قیمت طلا امروز




 سایت اقتصادنیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۲۳

جنگ آبراه‌ها در راه است؟ | قمار اوکراین و دوری تهران از دام پهن شده | خزر همچنین بخشی از معماری تاب‌آوری ایران است

اقتصادنیوز: تنش‌های ایران و اوکراین اگر باعث ادغام جبهه‌های نبرد در اروپا و خاورمیانه نشود، دست‌کم جغرافیای بی‌ثباتی را گسترش می‌دهد.
 جنگ آبراه‌ها در راه است؟ | قمار اوکراین و دوری تهران از دام پهن شده | خزر همچنین بخشی از معماری تاب‌آوری ایران است

به گزارش اقتصادنیوز، حمله مرگبار اوکراین به یک کشتی ایرانی در دریای خزر در ماه گذشته، خطر گشودن جبهه جدیدی در جنگ علیه ایران را به همراه دارد - جبهه‌ای که می‌تواند به نفع اسرائیل باشد.

پس از این حادثه، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، این حمله را «نقض آشکار منشور سازمان ملل متحد که به دستور اسرائیل برای کشاندن اروپا به جنگ خود انجام شده است» توصیف کرد. خبر مرتبط حمله به آخرین خروجی خلیج فارس | نگرانی بازارها از تهدید در گلوگاه تازه | پیام حمله مشکوک در کانال سوئر برای مصر چیست؟

اقتصادنیوز: در حالی که هیچ طرفی مسئولیت حمله به تانکرها در بندر دمیاط مصر را بر عهده، خطر بالقوه برای گلوگاه انرژی در کانال سوئز به نگرانی‌های بازار افزوده است.

به رغم آن که ایران وعده پاسخ به حملات اوکراین را داشته و طبق گزارش‌ها قصد داشت حملات موشکی به سه سایت اوکراین را داشت، در حال حاضر، پس از عذرخواهی کیف، از تشدید بیشتر تنش‌ها جلوگیری شده است، اگرچه ایران هنوز به دنبال غرامت مالی برای این حمله مرگبار است. با این حال، به نوشته‌ میدل‌ایست آی، این تنش‌ها خطر گشودن جبهه جدیدی در جنگ علیه ایران را هم‌چنان زنده نگه داشته است - جبهه‌ای که می‌تواند به نفع اسرائیل باشد. قمار کی‌یف؛ خطر باز شدن یک جبهه تازه و دوری تهران از دام پهن شده

به گفته تریتا پارسی، معاون موسسه کوئینسی برای حکمرانی مسئولانه، حمله اوکراین به کشتی ایرانی کاملاً غیرمنتظره نبود. او گفت: «مدتی بود که روایت‌هایی از سوی اوکراین در حال شکل‌گیری بود که ایران و روسیه را کاملاً متحد نشان می‌داد و این دو جنگ را به عنوان یک جنگ واحد می‌دید.»

همچنین اوکراینی‌ها از اینکه جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران توجه و منابع را از درگیری با روسیه سلب کرده بود، ابراز نارضایتی کردند. به گفته پارسی «اوکراینی‌ها از همان ابتدا می‌دانستند که این جنگ به ضرر آنها خواهد بود. ما نمونه‌هایی از مهمات و باتری‌های پاتریوت داریم که به اوکراین ارسال شده بودند و باید پس گرفته شده و به اسرائیلی‌ها داده می‌شدند.»

از نظر پارسی، احتمال کشیده شدن ایران به جنگ با اوکراین هنوز هم می‌تواند وجود داشته باشد. او گفت: «من تصور نمی‌کنم که ایران کاملا نسبت به تلافی این حملات منصرف شده باشد. آنها به این دلیل پاسخ را متوقف کرده‌اند که درگیر مسائل دیگری هستند. آنها نمی‌خواهند اکنون کاری انجام دهند که در صورت حمله متقابل به اوکراین، در دام بیفتند.»

