت: رفتار مردم ایران در جنگ‌های اخیر، بسیاری از کلیشه‌های ساخته‌شده درباره ایران تغییر داد.

 خبر جدید درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان و نیروهای شرکتی/ در دیدار معاون حقوقی رئیس جمهور با مجلسی ها چه گذشت؟
۱۶ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

خبر جدید درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان و نیروهای شرکتی/ در دیدار معاون حقوقی رئیس جمهور با مجلسی ها چه گذشت؟

معاون حقوقی رئیس‌جمهور، در دیدار مشترک با علی جعفری آذر، نایب رییس کمیسیون اجتماعی و نماینده تبریز و فضل‌الله رنجبر، سخنگوی کمیسیون اجتماعی، نماینده کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی، درباره مسائل روز کشور، مطالبات مردم و موضوعات مرتبط با حوزه‌های انتخابیه آنان گفت‌وگو و تبادل نظر کرد.

 از کودتای 28 مرداد تا جنگ 40 روزه؛ آرزوی 200ساله ایرانیان حالا محقق شد - تسنیم
۱۷ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

از کودتای 28 مرداد تا جنگ 40 روزه؛ آرزوی 200ساله ایرانیان حالا محقق شد - تسنیم

پرویز امینی: آرزوی تاریخی دویست‌ساله ایرانیان (در استقلال و امنیت)، در جنگ‌های 12روزه و 40روزه تحقق یافت.

 اخراج سخنگوی وزارت کشور رحمانی‌فضلی از کانادا / جمهوری اسلامی: سامانی می‌گوید در صورت بازگشت به ایران اعدام خواهد شد!
۱۸ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

اخراج سخنگوی وزارت کشور رحمانی‌فضلی از کانادا / جمهوری اسلامی: سامانی می‌گوید در صورت بازگشت به ایران اعدام خواهد شد!

روزنامه جمهوری اسلامی در ستون جهت اطلاع خود به به اخراج سلمان سامانی از کانادا وعدم بازگشت او به کشور پرداخته است.

 سوریه، گرفتار میان خشم ترکیه و اسرائیل/ آینده این سه کشور چیست؟
۴ ساعت قبل / سایت اکوایران

سوریه، گرفتار میان خشم ترکیه و اسرائیل/ آینده این سه کشور چیست؟

تماس رئیس موساد با وزیر خارجه دولت موقت سوریه درباره حضور نظامی ترکیه و حمله چند روز بعد اسرائیل به ابوالظهور، نشانه‌های تشدید رقابت آنکارا و تل‌آویو در سوریه را آشکار کرده است؛ رقابتی که هنوز به جنگ نرسیده، اما یک اشتباه محاسباتی یا کشته شدن نخستین نظامی ترک می‌تواند معادله را به‌کلی تغییر دهد.