قیمت طلا امروز




 سایت اقتصادنیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۱۴

دو راهی ترامپ بر سر جنگ و توافق با ایران/ فایننشال تایمز: هر مسیر خروج از این جنگ پرهزینه تبعات سیاسی سنگینی دارد/ کنترل ایران بر تنگه هرمز برای متحدان آمریکا در خلیج فارس ناخوشایند است

اقتصادنیوز: ​ فایننشال تایمز هشدار داد توافقی که سطحی از کنترل ایران بر تنگه هرمز را به رسمیت بشناسد، برای متحدان آمریکا در خلیج فارس و همچنین مالیات‌دهندگان آمریکایی ناخوشایند خواهد بود.
 دو راهی ترامپ بر سر جنگ و توافق با ایران/ فایننشال تایمز: هر مسیر خروج از این جنگ پرهزینه تبعات سیاسی سنگینی دارد/ کنترل ایران بر تنگه هرمز برای متحدان آمریکا در خلیج فارس ناخوشایند است

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی نوشت که دونالد ترامپ در حالی میان تشدید درگیری با ایران و پذیرش توافقی بر پایه شروط تهران گرفتار شده که گزینه‌های محدودی برای خروج از جنگی دارد که پیش‌تر مدعی بود با «تسلیم سریع جمهوری اسلامی» پایان خواهد یافت. این روزنامه با اشاره به مذاکرات جاری میان ایران و عمان نوشت، اگر این گفت‌وگوها به توافقی منجر شود، نتیجه آن فاصله قابل‌توجهی با اهداف اولیه‌ای خواهد داشت که ترامپ هنگام آغاز جنگ علیه ایران اعلام کرده بود.

به نوشته فایننشال تایمز، مطالبات دولت آمریکا از ایران از مجموعه‌ای گسترده شامل محدود کردن برنامه هسته‌ای، توقف تولید موشک‌های بالستیک و پایان حمایت از گروه‌های هم‌پیمان، اکنون به یک مطالبه فوری کاهش یافته است؛ بازگشت تنگه هرمز به وضعیت پیش از جنگ.

این روزنامه به نقل از مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، نوشت: «خلع هسته‌ای ایران توافق نهایی است، اما توافق فوری و موضوعی که اکنون بیشترین تمرکز بر آن قرار دارد، تنگه هرمز است.»

فایننشال تایمز با استناد به دیدگاه منتقدان افزود که چنین توافقی می‌تواند به منزله یک عقب‌نشینی راهبردی برای واشنگتن باشد؛ زیرا ایران تنها پس از آغاز جنگ از سوی آمریکا از اهرم راهبردی خود در تنگه هرمز استفاده کرد و اکنون هرگونه توافق احتمالی ممکن است بدون سلب این اهرم، بخشی از کنترل این آبراه را در اختیار تهران قرار دهد.

این روزنامه همچنین به نقل از آرون دیوید میلر، مذاکره‌کننده پیشین صلح خاورمیانه در دولت‌های جمهوری‌خواه و دموکرات آمریکا، نوشت: «آنچه زمانی آزاد و بدون محدودیت بود، دیگر چنین نیست و تقریباً هیچ امتیازی وجود ندارد که ترامپ بتواند از توافقی با ایران به دست آورد و در عین حال تهران حاضر به پذیرش آن باشد؛ توافقی که این واقعیت را تغییر دهد.»

به نوشته فایننشال تایمز، واشنگتن در موضوع برنامه هسته‌ای نیز ناچار است با ایرانی مذاکره کند که اکنون خود را در موقعیت برتر می‌بیند و معتقد است هر زمان بخواهد می‌تواند تنگه هرمز را مسدود کند؛ شرایطی که با مطالبه پیشین ترامپ مبنی بر «تسلیم بی‌قید و شرط» ایران فاصله زیادی دارد.

میلر نیز به فایننشال تایمز گفت: «در …



 احتمال دیدار پوتین و ترامپ در این تاریخ
۱۰ دقیقه قبل / سایت اقتصاد ۲۴

احتمال دیدار پوتین و ترامپ در این تاریخ

دستیار ارشد ریاست ‌جمهوری روسیه اعلام کرد «ولادیمیر پوتین» و «دونالد ترامپ» در صورت شرکت در نشست سران سازمان همکاری‌های اقتصادی آسیا-اقیانوسیه (اُپک) در چین قطعا با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو خواهند کرد.