پارسی معتقد است که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، با ادغام جنگ روسیه و اوکراین با جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران، قمار کرده است. او گفت: «فکر نمی‌کنم اوکراین در حال حاضر وضعیت خوبی داشته باشد. روایت رسانه‌ها این است که آنها در حال پیروزی هستند، اما من نشانه‌های روشنی از این موضوع نمی‌بینم. به دلیل آسیب‌پذیری ترامپ در جنگ ایران، اوکراینی‌ها فرصتی پیدا کرده‌اند تا به او بگویند اگر در اوکراین به ما کمک کنی، می‌توانیم اینجا برایت مفید باشیم. فایده این کار این است که اگر این دو جنگ را با هم ادغام کنید، منجر به این می‌شود که آمریکا بخشی از جنگ اوکراین شود، و این همان چیزی است که اوکراین از ابتدا می‌خواسته است - اما چیزی که بدیهی است ایرانی‌ها نمی‌خواهند». تشدید افقی تنش‌ها به سبک تهران و تغییر چارچوب جنگ اسرائیل علیه ایران

در واقع، اوکراینی‌ها با حمله به کشتی ایرانی سعی دارند خود را به عنوان یک دارایی برای ایالات متحده در جنگ علیه ایران معرفی کنند. به گفته پارسی «اوکراینی‌ها سعی می‌کنند نوعی تشدید افقی را ارائه دهند که ایرانی‌ها هنگام حمله به بسیاری از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به طور مؤثر علیه ایالات متحده استفاده کرده‌اند. آن‌ها می‌توانند به ایالات متحده کمک کنند تا جبهه جدیدی در دریای خزر در شمال ایران ایجاد کند و از این طریق باعث تشدید تنش‌ها شود، که این امر باعث می‌شود ایرانی‌ها درگیر شوند، در حالی که نشان می‌دهند می‌توانند از این مزیت برای ایالات متحده استفاده کنند.»

به گفته پارسی، ادغام این دو جنگ نه تنها می‌تواند به نفع اوکراین باشد، بلکه به نفع اسرائیل نیز خواهد بود. اول از همه، این امر جنگ بین ایالات متحده و ایران را طولانی‌تر می‌کند، چیزی که اسرائیل دائماً در تلاش برای انجام آن است. هم‌چنین اروپایی‌ها را به شکلی که تاکنون وارد جنگ نشده‌اند، وارد جنگ می‌کند، که اسرائیل نیز از آن خوشحال خواهد بود. اما شاید مهم‌تر از همه، این به اسرائیلی‌ها فرصت می‌دهد تا جنگ را تغییر چارچوب دهند - شکست دادن ایران دیگر به معنای دفاع از اسرائیل نخواهد بود، بلکه به معنای دفاع از اوکراین خواهد بود و با توجه به سقوط اسرائیل در افکار عمومی ایالات متحده، در حالی که اوکراین هنوز از حمایت قابل توجهی برخوردار است، این یک راه مفید برای اسرائیلی‌ها خواهد بود تا محوریت خود را در این جنگ کاهش دهند.

اسرائیل پیش از این در منطقه خزر درگیر شده است - ژوئن گذشته و در مارس امسال، آنها به دارایی‌های دریایی و زیرساخت‌های نظامی ایران در آنجا حمله کردند. به گفته پارسی: «اگر دریای خزر به جبهه‌ای در این جنگ تبدیل شود، وضعیت بی‌سابقه‌ای نخواهد بود، اما از نظر نحوه انجام جنگ در چند هفته گذشته تفاوت محسوسی وجود خواهد داشت و مطمئناً اگر اوکراین با قابلیت‌های پهپادهای دوربرد خود وارد آن شود، اوضاع متفاوت خواهد بود. اگر اوکراین درگیر این جنگ شود، تاثیر زیادی بر اروپا خواهد گذاشت. اروپایی‌ها از قبل نسبت به حمایت ایران از روسیه در جنگ اوکراین بسیار شاکی هستند». از سوءظن تا عمل‌گرایی

از نظر تاریخی، ایران و روسیه همیشه متحد نبوده‌اند.در قرن نوزدهم، ایران تقریباً یک پنجم از خاک خود را در اثر توسعه‌طلبی امپراتوری روسیه که منطقه قفقاز جنوبی را تصرف کرد، از دست داد.

