قیمت طلا امروز




 سایت اقتصادنیوز / ۴ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۷

یمنی‌ها چگونه بدون ناوگان دریایی، کشتیرانی جهان را به چالش کشیدند؟ | ​واشنگتن پست: حوثی‌ها نوع جدیدی از نیروی دریایی بدون ناوگان یا کشتی ایجاد کرده‌اند

اقتصادنیوز: ماه گذشته حوثی ها محاصره دریایی عربستان سعودی را اعلام کرد و این امر باعث شد که تانکرهای نفتی این پادشاهی در دریای سرخ مجبور به تغییر مسیر به سمت شمال و ینبع شوند
 یمنی‌ها چگونه بدون ناوگان دریایی، کشتیرانی جهان را به چالش کشیدند؟ | ​واشنگتن پست: حوثی‌ها نوع جدیدی از نیروی دریایی بدون ناوگان یا کشتی ایجاد کرده‌اند

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از جماران، روزنامه واشنگتن پست مقاله‌ای از الیز لابوت، خبرنگار سابق امور بین‌الملل سی‌ان‌ان، منتشر کرد که در آن او گفته است حوثی‌ها در یمن در حال کار بر روی ساخت نوع جدیدی از نیروی دریایی است که نیازی به رفتن به دریا ندارد.

نویسنده گفت که ماه گذشته حوثی ها محاصره دریایی عربستان سعودی را اعلام کرد و این امر باعث شد که تانکرهای نفتی این پادشاهی در دریای سرخ مجبور به تغییر مسیر به سمت شمال و ینبع شوند و در آغاز این ماه، حملات این گروه به بندر آنجا رسید.

الیس گفت که ینبع فقط یک بندر معمولی عربستان سعودی نیست، بلکه یک بیمه‌نامه برای پادشاهی است: این بندر پایانه خط لوله‌ای است که نفت خام عربستان سعودی را بدون عبور از تنگه هرمز به بازارهای جهانی منتقل می‌کند.

این خط لوله در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد از صادرات روزانه تقریباً ۴.۶ میلیون بشکه‌ای این پادشاهی را حمل می‌کند و ریاض در تلاش است تا سایر تولیدکنندگان نفت خلیج فارس را نیز به همین مسیر متصل کند. شرکت‌های حمل و نقل از قبل هر دو مسیر را رها کرده‌اند و این نشان می‌دهد که حوثی‌ها عنصر کلیدی در توانایی ایران برای استفاده اقتصاد جهانی به عنوان سلاح هستند، حتی در حالی که واشنگتن برای همگام شدن با این پیشرفت تلاش می‌کند.

نویسنده استدلال کرد که جهانی شدن به چند گلوگاه متکی است: هرمز، باب المندب ، کانال سوئز، کانال پاناما و تنگه تایوان. تصرف هر یک از این گلوگاه‌ها لزوماً آن را به یک ابزار چانه‌زنی تبدیل نمی‌کند. واشنگتن مدت‌هاست فرض می‌کند که اگر قرار باشد این نقاط ضعف به سلاح تبدیل شوند، توسط چین یا روسیه خواهد بود. اما حوثی‌ها اولین کسانی بوده‌اند که این کار را انجام داده‌اند.

واشنگتن همچنان با آنها به عنوان یک تهدید نظامی رفتار می‌کند و تکامل استراتژیک آنها را نادیده می‌گیرد، بر اساس این فرض غلط که گروه‌های شورشی (به ادعای نویسنده) به نفع خود عمل نمی‌کنند یا صبر کافی برای اقدام بر اساس منافع خود را ندارند.

پیش از جنگ، تنگه هرمز روزانه شاهد عبور بین ۱۳۰ تا ۱۴۰ کشتی بود. به گزارش رویترز، تا ۱۱ آگوست، ترافیک به تنها هشت کشتی کاهش یافته بود. به همین ترتیب، ترافیک از طریق تنگه باب المندب از ۲۰ کشتی به یک کشتی کاهش یافته بود. چند روز قبل، حوثی‌ها به تأسیسات …





 تسریع در آماده‌سازی مدارس و تکمیل تصحیح اوراق امتحانات نهایی
۹ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

تسریع در آماده‌سازی مدارس و تکمیل تصحیح اوراق امتحانات نهایی

وزیر آموزش و پرورش در جلسه شورای معاونان با تأکید بر ضرورت آماده‌سازی مدارس برای آغاز سال تحصیلی، تصحیح اوراق امتحانات نهایی پایه‌های یازدهم و دوازدهم را از موضوعات مهم عنوان کرد و با اشاره به مهلت اعلام سوابق تحصیلی تا ۱۵ شهریور، گفت: تصحیح اوراق امتحانات نهایی باید هرچه سریع‌تر به پایان برسد.