 برگر ارزانتر است یا «اول آمریکا»؟ بحران گوشت، ترامپ را به دردسر انداخته است
۵۵ دقیقه قبل / سایت جماران

برگر ارزانتر است یا «اول آمریکا»؟ بحران گوشت، ترامپ را به دردسر انداخته است

ترامپ ممکن است بتواند قیمت گوشت را قبل از انتخابات میان‌دوره‌ای کاهش دهد، اما این لزوماً به این معنی نیست که رأی‌دهنده کاهش ملموسی در هزینه‌های زندگی احساس خواهد کرد، زیرا تورم در یک سبد گسترده اندازه‌گیری می‌شود که شامل غذا، انرژی، مسکن، سوخت، بیمه، مراقبت‌های بهداشتی و موارد دیگر می‌شود.

 هزینه‌های سنگین و شکست نظامی آمریکا در برابر ایران
۱ ساعت قبل / سایت صفحه سیاست

هزینه‌های سنگین و شکست نظامی آمریکا در برابر ایران

پایگاه‌های بزرگ آمریکا در منطقه طی جنگ ۶ ماهه علیه ایران به اهداف آسانی برای موشک‌های تهران تبدیل شدند. پنتاگون ناچار است نیروهایش را عقب‌ بکشد، تعداد سربازان را به کمترین سطح پس از ۲۰۰۳ برساند و پنج میلیارد دلار برای بازسازی هزینه کند. اما فراتر از آن، فروپاشی دکترین ۴۵ ساله کارتر، زنگ خطری بزرگ برای واشنگتن است؛ ترامپ که نمی‌خواست کارتر شود، اکنون در سرنوشت او گرفتار شده است.



سایت تابناک

آموزش فارسی به نظامیان آمریکایی پیش از اعزام به ایران

وقتی مرزها آرام‌آرام جابه‌جا می‌شوند؛ نمایش خانگی چقدر به تعهداتش پایبند است؟
سایت تابناک

وقتی مرزها آرام‌آرام جابه‌جا می‌شوند؛ نمایش خانگی چقدر به تعهداتش پایبند است؟

توقیف برنامه «درجام» را نمی‌توان صرفاً در حد توقف یک برنامه یا حذف قسمت پایانی یک محصول نمایش خانگی دید. فارغ از اینکه مبنای دقیق قضایی این تصمیم چه بوده و ک...
وزیر هزار وعده بدون عمل/ زمین‌گیر شدن میدری در آسمان - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

وزیر هزار وعده بدون عمل/ زمین‌گیر شدن میدری در آسمان - مردم سالاری آنلاین

سؤال افکار عمومی روشن است؛ آقای میدری، آن یک هفته‌ای که قرار بود برای درست شدن آسمان وقت بگذارید، دقیقاً چه زمانی تمام شد؟ اگر نتیجه آن وعده، تشکیل ستاد احیا پس از یک سال و آغاز تعمیر پنج هواپیمای زمین‌گیر است، پس تکلیف وعده‌ای که با اطمینان از «درست شدن» شرکت داده شد چه می‌شود؟
خلیج فارس، نامی که تاریخ تغییرش نمی دهد؛ عراق باید مواضع خود را اصلاح کنند
سایت تابناک

خلیج فارس، نامی که تاریخ تغییرش نمی دهد؛ عراق باید مواضع خود را اصلاح کنند

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به استفاده رئیس مجلس عراق از واژه «خلیج عربی» در دیدار با قالیباف، ضمن تأکید بر احترام ایران به مردم و دولت عراق، خواستار...
تبدیل آمریکا به بزرگترین تولیدکننده نفت و گاز جهان
سایت عصرایران

تبدیل آمریکا به بزرگترین تولیدکننده نفت و گاز جهان

تولید نفت خام آمریکا در سال ۲۰۲۶ حدود ۱۳.۷ تا ۱۳.۸ میلیون بشکه در روز پیش‌بینی شده است.
آیا تهران در سال ۱۴۲۶ بهتر از ۱۴۰۵ است یا بدتر؟/ پایتخت براساس کدام «سند» بزرگ شد؟
سایت عصرایران

آیا تهران در سال ۱۴۲۶ بهتر از ۱۴۰۵ است یا بدتر؟/ پایتخت براساس کدام «سند» بزرگ شد؟

تفاوت توسعه با گسترش در این است که در حالت اول، «کیفیت‌‌زندگی» رشد می‌کند اما در حالت دوم، «رشد فیزیکی» شهر بدون آنکه عناصر زیست‌شهری ارتقا یابند، رخ می‌دهد.