به گفته پروفسور لانا راوندی فدایی، رئیس مرکز فرهنگی شرق در مؤسسه مطالعات شرقی آکادمی علوم روسیه، روابط قرن بیستم آن‌ها با نحوه برخورد دو کشور با چالش‌های مشترک و تغییرات در نظم بین‌المللی تعریف می‌شد. به گفته راوندی فدایی «برای مدت طولانی در حافظه تاریخی ایران، روسیه نه یک شریک، بلکه یک قدرت بزرگ بود که به طرز ناخوشایندی نزدیک به مرزهای ایران قرار داشت و بارها در امور داخلی این کشور دخالت کرده بود.»

در طول جنگ جهانی دوم، ایران توسط اتحاد جماهیر شوروی و بریتانیا مورد حمله قرار گرفت. آن‌ها می‌خواستند مسیر تدارکاتی برای کمک‌های نظامی غرب را تضمین کنند و از تصرف میدان‌های نفتی منطقه توسط آلمان نازی جلوگیری کنند. به گفته راوندی فدایی «اگرچه ایران رسماً در جنگ اعلام بی‌طرفی کرد، اما رهبری آن در حال تقویت روابط با آلمان بود، که تهران آن را به چشم یک «نیروی سوم» احتمالی می‌دید که قادر به ایجاد تعادل در برابر نفوذ بریتانیا و شوروی بود.»

در دوران سلطنت محمدرضا پهلوی اگرچه ایران بیشتر با غرب همسو شد و در ابتدا اتحاد جماهیر شوروی را تهدیدی می‌دانست، اما نگرش شاه نسبت به آنها از دهه ۱۹۶۰ به بعد تغییر کرد. به گفته راوندی فدایی: «او متحد ایالات متحده باقی ماند، اما در عین حال همکاری اقتصادی با اتحاد جماهیر شوروی را توسعه داد. اتحاد جماهیر شوروی در ساخت کارخانه فولاد اصفهان شرکت کرد و در توسعه زیرساخت‌های مهندسی، معدن و انرژی نقش داشت - در عوض، ایران گاز طبیعی را به آنها عرضه می‌کرد».

پس از انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷، روابط خصمانه‌تر شد و شوروی به عنوان «شیطان کوچک» توصیف شد. - در حالی که آمریکا «شیطان بزرگ» بود. به گفته راوندی فدایی، رهبری جمهوری اسلامی هم سرمایه‌داری لیبرال و هم کمونیسم الحادی شوروی را با الگوی اسلامی بیگانه می‌دانست. ایران همچنین در دهه ۱۹۸۰ با حمله شوروی به افغانستان مخالفت کرد، اما در آن زمان خود درگیر حمله عراقی بود که اتحاد جماهیر شوروی، که آن سلاح رسانده بود. به گفته راوندی فدایی«در مسکو، نگرانی‌ها افزایش یافت که سقوط رژیم صدام ممکن است منجر به گسترش مدل انقلابی ایران به جهان عرب و بی‌ثباتی تعادل منطقه‌ای شود.»

اما سرانجام نقطه عطف از راه رسید. دوران ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی تغییری در روابط ایران و شوروی ایجاد کرد. به گفته راوندی فدایی «در سال ۱۹۸۹، رفسنجانی از مسکو بازدید کرد و در آنجا توافقات مهمی در زمینه‌های همکاری نظامی، فنی و اقتصادی حاصل شد. این نشان دهنده گذار مهمی از یک سیاست خارجی انقلابی و ایدئولوژیک به رویکردی عملگرایانه‌تر برای همکاری با شرق بود.»