 اقدامات نظامی دشمن صددرصد شکست خورده است
۸ ساعت قبل / سایت جوان آنلاین

اقدامات نظامی دشمن صددرصد شکست خورده است

محسن رضایی تاکید کرد که تکامل در راهبرد‌های دفاعی ایران اتفاق افتاده است.

 موج تازه تحریم‌ها به معنای قطع روابط اقتصادی
۳ ساعت قبل / روزنامه شرق

موج تازه تحریم‌ها به معنای قطع روابط اقتصادی

دکتر اسماعیل بشری‌ معتقد است چون «چینِ امروز برخلاف دوران مائو، حضور خارجی خود را بر پایه منافع اقتصادی تنظیم می‌کند، بنابراین فصل تازه تحریم‌های ترامپ می‌تواند یک چالش و در عین حال یک آزمون برای پکن و تهران باشد». البته این کارشناس برجسته مسائل آسیای شرقی و شبه‌جزیره کره اذعان دارد که «نباید انتظار داشت چین به خاطر ایران از منافع خود چشم‌پوشی کند».

 روایت تام باراک از تلاش اسرائیل در طعمه گذاشتن برای آنکارا | اسرائیل می‌خواهد بدون دردسر از سوریه به ایران حمله کند
۱۰ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

روایت تام باراک از تلاش اسرائیل در طعمه گذاشتن برای آنکارا | اسرائیل می‌خواهد بدون دردسر از سوریه به ایران حمله کند

فرستاده ویژه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، در امور سوریه و عراق هشدار داد حمله اسرائیل به پایگاه نظامی ابوالظهور در نزدیکی مرز ترکیه می‌تواند تلاشی برای طعمه گذاشتن آنکارا بوده باشد.

 رئیس‌جمهور: هیچ قدرتی نمی‌تواند مانع پیشرفت کشور شود - سلام نو
۱۱ ساعت قبل / سایت سلام نو

رئیس‌جمهور: هیچ قدرتی نمی‌تواند مانع پیشرفت کشور شود - سلام نو

مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور گفت: با وحدت و انسجام، هیچ قدرتی نمی‌تواند مانع پیشرفت ما شود.

 محسن رضایی: ترامپ دنیا را به سمت دستیابی به بمب اتم سوق داد
۷ ساعت قبل / سایت اکوایران

محسن رضایی: ترامپ دنیا را به سمت دستیابی به بمب اتم سوق داد

دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اینکه رویکرد تهاجمی دولت ترامپ، کارآمدی نهادهای بین‌المللی همچون آژانس و NPT را در بازدارندگی زیر سوال برده، تاکید کرد که این «ناامنی هسته‌ای»ِ تحمیلی از سوی واشنگتن، اشتیاق جهانی برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را افزایش داده است.



سه سناریو برای روزهای پس از جنگ اقتصادی و اما و اگرهای بسیار
روزنامه آرمان امروز

سه سناریو برای روزهای پس از جنگ اقتصادی و اما و اگرهای بسیار

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: در روزهای اخیر این خبر به صورت گسترده پخش شده است که آمریکا قصد دارد شرکای تجاری ایران را هدف قرار دهد؛ موضوعی که نگرانی‌هایی را در چین ایجاد کرده است. تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز به‌شدت کاهش یافته و قیمت نفت همچنان در حال افزایش است. ایرانی‌ها با اعتمادبه‌نفس سخن از [ ]
سایت عصرایران

ترامپ و نتانیاهو در میدان انقلاب اعدام شدند (عکس)

سایت خبرفوری

خزر در گرو رضایت همسایگان؟ هشدار یک کارشناس درباره تبعات پذیرش رژیم حقوقی خزر

نقشه راه «بی‌اثر می‌کنیم» کجاست؟
روزنامه توسعه ایرانی

نقشه راه «بی‌اثر می‌کنیم» کجاست؟

نهال فرخی دونالد ترامپ این بار از یک روز نورماندی دیگر حرف می زند؛ نه در ساحل فرانسه و با سرباز و تانک، بلکه در اقتصاد ایران به
سایت خبرآنلاین

ببینید | پدیده‌هایی مانند باقر خرازی چگونه تولید و بازتولید می‌شوند؟

یکپارچه باشیم محاصره دریا را می‌شکنیم
سایت جوان آنلاین

یکپارچه باشیم محاصره دریا را می‌شکنیم

حسین طائب، رئیس سازمان بسیج: قدرت موشکی باید پشتوانه‌ای به نام حفظ وحدت و انسجام ملی داشته باشد. دشمن به‌سمت محاصره دریایی رفت و تصور کرد می‌تواند ملت ایران...