قیمت طلا امروز




 سایت اقتصادنیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۱۶

انتشار جزئیاتی از توافق مکه؛ براساس پیمان ترکیه، عربستان و پاکستان «حمله به یکی، حمله به همه است | تقویت تعهدات برای حفظ صلح، ثبات و رفاه منطقه‌ای و جهانی

اقتصادنیوز: توافق امنیتی سه‌جانبه ترکیه، عربستان و پاکستان با محور بازدارندگی جمعی و همکاری دفاعی امضا شد؛ توافقی که هرگونه حمله مسلحانه به یکی از اعضا را حمله به همه طرف‌ها می‌داند.
 انتشار جزئیاتی از توافق مکه؛ براساس پیمان ترکیه، عربستان و پاکستان «حمله به یکی، حمله به همه است | تقویت تعهدات برای حفظ صلح، ثبات و رفاه منطقه‌ای و جهانی

به گزارش اقتصادنیوز، جزئیات توافق امنیتی ترکیه، پاکستان و عربستان که به امضای رهبران سه کشور در مکه عربستان رسید اینطور منتشر شده است:

۱. توافق مکه یک همکاری متمرکز بر دفاع است که هیچ کشور خاصی را هدف قرار نمی‌دهد و هدف آن تقویت تعهدات برای حفظ صلح، ثبات و رفاه منطقه‌ای و جهانی بر اساس تقسیم بار مسئولیت و درک مشترک از امنیت است.

۲. هدف این توافق‌نامه تقویت بازدارندگی جمعی در برابر هرگونه اقدام تجاوزکارانه است و تصریح می‌کند که هرگونه حمله مسلحانه علیه هر یک از سه کشور، حمله‌ ای علیه همه آنها تلقی خواهد شد.

۳. توافق مکه نتیجه ملموس تلاش‌های دیپلماتیک بلندمدت است که مطابق با اصل مالکیت منطقه‌ای برای ایجاد زمینه مشترک برای مبارزه با تهدیدات امنیتی فزاینده منطقه‌ای و بین‌المللی انجام شده است.

۴.توافق مکه که به معنای قطع هرگونه اتحاد یا توافقی نیست، با تکمیل روابط اتحاد موجود، امنیت منطقه‌ای را تقویت می‌کند و زمینه‌ای برای همکاری با مشارکت سایر کشورهای منطقه ایجاد می‌کند.

۵. عضویت ترکیه در ناتو و مشارکت‌های منطقه‌ای جایگزین یکدیگر نیستند، بلکه ساختارهای مکملی هستند که امکان تقسیم بار امنیتی را فراهم می‌کنند.

۶. این توافق یک جبهه نظامی تهاجمی، تلاش برای مهار یا طرحی برای حمله نیست؛ بلکه گامی است که به هدف ایجاد منطقه‌ای عاری از ترور با هدف تضمین ثبات منطقه‌ای کمک خواهد کرد.

۷. توافق مکه هیچ کشوری را هدف قرار نمی‌دهد و کانال‌های موجود گفتگو را نمی‌بندد.

۸. این توافق‌نامه صرفاً ماهیت دفاعی دارد، نه تنها با تعهد سه کشور امضاکننده به حمایت از دفاع یکدیگر، بلکه با تعهد آنها به افزایش همکاری و قابلیت همکاری در صنعت دفاعی.

  همچنین بخوانید سفر ناگهانی اردوغان و شهباز شریف به عربستان/ در ریاض چه خبر است؟ امضای توافق دفاعی میان 3 کشور همسایه ایران ائتلاف‌هایِ ژله‌ای در میانه جنگ ایران به روایت تاجیک | شاید جنگ از کنترل خارج شود | امارات بدش نمی آید ایران تجزیه شود جزئیاتی از دیدار دیپلمات‌های پاکستان، عربستان و چین در تهران



۱ ساعت قبل / روزنامه عصر اقتصاد

تسریع در ترخیص ۱۷ هزار کانتینر از بندر کراچی

رئیس کمیسیون حمل‌ونقل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: اکنون بیش از ۱۷ هزار کانتینر در بندر کراچی متوقف شده‌ است که در سفر وزیر صمت و بخش خصوصی به پاکستان تفاهم برای تسریع در فرایند ترخیص صورت گرفته است تا روند ترخیص تسریع شود.

به گزارش ایرنا، «پیمان سنندجی» روز سه شنبه در چهل و سومین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: سفر هیئت تجاری ایران به پاکستان در رفع چالش‌های منطقه‌ای، دستیابی به توافقاتی کلیدی برای رفع معضل کانتینرهای متوقف در بندر کراچی و امضای تفاهم‌نامه‌های جدید در حوزه سرمایه‌گذاری و لجستیک از مهمترین اقدامات بود.

وی افزود: با وجود محدودیت‌ها و نوسانات موجود در منطقه، تجارت وارداتی و صادراتی میان ایران و پاکستان در حال انجام است که این روند نشان‌دهنده اهمیت راهبردی پاکستان برای بازرگانان ایرانی و ضرورت تقویت همکاری‌های دوطرفه است. مطالب پیشنهادی افزایش ۵۳ درصدی تجارت ایران با ترکیه/ تراز تجاری به نفع ایران شد ۱۴۰۰/۰۳/۰۱ در بازار دخالت نکنید ۱۴۰۱/۰۵/۰۹

رئیس کمیسیون حمل‌ونقل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با اشاره به سطح بالای حضور مقامات دولتی در این سفر، بیان داشت: حضور پررنگ وزیر صمت ایران و همتای پاکستانی وی، مسیر را برای امضای تفاهم‌نامه‌های مهم هموار کرد. این توافقات نه تنها بر حوزه بازرگانی، بلکه بر محورهای حیاتی همچون حمل‌ونقل و سرمایه‌گذاری مشترک متمرکز است.