نزدیکی بین دو کشور در دهه‌های بعدی همچنان رو به افزایش بود. هر دو کشور در سال ۲۰۱۵ برای محافظت از دولت بشار اسد در سوریه در برابر فروپاشی، ائتلافی نظامی تشکیل دادند و ایران در طول جنگ اوکراین با روسیه همسوتر شد. امضای پیمان ۲۰ ساله مشارکت جامع استراتژیک توسط ایران و روسیه در سال گذشته، همکاری بین دو کشور، از جمله در امور نظامی و امنیتی را رسمیت بخشید. به گفته راوندی فدایی «مسکو و تهران در تلاشند تا با یک نظم بین‌المللی چندقطبی جدید سازگار شوند که در آن کشورها به دنبال تنوع بخشیدن به مشارکت‌های اقتصادی و سیاسی خود هستند.»

روسیه و ایران هر دو با فشارهای بین‌المللی روبرو بوده‌ و تحت تأثیر تحریم‌های غرب قرار گرفته‌اند. به گفته راوندی فدایی، از بسیاری جهات، این پیمان نشان دهنده یک مشارکت عملگرایانه بین دو قدرت بزرگ منطقه‌ای است که مجبور به کاهش وابستگی مالی و سیاسی خود به غرب شده‌اند. جنگ در آبراه‌ها و معماری تاب آوری ایران

هم تنگه هرمز و هم دریای خزر طی جنگ اخیر به ایران اهرم فشار قابل توجهی داده‌اند. با مسدود کردن تنگه هرمز، ایران توانسته است تجارت جهانی را به شدت مختل کند، قیمت انرژی را افزایش دهد و دارایی‌های نظامی ایالات متحده در منطقه را هدف قرار دهد. خزر همچنین بخشی از معماری تاب‌آوری ایران است، یعنی عنصر کلیدی سپر دفاعی آنها در برابر تهدید قدرت‌های غربی.

این دریاچه بزرگ‌ترین پهنه آبی محصور در خشکی در جهان است که با ایران، روسیه، آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان هم‌مرز است و همه آنها در آن سهم دارند. طبق کنوانسیون وضعیت حقوقی دریای خزر در سال ۲۰۱۸، کشورهای خارجی از استقرار حضور نظامی در آنجا منع شده‌اند.

دریای خزر همچنین شامل میدان‌های نفتی و گازی دریایی بزرگ و همچنین بنادر و خطوط لوله‌ای است که آسیای مرکزی را به بازارهای جهانی متصل می‌کند. علاوه بر این، این منطقه، منطقه‌ای مهم برای همکاری‌های انرژی و تجارت بین ایران و روسیه است که از این آبراه برای دور زدن تحریم‌های غربی و محاصره‌های نظامی استفاده کرده‌اند. پل ژئوپولیتیکی و گسترش جغرافیای بی‌ثباتی

به گفته لانا راوندی فدایی «برای قرن‌ها، این منطقه همزمان به عنوان مرز، مسیر تجاری و عرصه‌ای برای رقابت استراتژیک عمل کرده است. این یک پل ژئوپلیتیکی بین اروپا، خاورمیانه و آسیا است - هر کسی که مسیرهای اصلی حمل و نقل در سراسر دریای خزر را کنترل کند، مزایای اقتصادی و سیاسی قابل توجهی به دست می‌آورد». 

او گفت: «در حالی که درگیری در اوکراین که به منطقه دریای خزر سرایت می‌کند، حتی در موارد جداگانه، لزوماً به این معنی نیست که دو جنگ در حال ادغام در یک درگیری واحد هستند، باید به عنوان یک هشدار در نظر گرفته شود: ما شاهد گسترش جغرافیای بی‌ثباتی هستیم». اکوسیستم‌های جایگزین و آتش در کریدورها

از نظر پارسی، دریای خزر راهی برای ایران و سایر کشورها فراهم می‌کند تا از غیرقابل پیش‌بینی بودن تنگه هرمز جلوگیری کنند. او گفت: «یکی از اتفاقاتی که در نتیجه این جنگ رخ داده این است که سایر کشورها در حال ساخت خطوط لوله‌ای هستند که هرمز را دور می‌زنند و ایرانی‌ها نیز در حال سرمایه‌گذاری بیشتر در راه‌آهن و سایر ابزارهای تجارت با چین و شرق، از طریق آسیای مرکزی هستند». 

او گفت: «من فکر می‌کنم در نهایت شاهد اکوسیستمی از زنجیره‌های تأمین خواهید بود که اهمیت تنگه هرمز را کاهش می‌دهد - 10 تا 15 سال طول می‌کشد تا مؤثر واقع شود، اما این امر نه تنها توسط سایر کشورها، بلکه توسط خود ایرانی‌ها نیز هدایت خواهد شد تا زنجیره تأمین خود را متنوع کرده و آسیب‌پذیری خود را در تنگه و هرگونه تلاش ایالات متحده برای خفه کردن آنها کاهش دهند.

با وجود مزایای استراتژیک و اهرم‌هایی که ایرانی‌ها با این دو حوزه آبی دارند، پارسی معتقد است که این دو حوزه به تنهایی برای حفظ ایران در این جنگ کافی نیستند. 

او گفت: «ایرانی‌ها موفق شده‌اند شکست استراتژیکی را به اسرائیل و ایالات متحده در این جنگ تحمیل کنند، اما در درازمدت، اگر ایران فقط بتواند با روسیه، چین و چند کشور آسیایی تجارت کند، این برای ایران کافی نخواهد بود تا واقعاً بتواند از تمام پتانسیل خود استفاده کند یا بتواند خود را برای هرگونه رویارویی آینده با ایالات متحده یا اسرائیل آماده کند. از این نظر، کاهش تحریم‌ها از دیدگاه ایران نه تنها برای رشد اقتصاد خود، بلکه برای بازیابی دفاع و بازدارندگی‌اش نیز ضروری است.»

چند روز پس از حمله به کشتی ایرانی در دریای خزر، حمله‌ای پهپادی به شهر بندری دمیاط مصر انجام شد که به گفته پارسی، تلاشی برای به نمایش گذاشتن قابلیت‌های جنگ نامتقارن بود. او گفت: «احتمالاً هدف این حمله، بازداشتن ایالات متحده از رفتن به مسیر تشدید تنش در دریای خزر و نشان دادن این بود که ایرانی‌ها پتانسیل تشدید تنش بیشتری دارند -که احتمالاً باعث مکث برنامه‌ریزان در واشنگتن شد، زیرا این یک تشدید تنش کاملاً متفاوت است، بسیار فراتر از بازگرداندن خزر به جنگ.»

همچنین بخوانید 2 سناریو درباره ورود اوکراین به جنگ با ایران/ چرا جنگ روسیه و اوکراین به دریای خزر سرریز کرد؟ نیویورک تایمز: ایران قصد حمله موشکی به اوکراین را داشت | یکی از بنادر در دریای سیاه هدف بود | اقدامات دیپلماتیک، به کاهش تنش منجر شد افشای یک دروغ علیه ظریف/علت فوت مهرشاد شهیدی نژاد چه بود؟ ونس: ایرانی‌ها غیرقابل پیش بینی هستند/ هدف شماره یک این است که قیمت نفت و گاز برای آمریکایی‌ها در سراسر کشور پائین بماند



۵ ساعت قبل / سایت خبرفوری

ادعا‌ و لفاظی‌های جدید ترامپ: توافق با ایران آسان نیست/ (در صورت لزوم) صد بار هم به ایران حمله می‌کردم

ترامپ درباره حمله به ایران ادعاهای زیر را کرد:

- ما هیچ گزینه دیگری نداشتیم (و باید حمله می کردیم).

- من این کار را بارها و بارها، حتی ۱۰۰ بار، تکرار می‌کردم.

- آنها نباید سلاح هسته‌ای داشته باشند.