وی تأکید کرد: در این سفر، نشست‌های متعددی با هدف افزایش تراز تجاری دو کشور برگزار شد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها، نشست‌های تخصصی با گمرک کراچی و فعالان بخش خصوصی پاکستان بود.

سنندجی افزود: هدف از این توافقات، تنها ترخیص کالاهای موجود نیست، بلکه ایجاد سازوکاری برای جلوگیری از تکرار این بحران در آینده و تسهیل جریان کالا در مسیرهای ترانزیتی است.

وی از میزبانی سفارت ایران در پاکستان برای نشست وزرای نفت، سرمایه‌گذاری و دریانوردی دو کشور یاد کرد و گفت: این سطح از هماهنگی میان وزرا و اتاق‌های بازرگانی، نشان‌دهنده اراده جدی دولت‌ها برای عبور از موانع و تقویت پیوندهای اقتصادی است. تگ هااتاق بازرگانی تهران بندر کراچی


۳ ساعت قبل / سایت اقتصاد معاصر

ترکیه حکم جلب نتانیاهو را صادر کرد

به گزارش اقتصاد معاصر؛ ترکیه از پلیس بین الملل (اینترپل) درخواست کرد تا بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی را بازداشت کند.

بر اساس اعلام این رسانه، آکین گورلک وزیر دادگستری ترکیه اعلام کرد که این کشور به دلیل پیگرد قضایی جاری علیه بنیامین نتانیاهو به اتهام نسل‌کشی، خواستار صدور «اعلان قرمز» (Red Notice) اینترپل برای وی شده است.

همچنین درخواست مشابهی برای یکی از مقامات این رژیم به دلیل جنایات علیه فعالان ناوگان جهانی صمود مطرح شده است.

دیوان کیفری بین‌المللی در نوامبر ۲۰۲۴ حکم جلب بین المللی نتانیاهو و وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی را به اتهام ارتکاب جنایات ضدبشری در نوار غزه صادر کرد./مهر




 اعلام قیمت جدید دلار یورو و سایر ارزها
۹ ساعت قبل / سایت اکونگار

اعلام قیمت جدید دلار یورو و سایر ارزها

قیمت دلار، یورو و سایر ارزها امروز، جمعه ۳۰ مرداد، اعلام شد.

 خبر خوش بنزینی برای همه مردم
۵ ساعت قبل / سایت اقتصاد ایرانی

خبر خوش بنزینی برای همه مردم

اقتصادایرانی: ظرفیت تولید بنزین کشور پیشتر به حدود ۱۱۰ میلیون لیتر در روز رسیده بود و اکنون با استفاده بیشتر از ظرفیت پتروشیمی‌ها، این رقم افزایش یافته است.

 چافست از تداوم سود سپرده بانکی و هدف‌گذاری حاشیه سود ۲۰ درصدی خبر داد
۷ ساعت قبل / سایت صدای بورس

چافست از تداوم سود سپرده بانکی و هدف‌گذاری حاشیه سود ۲۰ درصدی خبر داد

شرکت افست در پاسخ به پرسش‌های مطرح‌شده در کنفرانس اطلاع‌رسانی اعلام کرد که قرارداد و نرخ فروش کتب درسی سال مالی جدید هنوز از سوی وزارت آموزش‌وپرورش ابلاغ نشده و از تداوم درآمد سود سپرده‌های بانکی تا زمان تأمین مواد اولیه و بررسی بازارهای جدید برای ایجاد منابع درآمدی جایگزین خبر داد.

 تسویه‌ حساب تاریخی در میرداماد/ چرا ۱۲۰ همت از «دارایی‌های بانک ایران‌زمین» سهم بانک مرکزی شد؟
۲ ساعت قبل / سایت تابناک

تسویه‌ حساب تاریخی در میرداماد/ چرا ۱۲۰ همت از «دارایی‌های بانک ایران‌زمین» سهم بانک مرکزی شد؟

بانک مرکزی سرانجام برای تسویه بدهی بیش از ۱۰۰ همتی بانک ایران‌زمین، سند مالکیت ۷۵ همت از دارایی‌های این بانک را امضا کرد و ۴۵ همت دیگر نیز در نوبت انتقال است...

 فروش دارایی‌های وشهر
۷ ساعت قبل / سایت صدای بورس

فروش دارایی‌های وشهر

بانک شهر که در راستای اجرای قانون «رفع موانع تولید رقابت‌پذیر» و سیاست‌های ابلاغی بانک مرکزی، اقدام به عرضه سهام خود در سه شرکت زیرمجموعه کرد و از نتیجه نسبی مزایده خبر داد.

 معمای بنگاه‌های جوانمرگ | چرا شرکت‌های ایرانی پیش از رسیدن به بلوغ ناکام می‌شوند؟ | ناکامی بنگاه‌ها چه پیامدهایی به دنبال دارد؟
۷ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

معمای بنگاه‌های جوانمرگ | چرا شرکت‌های ایرانی پیش از رسیدن به بلوغ ناکام می‌شوند؟ | ناکامی بنگاه‌ها چه پیامدهایی به دنبال دارد؟

اقتصادنیوز: چرا بنگاه‌های ایرانی در سال های نخست فعالیتشان پیش از رسیدن به بلوغ و رشد پایدار از بازار خارج می‌شوند؟