- ایران به کشورهایی که تقریباً بی‌طرف هستند، مانند عربستان سعودی، قطر، امارات متحده عربی، کویت و بحرین، حمله کرده است.

- ما نیروی دریایی و هوایی ایران را تضعیف کردیم و به همین دلیل، بستن یک توافق با ایران کار آسانی نیست، زیرا ما رهبری ایران را تضعیف کرده‌ایم.

 


۷ ساعت قبل / سایت خبرفوری

امارات؛ حلقه کلیدی فشار تازه آمریکا بر ایران

محدود کردن مبادلات مالی و تجاری با تهران، تشدید کنترل بر شبکه‌های مستقر در دبی و برخورد با مسیرهای دور زدن تحریم‌ها می‌تواند یکی از مهم‌ترین شریان‌های اقتصادی ایران را تحت فشار قرار دهد؛ هرچند ابوظبی همچنان می‌کوشد این فشار را به‌صورت تدریجی اعمال کرده و کانال‌های سیاسی با تهران را کاملا نبندد.

برای افزایش فشار بر ایران، آمریکا به همراهی امارات نیاز دارد. امارات در آن سوی خلیج فارس قرار دارد و با وجود اختلافات مکرر میان دو دولت، پیوندهای عمیق تجاری، تاریخی و فرهنگی با همسایه بزرگ‌تر خود، ایران، دارد.


۷ ساعت قبل / سایت خبرفوری

ادعای جنجالی تانکر ترکرز درباره جزیره خارک/ احتمال حمله اسرائیل به ترکیه/ ترس ناتو از حمله ایران به بلغارستان

به گزارش خبر فوری، آخرین اخبار از مذاکرات ایران و آمریکا، احتمال جنگ و تحولات منطقه در روز 30 مرداد 1405 را بخوانید:

اسرائیل هیوم: در اسرائیل درباره فعال شدن ماده ۵ ناتو در صورت حمله به مواضع ترکیه بحث می‌شود

اسرائیل هیوم گزارش داد که محافل نظامی این رژیم اسرائیل درباره چگونگی فعال شدن ماده پنجم پیمان ناتو در صورت حمله به مواضع ترکیه بحث می‌کنند و استدلال می‌کنند که حملات اسرائیل به نیروهای ترکیه‌ای مستقر در خارج از این کشور، لزوماً منجر به دخالت ناتو نخواهد شد.

ادعای تانکر ترکرز: تولید نفت خام در ایران کاهش یافته/ ایران فشاری برای صادرات ندارد

تانکر ترکرز: دلیل اینکه دیگر در خارک شاهد بارگیری‌های زیادی نیستیم، این است که تولید نفت خام ایران در ماه‌های اخیر به سطحی کاهش یافته که فقط اندکی بالاتر از میزان مصرف/پالایش داخلی این کشور است. این یعنی ایران در حال حاضر فشار چندانی برای صادرات نفت ندارد.

اولین اقدام ناتو در بلغارستان از ترس حمله احتمالی ایران

خبرگزاری bta بلغارستان: شورای وزیران بلغارستان در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد که رومن رادف، نخست وزیر با مارک روته، دبیرکل ناتو، گفتگوی تلفنی داشت.

طبق گزارش‌های رسانه‌های خارجی، این دو در مورد فضای امنیتی اروپا با تمرکز بر خطر احتمالی اقدامات تهاجمی ایران گفتگو کردند.

روته شخصاً حمایت کامل ناتو را تأیید کرد و از آمادگی نیروهای دفاعی اتحاد برای پاسخ به حمله احتمالی خبر داد. در بیانیه مطبوعاتی آمده است که هرگونه حمله به یک کشور عضو ناتو به طور قطعی به عنوان حمله‌ای علیه اتحاد تلقی خواهد شد و تمام اقدامات ناشی از پیمان آتلانتیک شمالی متعاقباً انجام خواهد شد./ خبرفوری

 

در حال تکمیل ...




 تأمین برق صنایع با اولویت تولید و اشتغال پیگیری می‌شود
۱۰ ساعت قبل / سایت هم میهن

تأمین برق صنایع با اولویت تولید و اشتغال پیگیری می‌شود

رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت جلوگیری از توقف خطوط تولید، خواستار رفع موانع اجرای مصوبات تأمین برق صنایع شد و بر استفاده از ظرفیت بورس انرژی، برق وارداتی و مدیریت مصرف برای عبور از محدودیت‌های شبکه تأکید کرد.

 واکنش تند چین به تصمیم ترامپ علیه ایران/ از مسیر سیاسی حل کنید
۱۳ ساعت قبل / سایت اکوایران

واکنش تند چین به تصمیم ترامپ علیه ایران/ از مسیر سیاسی حل کنید

لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین، تاکید کرد اعمال تحریم و فشار علیه ایران کمکی به حل مسئله نمی‌کند و راهکار سیاسی و دیپلماتیک باید دنبال شود.

 دانشگاه فرهنگیان کانون اصلی تربیت معلم و قلب نظام تعلیم و تربیت است
۱۴ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

دانشگاه فرهنگیان کانون اصلی تربیت معلم و قلب نظام تعلیم و تربیت است

وزیر آموزش و پرورش در یازدهمین اجلاس همکاران دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان، با تأکید بر جایگاه راهبردی دانشگاه فرهنگیان در نظام تعلیم و تربیت کشور، این دانشگاه را قلب نظام تعلیم و تربیت دانست و بر ضرورت حمایت همه‌جانبه از آن و تقویت مأموریت‌های تربیتی و فرهنگی دانشگاه تأکید کرد.

 آزمون‌های بورد، تضمین‌کننده استانداردهای پزشکی و اطمینان مردم از کیفیت درمان است
۱۴ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

آزمون‌های بورد، تضمین‌کننده استانداردهای پزشکی و اطمینان مردم از کیفیت درمان است

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه بازدید از محل طراحی سؤالات آزمون بورد تخصصی و فوق‌تخصصی، با اشاره به حضور حدود ۲۷۰ استاد از ۲۴ رشته فوق‌تخصصی در فرآیند طراحی سؤالات، گفت: آزمون‌های بورد از مهم‌ترین آزمون‌های حوزه پزشکی است و طراحی سؤالات استاندارد و دقیق، نقش مهمی در تثبیت استانداردهای پزشکی و اطمینان از توانمندی پزشکان برای ارائه خدمت به مردم دارد.

 جنگ ایران و پایان خاورمیانه آمریکایی به روایت «فارن افرز» | این آخرین فرصت تغییر است؟ | نتیجه معکوس تضمین‌های امنیتی
۱۰ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

جنگ ایران و پایان خاورمیانه آمریکایی به روایت «فارن افرز» | این آخرین فرصت تغییر است؟ | نتیجه معکوس تضمین‌های امنیتی

اقتصادنیوز: واشنگتن هنوز در تصور خاورمیانه‌ای گرفتار است که خود بر آن سلطه دارد و حتی پس از شکست‌های پی‌درپی، تصور جایگزینی برای نظم موجود را دشوار می‌بیند. اما این نظم در حال پایان یافتن است. اگر رهبران آمریکا نتوانند مسیر خود را تغییر دهند، شاهد محو شدن خاورمیانه آمریکایی خواهند بود؛ درست همان‌ اتفاقی برای امپراتوری‌های اروپایی در منطقه رخ داد.

 ادعای رسانه آمریکایی: مذاکرات ایران و عمان درباره تنگه هرمز شکست خورد
۱۶ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

ادعای رسانه آمریکایی: مذاکرات ایران و عمان درباره تنگه هرمز شکست خورد

رسانه «سمافور» به نقل از یک مقام آمریکایی و یک مقام کاخ سفید ادعا داد که دولت آمریکا معتقد است مذاکرات ایران و عمان چند هفته پیش شکست خورده است.